Dreambox 800 HD

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Αρη, και ασύρματα μπορείς να φλασάρεις τον δέκτη, απλά για τον φόβο των Ιουδαίων (απρόβλεπτη διακοπή του ασύρματου) καλό είναι (όπως λέει και ο Γιάννης) να γίνεται πάντα με καλώδιο.

Εφόσον αυτό είναι πρόβλημα, η χρήση Barry Allen είναι επιβεβλημένη. Με το plugin αναβαθμίζεις στο στικ χωρίς φόβο..

Όταν μιλάμε για "φλασάρισμα" προφανώς εννοούμε το "πέρασμα" ενός image στη flash, έτσι; Για να γίνει αυτό πρέπει ο 800άρης να μπει σε stop mode. Δεν ξέρω εάν φορτώνονται οι απαραίτητοι drivers για το usb wireless σε stop mode καθώς δεν έχω τέτοιο (χρησιμοποιώ access point σε client mode) αλλά μου φαίνεται δύσκολο.
Το έχει δοκιμάσει κάποιος; Είναι σίγουρο ότι σε stop mode υπάρχει επιτυχής σύνδεση δικτύου με χρήση usb wireless adaptor;

Σωστός ο προβληματισμός σου.
Νομίζω ο Τάσος Οικονόμου φλάσαρε ασύρματα και για αυτό απάντησα.
Ας μας απαντήσει μόλις το δει.
(εκτός αν μετακίνησε τον δέκτη σε ενσύρματη σύνδεση κατά το φλασάρισμα)

οχι ποτέ δεν φλάσαρα ασύρματα. Καλωδιάκι και παρατεταμένο το standby για να δω τι IP θα πάρει.

Μπορεί να γίνεται και ασύρματα αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει το σπάσιμο νεύρων...

Ειδικά τώρα που πήγα και καλωδιάκι δίπλα στον dreambox (ασχέτως που συνεχίζει να παίζει με wifi) τέρμα το πήγαινε-έλα του δέκτη στον router!

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Καλησπερα, εχω τον 800ρι συνδεδεμενο σε access point (λογω αποστασης απο τον router), μεσω swich (MVision σε αλλη θυρα), ΑΡΧΑΡΙΟΣ στα linux (να' ναι καλα τα παιδια εδω μεσα:grinning-smiley-043-εχω ρηξει πολυ διαβασμα :computer:). Ολα τα φλασαριματα, εγκατασταση barry allen κτλ τα εχω κανει μεσω δυκτιου πολυ ευκολα χωρις προβληματα και ταχυτατα (με DCC).
PS. Αν και ειχω μερικες (ανεξηγητες??) αποσυνδεσεις του access point απο τον router ποτε δε με κρεμασε το DCC

Ερωτηση η οποία απ'ότι θυμάμαι έχει απαντηθει πιο πίσω (αλλά δεν μπορώ να διαβάσω 150 σελίδες...):BDGBDGB53:

Τι ασύρματο στικάκι θα προτείνατε για τον 800ρη? (πήρα πρόσφατα homeplug αλλά μάπα το καρπούζι... και λέω να το γυρίσω σε USB stick) και ακόμα παραπέρα, εχει βάλει κανείς στικάκι Ν?

Ευχαριστώ αλλά... η συζήτηση αυτή είναι σχετικά παλιά και τα περισσότερα μηχανάκια δεν υπαρχουν στα μαγαζιά πλέον. (Το πιο πιθανό που βρήκα είναι αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613457 αλλά στη συζήτηση λέτε για κάποιο "D-Link DWL-G122 Revision C1")

Επίσης στις συζητήσεις αυτές δεν βρήκα τίποτα για σύνδεση με draft N.

Οπότε ξαναρωτώ, έχει συνδέσει κάποιος draft N σε Dreambox 800 HD ή έχει αγοράσει τελευταία στικάκι απλό το οποίο να δούλεψε??:grinning-smiley-043

καλησπερα,
ξερει κανεις πως μπορω να βρω το ir code του 800αρι (infrared code)?
μου χρειαζεται για να το συνδεσω με το slingbox.
ευχαριστω εκ των πρωτερων.

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Ευχαριστώ αλλά... η συζήτηση αυτή είναι σχετικά παλιά και τα περισσότερα μηχανάκια δεν υπαρχουν στα μαγαζιά πλέον. (Το πιο πιθανό που βρήκα είναι αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613457 αλλά στη συζήτηση λέτε για κάποιο "D-Link DWL-G122 Revision C1")

Επίσης στις συζητήσεις αυτές δεν βρήκα τίποτα για σύνδεση με draft N.

Οπότε ξαναρωτώ, έχει συνδέσει κάποιος draft N σε Dreambox 800 HD ή έχει αγοράσει τελευταία στικάκι απλό το οποίο να δούλεψε??:grinning-smiley-043
Οπως νομίζεις.
Στο δεύτερο λινκ, περιγράφεται η διαδικασία και στο μήνυμα #4 υπάρχει ενδεικτικά λινκ με στικάκι που λειτουργεί.

Παιδιά καλημέρα ,ο 800αρης μου χάνει συνεχώς την ώρα ,τη βαζω την ξαναβάζω GMT+2 αλλά μετά απο λιγο πάει μια ωρα πισω .Any clue ?
Eπίσης είναι πολλά προς διορθωση ακόμα που τα είχαμε στον 500αρη και δεν υπάρχουν εδώ ,μικρά πραγματακια αλλά βασικά για την καθημερινή χρήση όπως ...
είμαι σε ένα κανάλι ,πατώντας πλέον το αντιστοιχο κουμπί δεν με πάει αυτόματα στο μπουκέτο η στο δορυφόρο που ανηκει το κανάλι αλλά αλλού για αλλού και πρέπει να κανω 3-4 ενέργειες για μια λειτουργία που την είχα στον 500,η ειμαι σε ένα κανάλι Nova cinema1 πχ και πατάω όλες τις υπηρεσίες ,κανονικά θα έπρεπε να με πηγαίνει στο κανάλι που είμαι κα ιστα γυρω του σύμφωνα με αλφαβητική ταξινόμηση ,Νοvacinema2 -3 kok με πάει πάλι στην αρχη ΑΑΑ SEX ARAB .
Σπαστικό λιγο και ιδιαίτερα αν εχεις πολλούς δορυφόρους ...

Ν.

Οντως είναι εκνευριστικό. Δε βρίσκει ούτε τον Provider ούτε ονομαστικά το κανάλι και ξεκινά από την αρχή τη λίστα.

Παιδιά καλημέρα ,ο 800αρης μου χάνει συνεχώς την ώρα ,τη βαζω την ξαναβάζω GMT+2 αλλά μετά απο λιγο πάει μια ωρα πισω .Any clue ?
Σε Newnigma και Timezone --> Athens δεν έχω παρατηρήσει αυτό το πρόβλημα.
Για τα υπόλοιπα που λες... όντως. Μάλλον πρέπει προς το παρόν να αλλάξουμε συνήθειες...

Γειά σας παιδια επειδή είμαι λιγο άσχετος και σκέφτομαι να αγοράσω τον δέκτη . .. . μπορώ να του βάλω την καρτα της nova ???
ρωτάω επειδη δέν ειδα πουθενα να γράφει irdeto ???

Επισής δεν προκείται να τον πειράξω με enigma και κατι τέτοια και επειδη δεν βλεπω πουθενα να έχει cam ??

Last edited:

Γειά σας παιδια επειδή είμαι λιγο άσχετος και σκέφτομαι να αγοράσω τον δέκτη . .. . μπορώ να του βάλω την καρτα της nova ???
ρωτάω επειδη δέν ειδα πουθενα να γράφει irdeto ???
Μπορείς...
Irdeto δε γράφει γιατί... δεν είναι irdeto! Κάρτα irdeto θα καταφέρεις να διαβάσεις εγκαθιστόντας ένα softcam. Μην τρομάζεις, είναι απλό θέμα.
Και γενικότερα, μην ανησυχείς. Αν προχωρήσεις στην αγορά του 800, το AVclub forum είναι εδώ για ότι βοήθεια χρειαστείς...

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Σε Newnigma και Timezone --> Athens δεν έχω παρατηρήσει αυτό το πρόβλημα.
Για τα υπόλοιπα που λες... όντως. Μάλλον πρέπει προς το παρόν να αλλάξουμε συνήθειες...

Και εγώ newnigma έχω και Αthens στο timezone αλλά φτιάχνει λίγο και μετά τα ίδια ...

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Μπορείς...
Irdeto δε γράφει γιατί... δεν είναι irdeto! Κάρτα irdeto θα καταφέρεις να διαβάσεις εγκαθιστόντας ένα softcam. Μην τρομάζεις, είναι απλό θέμα.
Και γενικότερα, μην ανησυχείς. Αν προχωρήσεις στην αγορά του 800, το AVclub forum είναι εδώ για ότι βοήθεια χρειαστείς...

επειδη έλεγα να τον πάρω σήμερα . . .
softcam ? θα κολλάει ?? θα πρέπει να είμαι συνδεμένος σύνεχεια στο internet με αυτο το softcam ???

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

επειδη έλεγα να τον πάρω σήμερα . . .
softcam ? θα κολλάει ?? θα πρέπει να είμαι συνδεμένος σύνεχεια στο internet με αυτο το softcam ???
Όχι, δεν κολλάει.
Το softcam είναι αυτό που μεταμορφώνει τον card reader του dreambox σε κάτι χρήσιμο ώστε να διαβάσει τις κάρτες που βάζεις εκεί σε διάφορες κωδικοποιήσεις. Ειδικά για τη Nova, με CCcam "καθαρίζεις" εύκολα και γρήγορα kαθώς είναι ένα softcam που είναι εύκολα παραμετροποιήσιμο και προσφέρει πάρα πολλά όπως θα διαπιστώσεις στην πορεία. Να ξέρεις πάντα ότι μπορείς να έχεις περισσότερα τους ενός softcams εγκατεστημένα γιατί μάλλον θα σου φανεί χρήσιμο για κάποιες "περίεργες" χρήσεις του δέκτη...
Δεν χρειάζεται να είσαι συνεχώς στο internet για να λειτουργήσει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Και εγώ newnigma έχω και Αthens στο timezone αλλά φτιάχνει λίγο και μετά τα ίδια ...
Τι να πω... Δεν ξέρω...
Δεν έχω παρατηρήσει το πρόβλημα στη μέχρι τώρα χρήση του δέκτη και δεν έχω κάνει τίποτα ιδιαίτερο.
Ίσως να παίζει ρόλο το zapping σε κάποια συγκεκριμένα από τα κανάλια που βλέπεις. Δεν ξέρω, ίσως... Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Τι να πω... Δεν ξέρω...
Δεν έχω παρατηρήσει το πρόβλημα στη μέχρι τώρα χρήση του δέκτη και δεν έχω κάνει τίποτα ιδιαίτερο.
Ίσως να παίζει ρόλο το zapping σε κάποια συγκεκριμένα από τα κανάλια που βλέπεις. Δεν ξέρω, ίσως... Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο...
Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει σε κάποια Image και μάλιστα σε συγκεκριμένα κανάλια....οπως πχ sta ολανδικά και κάποια σεξ κανάλια...αν είναι και αλλα δεν ξέρω