Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Αντι του δεύτερου 411 έχει μπει το LNB5 το οποίο δεν βλέπει σήμα του Hellasat2 με ΑΑ παρα μόνο με ΑΒ input2! (Ωχ σας μπρίζωσα πάντως ευχαριστώ για το ενδιαφέρον Λευτέρη)

Δηλαδή το lnb5 απευθείας στην είσοδο του Sur 212 χωρίς 2ο διακοπτάκι 4:1 ?
Τελοσπάντων αφού σου δουλεύει άστο έτσι, για επιπλέον αναβάθμιση πλέον ξέρεις τις ρυθμίσεις.:a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

για εμένα το καλύτερο ανέκδοτο είναι αμέσως με την πρώτη ευκαιρεία να την λέτε στον οποιονδήποτε.

Λες να έχει η N@va HD κανάλια ?

Δηλαδή δεν καταλαβαίνετε ότι δεν ήξερα πως μιλάτε για HD ?
και στο φινάλε που αναφέρεστε για HD ? μόνο για χωρητικότητα γράφετε.
Εχεις δίκιο Αγγελε. Δική μου η παράλειψη. Οι κάτοχοι SD PVR δεκτών γνωρίζουν ότι η εγγραφή αυτή δεν καταλαμβάνει περισσότερα από 3 - 4 GB.

Και όντως η παρέμβαση του Νίκου μπορεί να εκληφθεί ως ειρωνική..

Γεια σε ολους, εχω το εξης προβλημα: απο το DCC παρακολουθουσα την κατασταση της CF αλλα εδω και 3-4 μερες μου γραφει 0%. Εχω BA σε USB και κανω boot απο εκει συνηθως με newnigma η gemini. Προσπαθησα μεσω flash tools να δω τη flash αλλα ουτε απο κει τα καταφερα (σσ ουτε το usb βλεπει). Ουτε απο τις ρυθμησεις του ΒΑ καταφερα να δω τη flash, απο το plugin (δεν θυμαμαι ποιο, ειμαι στη δουλεια...) βλεπω οτι ειναι σχεδον γεματη. Και ρωτω (!), πως μπορω να καθαρισω τη flash?? Τις πταιει που δεν μποτω να τη δω???
Ευχαριστω για τις απαντησεις και ελπιζω να μη σας επρηξα:ears:

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Δε βοηθάς να καταλάβουμε.
Ποιο Image έχεις στην flash?
Τι εννοείς με CF (compact flash?)
Εφόσον κάνεις χρήση ΒΑ, το Image στην flash θα πρέπει να είναι λιτό.
Ακόμα και έτσι η μνήμη του δέκτη είναι σχεδόν γεμάτη.
Δώσε από telnet "free" και θα έχεις αμέσως την κατάσταση της μνημης.
Δημιούργησε swap file (32mb καλά είναι) στο στικάκι.

Καλησπέρα...
αγόρασα εχθές τον 800αρι και σήμερα το σετάρισα. όλα καλά, εκτός από το eurosport hd το οποίο κολλάει. είναι σαν να κάνει buffering το video και κάθε λίγο σταματάει και συνεχίζει.

συγγνώμη αν έχει αναφερθεί ηδη το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά μου είναι πολύ δύσκολο να διαβάσω 143 σελίδες.

ευχαριστώ.

Δηλαδή το lnb5 απευθείας στην είσοδο του Sur 212 χωρίς 2ο διακοπτάκι 4:1 ?
Τελοσπάντων αφού σου δουλεύει άστο έτσι, για επιπλέον αναβάθμιση πλέον ξέρεις τις ρυθμίσεις.:a0210:
Απο την περιγραφή που κάναν σε προηγούμενα posts τα παιδια, γιατι ούτως η αλλως εγώ πρώτη φορα ασχολήθηκα και δεν είχα ιδέα, είναι λογικό τα switch να βαφτίζονται συστεμικά σε τετράδες ΑΑ κλπ κατόπιν βαφτίζονται και λογικά σε αντιστοιχίες LNB1 κλπ. Από κεί και πέρα η διαφοροποίηση θα ήταν λογικό να βρίσκεται στα Input αρχής γενομένης από το πρώτο που βρίσκει ο δέκτης(όλα αυτά πάντα κατ εμε θεωριτικά αλλά αφού δουλεύει και πρακτικά).

Καλησπέρα...
αγόρασα εχθές τον 800αρι και σήμερα το σετάρισα. όλα καλά, εκτός από το eurosport hd το οποίο κολλάει. είναι σαν να κάνει buffering το video και κάθε λίγο σταματάει και συνεχίζει.

συγγνώμη αν έχει αναφερθεί ηδη το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά μου είναι πολύ δύσκολο να διαβάσω 143 σελίδες.

ευχαριστώ.

Το Eurosport ΗD απο οτι ξερω δεν παιζει πουθενα ελευθερο.Μπορεις να μου πεις απο που το βλεπεις?

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Αν η λήψη του Eurosport HD γίνεται με μη νόμιμες διαδικασίες θα παρακαλούσα να μην αναπτυχθεί περαιτέρω το ζήτημα..

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Αν η λήψη του Eurosport HD γίνεται με μη νόμιμες διαδικασίες θα παρακαλούσα να μην αναπτυχθεί περαιτέρω το ζήτημα..

Εδω, και εγω δεν ξερω τι να πω.Το κολλαει και κανει buffering και δεν ειναι ελευθερο?Το οτι δεν επιτρεπεται να μιλαμε για αυτα τα κολπα αλλα και να τα κανουμε σωστο ειναι.Τι να πουμε τωρα, πραγματικα δεν ξερω.Οι συγκεκριμενοι δεκτες ομως γι αυτο δεν αγοραζονται τις πιο πολλες φορες?

Δυστυχως AlexT πριν περασω το ΒΑ στο στικ εκανα τη λαλακια και περασα (?) newnigma στη flash (=CF? ειμαι καινουριος στα lynux...:AFADF0:)
Ναι εχω δημιουργησει οσο πιο μεγαλο swap file γινοταν. Αυριο που θα γυρισω σπιτι θα κανω αυτο με το telnet.

Last edited:

Τελείως φρέσκος και άσχετος με LINUX! Για την αποφυγή να κάνω κάποια πατατα και μετά δεν ξερω να τη διορθώσω μπορώ να αφήσω όπως είναι τη flash του δέκτη (Enigma2) και να παίξω με images στο stick (που για την περίσταση πήρα ενα mini Kingston 8GB) και πώς; Παρακαλώ θα εκτιμούσα ειλικρινά οποιαδήποτε βοήθεια γιατί δεν βλέπω αρχή και τέλος!
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Τελείως φρέσκος και άσχετος με LINUX! Για την αποφυγή να κάνω κάποια πατατα και μετά δεν ξερω να τη διορθώσω μπορώ να αφήσω όπως είναι τη flash του δέκτη (Enigma2) και να παίξω με images στο stick (που για την περίσταση πήρα ενα mini Kingston 8GB) και πώς; Παρακαλώ θα εκτιμούσα ειλικρινά οποιαδήποτε βοήθεια γιατί δεν βλέπω αρχή και τέλος!
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ναι μπορεις.πρην κανεις οτιδιποτε κανε ενα software update στο image στην flash menu-plugins-software update μετα κανε εγκατασταση το barry allen αφου εχεις τοποθετησει το usb stick στον δεκτη οδηγιες για το barry allen εδω http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=37467

ναι μπορεις.πρην κανεις οτιδιποτε κανε ενα software update στο image στην flash menu-plugins-software update μετα κανε εγκατασταση το barry allen αφου εχεις τοποθετησει το usb stick στον δεκτη οδηγιες για το barry allen εδω http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=37467
ΜΜΜ ευχαριστώ αλλα απότι βλέπω δεν είναι και πολύ λειρτουργικά!!! Τα links δεν μου δίνουν τιποτα. Δέν υπάρχει κάποιο link για ΙΕ7?

κάποια πρόταση ως προς τα a/v settings του δέκτη? τι είναι το downmix ac3?

Γκρρρ! Αρχίζω να εκνευρίζομαι! Πως βλέπει ο δέκτης το stick? Τι σοι αρχείο ειναι αυτό DM-800___917___947___954___945___964___945___963___964___945___963___951_.7z!!! Μάλλον κακώς διαλλεξα νασχοληθώ με το άθλημα!

Γκρρρ! Αρχίζω να εκνευρίζομαι! Πως βλέπει ο δέκτης το stick? Τι σοι αρχείο ειναι αυτό DM-800___917___947___954___945___964___945___963___964___945___963___951_.7z!!! Μάλλον κακώς διαλλεξα νασχοληθώ με το άθλημα!

συμπιεσμενο αρχειο βιντεο ειναι σου εστειλα και πμ για τις οδηγιες περι BA το stick το βαζεις στον dream και μετα κανεις εγκατασταση το BA βλεπει το stick και το κανει format αυτοματα

Υπάρχει περίπτωση σε ο DM800 Enigma2 να δει το stickaki fat32 KINGSTON 8GB που του αγόρασα για να τρεχει Barry Allen και να τεσταρω Images κλπ κλπ χωρίς να πειραξω τη flash του δεκτη και χωρίς να χρειάζεται να εγγραφώ μεσω pm σε αλλα φόρουμ έτσι ουτως ώστε ωραία και όμορφα να κανουμε τη δουλειά μας και εμείς αλλα και κάποιος άλλος αδαής να μάθει?
(Μην ξεχνάτε το βασικό! Όσο πιο πολλοι μαθαίνουν τόσο οι τιμές θα πεφτουν!)

Μπορει καποιος να μας πει τι χρειαζεται να κανουμε για να λειτουργησει ο εσωτερικος σκληρος που μολις εγκατεστησα τον Dm 800? Aντικατεστησα τον εξωτερικο 3,5" σκληρο e-sata ο οποιος δουλευε αψογα (τον ειχα σεταρει σε προγενεστερο Gemini αλλα εχω την εντυπωση οτι στο 4.00 εχουν γινει λιγο παραξενα ολα) με εσωτερικο μιας και πλεον ο δεκτης ειναι ψυχρος, για οικονομια χωρου αλλα και για λογους αισθητικης και προσπαθω εδω και 3 μερες να τον κανω να δουλεψει μα τιποτα!