Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Εγω αυτο που θα σου προτεινα ειναι παρε τα settings που βρηκες και σβησε ολους τους tranporters που περιεχουν HD καναλια. Μετα τα περνας στο δεκτη και απλα προσθετεις manual τις HD συχνοτητες. Εκει κατεληξα μετα απο πολλες προσπαθειες και μεχρι να βγει ενας editor ειδικα για τον 800.
Φιλε dante32 ευχαριστω για την βοηθεια αλλα και κατι που ηθελα να ενημερωσω γενικα ο δεκτης ειναι αναισθητος ! το διαπιστωσα μετα απο πολυ ψαξιμο και το τεσταρα με τον kathrein (12324 v 29500 3/4 28,2 E Astra) δεν την κατεβαζει οπως και σε 1,60 πιατο το TF1HD Astra 19,2E

Αλεξη καλησπερα φιλε μου!
Δοκιμασε σε παρακαλω και πεs μου αν σου κατεβαινει κανονικα η 12399v στον sirius γιατι δεν μπορω νατην κατεβασω με τιποτε!
Φιλικα gab

εμενα το προβλημα ειναι τα HD καναλια τις συχνοτητες αυτες δεν κατεβαζει .Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι δεν μπορω να τα κατεβασω manual και να χρησιμοποιω σεττινγκς

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Αλεξη καλησπερα φιλε μου!
Δοκιμασε σε παρακαλω και πεs μου αν σου κατεβαινει κανονικα η 12399v στον sirius γιατι δεν μπορω νατην κατεβασω με τιποτε!
Φιλικα gab
Γαβριήλ, δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα λήψης αυτής της δέσμης λόγω μικρού πιάτου. (0,90)

Θα περιμένεις ανταπόκριση απο τον Φίλιππο με το 2.40..

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

εμενα το προβλημα ειναι τα HD καναλια τις συχνοτητες αυτες δεν κατεβαζει .Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι δεν μπορω να τα κατεβασω manual και να χρησιμοποιω σεττινγκς
Με τα settings του likra για τον 800 έχω ότι HD κανάλια μπορεί να κατεβάσει το πιατάκι μου απο 13 δορυφόρους..(0,90)

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Με τα settings του likra για τον 800 έχω ότι HD κανάλια μπορεί να κατεβάσει το πιατάκι μου απο 13 δορυφόρους..(0,90)
Εννοείς οτι εριξες ετοιμα settings μεσα και δουλεψανε κανονικα ολα χωρις "tuner faild" κλπ?

Φιλε dante32 ευχαριστω για την βοηθεια αλλα και κατι που ηθελα να ενημερωσω γενικα ο δεκτης ειναι αναισθητος ! το διαπιστωσα μετα απο πολυ ψαξιμο και το τεσταρα με τον kathrein (12324 v 29500 3/4 28,2 E Astra) δεν την κατεβαζει οπως και σε 1,60 πιατο το TF1HD Astra 19,2E
Εγω τα κατεβαζω αυτα τα καναλια με auto scan με πολυ μεγαλο ber και τελικα ουτε εγω βλεπω τιποτα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Εννοείς οτι εριξες ετοιμα settings μεσα και δουλεψανε κανονικα ολα χωρις "tuner faild" κλπ?
Ναι, και εγώ εξεπλάγην.
Μου παρουσίασε πρόβλημα μόνο σε δύο συχνότητες στον Astra. Διέγραψα τα κανάλια στο PC και τα κατέβασα χειροκίνητα.
Απο τότε όλα o.k. σε 13 δορυφόρους.
Τα settings είναι για τον 800 και είναι προφανώς κάποιο backup απο δέκτη ο οποίος έκανε manual scan όλους τους δορυφόρους.

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Γιάννη, ο Πάνος έχει actuator και positioner. 2.40 Aris είναι αυτό.

Α μάλιστα , ένα...μικρό ταπεινό πιατάκι...

Φίλε Πάνο βρέθυκε η λύση;

Μια και από το Σάββατο τον έχω και εγώ, ας πω και τις δικές μου εμπειρίες.

Αφού δούλεψα λίγο με τη δική του flash, στο πρώτο reboot έφαγα άκυρο... Δεν bootάριζε με τίποτα. Μόνο αφού τον άφησα γύρω στο τέταρτο (ίσως και παραπάνω) εκτός ρεύματος επανήλθε.

Barry Allen και Pli: ok γενικά αλλά: κάνω ένα πρώτο scan σε hotbird-astra, κάνω μετά ένα ψιλοεξαντλητικό edit-σουλούπωμα το satellites.xml (χειροκίνητα...), το ανεβάζω και...πιτσες μπλε. Δεν κατέβαζε τίποτα. Πάω να κάνω edit το tuner και...crash, όποτε και αν πήγαινα να το κάνω.

Απεγκατάσταση όλα, βάζω gemini. Αυτό δούλεψε ανεβάζοντας satellites.xml, πριν κάνω όμως οποιοδήποτε scan (κάνοντας το ίδιο στο Pli και restart Enigma2, μπήκε στο γνωστό ατελείωτο boot loop...).
Πρόβλημα gemini 1: δεν μου αναγνωρίζει fec 4/5 (βλέπε digitalb hd)
Πρόβλημα gemini 2: δεν κατεβάζει σχεδόν τίποτα από το canalsatellite (19.2)
Αν υπάρχει καμιά ιδέα...

Και κάτι άλλο. Τα Silver HD και History Channel HD UK στον Thor 0.8W που είναι σ'αυτόν τον transponder (http://www.lyngsat-maps.com/maps/thor5_t1.html), δεν θα έπρεπε στην Αθήνα να μην κατεβαίνει τίποτα? Προσωπικά με 1,25Χ1,35 και καλώδιο...50 μέτρα τα κατεβάζω οριακά με σπασίματα. Εχει αλλάξει κάτι;

Ευχαριστώ για την υπομονή και καλημέρα σε όλους.

Για τα παιδιά που έχουν προβλήματα με το σήμα σε κάποια κανάλια....σε δυο μου φίλους αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε LNB γιατί για κάποιο περίεργο λόγο ο DM800 δεν τα συμπαθούσε ενώ με τον DM500 δεν είχαν πρόβλημα με τα συγκεκριμένα LNB

Πως μπορουμε να σβησουμε συχνοτητες απο τον δεκτη .Διοτι στον Αστρα εχει την 12363 για το TF1 HD ενω η σωστη ειναι 12522 .Επισης στην 12522 το fec το εχει 2/3 ενω ειναι 5/6

Πως μπορουμε να σβησουμε συχνοτητες απο τον δεκτη .Διοτι στον Αστρα εχει την 12363 για το TF1 HD ενω η σωστη ειναι 12522 .Επισης στην 12522 το fec το εχει 2/3 ενω ειναι 5/6
Κατεβασε τα κανάλια με έναν editor sto pc (εγψ χρησιμοποιω τον openDBedit 3.06) και σβήσε όλα τα κανάλια απο τις συχνότητες που θες.....μετα τα περνάς στον DM πάλι και σκανάρεις να βρεις τα καναλια που θες

Ρε παιδια να ρωτησω κατι γιατι το εχω απορια καιρο τωρα...
Δεν μπορουν ολα αυτα να γινουν μεσα απο τον Dreambox (εχω δει που κυκλοφορουν μεχρι και ειδικα πληκτρρολογια κλπ).
Αν δεν εχεις Pc σπιτι σου γιοκ ?
Οι λιστες , το περασμα των προγραμματων κλπ γινονται μονο απο pc ?

Εγω τα κατεβαζω αυτα τα καναλια με auto scan με πολυ μεγαλο ber και τελικα ουτε εγω βλεπω τιποτα...
Εμένα πάλι μου κατεβαίνουν όλα (TF1HD κλπ) και τα βλέπω κανονικά, εκτός ... από το Eurosport HD

Επειδή και εμένα παιδιά δεν βρήκε πολλά κανάλια, βρήκε μόνο 56. Έχω 2 πιάτα Hotbird και Astra σε κεντρική εγκατάσταση πολυκατικίας. Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος τρόπος να φορτώσω κάποιο αρχείο συχνοτήτων που να το διαβάσει. Δεν έχω βάλει άλλο firmware αλλά έχει της μάνας του το Enigma II. Αν διαθέτει κάποιος τέτοιο αρχείο μπορεί να μου το στείλει με email. Φαντάζομαι δεν θα είναι μεγάλο.
Διαφορετικά μπορώ εγώ να κάνω edit τις συχνότητες? Μήπως πρέπει να κάνω χειροκίνητο σκανάρισμα?

Με συγχωρείτε αν έγινα κουραστικός

Ρε παιδια να ρωτησω κατι γιατι το εχω απορια καιρο τωρα...
Δεν μπορουν ολα αυτα να γινουν μεσα απο τον Dreambox (εχω δει που κυκλοφορουν μεχρι και ειδικα πληκτρρολογια κλπ).
Αν δεν εχεις Pc σπιτι σου γιοκ ?
Οι λιστες , το περασμα των προγραμματων κλπ γινονται μονο απο pc ?
Ως επι το πλείστον χρειάζεσαι υπολογιστή και ενα πρόγραμμα σύνδεσης ftp.
Αυτά τα καλούδια που βγήκαν κάποτε ,δηλαδή πληκτρολόγιο κ.λ.π είχαν σκοπό τον εντυπωσιασμό περισσότερο,και η λειτουργικότητά τους ήταν σχεδόν ανύπαρκτη...

To ιδιο θεμα το ποσταρισα και σε αλλο forum.
Επειδη βλεπω οτι πολλοι αντιμετωπιζεται προβληματα ληψης με τον 800αρη διαβασα καπου αλλου οτι ο 800αρης δεν υποστηριζει το Disecq 1.0 για εγκατασταση dual feed.
Για να γινει αυτο πρεπει να του περασουμε το file που το βρισκουμε εδω,
http://rapidshare.com/files/116033345/alps_bsbe2.rar
Μετα του κανουμε restart!!
Μην με ρωτατε περισσοτερα γιατι ακομη δεν τον εχω αγορασει !!!!
Αλλα επειδη διαβαζω διαφορα ...ειπα να βοηθησω.

Ετοιμα settings HB + ASTRA
http://rapidshare.com/files/119413813/setting_fly__13___19-new.rar.html

Last edited:

To ιδιο θεμα το ποσταρισα και σε αλλο forum.
Επειδη βλεπω οτι πολλοι αντιμετωπιζεται προβληματα ληψης με τον 800αρη διαβασα καπου αλλου οτι ο 800αρης δεν υποστηριζει το Disecq 1.0 για εγκατασταση dual feed.
Για να γινει αυτο πρεπει να του περασουμε το file που το βρισκουμε εδω,
http://rapidshare.com/files/116033345/alps_bsbe2.rar
Μετα του κανουμε restart!!
Φυσικά με κάθε επιφύλαξη, το παραπάνω αρχείο σε πίο κατάλογο μπαίνει; εκεί που λέει μέσα στο txt αρχείο;

Πρώτα πρέπει να γίνει η αντικατάσταση το παραπάνω αρχείου; Όλα τα αρχεία που περιέχει το rar αυτό σε πιο κατάλογο μπαίνουν;

Και κάτι προς όλους ποια προγράμματα χρησιμοποιείτε στο pc για να βλέπετε το dreambox. κάποιο απλό ftp client για μεταφορά, και κάποιο browser;

Μήπως πρέπει να βάλω και το pli λόγω περισσοτέρων δυνατοτήτων, με το οποίο μπορεί να πιάσω περισσότερα κανάλια;

Και πάλι ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας

Last edited:

To προσθετεις, μεσα στο φακελλο που λει στο text.ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!!
Τα υπολοιπα που ρωτας ειναι ευκολα .........