Dreambox 800 HD

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Οχι δεν έχει μόνο USB. Εχει και e-sata που την χρησιμοποιείς για να συνδέσεις εξωτερικο σκληρό. Αν χρησιμοποιήσεις όμως αυτή την σύνδεση καταργείται ο εσωτερικός σκληρός. Αν ανοίξεις το μηχάνημα θα δεις ότι το e-sata συνδέεται με ένα καλωδιάκι στην sata υποδοχή που είναι μία και μοναδική, οπότε είτε εσωτερικό θα έχεις είτε εξωτερικό. Πάντα για sata μιλάμε.

καλη χρονια σε ολους.τασο εχω εναν σκληρο απο τον 7020 ταιριαζει στο εξωτερικο κουτι απο το e-shop που λες.ρωταω γιατι δεν θυμαμαι αν ειναι sata η ata .οι 7020 εχω την εντυπωση οτι επερναν ατα σκληρο......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

καλη χρονια σε ολους.τασο εχω εναν σκληρο απο τον 7020 ταιριαζει στο εξωτερικο κουτι απο το e-shop που λες.ρωταω γιατι δεν θυμαμαι αν ειναι sata η ata .οι 7020 εχω την εντυπωση οτι επερναν ατα σκληρο......

Όχι, δυστυχώς ο δίσκος σου δεν κάνει.
Το συγκεκριμένο κουτί δέχεται δίσκους SATA ενώ ο 7020 παίρνει ΑΤΑ, οπότε...

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

αυτο νομιζω σε καλυπτει http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806680

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

εγώ για λυθεί η παρεξήγηση έχω βάλει IDE δίσκο σε sata κουτί και με καλώδιο sata => e-sata το σύνδεσα στον δέκτη στην e-sata θύρα του.

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

εγώ για λυθεί η παρεξήγηση έχω βάλει IDE δίσκο σε sata κουτί και με καλώδιο sata => e-sata το σύνδεσα στον δέκτη στην e-sata θύρα του.
Δεν υπάρχει καμμιά παρεξήγηση!
Απλά προφυλάσσουμε το φιλαράκι από το να αγοράσει το λάθος κουτί.

να προσθεσω κατι αλλο.προσπαθω να κανω format τον δισκο μεσω του partition manager σε μορφη linux ext3 μπας και φιλοτιμηθει ο δεκτης και τον αναγνωρισει.μετα κανω test filesystem στο dreambox αλλα μου βγαζει"please reboot".μηπως ο μονος τροπος ειναι αυτος που παραθεσατε πιο πανω δηλαδη e-sata?

γιατί δεν τον κάνεις format μέσα από το image του δέκτη ?
χωρίς να έχει γίνει mount ο δίσκος του κάνουμε μορφοποίηση.

Αν δεν τον βλέπει ήδη μάλλον δεν θα τον δει ποτέ.

αυτη τη στιγμη τα συνδεω μεσω usb.αν δοκιμασω μεσω της e-sata υποδοχης θα εχω τυχη?να κανω αυτο που λες εσυ?
"έχω βάλει IDE δίσκο σε sata κουτί και με καλώδιο sata => e-sata το σύνδεσα στον δέκτη στην e-sata θύρα του"

γιατί δεν τον κάνεις format μέσα από το image του δέκτη ?
χωρίς να έχει γίνει mount ο δίσκος του κάνουμε μορφοποίηση.

Αν δεν τον βλέπει ήδη μάλλον δεν θα τον δει ποτέ.
+1

Και απο ποιο μενου κανουμε φορματ ρε παλικαρια.Μαλλον τυφλος παρολα τα τεσσερα ματια!

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Και απο ποιο μενου κανουμε φορματ ρε παλικαρια.Μαλλον τυφλος παρολα τα τεσσερα ματια!

Menu-system-σκληρός δίσκος-Αρχικοποίηση-επιλέγεις τον σκληρό και επιβεβαιώνεις.
Τουλάχιστον σε μένα έτσι το εμφανίζει.

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

.και σε μένα κάνει νούμερα το recording.Βγάζει ότι δεν υπάρχει δίσκος ή ότι δεν είναι φορμαρισμένος. Φυσικά ο δίσκος είναι εκεί, δέχεται αρχεία μέσω δικτύου, δουλεύει το time shift αλλά "εγγραφή" καπούτ.

Όλα αυτά με gemini2 4.00, δοκίμασα και LT αλλά τα ίδια...........

έκανες setup τo δίσκο με τo image στη flash?εάν όχι κανε τo πρώτα και μετά setup και στο image στο usb.

Τον βλέπεις τον δίσκο στο devices manager?
Η διαδρομή εγγραφής είναι η ακόλουθη: /media/hdd/movie/
Να υποθέσω ότι έχεις δημιουργήσει φάκελο /movie

Τον βλέπεις τον δίσκο στο devices manager?
Η διαδρομή εγγραφής είναι η ακόλουθη: /media/hdd/movie/
Να υποθέσω ότι έχεις δημιουργήσει φάκελο /movie

Τσου, να μην υποθέσεις-bye-

@greekzero θα το δοκιμάσω και έτσι και επανέρχομαι.

Ένα προβληματάκι που με τον 500 δεν το είχα,είναι πως οι πληροφορίες των προγραμμάτων (epg) δεν μου εμφανίζονται σε μόνιμη βάση,πότε δουλεύουν και πότε όχι.
Έχει κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα ή καμιά ιδέα;
Και η πλάκα είναι ότι είχα το προηγούμενο nabilo και του έβαλα το gemini,αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα.:mad:

Ένα προβληματάκι που με τον 500 δεν το είχα,είναι πως οι πληροφορίες των προγραμμάτων (epg) δεν μου εμφανίζονται σε μόνιμη βάση,πότε δουλεύουν και πότε όχι.
Έχει κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα ή καμιά ιδέα;
Και η πλάκα είναι ότι είχα το προηγούμενο nabilo και του έβαλα το gemini,αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα.:mad:

Μήπως είχες Pli στο 500άρι; Γιατί ήταν το μοναδικό image για enigma1 που είχε άψογη συμπεριφορά με το epg της nova.
Τέλος πάντων, ναι, σε όλα τα υπάρχοντα images για 800 υπάρχει το θέμα που λες. Και επανέρχονται είτε από μόνα τους (σε χρονικά διαστήματα που δεν έχω καταφέρει ακόμα να προσδιορίσω) είτε με επανεκκίνηση του GUI.
Πάντως, έχω παρατηρήσει καλύτερη συμπεριφορά στο Newnigma. Το epg της nova χάνεται πολύ αργότερα απ'ότι σε άλλα images και επανέρχεται συντομότερα.

Οκ,τότε αν επανέρχεται με την επανεκκίνηση του gui,θα το κάνω έτσι.:a0210:

καλησπερα
τελικα εβαλα μυαλο και πηρα εναν e-sata δισκο αλλα ποιο ειναι το κολπο να τον βλεπει ο δεκτης,γιατι παλι στο system δεν φαινεται πουθενα?
τον εχω συνδεσει με e-sata καλωδιο.πρεπει να γινει format πρωτα στο pc?
παρακαλω τη βοηθεια σας.

τον συνδέεις κάνεις επανεκκίνηση του δέκτη και μετά τον βλέπεις μέσα στα Devices.

Εμένα μπορεί να μου πει κάποιος γιατί όταν βάζω αναμονή τον δίσκο πολλές φορές ξεκινάει μετά από 5" από μόνος του πάλι να γυρνάει ?
Χωρίς να έχω ακουμπήσει καν το τηλεκοντρολ !!! (για να προλάβω μερικούς που θα πουν οτι μπηκα σε κανενα μενου)

Επίσης αρκετες φορές θέλει 2 & 3 φορές αναμονή για να σταματησει να το κάνει αυτό.

και στο Gemini 3.8 και στο 4.0 τώρα το ίδιο κάνει.