Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Χαιρετω..
Εν ταξει λοιπον, τον πηρα, παιδευτηκα 2-3 μερες,
cccam, mgcamd, NewCS, ομολογω δεν τα καταλαβα ακομα.....
Παιζει παντως ( μαλλον) με CCcam_2.0.9 σκετο.
Σιγουρα επισης εβαλα newnigma2 v2.1.2.
Και κατι αλλο πιο πριν αλλα δεν θυμαμαι, μπερδευτηκα απιστευτα,
και τελικα τα καταφερα και παιζει NOVA αψογα.
Αν δεν ειχα στησει προσφατα ενα server-ακο σε linux ακομα θα παιδευομουνα.....
Για αρχη ειναι καλα, για να περασω ομως στα υπόλοιπα ΠΡΕΠΕΙ να γινει πρωτα κάτι με τη θερμοκρασία που ανεβάζει ανεξέλεγκτα.
Για αρχη τοποθετησα εναν 12αρι ανεμιστηρα πανω του να δουμε τι καταφερνει.
Εχει κανει κανεις τιποτα για αυτο το θεμα;
Φοβαμαι μηπως τον χασω καποια μερα απο κακη φυλαξη..
Ο ανεμιστηρας πρεπει να βγαζει η να βαζει αερα; Εγω τον εβαλα να βγαζει.
Για δυο ανεμιστηρες ειναι δυσκολο. Μαλλον παω για κουτι home made να μπει και ο σκληρος μεσα.
Υπαρχει κανενας χριστιανος που εκανε κατι για αυτο;

edit: Τελικα ο ανεμορουφουλας που εβαλα κανει δουλεια!
Για 3 ωρες αναμενος και ειναι ακομα δροσερος :2thumb22sup:

Last edited:

Καλορίζικος οπως θα διαπιστώσεις ο δέκτης είναι φοβερός όσο για την θερμοκρασία όλοι κάτι παρόμοιο κάνουμε , εγώ ας πούμε έχω βάλει έναν ανεμιστήρα 8cm να βγάζει αέρα και μάλιστα τον έχω όχι στα 12 αλλά στα 9 volt για να είναι ακόμα πιο ήσυχος με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Εγω δεν έχω βαλει κανενα ανεμιστηρα, αλλά ο δεκτης βρίσκεται σε εντελώς ανοιχτό ραφι και επιπλέον ειναι ανοιχτός και...απο κάτω (παταει με τις άκρες σε δυο τζαμια που απέχουν). Ζεσταίνεται βεβαια, αλλά δεν μου έκανε κανένα πρόβλημα απο αυτό, ακόμη και τώρα που το σπίτι "βράζει"

Κυριοι ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν απειρα θεματα να συζητηθουν για τον δεκτη.
ΑΛΛΑ ο λογος που τον απεκτησα ειναι οτι καηκε η πλακετα τροφοδοσιας του Humax 5400 που μου κρατησε παρεα πανω απο 10 χρονια....
Πιστευω οτι ακομα θα τον ειχα αν η θερμοκρασια του ηταν σε φυσιολογικα επιπεδα. Για Humax μπορει να ηταν λογικα, παρολα αυτα ηταν "θερμος" τυπος.
Ε, σε σχεση με τον 800 πιστευω οτι ειχε 5-6 βαθμους λιγοτερους στο καπακι.
Πιστευω οτι δεν ειναι λογικο να δουλευει οικιακο "εργαλειο" σε τοσο καυτο περιβαλον.
Για μενα ειναι σαχλαμαρα τις εταιριας κατασκευης, και ειναι προβλημα.
Εν πασει περιπτωσει ο ρουφουλας, κατα με, ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ.Τοποθετηθηκε και προβλημα ουδεν, μεχρι την εγκατασταση σκληρου (συντομα), οποτε θα εξεταστει οτι προκυψει, τοτε.

Αυτο που ζητω τωρα απο εσας που γνωριζεται προσωπα και πραγματα, και κινείται τα νηματα στα του dream ειναι κανενα link να μορφωθω.
Και δεν εννοω τιποτα πονηρο,και που θα τα βρω (αυτα τα βρηκα)....
Εννοω κατι που θα κατανοησω, τι κανει τι, ποιο παταει που, και ποια λειτουργουν συνεργαστικα και πως.

Καποιο ινφο δλδ, για αρχαριους συνταξιουχους χωριατες...
Θα επανελθω Δρημητριος και σπαστικοτερος συντομα.
Να σαστε καλα συντροφοι..

Για το θεμα της θερμοκρασιας κι εγω πηρα δραστικα μετρα γιατι ομολογω οτι δεν μου αρεσε καθολου η θερμοκρασια λειτουργιας του ισως επειδη δεν εχω και aircondition στο σημειο που ειναι τοποθετημενος.Ετσι μετα απο ψαξιμο και σε ξενα φορουμ κατεληξα σε αυτο εδω : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650661 .Ειναι συστημα εξωτερικης ψυξης για laptop και τα αποτελεσματα του φοβερα.Το μηχανημα με ενσωματωμενο δισκο ειναι μονιμα δροσερο μετα απο 3 συνεχομενες ωρες χρησης!

Επισης ξεχασα να πω οτι ο ανεμιστηρας παιρνει ρευμα κατευθειαν απο το usb του δεκτη με το καλωδιο που υπηρχε μεσα στη ψυκτρα χωρις καμια μετατροπη και μαλιστα εχει και διακοπτη on-off!!H ψυκτρα τοποθετηθηκε κατω απο τον δεκτη και η ροη ειναι απο κατω προς τα πανω (απο εκει δηλαδη που ο δεκτης ειναι διατρητος) γι αυτο μαλλον και το πολυ καλο αποτελεσμα!

Δλδ, συντροφε, μπαζει αερα στο κουτι του δεκτη;
Με αυτο το κουτι και ενα ανεμηστηρακι απο πανω θα εχουμε το ποθητο βαλε βγαλε;
Πρεπει να αναφερω βεβαιως οτι και το ενα ειναι αρκετο.
Πλεον μετα 24 ωρες με τον δεκτη αναμμενο το σασι ειναι δροσεροτατο με το ανεμιστηρακι απο πανω.
Μαλλον το ζητημα της θερμοκρασιας λυθηκε ευκολα.
Σε οτι με αφορα προχωρω ακαθεκτος στο λογισμικο.

Εγω εχω βαλει εσωτερικο δισκο 250 gb , γι αυτο κι εβαλα την βαση για λαπτοπο της zalman, αλλα εβγαλα τα ανεμηστηρακια εξω για να αντιστεψω τη ροη τους (δυστυχως δεν δουλευαν αν απλως αλαζα πολικοτητα).
Με τα ανεμηστηρακια να πετανε τον αερα εξω κανενα προβλημα, ειναι αρκετα δροσερος, σε αντιθεση με τα ανεμηστηρακια να πετανε αερα μεσα στον dreambox.
View attachment 27485

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Ο δικός πάντως λειτουργεί 24/24, χωρίς ανεμιστηράκια, πάνω σε ανοιχτό ράφι. Ούτε κολλήματα, όλα μια χαρά. Δε λέω ζεσταίνεται, αλλά λιγότερο από το hd-dvd της toshiba.

Σε σχέση με την ζέστη του PopCornHour έχει να το συγκρίνει κανείς? Σε λίγο θα βράζουμε αυγά... ;-)

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Ο δικός πάντως λειτουργεί 24/24, χωρίς ανεμιστηράκια, πάνω σε ανοιχτό ράφι. Ούτε κολλήματα, όλα μια χαρά. Δε λέω ζεσταίνεται, αλλά λιγότερο από το hd-dvd της toshiba.

και μενα κανενα προβλημα με σκληρο 320 gb μεσα του ζεστενετε μεν αλλα παει σφαιρα και παιζει σουπερ - 24/24 Χ 7 και με usb stick πανω του - με nabilo black hole 03 - και nutrino remote apo ton pauli , που στο nabilo 1 ηταν στα downloads τωρα πρεπει να το βαλετε χειροκινητα απο το μενου των plugings αφου βαλετε το αρχειο στο tmp-

τέλος να σας πω ότι το map που κάνει με τον δεύτερο dreambox που εχω ειναι απιστευτο μπορω να δω ταινιες απο τον σκληρο του 600 στον 800 και αντιστροφα τι να λεμε τωρα παει το περα δωθε μια στον ενα μια στον αλλον και η γρινια της γυναικος ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

... και nutrino remote apo ton pauli ,
Τι ακριβώς κάνει αυτό?

τέλος να σας πω ότι το map που κάνει με τον δεύτερο dreambox που εχω ειναι απιστευτο μπορω να δω ταινιες απο τον σκληρο του 600 στον 800 και αντιστροφα τι να λεμε τωρα παει το περα δωθε μια στον ενα μια στον αλλον και η γρινια της γυναικος ...
Αντε, πες τον τρόπο γιατί μια φορά τόλμησα να κάνω mount τον σκληρό του 7020 στο 500άρι και διεγράφη ο φάκελος /movies. :ears:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Τι ακριβώς κάνει αυτό?

Επαναπρογραμματίζει το remote control.
Εμένα μάλλον με μπέρδεψε και δεν το χρησιμοποιώ αφότου πέρασα σε gemini 3.60.
To nabilo πάντως είναι πιο plug and play σε σχέση με το gemini

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Τι ακριβώς κάνει αυτό?

Αντε, πες τον τρόπο γιατί μια φορά τόλμησα να κάνω mount τον σκληρό του 7020 στο 500άρι και διεγράφη ο φάκελος /movies. :ears:

απο εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=567198#post567198

Μπες με Telnet
Δώσε την εντολή mount σκέτη για να δείς τι έχεις mounted

Υπόδειγμα για να κάνεις mount σε windows
mount -t cifs -o user=dream,password=dream //pc.ip.add.ress/ShareName /hdd

Θα πρέπει πρώτα στο PC σου:
Να έχεις φτιάξει έναν χρήστη dream με password dream (ή πιο δύσκολο και αντικαθιστάς στην εντολή πιο πάνω το δεύτερο dream)
Να έχεις κάνει share ένα directory και για τον χρήστη dream! (όχι guest etc.), παραπάνω το λέω ShareName (αλλάζεις ανάλογα το όνομα στην εντολή). Δώσε μόνο read access (όχι write) στον χρήστη dream για να μη μπορεί να σβήσει τίποτα (λυπάμαι κ. ΑΛΕΞ. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ).
Βαλε τη σωστή IP του PC σου στην εντολή.

Ξαναγράψε την εντολή mount σκέτη για να δεις εάν κατάφερες να κάνεις mount.

"Πιο γρήγορος και απο τη σκιά του"

Σιγά ρε παιδιά , ποιος είναι ο Λούκυ Λούκ??? :flipout::flipout::flipout:

Sory for the off topic-bye-

"Πιο γρήγορος και απο τη σκιά του"

Σιγά ρε παιδιά , ποιος είναι ο Λούκυ Λούκ??? :flipout::flipout::flipout:

Sory for the off topic-bye-

Μα ναι, είναι πολύ πετυχημένος ο τίτλος! Κυκλοφόρησαν firmware πολύ πριν κυκλοφορήσει ο ίδιος ο δέκτης!!!

Χτεs συνδεσα και το d-link usb adapter στο dm800 μου και τωρα δουλευει
ασυρματα με το router!Πολυ απλο και ευκολο!
φιλικα gab