Dreambox 800 HD

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

menu- παραμετροποιηση-συστημα-παραμετροποιηση-mode παραμετροποιηση expert το μονο σχετικο ειναι το "αλλαγη μπουκετου στο γρηγορο zapping" ομως δεν ξερω αν ειναι αυτο

Με ψάξιμο , την μόνη σχετική επιλογή που βρήκα κι εγώ είναι ακριβώς αυτή και το έκανα "οχι".

Αυτή είναι τελικά;

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Και εγώ με δίσκο 2.5" - 5.400 στροφών δεν έχω πρόβλημα στις εγγραφές. (Samsung)
Αντίθετα στον 7020 και με 3.5" και με τον τωρινό 2.5" πάντα έχω ψιλοπαγώματα. Και ο δεύτερος δίσκος είναι της Samsung και οι δύο στα 160GB.

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Με ψάξιμο , την μόνη σχετική επιλογή που βρήκα κι εγώ είναι ακριβώς αυτή και το έκανα "οχι".

Αυτή είναι τελικά;

Αυτη ειναι απ όσο θυμάμαι για να μην έχεις αποσυγχρονισμό εικόνας-ήχου και ...σύμφωνα με άλλους, οπότε δες μηπως σου ελυσε το πρόβλημα ώστε να μαθουμε αν ήταν καλή συνταγή

Θα το δοκιμάσω. Πάντως είναι αστείο που κάθομαι να προγραμματίζω εγγραφές και SD και HD όταν από την άλλη μεριά με το PC μπορώ να αποκτήσω ανά πάσα στιγμή τα ίδια και περισσότερα και με ελληνικούς υπότιτλους. :flipout:

Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τις εγγραφές και γράφω συχνά, γιατί θέλει η γυναίκα να βλέπει τις σειρές της. Μέχρι 3 ώρες εγγραφή δεν είχα πρόβλημα ποτέ.

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Σε δουλειά να βρισκόμαστε με τον 800αρη!
Σήμερα το βραδυ...στο ημίχρονο του αγώνα Βερντερ-Βαζελου απο γερμανική χαντε μεριά (και με ελληνικό σχολιασμό!) και ενώ απλά πατησα να μπω στην λίστα για να αλλάξω κανάλι, ο δεκτης κολλησε (με τα γνωστα γραναζακια του τζέμινι να γυρίζουν...). Φυσικά και δεν ήταν η πρώτη φορά...μόνο που έχασα...πάλι όλα όσα ειχε το στικ και έμεινα μόνο με το newnigma 2.2.1 στην φλας ενω μεταξύ των αλλων χαθηκε και το BA plugin!
Επαναφερω στην φλας νεότερη βερσιόν BA (σκέφτηκα μήπως η 4.6.13 που ειχα ειναι παλια για το ιματζ στην φλας και εβαλα την 4.6.19) πιστευοντας ότι θα ξαναβρω το περιεχόμενο του στικ....όμως μάταια, το στικάκι υπάρχει αλλά ειναι κενό! Επι πλεον η νεα βερσιόν ΒΑ επέλεξε...απο μόνη της να μπει στο σκληρό και όχι στο στικ (μαλλον θα ειναι πιο σιγουρη εκει)
Στην συνεχεια ειδα το β ημίχρονο απο το ίδιο καναλι στο Newnigma και μετα επανεφερα σεττιγκς και όλα τα σχετικά στο τζεμινι 3.80 (που επανεγκατέστησα) σε χρόνο ντετε (εχω πάρει το καλάι πλεον...)
Το θεμα ειναι ότι κατι απο τις πρόσφατες προσθηκες...δεν ειναι σταθερό, γιατι επι σειρά μηνών δεν ειχα τετοια προβλήματα και τώρα μου συμβαίνουν για ψύλλου πήδημα...
Παντως ειμαι γουρλής για τις ελληνικές ομάδες ...όταν τις βλέπω με γερμανικές εκτός σε χαντε! Περυσι ειχα δει το γαβρο στο 1-3 με την Βερντερ πάλι

Δεν μου έχει τύχει τέτοια ζημιά. Πάντως για να στηθεί το ΒΑ στον σκληρό, πρέπει για κάποιο λόγο να μη βλέπει στικ. Από default το ψάχνει πρώτο και μόνο όταν δεν το βρει, πάει στον δίσκο.
Μέσω του ΒΑ μπορείς να κάνεις τακτικά image backup έτσι ώστε να έχεις άμεση αποκατάσταση Image-ρυθμίσεων-καναλιών-plugins-emu κλπ.. (ας κάνω ένα backup το βράδυ..)

Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τις εγγραφές και γράφω συχνά, γιατί θέλει η γυναίκα να βλέπει τις σειρές της. Μέχρι 3 ώρες εγγραφή δεν είχα πρόβλημα ποτέ.

Δυστυχώς παρ' όλο που απενεργοποίησα την επιλογή στο quick zapping εξακολουθεί ο αποσυγχρονισμός ήχου-εικόνας σε ανύποπτο χρόνο κατά την αναπαραγωγή από τον σκληρό.
Και μάλιστα δεν πρόκειται μόνο για αποσυχρονισμό, η εικόνα πάει καρέ καρέ, λες και μπουκώνει και δεν μπορεί να το παίξει!

Εκανα format τον σκληρό μέσα από τον dreambox μην τυχόν και του κατσε τίποτα στραβό, και έκανα εγγραφή ένα πρόγραμμα.

Δεν το δοκίμασα γιατί ήταν αργά, θα το δοκιμάσω σήμερα το βράδυ.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε με τον 800αρη!
Σήμερα το βραδυ...στο ημίχρονο του αγώνα Βερντερ-Βαζελου απο γερμανική χαντε μεριά (και με ελληνικό σχολιασμό!) και ενώ απλά πατησα να μπω στην λίστα για να αλλάξω κανάλι, ο δεκτης κολλησε (με τα γνωστα γραναζακια του τζέμινι να γυρίζουν...).

καλά να πάθεις που θέλεις να αλλάζεις κανάλι όταν παίζει ο κ. πρέσβης στας Ευρώπας !!! :BDGBGDB55:

Ευτυχώς είδες όλα τα γκόλ !!
Μου το έχει κάνει και εμένα αλλά με ένα reboot από το καλώδιο του power έστρωσε με το γνωστό trick του 1".

έχασα...πάλι όλα όσα ειχε το στικ και έμεινα μόνο με το newnigma 2.2.1 στην φλας ενω μεταξύ των αλλων χαθηκε και το BA plugin!
Δεν μου εχει συμβει ακριβώς αυτο αλλα κατι παρόμοιο. Σε επανεκκινηση ειχαν σβηστει ολα τα plugins που ειχα εγκαταστησει και επρεπε να τα ξαναβαλω απο την αρχη, καθως και τα καναλια που ειχα προσθεσει τελευταια manual.

Το περίεργο ειναι ότι στα devices το στικ υπάρχει κανονικά, βλέπει μάρκα και χωρητικότητα...
Για να βαλει το ΒΑ στον σκληρο πάντως....καπου κατάλαβε το πονηρό ΒΑ ότι έχουμε καποιο πρόβλημα με το στικ, καλύτερα όμως να μεινει εκεί, ο δίσκος μοιάζει πιο ασφαλής απο το στικ
Επισης ...ενω δεν ειχα πλεον επιλογή ΒΑ στο μενού, όταν έβαλα το νεο 4.6.19 μου εγραφε ότι αναβαθμίζει το 4.6.13 ....το οποίο όμως ήταν τοποθετημένο στο στικ..! Οπως το κόβω μαλλον θα καταργησω εντελώς το στικ και θα τα βαζω όλα στον σκληρό...

Μόνο μειονέκτημα ότι θα δουλεύει συνέχεια ο σκληρός!
(και καλά τώρα είναι χειμώνας, το καλοκαίρι όμως?)

Λοιπόν και εγώ που αντί για να περάσω τον bootloader 67 πέρασα το experimental-dm800_20081027.nfi που το περιλαμβάνει, το τι κόλλημα και φούξια (νέο χρώμα οθόνης που δεν το αναφέρετε πιο πάνω) έχω φάει δεν περιγράφεται... Αλλά τουλάχιστον δεν έχω χάσει στικ.

Πάντως, το να λειτουργεί ο σκληρός συνεχώς δεν είναι και πολύ καλό για την ζωούλα του νομίζω - πόσο να αντέξουν τα δύστυχα τα ρουλεμάν...

Πολύ σωστά... αν δουλεύει συνέχεια ο σκληρός, δεν θα έχει και πολύ χρόνο ζωής...

Ωραια ...δεν ειναι καλο να λειτουργει συνέχεια ο σκληρός! (αν και δεν δουλευει πάνω απο 2 ωρες την ημέρα ο δεκτης και το 30% του χρόνου γίνεται απο τοο ιματζ της φλας...)
Τωρα όμως που ...απο μόνα τους επέλεξαν να μπουν στον σκληρό (ΒΑ και ιματζ) και αφαιρεσα το παλιο στικ και εβαλα νεο ...πως θα υποδειξω στο μηχανημα να τα βαζει στο στικ; Δοκίμασα βαζοντας νεότερη βερσιόν ΒΑ και υποθετοντας ότι ίσως με ρωτήσει αν θελω να μπει στο στικ ή στον σκληρό...αλλά πουθενά δεν με ρώτησε και εγκαταστάθηκε απο μόνη της και πάλι στον σκληρό!
Εννοείται οτι ψαχνω για τροπο χωρις να κανω πλήρη επανεγκατάσταση απο την αρχή...(παντως εχω πλέον σωσει και όλο το var στον σκληρό...)

Ενας "μπακαλίστικος" τρόπος θα ήταν ισως (μια και τα εχεις δοκιμάσει ολα), να αποσυνδεσεις τον σκληρό, να σεταρεις το μηχανιμα με το ΒΑ στο stick και να επαναφέρεις το σκληρό μετά. Δεν μοιαζει με το πιο βολικό και απλο αλλά το λέω σαν έσχατη λύση.

Καλησπέρα στην παρέα,
έχω εδώ και μερικές μέρες το δέκτη και ψάχνομαι.
Να ρωτήσω,έχω συνδέσει την τι-βι με το καλώδιο dvi-hdmi που είχε μέσα στην συσκευασία.Ξέρετε μήπως χρειάζεται ένα καλύτερο;
Ο λόγος που το ρωτάω είναι ότι,διακρίνω στο βάθος της εικόνας κάτι σαν χιόνια,αν μπορώ να τα χαρακτηρίσω έτσι,και λέω μήπως είναι το καλώδιο.:AFADF0:

Ενας "μπακαλίστικος" τρόπος θα ήταν ισως (μια και τα εχεις δοκιμάσει ολα), να αποσυνδεσεις τον σκληρό, να σεταρεις το μηχανιμα με το ΒΑ στο stick και να επαναφέρεις το σκληρό μετά. Δεν μοιαζει με το πιο βολικό και απλο αλλά το λέω σαν έσχατη λύση.

Αυτό ηταν το μόνο που ειχα σκεφτει κι εγω αλλα ρωτάω μήπως υπάρχει πιο κομψός τρόπος!

Εγω θα δοκίμαζα backup settings, απεγκατάσταση Barry Allen, reboot από flash, τοποθέτηση usb stick, εγκατάσταση Barry Allen εξ αρχής, εγκατάσταση επιθυμητού image στο stick.

Συγνώμη και γιατί δεν βάζετε μετά το επιθυμητό Image στην flash ; ούτε σκληροί να δουλεύουν ούτε στικάκια ούτε barywhite