Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Λενε οτι απο εικονα ειναι μια χαρα.Το tuner πρεπει να ειναι κατι σαν του 7025 μετριο - η dreambox δεν φημιζονταν για την ευαισθησια.

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Μια τελευταια ερωτηση,δεν θελω να σε κουρασω,τα emu τα κατεβαζει απο το μενου ; Πατας μπλε η πρασινο κουμπι (στα plugins νομιζω) και ειναi ετοιμα η απλα ειναι ενα interface για να το "γεμισεις" με κατι που θα βρεις σε καποιο forum ;
Με μπλε κουμπι και απο το "addons" τα κατεβαζεις ολα.

Φίλε dante32, από ποιότητα εικόνας τι λέει ο δέκτης? Επίσης το tuner του είναι ευαίσθητο ή όχι?
Η ποιοτητα εικονας ειναι πολυ καλη, και στα sd καναλια (δεν εχω αλλο HD δεκτη για να κανω αμεση συγκριση).
Το tuner ειναι ισως λιγο πιο ευαισθητο απο αλλους dreambox. Στο σκαναρισμα κατεβαζει κανονικα αλλα μερικα HD καναλια πρεπει να τα κατεβασεις manual.

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Σε ευχαριστώ φίλε dante32 για τις πληροφορίες. :a0210:

Αγαπητοί μου φίλοι καλησπέρα. Πριν λίγες μέρες παρέλαβα το νέο Dreambox 800 hd. Ένα μικρό κουτί αλλά με τεράστιες δυνατότητες. Να ενημερώσω ότι οι γνώσεις μου για τα Dreambox ήταν πολύ μικρές αλλά σε αυτή την εβδομάδα έμαθα τόσα πολλά που μπόρεσα να βρω μια άκρη για τις άπειρες δυνατότητές του. Θα ήθελα να πώ τι έχω κάνει: Έχω βάλει δύο images το pli και το Gemini. Για το μεν πρώτο επιμένανε φίλοι που έχουν τον 500άρη πως είναι λειτουργικά πιο σταθερό. Εγώ διαπίστωσα ότι και τα δύο είναι το ίδιο λειτουργικά. Προσπάθησα να περάσω το panel για ελληνικούς υποτίτλους αλλά δεν μπόρεσα να το καταφέρω. Κατάλαβα ότι για το pli δεν είναι το ίδιο με το images του 500άρη και δεν έχει αυτό το pluging. Για το Gemini επίσης το ίδιο προσπάθησα με άλλους τρόπους με ftp,telnet αλλά και εκεί δεν κατάφερα κάτι. Τον δίσκο που έβαλα είναι ένας 120gb και μου παρουσιάζει κάποιο κώλυμα όταν πάει να κάνει boot. Κολλάει και δεν ανοίγει. Αυτό που βρήκα σαν λύση είναι να ξεκινάω σε κατάσταση για φλασάρισμα και το κλείνω και το ανοίγω και φορτώνει σαν μηχάνημα που έχει τα πάντα επάνω ένα μείον του είναι οι μεγάλη θερμοκρασία που έχει. Σε αυτό θα βρω σίγουρα λύση που θα σας την δείξω όταν την υλοποιήσω. Η εικόνα τέλος από το hd είναι τέλεια μιας και είδα την Eurovision έτσι και πρώτα ο Θεός να δούμε τα επόμενα live σε μπάλα και ολυμπιακούς πως θα είναι. Θα ήθελα σεβόμενος τις μεγάλες σας γνώσεις να μου δώσετε τα φώτα σας για τους υπότιτλους και πιο είναι για την ώρα πιο καλό images.

Όταν λες με τον γνωστό τρόπο εννοείς δικτυακά έτσι? Καταρχήν δες εάν παίρνει κανονικά IP από DHCP (δες π.χ. εάν βγαίνει στο Internet προσπαθώντας να κατεβάσεις κάποιο Plugin). Έάν είναι όλα οκ, τότε η διαδικασία είναι η εξής: βγάζεις το βύσμα του ρεύματος και αφήνεις συνδεδεμένο μόνο το καλώδιο του δικτύου. Στη συνέχεια κρατάς συνέχεια πατημένο το κουμάκι on/off μπροστά καθόσον βάζεις το βύσμα του ρεύματος. Το κρατάς πατημένο μέχρι να σου δείξει την ένδειξη "STOP" τότε μόνο αφήνεις το κουμπί. Μετά θα ψάξει για DHCP και θα σου φέρει στο OLED την IP που πήρε.
Πάντως για να είμαι ειλικρηνής, προσωπικά δεν θα τολμούσα ποτέ αναβάθμιση μέσω ασύρματου δικτύου. Καλύτερα πάρτον κοντά στο router σου, κάνε την αναβάθμιση με ένα patch chord και μετά γύρισέ τον στην θέση του...

Για το πρόβλημα του web streamming ρε παιδιά που περιγράφω στο προηγούμενο post μου, κανένας δεν έχει καμιά ιδέα????
Ενταξει το προβλημα το ελυσα ηταν θεμα δικτυου.Εχω βαλει το gemini εβαλα τις ρυθμισεις δικτυου μου και πηγα να κατεβασω adoons αλλα μου βγαζει εrror no host?Στης ρυθμισεις δεν ειναι στην ιδια μορφη με τον 7020 δηλαδη ι ip ηταν στην μορφη 192.168.0.12 ενω στον 800 ειναι 192.168.000.012 σωστα?Eπισης ουτε με ftp μπαινω στον δεκτη

Μπορεί να δεχτει tuner και για τα επίγεια κανάλια?
Γνωρίζουμε κόστος του tuner?
Μπορείτε να αναφέρετε απο ποια μαγαζιά πήρατε τον δέκτη?

:music-smiley-005:

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Μπορεί να δεχτει tuner και για τα επίγεια κανάλια? Γνωρίζουμε κόστος του tuner?
Έχει μόνο ένα tuner, το οποίο είτε θα είναι δορυφορικό είτε επίγειο.

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Γιατί θέλετε να είναι κι επίγειο το tuner του? Αφού έτσι κι αλλιώς όλες οι νέες τηλεοράσεις φοράνε επίγειο ψηφιακό δέκτη.

και να υποθεσω οτι μπαινω στην ip του δεκτη απο τον firefox...
το pli το σωστο ειναι ε απο αυτη την σελιδα..?

με το dreamup να κανω την αναβαθμιση?
την ip του dm πως την βρισκω?

Θα τον αναβαθμησης μεσω ΙΕ 1)ο δεκτης εκτως ρευματος και εχουμε κρατημενο το shutdown α;πο την προσοψη του
2)βαζουμε τον δεκτη στο ρευμα και μας εμφανιζει ενα ***STOP**** στην οθονη του και τοτε αφινουμε το shutdown
3)απο πανω απο το Stop εχει την ip του(ενοειτε οτι τον εχουμε σε δικτιο με DHCP)
4)εκεινη την ip που γραφει ο δεκτης την βαζουμε στον webBrowser μας και μας ανοιγει το web interface του δεκτη με την επιλογη firmware upgrade κατω
5)επιλεγουμε αυτο και μας βγαζει select .nfi file εκει παταμε την αναζιτηση και επιλεγουμε το λογισμικο μας που εχουμε κατεβασει στο πισι μας και παταμε FLASH
Αυτο ηταν μετα απο λιγη ωρα bootαρει ο δεκτης μας με το νεο λογισμικο.Γραψε εαν μπορεσες να κατεβασεις addons με το pli

edit

Last edited:

εγραψε 100% αλλα τπτ αλλο..ειχε μεινει στο στοπ.εκλεισα το παραθυρο αλλα ακομα στο στοπ..πρεπει να κανω κατι?

στο δεκτη και στην ενοτητα συνδεσεις θα ενεργοποιησης το DHCP και μετα θα κανεις τα υπολοιπα

στο δεκτη και στην ενοτητα συνδεσεις θα ενεργοποιησης το DHCP και μετα θα κανεις τα υπολοιπα

τι εννοεις?αυτη την στιγμη δειχνει την ip και το **stop**
παρολο που το flash ειναι 100%
ο δεκτης δεν δειχνει τπτ στην tv..τι κανω?