Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Nεο ερωτημα
Γιατι δε μπορω να δω στο ντριμ αυτα που κανω εγγραφη
δεν ξεκινα καν η αναπαραγωγη
Ευχαριστω
Δωσε καμια παραπάνω πληροφορία....image,εξωτ/εσωτ HDD, δεν βλέ[ει καν τα αρχεία,τα βλέπει αλλα δεν τα παίζει....

με μια αλλαγη image ολα οκ
Μη βαλετε :award:gemini

Γιατι στον dm800 - gemini 3.6 kai 3.7 οταν κανω ζαππινγκ σε μερικα καναλια μου βγαζει αυτο το μυνημα... { sevice not found ! (SID not found on PAT)} ?
Ενω εχουν εικονα , δεν μου τα δειχνει, καποιες φορες...

Γιατι τα εν λόγω κανάλια αποθηκεύτηκαν κάποτε, αλλά δεν υπάρχουν πλέον (ουτε με αλλα images θα τα δεις)

με μια αλλαγη image ολα οκ
Μη βαλετε :award:gemini

Γιατι να μην βάλουμε τζεμίνι;
Σε μας δουλεύει μιά χαρά....

Καλημερα σε ολουσ!πειτε μου ρε παιδια σας παρακαλω...εχω το gemini πανω συνδεω και το hdmi αλλα τιποτα απο ηχο.......τι φταιει??

Καλημερα σε ολουσ!πειτε μου ρε παιδια σας παρακαλω...εχω το gemini πανω συνδεω και το hdmi αλλα τιποτα απο ηχο.......τι φταιει??

φιλε μου καλοσορισες στην παρεα του avglub

σε ολα τα καναλια σου το κανει αυτο?

πατα το κουμπι που λεει audio και κοιτα της ρυθμισεις

στα settings εβαλα dvi για εικόνα και στο ac3 default οχι και στο ac3 downmix ναι...Επίσης εχω συνδεσει το dvi με την hdmi εξοδο της τηλεορασης (νες samsung σειρα 6 αγορασμενη πριν ενα μηνα..) και επισης βγάζω τον ήχο με καλωδιο scart απο τον dreambox στην τηλεοραση με rca...καμια άποψη???

ωραιος τυχεροι εγω τι να πω που τον εχω πανε σε μια nordmende 18 χρονων και το μονο ωραιο ειναι ο ηχος γιατι και παλι τον εχω συνδεσει με ενυσχιτη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

στα settings εβαλα dvi για εικόνα και στο ac3 default οχι και στο ac3 downmix ναι...Επίσης εχω συνδεσει το dvi με την hdmi εξοδο της τηλεορασης (νες samsung σειρα 6 αγορασμενη πριν ενα μηνα..) και επισης βγάζω τον ήχο με καλωδιο scart απο τον dreambox στην τηλεοραση με rca...καμια άποψη???

enwneis dvd kai hdmi.na vgazeis ixo apo scart den exei noima..to hdmi exei kai ta 2..fantazomai den thes surroun ixo k gi afto exeis epileksei ac3downmix..

ps.sorry gia ta greeklish alla den evriska ta ellinika:P

καλημέρα. είμαι και εγώ ένας κάτοχος dm 800.
τον έχω να ελέγχει ένα κινητο πιάτο 1.10 και είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την ικανότητα λήψης του.
αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι πως γίνεται να προσθέσω κι άλλους δορυφόρους; στο μενού του δέκτη υπάρχουν δορυφόροι από 55W ως 45E. πιό ανατολικά δεν μπορώ να δω με τον συγκεκριμένο δέκτη;

οχι φιλε αλλα δεν υπαρχει και τιποτα εκει που να μπορεις να πιασεις απο ευρωπη
Οσο για το gemini παροτι στον 7020 το τιμησα δεοντως για τον 800 απλα δεν κανει
Ειναι τραγικο
βαλε blackhole και θα καταλαβεις

τον έχω να ελέγχει ένα κινητο πιάτο 1.10 και είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την ικανότητα λήψης του.
αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι πως γίνεται να προσθέσω κι άλλους δορυφόρους; στο μενού του δέκτη υπάρχουν δορυφόροι από 55W ως 45E. πιό ανατολικά δεν μπορώ να δω με τον συγκεκριμένο δέκτη;

Εννοείται ότι μπορείς....αρκεί να βρείς ένα satellite.xml που να έχει και άλλους δορυφορους εκτός απο 55W-45E.Περνάς το satellite.xml me ftp ston DM800 και μετά απο το tuner configuration πάς και λες για τον δορυφόρο που θες τις ρυθμίσεις για το diseq1.2....κάνεις ένα restart enigma2 και μετά μπορείς να κανονικά να κινήσεις το πιάτο σε αυτους τους δορυφόρους

ΥΓ:Το gemini μια χαρά είναι,στα ίδια επιπεδα με το nabilo

Αντίθετα με ότι σου έγραψαν...ο πιό ευκολος τρόπος για να εχεις στην λίστα σου και δορυφόρους πέρα απο 45 ανατολικά είναι να έχεις το Gemini image!
Εξηγούμαι: Στο συγκεκριμένο image και στην επιλογή μπλε μπουτόν/extras-settings/create satellites.xml μπαίνεις στην παγκόσμια λίστα δορυφόρων του Σουηδού Lyngermak, επιλέγεις απο τις 4 περιοχές του πλανήτη όποιον δορυφόρο θελεις να περιέχει η λίστα σου (ώστε αν θες να τον φορτώσεις) και πολύ απλά κάνεις download την satellite.xml με τους δορυφόρους που τσεκάρισες, που αντικαθιστα την παλαιότερη που έχεις (και βεβαια ενημερώνονται και πιθανοί νέοι πομποί που εμφανίστηκαν). Απο εκει και πέρα δεν μένει παρά να σεττάρεις τους δορυφόρους που επιθυμείς να φορτώσεις, να πας το πιάτο σου σ αυτούς και να τους φορτώσεις...
Αυτός για μένα ειναι ο ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΣ λόγος που χρησιμοποιώ κυρίως το gemini, αφού οι λήψεις μου φτάνουν μέχρι 93.5 ανατολικά και κανένα άλλο image δεν μου δίνει αυτή την δυνατότητα και ναι μεν μπορω να περνάω χειροκίνητα νεες satellite.xml αλλά ποτε δεν ξέρεις αν θα ειναι του ιδίου δημιουργού και αν θα περιγραφουν με τον ίδιο τρόπο καποιους δορυφόρους (πχ περι την 1 δυτικά κλπ)

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

...αλλά ποτε δεν ξέρεις αν θα ειναι του ιδίου δημιουργού και αν θα περιγραφουν με τον ίδιο τρόπο καποιους δορυφόρους (πχ περι την 1 δυτικά κλπ)
Μου 'χει βγάλει την ψυχή αυτή η 1W. Αλλοτε αναγράφεται ως 1W, άλλοτε ως 0.8 W και κάποιες φορές ως 0.9 W. Ελεος...
Η πρακτική συνέπεια αυτών των διαφορετικών ονομασιών είναι ότι στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις δεν αναγνωρίζεται ο δορυφόρος..

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Μου 'χει βγάλει την ψυχή αυτή η 1W. Αλλοτε αναγράφεται ως 1W, άλλοτε ως 0.8 W και κάποιες φορές ως 0.9 W. Ελεος...
Η πρακτική συνέπεια αυτών των διαφορετικών ονομασιών είναι ότι στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις δεν αναγνωρίζεται ο δορυφόρος..

Καλημέρα. Εγώ πάλι την έπιασα μια χαρά αυτή την 1W ή 0.8W και κατάφερα εχθές να απολαύσω F1 monza από το F1ukcinemas feed, φοβερή εικόνα!

Το πρόβλημα μου είναι ότι κάνοντας ένα restart (Gemini) το μηχάνημα κόλλησε εκεί που λέει Boot και αναβοσβήνει το κόκκινο λαμπάκι... Δοκίμασα 1-2 φορές, αλλά εις μάτην... Το έβγαλα από το ρεύμα και το άφησα μήπως ήθελε να κρυώσει...τίποτα. Μπόρει κανείς να δώσει καμία βοήθεια παρακαλώ? Ευχαριστώ

O Alex δεν εννοεί ότι δεν πιάνει τα ευκολα αυτής της θέσης, αλλά ότι αναλογα με τον δημιουργό της εκάστοτε database η θεση αναφερεται ως 1W, 0.8W ή...και 0.9W και μας δημιουργει προβλήματα ανγνώρισης αν παίζουμε τις xml.satellite απο διάφορους δημιουργούς!
Σχετικά με το πρόβλημά σου λογικά με πολλές προσπάθειες ξανατοποθέτησης του καλωδίου ρεύματος ο δέκτης θα πρεπει καποια στιγμή να μπουτάρει...αν δεν το κάνει με τιποτε πάει μαλλον πίσω εκει όπου αγοράστηκε (υπάρχουν κομμάτια με προβληματικό τιούνερ ακούω...)

Από τον ιούνιο που τον πείρα πάντως, είναι η πρώτη φορά που το παθαίνει αυτό. Θα δοκιμάσω να τον flashάρω, και να βάλω είτε USBstick είτε HDsata και barryallen. Τι προτείνετε για basic image παρακαλώ? (αν όλα πάνε καλά...)

Εγω στην φλας έχω το πολύ σταθερό Newnigma και στο στικ διάφορα