Dreambox 800 HD

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Πάντως η ενημέρωση του rdi δεν είναι και άμεση. Ηδη κυκλοφορούν settings του Likra με ημερομηνία 01-07

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

εγω αυτο που εκανα ηταν να αντικαθαστησω το satelites.xml με αυτο που ειχε στο likra..αλλα παλι δεν βρισκει πολλα hd..αλλα μαλλον κατι λαθος εκανα γιατι τα υπολοιπα αρχεια δεν τα χρησιμοποιησα καθολου..ουτε με dreamset κατεφερα να βρω πως τα περναω ουτε με opendbedit..

Aλεξη, εισαι σιγουρος οτι με το openDBedit kai ton DM800 δεν υπαρχει προβλημα, ειδικα στα HD services ?

Κανενα πρόβλημα στα HD με openDBedit, το έχω δοκιμάσει κι εγώ (δηλώνεις όμως στην αρχή οτι θελεις μορφη 7025, δηλαδή enigma2). Στην πραξη πάντως τα σεττιγκς δεν ειναι η καλύτερη λύση για τα δύσκολα, αν φορτωσεις κατι μόνος και ειναι δύσκολο θα βαλεις το roll off στο 0.20 και όχι 0.35 ή θα παιξεις λίγο πάνω ή κατω με την συχνότητα...

Ok, εχω δει την επιλογη rollof... αλλα τι κανει ?
Δεν ξερω τι σημαίνει και πως ακριβώς λειτουργει (δεν το έχω δει σε άλλο HD δέκτη) αλλά στην πραξη διαπιστώθηκε ότι όταν έχουμε οριακό σήμα λήψης το 20 αντι του 35 μπορεί να βοηθήσει στο φόρτωμα του καναλιού

καποιος να μου πει πως βαζω τα likra με dreamset or opendbedit..

Eγω παντως εχω προβλημα με το opendbedit ... και τα HD καναλια.
Αφου τα τακτοποιησα καλα-καλα, και τα περασα στο dreambox, δεν μου δουλευε κανενα hd ... ακουγα μονο ηχο και οχι εικονα !!!
Για να το συνεφερω, επρεπε να ξανακανω manual scan για καθε hd καναλι...
Προφανως δεν ξερει πως να τα δηλωσει τα hd kanalia... ειναι μονο για το tuner toy 7020 klp.

Last edited:

Από την Πέμπτη μπήκα κι εγώ στο κλαμπ του dm800.
Του έβαλα το nabilo & cccam και προς το παρόν όλα είναι ΟΚ.
Χθες μάλιστα πρέπει να πήρε από το ονειροκούτι και η Ελβετίδα δικαιώματα. Δεν είμαι σίγουρος όμως γιατί κάποια στιγμή την έβαλα και στον humax.
Προς το παρόν δεν μου έβαλε με το αυτόματο σκαν τα κανάλια της συχνότητας του οτε στον hellasat2, αλλά χρειάστηκε χειροκίνητη σάρωση. Επίσης νομίζω πως δεν έχω σετάρει καλά το pauli στο remote control.
Και μια ερώτηση:
Τι πρέπει να κάνω για να μπορώ να βλέπω δορυφορική στο pc μου από τον dm800 και πως μπορώ να βλέπω ματρόσκες μέσω dm800 από το pc στην τηλεόραση;

mastrokes den mporeis!!
ileorasi sto pc mporeis na deis apo tin web interface tou dekti!!
bebea gia gemini exei ena plugin gia firefox pou petaei!!alla exeis nabilo!!

Προς το παρόν δεν μου έβαλε με το αυτόματο σκαν τα κανάλια της συχνότητας του οτε στον hellasat2, αλλά χρειάστηκε χειροκίνητη σάρωση.

Και εμένα το ίδιο έκανε και ενω τα βρηκε χειροκινητα, έχω SNR 0 και μου βγαζει το γνωστο tuner failed (τι θα γίνει με αυτό;;;).
Σε παλιότερο scan τα είχα πιασει κανονικά.
Τι λέτε να φταίει;;;

Άλλη μία ερώτηση.
Αν θελήσω να φορτώσω άλλο image πρέπει να κάνω factory reset στο δέκτη ή περνάει από πάνω;
Επίσης πρέπει πρώτα να σβήσω όσα addons έχω περάσει ή σβήνονται κατά την εγκατάσταση του νέου image;

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

καποιος να μου πει πως βαζω τα likra με dreamset or opendbedit..
Τρέχεις το openDBedit. Στην επιλογή "Options" εισάγεις την ΙΡ του δέκτη και δηλώνεις user:root, pass:dreambox. Πάνω ακριβώς από την επιλογή save, δηλώνεις Version 3 settings και σώζεις.
Ανοίγεις το αρχείο του Likra ή οποιοδήποτε άλλο και πατώντας την επιλογή FTP στέλνεις τα κανάλια στον δέκτη.
Εννοείται ότι μπορείς να επεξεργαστείς τα κανάλια πριν τα φορτώσεις στον δέκτη.

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Τρέχεις το openDBedit. Στην επιλογή "Options" εισάγεις την ΙΡ του δέκτη και δηλώνεις user:root, pass:dreambox. Πάνω ακριβώς από την επιλογή save, δηλώνεις Version 3 settings και σώζεις.
Ανοίγεις το αρχείο του Likra ή οποιοδήποτε άλλο και πατώντας την επιλογή FTP στέλνεις τα κανάλια στον δέκτη.
Εννοείται ότι μπορείς να επεξεργαστείς τα κανάλια πριν τα φορτώσεις στον δέκτη.

στον δεκτη που τα στελνω ομως?

ο vlcplayer που εχει ο δεκτης στα plugin σε τι ακριβως χρησιμευει?φανταζομαι ειναι για να αναπαραγεις αρχει απο τον υπολογιστη στον δεκτη,,αλλα ποια αρχεια υποστηριζονται?avi k mkv oxi απ οσο ξερω..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

στον δεκτη που τα στελνω ομως?
Τι εννοείς που τα στέλνεις? Ο δέκτης θα είναι δικτυωμένος με το PC και το πρόγραμμα θα στείλει τα κανάλια εκεί που πρέπει. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο.