Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Μπορει καποιος να μας πει τι χρειαζεται να κανουμε για να λειτουργησει ο εσωτερικος σκληρος που μολις εγκατεστησα τον Dm 800? Aντικατεστησα τον εξωτερικο 3,5" σκληρο e-sata ο οποιος δουλευε αψογα (τον ειχα σεταρει σε προγενεστερο Gemini αλλα εχω την εντυπωση οτι στο 4.00 εχουν γινει λιγο παραξενα ολα) με εσωτερικο μιας και πλεον ο δεκτης ειναι ψυχρος, για οικονομια χωρου αλλα και για λογους αισθητικης και προσπαθω εδω και 3 μερες να τον κανω να δουλεψει μα τιποτα!

Βασικά χρειάζεται ότι ειχες κανει και την άλλη φορά, δηλαδη μπλε κουμπί/extras-settings/devices/hard disc και initialise hard disc (ή περιπου γιατι τα γραφω απο μνήμης). Μόλις προχτες φορμάρισα τον εσωτερικό σκληρό του 8000 σε gemini 4.0 οπότε λογικά δουλευει και στον 800. Αλλη λύση αν παρόλα αυτα δεν γίνεται....να βαλεις προσωρινά άλλο ιματζ, να τον φορμάρεις στο άλλο και μετά να επανέλθεις στο τζεμίνι (μπορει να έγινε επιλεκτικό...αναλογα με την μαρκα του δισκου...ποτε δεν ξέρεις σ αυτά!)

Υπάρχει περίπτωση σε ο DM800 Enigma2 να δει το stickaki fat32 KINGSTON 8GB που του αγόρασα για να τρεχει Barry Allen και να τεσταρω Images κλπ κλπ χωρίς να πειραξω τη flash του δεκτη και χωρίς να χρειάζεται να εγγραφώ μεσω pm σε αλλα φόρουμ έτσι ουτως ώστε ωραία και όμορφα να κανουμε τη δουλειά μας και εμείς αλλα και κάποιος άλλος αδαής να μάθει?
(Μην ξεχνάτε το βασικό! Όσο πιο πολλοι μαθαίνουν τόσο οι τιμές θα πεφτουν!)

Μα δεν πειράζεις την φλας του δεκτη για να δει το στικ. Του κανεις ενα φορμάρισμα στον υπολογιστή, το βαζεις στον δεκτη και μετά ξεκινάς την διαδικασία εγκατάστασης του BA (νωρίτερα μπήκε και λινκ με αναλυτικές οδηγίες)

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Υπάρχει περίπτωση σε ο DM800 Enigma2 να δει το stickaki fat32 KINGSTON 8GB που του αγόρασα για να τρεχει Barry Allen και να τεσταρω Images κλπ κλπ χωρίς να πειραξω τη flash του δεκτη και χωρίς να χρειάζεται να εγγραφώ μεσω pm σε αλλα φόρουμ έτσι ουτως ώστε ωραία και όμορφα να κανουμε τη δουλειά μας και εμείς αλλα και κάποιος άλλος αδαής να μάθει?
(Μην ξεχνάτε το βασικό! Όσο πιο πολλοι μαθαίνουν τόσο οι τιμές θα πεφτουν!)
Ναι, μπορείς. Δεν κατάλαβα όμως τι ακριβώς ζητάς.
Αν ζητάς βήμα βήμα οδηγίες για την εγκατάσταση του plugin θα τις βρεις στο παρακάτω thread:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=28816&page=2

π.χ. στα μηνύματα #9 & #16 αλλά καλό είναι να το διαβάσεις όλο.

Κάθε συζήτηση και προβληματισμός σχετικά με το ΒΑ καλό είναι να γίνεται εκεί.

Σας ευχαριστώ κύριοι για την προσπαθεια σας να με βοηθήσετε να καταλαβω πως δεν ξέρω τι ζητάω! Πάντως κάθε βοήθεια δεκτή!
ENIGMA2 (MAMA MOTHER MOM FLASH) Δεν θέλω να την πειράξω μην βγώ εκτός εγκυησης και δεν ξέρω να διορθώσω αν κάτι πάει στραβά! Ενώ το USB το βγάζεις και το πετάς!
Σας ευχαριστώ που με ανέχεστε!

Last edited:

μια ερώτηση που πιστεύω πως ακόμα δεν έχει δοθεί απάντηση.

Το experimental είναι το "μαμά" Image για τον DM800 ?

Τα original images μπορείτε να τα κατεβάζετε απο το site της Dream multimedia:
http://www.dream-multimedia-tv.de/english/downloads.php

Φιλικά
Γιάννης

Εχω σε DM800 gemini 3.80 (BA stick). Τους τελευταίους 2 μήνες δεν έκλεινα καθόλου τον δέκτη -από την τροφοδοσία- απλά τον έκανα standby από το κουμπί του τηλεκοντρόλ. Λειτουργούσε απρόσκοπτα κατά το power on. Όμως εδώ κ 1-2 εβδομάδες "κολλάει" περιέργως...
Οταν λέω "κολλάει" εννοώ ότι τον κάνω power on, μπορώ να επιλέξω κανάλια κτλ όμως δεν δουλεύει το cccam και πρέπει να κάνω restart (από την τροφοδοσία) για να παίξει κανονικά. Το περίεργο είναι, ότι αν πάω να επιλέξω restart από το menu του δέκτη, εμφανίζει τους οδοντωτούς τροχούς πάνω αριστερά και μένει εκεί κολλημένος...any ideas?

Αν δεν έχεις Gemini 4.0 και ccam 2.0.11 μπορεί να στο κάνει.
Μου το έκανε και εμένα και όταν τα αναβάθμισα παίζει μια χαρά τώρα.
Πριν έπρεπε να κάνω επανεκκινήσεις συνέχεια !!!

ΟΚ, θα περάσω στο 4.0 τότε..και βλέπουμε, ευχαριστώ

Όχι. Δεν είναι το "μαμίσιο". Προέρχεται βέβαια από την επίσημη πηγή αλλά δεν είναι το official που μπορείτε να κατεβάσετε από τα downloads της Dream όπως λέει ο φίλος giannis11. Το official εξάλλου έχει κολλήσει σε παλιά έκδοση όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς με μια επίσκεψη στο link που δίνει ο Γιάννης.
Το experimental είναι ένα CVS image το οποίο ενημερώνεται συνεχώς και πρώτο από όλους με όλες τις εξελίξεις στο enigma2. Προτείνεται ανεπιφύλακτα για να μπει στη flash σε περιβάλλον multiboot καθώς αναβαθμίζεται πανεύκολα μέσω διαδικτύου (χωρίς επανεγκατάσταση δηλαδή) και είναι κρίσιμο όπως ίσως ήδη γνωρίζετε να έχουμε πάντα πρόσφατο και ενημερωμένο image στη flash και από αυτό να γίνεται το extract των .inf από το περιβάλλον του Barry Allen.
Αντίστοιχο εναλλακτικό image είναι το OoZoon CVS αλλά μεταξύ των δύο θα συνιστούσα experimental.
Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

τα experimental ειναι ιματζ τα οποια φτιαχνει η dream για να τεσταρει οτι καινουργιο βγαινει για enigma2 και μετα το ενσωματωνει στο επισημο site tous

Last edited:

οπότε πάμε πάλι.

αν βάλεις experimental στην flash η εγγύηση ισχύει ?

οπότε πάμε πάλι.

αν βάλεις experimental στην flash η εγγύηση ισχύει ?
Να θυμάσαι ότι πάντα μπορείς να βάλεις το official στη flash, εάν έχεις αμφιβολία για το αν θα δεχθεί η αντιπροσωπεία το μηχάνημά σου για service.
Μου έχει συμβεί άλλωστε στο παρελθόν να πάω μηχάνημα για service στο tuner με Pli στη flash (ένα 500+) και δεν μου αρνήθηκε κανείς τίποτα. Δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα...

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Να θυμάσαι ότι πάντα μπορείς να βάλεις το official στη flash, εάν έχεις αμφιβολία για το αν θα δεχθεί η αντιπροσωπεία το μηχάνημά σου για service.
Μου έχει συμβεί άλλωστε στο παρελθόν να πάω μηχάνημα για service στο tuner με Pli στη flash (ένα 500+) και δεν μου αρνήθηκε κανείς τίποτα. Δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα...
ΑΦού και η ίδια η αντιπροσωπεία ξέρει ότι κανένας δεν αγοράζει drambox και έχει το original image στην flash, μην κοροϊδευόμαστε κιόλας!!

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Επειδή είμαι καινούργιος και ψάχνομαι για αντικατάσταση του hivion 90X90 ultima με έναν εκ των Dreambox 800 HD, ή τον humax i cord 250 g hd
Εσείς με το χέρι στην καρδιά ποιόν θα μου προτείνατε και γιατί?
Σας ευχαριστώ και περιμένω.

experimental στη flash αλλα δεν αποκρίνεται to webcontrol. N/A πάνω από το SubNav.Από PC pingάρω κανονικά και από to δέκτη το δίκτυο περναει το τέστ! Καμια ιδέα?

Last edited:

Εαν ο δεκτης ειναι συνδεμενος ασυρματα με στικακι usb για να τον "φλασαρουμε" πρεπει πρωτα να του βαλουμε ethernet?
Η μηπως "φλασαρουμε" ασυρματα και αφου τελειωσει κανουμε τις απαραιτητες ενεργειες για να "ξαναδει" ασυρματο ιντερνετ?

Εαν ο δεκτης ειναι συνδεμενος ασυρματα με στικακι usb για να τον "φλασαρουμε" πρεπει πρωτα να του βαλουμε ethernet?
Η μηπως "φλασαρουμε" ασυρματα και αφου τελειωσει κανουμε τις απαραιτητες ενεργειες για να "ξαναδει" ασυρματο ιντερνετ?
Για μένα καλύτερα το φλασάρισμα να γίνεται πάντα με καλώδιο