Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Προσοχη ομως , γιατι σ εμενα δεν λειτουργησε σωστα για το HD καναλια...
ναι κ εμενα την ιδια βλακεια κανει!δεν τα ανοιγει τα hd με την πρωτη!πρεπει να πατισεις..να ξαναπατησεις..και αν φιλοτιμιθει τα ανοιγει!
ξανα εκανα scan μηπως διορθωθει αλλα δεν βρισκει τωρα καν πολλα hd..οπως το esp hd..ενω πριν το ειχα σκαναρει manual...Δεν υποτιθεται πως τωρα επρεπε να τα βρει?

Last edited:

Δεν ξερω τι φταιει, μαλλον το προγραμμα εχει φτιαχτει πριν βγει ο dm800 και δεν τα καταφερνει με τα HD καναλια.

Παιδιά δεν φταίει το πρόγραμμα, το έχουμε δουλέψει πολλά άτομα χωρίς πρόβλημα! Αυτό που μάλλον φταίει είναι το dvb-s2 tuner του δέκτη που ...επιπλέον δεν γουστάρει και όλα τα lnb! Σκεφτείτε ότι έχοντας πιάτο 2.4μ και μάλιστα στα ΒΔ είχα πρόβλημα ...tuner failed σε αρκετά κανάλια, μέχρι που άλλαξα το lnb με άλλο (τα γράφω και αλλού αυτά). Αν εσείς έχετε πολύ μικρά πιάτα, ακόμη κι αν έχετε άνετη λήψη στα dvb-s κανάλια δεν αποκλείεται να είστε οριακοί στα dvb-s2...οπότε ...
Εκι, τα κανάλια που λες ότι ανοίγουν με καθυστέρηση τι SNR δείχνουν;

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Φίλιππε, έχω πειστεί για αυτά που αναφέρεις. Πρόσφατο το πρόβλημα του greg με το λευκό mti.
Εξακολουθώ να μην έχω καθόλου σήμα στα mpeg4 (απλά) και στα HD κανάλια του Eurobird 9E. (με ένα παλαιότερο μπλε MTI) Σε πολλά άλλα έχω ήχο χωρίς εικόνα. Με ένα μπρος - πίσω έρχεται η εικόνα.

Είμαι έτοιμος για αλλαγή lnb.
Για προτείνετε κάποιο εκτός από MTI και Invacom. :ears:

Πάντως κι εγώ με τα έτοιμα settings που περνάω μέσα δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα. Τώρα για το θέμα του LNB, δεν ξέρω αν με κάποιο άλλο θα μπορούσα να έχω καλύτερο σήμα...

The Gemini Project 2 Controlr 1.2

Δώσε ένα link ρε φίλε γιατί ψάχνεις στο google και δε βρίσκω από κάπου να το κατεβάσω - μόνο αναφορές σε αυτό βρίσκω σε ανακοινώσεις του gemini....

Δώσε ένα link ρε φίλε γιατί ψάχνεις στο google και δε βρίσκω από κάπου να το κατεβάσω - μόνο αναφορές σε αυτό βρίσκω σε ανακοινώσεις του gemini....
http://rapidshare.com/files/127108958/theGeminiProject2Controlr-1.2-Firefox-200807041429.xpi.zip
http://rapidshare.com/files/127109019/BP.zip

Δουλεύει με Mozilla Firefox

Κατεβάζουμε τα δυο αρχεία πιο πάνω

Τo αρχείο BP τo περνάμε με ftp στον dreambox

Εδώ

Κώδικας:
/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/WebInterface/WebChilds/BP.pyc
Μετά κάνουμε install τo plugin
Ανοίγουμε τo Firefox

Πατάμε στην πρώτη επιλογή (Fichier),και άνοιγμα ενός αρχείου ,πάμε στο αρχείο που έχουμε στο pc (εφ όσον τo αποσυμπιέσουμε)
(theGeminiProject2Controlr-1.2-Firefox-200807041429) κάνουμε διπλό klick στο ποντίκι ,
και κάνουμε την εγκατάσταση,κλείνουμε τo firefox και μετά τo βρίσκουμε στην interface

Η ρύθμιση γίνετε στο interface settings
to post ftiaxtike apo ton filo devilcosta se allo forum!!!

Και εμένα το ίδιο έκανε και ενω τα βρηκε χειροκινητα, έχω SNR 0 και μου βγαζει το γνωστο tuner failed (τι θα γίνει με αυτό;;;).
Σε παλιότερο scan τα είχα πιασει κανονικά.
Τι λέτε να φταίει;;;

Δεν ξερω αν εχει και άλλος το ίδιο πρόβλημα με τον OTE και το tune failed αλλά διαπίστωσα ότι τα κανάλια τα είχε σώσει ο δέκτης στο 30002 - 7/8 αντί για 30000 - 5/6.
Τα άλλαξα με το dreamset και όλα καλά.
Περίεργα πράγματα;;; το έχει πάθει κανείς άλλος αυτό; Υπάρχει εξήγηση;

Δεν ξερω αν εχει και άλλος το ίδιο πρόβλημα με τον OTE και το tune failed αλλά διαπίστωσα ότι τα κανάλια τα είχε σώσει ο δέκτης στο 30002 - 7/8 αντί για 30000 - 5/6.
Τα άλλαξα με το dreamset και όλα καλά.
Περίεργα πράγματα;;; το έχει πάθει κανείς άλλος αυτό; Υπάρχει εξήγηση;
Κι εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα και τα άλλαξα με το opendbedit.
Στην αρχή έκανα scan με το σωστό FEC αλλά τίποτα. Ενώ βρήκε τα κανάλια, όταν τα επέλεξα είχαν πάλι FEC 7/8.
Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα απο το μενού να διορθώσεις τις ρυθμίσεις του ΤΡ, όπως οι δέκτες που τρέχουν Ε1.

Αυτο που λεω εγω σαν προβλημα δεν εχει να κανει με το lnb...
Μιλαω για καναλια που τα πιανω κανονικα και με καλο σημα.
Οταν παω να τους αλλαξω θεση με το opendbedit sta favorites και τα στελνω πισω στον dm, δεν μου ανοιγουν και θελει rescan στην ιδια συχνοτητα.
Μετα ανοιγουν κανονικα, αλλα δεν ειναι πρακτικο.

http://rapidshare.com/files/127108958/theGeminiProject2Controlr-1.2-Firefox-200807041429.xpi.zip
http://rapidshare.com/files/127109019/BP.zip

Δουλεύει με Mozilla Firefox

Κατεβάζουμε τα δυο αρχεία πιο πάνω

Τo αρχείο BP τo περνάμε με ftp στον dreambox

Εδώ

Κώδικας:
/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/WebInterface/WebChilds/BP.pyc
Μετά κάνουμε install τo plugin
Ανοίγουμε τo Firefox

Πατάμε στην πρώτη επιλογή (Fichier),και άνοιγμα ενός αρχείου ,πάμε στο αρχείο που έχουμε στο pc (εφ όσον τo αποσυμπιέσουμε)
(theGeminiProject2Controlr-1.2-Firefox-200807041429) κάνουμε διπλό klick στο ποντίκι ,
και κάνουμε την εγκατάσταση,κλείνουμε τo firefox και μετά τo βρίσκουμε στην interface

Η ρύθμιση γίνετε στο interface settings
to post ftiaxtike apo ton filo devilcosta se allo forum!!!

Το plugin ston Dmμπορει να εγκατασταθει και απο το gemini download server.
Δεν χρeιαζεται pc.

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Φίλιππε, έχω πειστεί για αυτά που αναφέρεις. Πρόσφατο το πρόβλημα του greg με το λευκό mti.
Εξακολουθώ να μην έχω καθόλου σήμα στα mpeg4 (απλά) και στα HD κανάλια του Eurobird 9E. (με ένα παλαιότερο μπλε MTI) Σε πολλά άλλα έχω ήχο χωρίς εικόνα. Με ένα μπρος - πίσω έρχεται η εικόνα.

Είμαι έτοιμος για αλλαγή lnb.
Για προτείνετε κάποιο εκτός από MTI και Invacom. :ears:

Εγω αλλαξα το αγαπημένο μου invacom 0.3 με inverto 0.3 (που διατείνεται ότι είναι και...hd ready) και το snr μου στα dvb-s2 εκτινάχτηκε, χωρίς να μου χαλάσουν και τα απλά (στα υπόλοιπα ισάξιο). Βεβαια πήρα το φλαντζατο, δεν ξερω αν και το νορμαλ για οφφσετ ειναι εξίσου καλό

Η πρώτη δοκιμή θα γίνει με το smart titanium 2nd Edition TSG.
Με την ευκαιρία της αντικατάστασης του υπάρχοντος, θα αλλάξω θέση δοκιμάζοντας και το Invacom 0.3 το οποίο στοχεύει αλλού.

Οσο για τα HD Ready lnb μήπως πρέπει να τα αξιολογήσουμε εκ νέου?

palikarakia exo 2 erotimata!
pao k kano se kapoio doriforo scan merikous trasponder!brika se enan sima k katebase 3 kanalia,k moubgale sto prasino koumpi 2 thor me(ipiresies,providers,neo)!
giati mou to bgazei auto?
episis polles fores exo problima me ta JSC+1 kai JSC+2!
tora mou pezei kanonika to JSC+3 me tin karta pou exo tin original!k ta alla dio mou bgazei provider uknow kai dixnei oti den exei kodikopoihsh k einai maurila!eno se filou mou tin idia ora pezei kanonika to enlogo kanali!!
giati??

παιδιά να κάνω 2 ερωτήσεις.
1) πάω εδώ: http://gr.kingofsat.net/find.php
γράφω ASTRA HD.
μου γυρίζει αυτό: Astra 1H (19.2E) - 11914.50 H - Txp: 75 - Δέσμη: Astra 1H DVB-S2 (QPSK) - 27500 9/10 - NID:133 - TID:6
πάω στο 800: μενου,παραμετροποιηση,service searching,χειροκίνητο scan, βάζω
DVB-S2
Astra 1H ...
11914
αυτόματα
27500
horizontal
9/10
QPSK
0.35
όχι
αλλα δεν μου γυρίζει τίποτα. (scan done! No service found!)
κάνω κάτι λάθος?

2) μετά τις 18:00 το NASN απο το premiere κάνει νερά μέχρι που δεν βλέπεις τίποτα. στα άλλα κανάλια του premiere 1,2,3 κλπ δεν έχω πρόβλημα..
Τι μπορεί να συμβαίνει;

@evangelos σωστά κανεις την σαρωση αλλά πες μας και που βρίσκεσαι και με τι πιάτο, γιατι οπως ειπαμε ο 800 στα dvb-s2 κανάλια και ανάλογα και με το lnb που έχει (και...αν το γουστάρει...) ειναι αρκετά αναίσθητος...Μπορεί καλιστα να πιάνεις όλα τα καναλια του 1Η σε dvb-s αλλά να εισαι πολύ οριακός για dvb-s2
Κανε πάντως και μία δοκιμή με το roll off σε 0.20 αντι 0.35
@dalas σορρυ, δεν μπορω να καταλάβω το πρόβλημά σου. Αν σου φόρτωσε 3 καναλια αλλά βλέπεις μόνο δυο στα καναλια τιβι μπορεί το τριτο να ειναι data και αυτά ...δεν βρήκα ακόμη που τα βαζει ο 800. (Δεν ξερω αν ρωτησες αυτό...)
Τα Αλ Τζαζίρα δεν πρεπει να μεταδίδονται όλες τις ώρες...

@dalas σορρυ, δεν μπορω να καταλάβω το πρόβλημά σου. Αν σου φόρτωσε 3 καναλια αλλά βλέπεις μόνο δυο στα καναλια τιβι μπορεί το τριτο να ειναι data και αυτά ...δεν βρήκα ακόμη που τα βαζει ο 800. (Δεν ξερω αν ρωτησες αυτό...)
Τα Αλ Τζαζίρα δεν πρεπει να μεταδίδονται όλες τις ώρες...
einai ta kanalia
JSC+1
JSC+2
JSC+3
ta enlogo kanalia dixnoun kanonika se filo mou,eno se mena dixnei to JSC+3!ta 2(JSC+1,JSC+2) prota kanalia mou bgazei ayto to minima!!giati??
v5uplj8vubrxaq8xxe02.jpg

@dalas
για δοκιμή σβήσε τα κλειδιά στο φάκελο keys, γιατί εδώ φαίνεται ότι κάνει αποκωδικοποίηση το CCCam και δες τι θα γίνει.

Βρίσκομαι στην Αθήνα (Δυτικά προάστια).
το lnb είναι ένα άσπρο "MAXIMUM" version2 Universal 0.2dB
έτσι λέει.

Exei δουλεψει κανεις το dreamview ston dm800 ?
Προσπαθω να κανω video streamig μεσω internet kai χρειαζεται το dreamview... αλλα δεν δουλευει.
Εχει κανεις υποψην του κατι ?