Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Ρε παιδιά μια ερώτηση:
Στο web interface του 500, έχει ένα πολύ ωραίο WEB-X-TV το οποίο σου ανοίγει ένα παράθυρο, όπου με το active-x του VLC βλέπεις στο PC το stream του, αλλάζεις κανάλια κλπ. Στον 800 δεν έχει τέτοιο πράγμα. Είναι εντελώς διαφορετικό interface. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν θέμα PLi αλλά και με το gemini το ίδιο περίπου interface έχει - μάλλον είναι θέμα μηχανήματος και έτσι πρέπει να είναι και στους μεγάλους 7025 κλπ.
Προσπάθησα να πατήσω στο εικονίδιο που λέει "Stream", άνοιξε ένα παράθυρο με κανάλια, volume κλπ αλλά εικόνα τίποτα.
Πρέπει να εγκαταστήσω κάποιο άλλο active-x αντί για το VLC?
Καμιά γρήγορη ιδέα?

Παιδια γεια σας
Θα σας παρακαλουσα αν γινεται να γραφατε περισοτερα για τον δεκτη.
Και κατι βασικο για'μενα Diseq 1.1 τελικα υποστηριζει ναι η οχι???

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Γράφετε πιο αναλυτικά, γιατί τον παράγγειλαν και άσχετοι βλέπετε (βλέπε εμένα :grinning-smiley-043)

Η ενημέρωση που σας υποσχέθηκα:
Λοιπόν.
1) Το μηχάνημα ως ποιότητα κατασκευής είναι κλάσεις ανώτερο (από έναν dm500 και έναν 500+ που έχω ακόμα στο σπίτι).
2) Όσοι σκοπεύουν να βάλουν μόνοι τους δίσκο, πρέπει να έχουν ποοοολύ υπομονή... Μου βγήκε η πίστη ανάποδα! (μιλάμε χωράει μέσα στο χιλιοστό του χιλιοστού, το καλώδιο τoυ SATA βρήσκει πάνω στο tuner κλπ κλπ).
3) Το αρχικό image που έχει μέσα φαίνεται να έχει πρόβλημα στην εικόνα που δίνει στο SCART (οι οριζόντιες γραμμές τρεμοπαίζουν) - Στο DVI όμως είναι οκ.
4) Έπειδή δεν έχω καμία επαφή με τα original images (χρησιμοποιώ μόνο και πάντα Gemini - οι γνώσεις μου στο linux είναι σχετικά περιορισμένες), του έβαλα την PLI, αφού ακόμα δεν έχω και πολλές άλλες επιλογές.
5) Το καλό είναι ότι η εικόνα διορθώθηκε κατευθείαν στο SCART. Το κακό είναι ότι η PLI στην λειτουργικότητα (menu κλπ) μοιάζει πολύ με την original οπότε δεν βγάζω εύκολα άκρη για τα emus κλπ (δεν πάρχει blue panel, έχει ξεχωριστή ρύθμιση για softc@m και c@rdserver κλπ).

Τέλος, προσπάθησα να "φορέσω" κάποιες έτοιμες ρυθμίσεις που είχα, αλλά μέχρι στιγμής τζίφος (το πρόβλημα είναι 1000% θέμα ρυθίσεων και όχι του δέκτη...) Θέλω να δοκιμάσω ccc@m αλλά θα χρειαστώ βοήθεια - my pm is wide open!!

Αυτά για την ώρα.
φιλε jetsetter εγω προσπαθησα να τοθ περασω το ιματζ με τον γνωστο τροπο αλλα στο display του δεκτη δεν μου γραφει την ip στον δεκτη εχω τσεκαρη την επιλογη DHCP και τον εχω συνδεση με ασυρματο δυκτιο

φιλε jetsetter εγω προσπαθησα να τοθ περασω το ιματζ με τον γνωστο τροπο αλλα στο display του δεκτη δεν μου γραφει την ip στον δεκτη εχω τσεκαρη την επιλογη DHCP και τον εχω συνδεση με ασυρματο δυκτιο
Όταν λες με τον γνωστό τρόπο εννοείς δικτυακά έτσι? Καταρχήν δες εάν παίρνει κανονικά IP από DHCP (δες π.χ. εάν βγαίνει στο Internet προσπαθώντας να κατεβάσεις κάποιο Plugin). Έάν είναι όλα οκ, τότε η διαδικασία είναι η εξής: βγάζεις το βύσμα του ρεύματος και αφήνεις συνδεδεμένο μόνο το καλώδιο του δικτύου. Στη συνέχεια κρατάς συνέχεια πατημένο το κουμάκι on/off μπροστά καθόσον βάζεις το βύσμα του ρεύματος. Το κρατάς πατημένο μέχρι να σου δείξει την ένδειξη "STOP" τότε μόνο αφήνεις το κουμπί. Μετά θα ψάξει για DHCP και θα σου φέρει στο OLED την IP που πήρε.
Πάντως για να είμαι ειλικρηνής, προσωπικά δεν θα τολμούσα ποτέ αναβάθμιση μέσω ασύρματου δικτύου. Καλύτερα πάρτον κοντά στο router σου, κάνε την αναβάθμιση με ένα patch chord και μετά γύρισέ τον στην θέση του...

Για το πρόβλημα του web streamming ρε παιδιά που περιγράφω στο προηγούμενο post μου, κανένας δεν έχει καμιά ιδέα????

Φίλε κοίτα αν έχεις τσεκαρισμένο στο ρούτερ σου το DHCP....στον dream ειτε το έχεις είτε οχι όταν πας να το κάνεις αναβάθμιση δεν έχει σημασια....η διαδικασία είνια αυτή που σου περιγράφει αναλυτικά ο φίλος πιο πάνω

καλορίζικος .

δώσε μας πράμα..............

Είναι πολύ μικρός ή τα χέρια του Κώστα είναι τεράστια??? :idea:

Είναι πολύ μικρός. Θα έπρεπε να τον είχαν ονομάσει miniDreambox (mDM).

Αλήθεια το Pli που έχει είναι όπως στον 7020; Δουλεύουν όλα τα plugins κανονικά; (πχ. EPG, SQLlite, υπότιτλοι, εγγραφές κλπ.). Με το Sky UK δουλεύει (με cccam και κάρτα);

Last edited:

Xθες τον πηρα και εγω (ειναι ο πρωτος dreambox,γενικα linux δεκτης μου).Σημερα θα τον ανοιξω να βαλω εναν δισκο και μετα ο θεος βοηθος...:2thumb22sup:

Παιδια γεια σας
Θα σας παρακαλουσα αν γινεται να γραφατε περισοτερα για τον δεκτη.
Και κατι βασικο για'μενα Diseq 1.1 τελικα υποστηριζει ναι η οχι???
Να υποστηριζει κανονικα 1.1. Τον εχω σεταρει με 11 σταθερους δορυφορους χωρις κανενα προβλημα.

Εχω κινουμενο πιατο λετε να κανω καμμια μερα για να του βαλω 7-8 δορυφορους που με αρεσει να βλεπω ;

Κι εγώ κινητό πιάτο έχω. Υπάρχουν περασμένοι μέσα οι δορυφόροι με τις συχνοτητες τους ή πρέπει να τους περάσουμε manual?

Kατι ccam,mgcam,newcs και αλλα "κινεζικα" για μενα, ειναι ευκολο να τα μαθει κανεις (λεω να βαλω pli-image) η πρεπει να βρω καποιον να μου τα μαθει ;

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Kατι ccam,mgcam,newcs και αλλα "κινεζικα" για μενα, ειναι ευκολο να τα μαθει κανεις (λεω να βαλω pli-image) η πρεπει να βρω καποιον να μου τα μαθει ;

Σαν να είσαι λίγο άσχετος σαν εμένα ή μου φαίνεται??? :grinning-smiley-043

Βάλε πρώτα το image pli από εδώ http://www.pli-images.org/downloads.php?cat_id=9 και μετά από το μενού του αφού συνδέσεις το δέκτη με το ιντερνετ θα κατεβάσεις όλα τα άλλα. Για κάτι παρταπάνω θα χρειαστείς υπολογιστή να του περάσεις χειροκίνητα μέσω δικτύου τα κατάλληλα.

ολα με σχετικη προσπαθεια μαθαινονται. Γι αυτο υπαρχουν τα forums και το internet για να μοιραζεται η γνωση!:)
Οσον αφορα ολα τα emu δουλευουν μια χαρα ειδικα δε το CCcam παει σφαιρα.
Το Gemini κατα τη γνωμη μου ειναι πιο φιλικο για καποιον αρχαριο με dreambox.

Μια τελευταια ερωτηση,δεν θελω να σε κουρασω,τα emu τα κατεβαζει απο το μενου ; Πατας μπλε η πρασινο κουμπι (στα plugins νομιζω) και ειναi ετοιμα η απλα ειναι ενα interface για να το "γεμισεις" με κατι που θα βρεις σε καποιο forum ;

Φίλε dante32, από ποιότητα εικόνας τι λέει ο δέκτης? Επίσης το tuner του είναι ευαίσθητο ή όχι?