Dreambox 800 HD

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Ναι, γίνεται μέσα από το gemini 4.1...
OK. Κρατάμε αυτή την πληροφορία τότε...
Ευχαριστώ για την παρατήρηση/ενημέρωση/διόρθωση. Έχει πολύ καιρό να με απασχολήσει το θέμα "σκληρός δίσκος" και απ'ότι φαίνεται έχω μείνει πίσω στις εξελίξεις.
Ζητώ συγνώμη για τη λανθασμένη πληροφορία που έδωσα.

@vakall : Οπότε τώρα αλλάζουν τα δεδομένα φίλε μου. Sorry για την παραπλάνηση. Η επιλογή μεταξύ των τριών δίσκων είναι δική σου...

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

@dimfil
Δεν θεωρώ ότι παραπλάνησες κανέναν, μιας και έχεις δίκιο ότι η καλύτερη λύση είναι ένας εσωτερικός.
(By the way γινόταν και στα προηγούμενα gemini)

Απλά μπορεί να υπήρχε ήδη εξωτερικός usb, οπότε ο φίλος μπορεί να γλιτώσει τα έξοδα (και τον κόπο) προσθήκης εσωτερικού δίσκου στον dm.

@vakall
Να έχεις στο νου σου ότι ο εξωτερικός σκληρός θα φορμαριστεί σε ext3, που τα windows δεν το βλέπουν από μόνα τους. Μπορείς βέβαια να εγκαταστήσεις το πρόγραμμα Explore2Fs (είναι δωρεάν) για να βλέπεις το δίσκο όταν τον βάζεις στο pc. Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις τα περιεχόμενα του με ftp δίχως να τον αποσυνδέσεις από τον dm (πιο αργή επικοινωνία).

Last edited:

Παιδια ειστε super:grinning-smiley-043. Οντως εχω εναν εξωτερικο με usb που μπορει να κανει τη δουλεια αλλα μου αρεσε πολυ η ιδεα του εξωτερικου e-sata.

...μου αρεσε πολυ η ιδεα του εξωτερικου e-sata.
Ο οποίος στα χαρτιά τουλάχιστον είναι και πολύ πιο γρήγορος από τον usb2.
Το πρωτόκολλο e-sata φτάνει περίπου στα 3Gbits/s που μεταφράζονται σε 300MB/s ενώ το Usb2 φτάνει περίπου στα 480Mbits/s που μεταφράζονται σε 60MB/s.
Αυτά βέβαια είναι οι μέγιστες προβλεπόμενες τιμές τις οποίες δεν ξέρω πόσο βλέπει κανείς αλλά η διαφορά παραμένει σε αυτά τα αναλογικά επίπεδα όταν τους συνδέεις στο ίδιο σύστημα.

Παιδια βοηθεια, τρεχω experimental στη flash και εχει εξαφανιστει απο τα plugin το softwareupdate. Απο την αρχη μου λεει οτι δεν ειναι aveliable, ξαναφλασαρα 2-3 φορες αλλα το ιδιο, τι κανω??

Last edited:

Αλλο παλι αυτο, προσπαθω να ανοιξω το web interface ,και καθυστερει παρα πολυ (μαλλον δεν ανοιγει) αλλα το χειροτερο ειναι οτι κολαει ο δεκτης σε ενα καναλι και πανω αριστερα δειχνει τα γραναζια- μπλεξαμε τα ... γραναζια μας μου φαινεται:violent-smiley-030:
Ξερει κανενας τιποτα??
Α, με barryallen kai nabilo sti stick

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Για δες το δίκτυό σου μήπως για κάποιο λόγο δεν παίρνει IP...

ο 800 δουλεβει disec 1.2 χωρις προβλημα ?
θελει ενα φιλαρακι να αγορασει και αυτο ειναι βασικη προιπθεση
επισις δεν γνωριζει απο αναβαθμισεις και τετοια το μονο που θελει να κανει
ειναι να τον προσαρμοσει στην εγκατασταση του βασικα τον ενδιαφερει η εγγραφη
σε περιπτωση αγορας ενος γνησιου τετοιου θα εχει προβλημα?
η θα πρεπει να μπει στη διαδικασια να του πουμε καποιο λογισμικο να περασει κτλπ κτλπ και εχει ο θεος
αλλα αν θελετε πειτε μου πραγματικα ωστε μην τον παρω στο λεμο μου
η τουλαχιστον να του πουμε τι πρεπει να κανει

Ολα τα υπολοιπα δουλευουν κανονικα, παιρνει IP , το DCC δουλευει κανονικα, αλλα το web itfc κολαει στα μισα

Αλλο παλι αυτο, προσπαθω να ανοιξω το web interface ,και καθυστερει παρα πολυ (μαλλον δεν ανοιγει) αλλα το χειροτερο ειναι οτι κολαει ο δεκτης σε ενα καναλι και πανω αριστερα δειχνει τα γραναζια- μπλεξαμε τα ... γραναζια μας μου φαινεται:violent-smiley-030:
Ξερει κανενας τιποτα??
Α, με barryallen kai nabilo sti stick
Το Nabilo (υποθέτω έχεις το 0.7) έχει αρκετά παλιό web interface, ειδικά σε σχέση με το experimental που "τρέχεις". Παίζει και αυτό το ρόλο του για λόγους που ήδη έχουμε αναλύσει.
Μπορείς να το αναβαθμίσεις από μόνος σου εάν κατεβάσεις το αντίστοιχο web interface extension σε μορφή .ipk από εδώ και να το εγκαταστήσεις στο nabilo μέσω του /tmp.
Αυτό ίσως είναι η λύση σου...

ο 800 δουλεβει disec 1.2 χωρις προβλημα ?
θελει ενα φιλαρακι να αγορασει και αυτο ειναι βασικη προιπθεση
επισις δεν γνωριζει απο αναβαθμισεις και τετοια το μονο που θελει να κανει
ειναι να τον προσαρμοσει στην εγκατασταση του βασικα τον ενδιαφερει η εγγραφη
σε περιπτωση αγορας ενος γνησιου τετοιου θα εχει προβλημα?
η θα πρεπει να μπει στη διαδικασια να του πουμε καποιο λογισμικο να περασει κτλπ κτλπ και εχει ο θεος
αλλα αν θελετε πειτε μου πραγματικα ωστε μην τον παρω στο λεμο μου
η τουλαχιστον να του πουμε τι πρεπει να κανει
Με disecq1.2 παίζει μια χαρά....ΑΛΛΑ αν ο φίλος σου δεν ξέρει από αναβαθμίσεις και προπάντων....ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Η ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΩΡΑ να ασχοληθεί και να μάθει τότε ο DM800 ΔΕΝ είναι κατάλληλος για αυτόν!!!!!Αυτή τουλάχιστον είναι η άποψή μου σαν χρήστης και γνώστης από dreambox εδώ και μια 10ετία σχεδόν..(από εποχή Dm7000 όταν πωτοκυκλοφόρησε)

Με disecq1.2 παίζει μια χαρά....ΑΛΛΑ αν ο φίλος σου δεν ξέρει από αναβαθμίσεις και προπάντων....ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Η ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΩΡΑ να ασχοληθεί και να μάθει τότε ο DM800 ΔΕΝ είναι κατάλληλος για αυτόν!!!!!Αυτή τουλάχιστον είναι η άποψή μου σαν χρήστης και γνώστης από dreambox εδώ και μια 10ετία σχεδόν..(από εποχή Dm7000 όταν πωτοκυκλοφόρησε)

ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση και συνχορεστε με αν σε καποιο ποστ
μιλησα καπος αποτομα αλλα το γεγονος που ειστε ο μοναδικος που
μου απαντησε οτι δεν λιτουργει το Moter σωστα απο τι μανα του και θελει αναβαθμιση ο δεκτης μαλλον δεν κανει για το φιλο μου
ευχαριστω παρα πολυ

Φιλε αν θες μπορεις να μου πεις με ποιο image δουλευει σωστα το μοτερ?Με diseqC 1.2 η' usals?

ειστε ο μοναδικος που
μου απαντησε οτι δεν λιτουργει το Moter σωστα απο τι μανα του και θελει αναβαθμιση ο δεκτης
Ο δέκτης γενικότερα θέλει να τον αναβαθμιζει και να τον σκαλίζει κάποιος για να πάρει το 100% των δυνατοτήτων του

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Φιλε αν θες μπορεις να μου πεις με ποιο image δουλευει σωστα το μοτερ?Με diseqC 1.2 η' usals?
Με το moteck που έχω ποτέ δεν είχα πρόβλημα....με όποιο Image και να είχα...(εξαίρεση αποτελεί τα πολύ αρχικά image από Μάιο μέχρι αυγουστο περιπου που ο δέκτης γενικότερα δεν πατούσε καλά)....

To χρησιμοποιώ ΟΧΙ με χρήση USALS αλλά manual οι θέσεις των δορυφόρων...(έτσι και αλλιώς μια φορά βρίσκεις και αποθηκεύεις τiς θέσεις στο μοτερ και μετά αρκεί να περνάς της θέσεις αποθηκευσης στο μενου του dream ή με την λειτουργεία restore settings)

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Εγω δεν τον εχω αλλα με ενδιαφερει γιατι μπορει και να τον παρω.Επειδη εχω πολλους δεκτες για μενα δεν ειναι παντα οι ιδιες ρυθμισεις.Με τον 500 ειχα παντα προβλημα.Ποτε το κινουσε και ποτε οχι.Με αυτον τι συμβαινει?

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Εγω δεν τον εχω αλλα με ενδιαφερει γιατι μπορει και να τον παρω.Επειδη εχω πολλους δεκτες για μενα δεν ειναι παντα οι ιδιες ρυθμισεις.Με τον 500 ειχα παντα προβλημα.Ποτε το κινουσε και ποτε οχι.Με αυτον τι συμβαινει?
Όπως σου εγραψα προσωπικά δεν συνάντησα κανένα προβλημα με το μοτερ μου και τον δέκτη (και τον Dm800 που είχα και με τον DM8000 που έχω) αλλα χωρίς usals (me usals δεν ξέρω την συμπεριφορά του δέκτη γιατί προσωπικά δεν με βολεύει)