Dreambox 800 HD

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Μήπως είναι καλύτερα να αλλάζω πρώτα κανάλι -και ας μην δείχνει τίποτα- και μετά να πηγαίνω στον δορυφόρο, για να αποφύγω παρόμοια περιστατικά, ή δεν παίζει ρόλο?

Δεν παίζει κανένα ρόλο -bye-

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Μήπως να καταργήσω το vbox και να προσπαθήσω να λειτουργήσω την κίνηση από τον Δέκτη? -φαντάζομαι θα μπλέξω χειρότερα...ας το αφήσω ως έχει...

Και κάτι άλλο, για οργάνωση καναλιών κτλ από τον υπολογιστή, ποιό πρόγραμμα χρησιμοποιείτε στον DM800?

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Πρόβλημα στην αναπαραγωγή εγγραφής.

Εχω γράψει ένα πρόγραμμα στον εσωτερικό σκληρό (μία ταινία). Επιλεγω το VIDEO, επιλέγω την ταινία, ξεκινάει κανονικά, αλλά μετά από 5-10 λεπτά η κίνηση χαλάει πάρα πολύ (πάει σχεδόν ρομποτικά) και το σημαντικότερο αποσυχρονίζεται η εικόνα με τον ήχο , μιλάμε για αρκετά δευτερόλεπτα.

Σταματώ την ταινία, ξαναπατάω VIDEO, την ξαναεπιλέγω, επιλέγω "Ναι" να ξεκινήσει από εκεί που είχε σταματήσει και ΦΤΙΑΧΝΕΙ. συνεχίζει να παίζει κανονικά χωρίς πρόβλημα. Μετά από 5-10 λεπτά πάλι τα ίδια όμως.

Οπως καταλαβαίνετε δεν μπορείς να δεις έτσι ταινία.

Σας έχει τύχει;

Υ.Γ. Εννοείται ότι ΔΕΝ κάνει κάποια άλλη δουλειά ταυτόχρονα ο σκληρός π.χ. να κάνει εγγραφή.

Last edited:
Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Πρόβλημα στην αναπαραγωγή εγγραφής.

Εχω γράψει ένα πρόγραμμα στον εσωτερικό σκληρό (μία ταινία). Επιλεγω το VIDEO, επιλέγω την ταινία, ξεκινάει κανονικά, αλλά μετά από 5-10 λεπτά η κίνηση χαλάει πάρα πολύ (πάει σχεδόν ρομποτικά) και το σημαντικότερο αποσυχρονίζεται η εικόνα με τον ήχο , μιλάμε για αρκετά δευτερόλεπτα.

Σταματώ την ταινία, ξαναπατάω VIDEO, την ξαναεπιλέγω, επιλέγω "Ναι" να ξεκινήσει από εκεί που είχε σταματήσει και ΦΤΙΑΧΝΕΙ. συνεχίζει να παίζει κανονικά χωρίς πρόβλημα. Μετά από 5-10 λεπτά πάλι τα ίδια όμως.

Οπως καταλαβαίνετε δεν μπορείς να δεις έτσι ταινία.

Σας έχει τύχει;

Υ.Γ. Εννοείται ότι ΔΕΝ κάνει κάποια άλλη δουλειά ταυτόχρονα ο σκληρός π.χ. να κάνει εγγραφή.

Δεν μου ετυχε, αλλά καπου διάβασα ότι για να μην συμβαινει αποσυγχρονισμός εικόνας-ήχου πρεπει στο expert menu να ξετσεκάρεις την επιλογή zap on multiple packages ή κατι τετοιο (δεν ειμαι μπροστά στον δεκτη)

Δεν το ξέρω , αλλά γιατί να παίζει αυτό ρόλο στην αναπαραγωγή από σκληρό; :chinscratch:

Θα μου πεις τώρα στον dreambox δεν υπάρχει λογική.... :nounder:

Ούτε εμένα μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο. Τάσο, η εγγραφή ήταν από SD κανάλι ή από HD?

Περίεργο μου φαίνεται. Προσπάθησες να γράψεις από άλλο κανάλι και σου έκανε πάλι τα ίδια?

Εχω ήδη γράψει και από άλλα κανάλια, αλλά δεν τα δοκίμασα. Θα δοκιμάσω σήμερα.
Εχεις γράψει εσύ από το αγγλικό SKY ποτέ;

Λέτε επειδή το κάνει σε λίγη ώρα και όχι αμέσως να φταίει καμιά υπερθέρμανση επειδή δουλεύει και ο σκληρός; Το λέω αυτό διότι τώρα που το σκέφτομαι , μόλις ξεκίνησε η ταινία το πρώτο κόλλημα το έκανε σε μισή ώρα και μετά άρχισε τα κολλήματα ανά 5-10 λεπτά.
Και βέβαια ο dreambox είναι από παντού ελεύθερος. Ούτε σε ράφι, ούτε σε ράκ. Χύμα έξω.

Αργός; Εξαρτάται.

Είναι πχ αργός στο να ξεκινήσει.

Είναι αργός στο να σκανάρει δορυφόρους που δεν έχεις σήμα σε κάποιους transpoders.

Είναι λίγο αργός στην αλλαγή καναλιού, ειδικά HD.

Αλλά δε νομίζω πως ο ανταγωνισμός είναι καλύτερος. Άλλωστε τους dreambox δε τους παίρνεις γιατί αλλάζουν γρήγορα κανάλια.

Τον dreambox τον αγοράζεις για να φεύγουν πιο "αργά" τα € από την τσέπη σου !!! :BDGBGDB55:

Εχω ήδη γράψει και από άλλα κανάλια, αλλά δεν τα δοκίμασα. Θα δοκιμάσω σήμερα.
Εχεις γράψει εσύ από το αγγλικό SKY ποτέ;

Εχω γράψει εγώ από Sky UK, και HD, σε εσωτερικό σκληρό και χωρίς ψύξη στον δέκτη, χωρίς προβλημα ακόμα και τον Αυγουστο που το μηχάνημα προγματικά είχε ανάψει.

Τελικά καταλήγω ότι ο κάθε ένας έχει τα προβλήματά του με τον 800...

εγώ έχω βάλει εξωτερικό δίσκο με e-sata σε sata καλώδιο και παίζει μια χαρά (και γράφει) απλά με κάτι ριμαδο-servers έχω θέμα αλλά πιστεύω θα το λύσω που θα πάει !!! :violent-smiley-030:

Το ΣΚ είδα για πρώτη φορά ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΗ στον DM800 !!! Σοκαριστικό πραγματικά...
Αφού δεν πρόλαβα καν να δω τι έγραφε από την σαστιμάρα... dreambox will restart μόνο πρόλαβα να διαβάσω, είχε και ένα κατεβατό... τό έχει δει κανείς άλλος???

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Το ΣΚ είδα για πρώτη φορά ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΗ στον DM800 !!! Σοκαριστικό πραγματικά...
Αφού δεν πρόλαβα καν να δω τι έγραφε από την σαστιμάρα... dreambox will restart μόνο πρόλαβα να διαβάσω, είχε και ένα κατεβατό... τό έχει δει κανείς άλλος???

For your info η συγκεκριμένη οθόνη κρασαρίσματος βγαίνει και σε πολλά χρωματάκια έτσι για να σπάει η μονοτονία.... -bye-

Εντάξυ τότε....γιατί τρόμαξα προς στιγμήν, νόμιζα ότι γίναμε windows...!!!

τις πταίει ξέρει κανείς, ή θα ακολουθήσουμε το θρησκευτικό ρήτο..."μη ερεύνα" ?

εμένα με είχε ξεσκίσει σε τέτοιες οθόνες όταν επέλεγα από το menu την επιλογή για να ρυθμίσω το δίκτυο χωρίς να βρίσκει δίκτυο available.

Γενικά έχω παρατηρήσει ότι κρασάρει σε φάσεις που του ζητάς να κάνει κάτι χωρίς να υπάρχει η υποδομή γι αυτό αντί π.χ. να βγάζει μήνυμα κατατοπιστικό ότι δεν υπάρχει available αυτό που ζητάς.