Dreambox 800 HD

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Για τo- Dreambox 800 HD Περιοχή:Αθήνα

Φίλε μου, ξερεις πόσα μαγαζιά το έχουν; Ποιο να σου πρωτοπροτείνουμε εδώ...
Για online αγορά σου είπε ήδη ο vakall. Κάνε ένα ψάξιμο και εσύ.
Εάν θες να πας ο ίδιος σε μαγαζιά, πάρε ένα από τα γνωστά περιοδικά του χωρου και δες διαφημίσεις.
Φρόντισε μόνο να μην πάρεις κλώνο. Εάν δεις τιμή γύρω στα 380 ευρώ να ανησυχείς...

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Μια ερώτηση θέλω να κάνω στους κατόχους dreambox 800. Πήγα να περάσω μια ταινία mkv στο δίσκο του dreambox μέσω δικτύου από το pc αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη μεταφορά. Λέτε να φταίει το μέγεθος του αρχείου που είναι 10gb; Πιο μικρά αρχεία έχω καταφέρει να μεταφέρω αλλά σκέφτομαι μήπως δεν υποστηρίζει αρχεία με μέγεθος πάνω από 4gb. Τη μία φορά που δοκίμασα να το μεταφέρω το σταμάτησε στα 4gb. Έχει δοκιμάσει κανένας άλλος;

Μια ερώτηση θέλω να κάνω στους κατόχους dreambox 800. Πήγα να περάσω μια ταινία mkv στο δίσκο του dreambox μέσω δικτύου από το pc αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη μεταφορά. Λέτε να φταίει το μέγεθος του αρχείου που είναι 10gb; Πιο μικρά αρχεία έχω καταφέρει να μεταφέρω αλλά σκέφτομαι μήπως δεν υποστηρίζει αρχεία με μέγεθος πάνω από 4gb. Τη μία φορά που δοκίμασα να το μεταφέρω το σταμάτησε στα 4gb. Έχει δοκιμάσει κανένας άλλος;

Όχι, δεν φταίει το μέγεθος του αρχείου. Το ext3 filesystem στο οποίο κάνει format το σκληρό του ένα dreambox έχει πολύ μεγαλύτερο limit.
Μήπως δεν έχεις κάνει format το σκληρό από το ίδιο το dreambox αλλά από PC; Αν ναι, τότε πρέπει να είναι σε fat32 και σου δημιουργεί αυτό το πρόβλημα.
Πήγαινε στο αντίστοιχο μενού ανάλογα με το image που χρησιμοποιείς και κάνε format το δίσκο σου από εκεί.

Ακριβως όπως σου το ειπε ο dimfil. Οταν ειχα τον 800 ειχα φορτώσει στον σκληρό του δίσκο απο το pc αρχείο 8GB χωρίς πρόβλημα

Το βρήκα το πρόβλημα έφταιγε που έκανα τη μεταφορά από τον windows explorer. Χρησιμοποίησα το flashfxp και έκανα μια χαρά τη μεταφορά. Επίσης όταν βλέπεις τα περιεχόμενα του dreambox από windows explorer τα αρχεία που είναι μεγαλύτερα από 4GB στα βγάζει με μέγεθος 4GB γι αυτό είχα μπερδευτεί. Μέσω flashfxp τα δείχνει κανονικά.

καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους!!
έχω στο σπίτι μερικές μέρες τώρα τον dm800 ενός φίλου για να αποφασίσω αν θα τον πάρω και γω ή να πάω σε κάτι άλλο. σήμερα λογικά θα τον δώσω αλλά για να μην μείνω με την απορία ρωτάω.
έχω στη flash experimental και σε usb stick με το τελευταίο barry allen, gemini και newnigma. βρήκα το newnigma πιο πλούσιο και πιο οργανωμένο και γενικότερα μου άρεσε πο πολύ από το gemini. ΟΜΩΣ, μετά από λίγη ώρα χρήσης φαίνεται να "χάνει" το δίκτυο και επανερχόταν μετά από αρκετά λεπτά χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι με ενεργείες όπως network test, restart emu κτλ. έκανα και απεγκατάσταση και ξανά εγκατάσταση στο image αλλά παραμένει η ίδια συμπεριφορά. με το gemini δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. έχετε συναντήσει κάτι παρόμοιο στο ίδιο ή σε άλλο image? να το δοκιμάσω και στην flash (αν προλάβω)? το multiboot έτσι και αλλιώς δεν είναι κάτι που με ξετρέλανε, θέλω ένα image του γούστου μου που όμως να δουλεύει σωστά. όπως κάνω αρκετό καιρό τώρα με το dm500 και το nemesis-bye-

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Εγώ έχω το newnigma.
Δεν αντιμετώπισα τέτοια προβλήματα ποτέ.
Έλεγξες τα καλώδια του δικτύου αν πατάνε καλά;
Δοκίμασες με κάποιο άλλο καλώδιο, μήπως και αυτό που χρησιμοποιείς έχει πρόβλημα;
Περισσότερο θέμα καλωδίου μου φαίνεται, παρά θέμα image

Εγώ έχω το newnigma.
Δεν αντιμετώπισα τέτοια προβλήματα ποτέ.
Έλεγξες τα καλώδια του δικτύου αν πατάνε καλά;
Δοκίμασες με κάποιο άλλο καλώδιο, μήπως και αυτό που χρησιμοποιείς έχει πρόβλημα;
Περισσότερο θέμα καλωδίου μου φαίνεται, παρά θέμα image

Συμφωνώ με τον Aragorn. ούτε και εγώ έχω αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα αλλά και ούτε κάποιος από αυτούς που γνωρίζω προσωπικά.
Κάτι άλλο συμβαίνει, δεν πρέπει να φοβάσαι το NewNigma. Ακολούθησε τις συμβουλές του Aragorn μήπως το λύσεις αλλιώς... εδώ είμαστε πάλι!

ΥΓ. Να ξέρεις ότι ο 800 μπορεί να δεχθεί και πολλά από τα WiFi usb sticks της αγοράς ώστε έτσι να ακμεταλλευτείς (αν έχεις) το ασύρματο δίκτυό σου. Γλυτώνεις με αυτό τον τρόπο άλλο ένα καλώδιο...

το WAN μου είναι αλήθεια ότι έχει μια μικρή αστάθεια επειδή "δανείζομαι" από το γείτονα ασύρματα μέχρι να με συνδέσουν. έχω το router μου σε bridge mode και pc και dreambox συνδεμένοι με ethernet.
γενικότερα όμως δεν έχω πρόβλημα και όπως είπα και πιο πάνω το gemini τα πάει μια χαρά. ίσως υπάρχει αδυναμία του Newnigma σε στιγμιαία αποσύνδεση να μην μπορεί εύκολα να ξαναπάρει ip και να επαναφέρει το δίκτυο.
εσυ το χρησιμοποιείς στην flash ή σε usb stick?

Σε usb stick.
Τότε, ναι, ίσως είναι λόγω αστάθειας του δικτύου σου. Ίσως να υπάρχει και στο Gemini αλλά να μην έτυχε να το παρατηρήσεις. Πάντως, ποτέ δεν έχω αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα όχι μόνο στο NewNigma αλλά σε κανένα από τα (πρόσφατα τουλάχιστον) images.

Το multiboot θα το χαρακτήριζα ως "προσιτή πολυτέλεια" (ας μου επιτραπεί)...
Δεν είναι καθοριστικός παράγοντας για τη χρήση του dreambox αλλά αφού υπάρχει, γίνεται οικονομικά και εύκολα και βοηθάει στη χρήση τότε δε βρίσκω το λόγω να το φοβάται κανείς.
Άσε που είναι και ο μοναδικός τρόπος ώστε να είσαι πάντα up-to-date (αν το επιθυμείς αυτό) μιας και τα images του usb stick χρησιμοποιούν πολλά στοιχεία του image της flash (πχ drivers) και αν βάλεις εκεί ένα cvs (πχ experimental ή OoZoon) θα μπορείς να το ενημερώνεις online ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Τα cvs είναι τα μοναδικά που έχουν τη δυνατότητα συνεχούς update από το cvs repository του enigma2. Τα υπόλοιπα πρέπει να περιμένουν πότε οι ομάδες τους θα "ανεβάσουν" updates...
Άσε την ευκολία που θα έχεις στο να δοκιμάζεις νέα images και να αποφασίζεις ποιο είναι το καλύτερο για σένα.

Αλλά και πάλι, η απόφαση είναι δική σου. Δεν προσπαθώ να σε πείσω να μπλέξεις με το multiboot. Απλά σου παρουσιάζω τις δυνατότητες, μην παρεξηγηθώ, έτσι;

γιατί να σε παρεξηγήσω φίλε μου? επειδή βοηθάς? ισα ίσα ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση!!
επειδή διαβάζω από πολλόυς την σημασία ενός cvs image στην flash ξεκίνησα με το experimental και τα υπόλοιπα με Barry allen. μάλιστα έκανα καθημερίνα τα update του experimental.
το gemini πάντως έπαιζε πολλές ώρες συνεχόμενα με το ίδιο setup γι αυτό με προβλημάτισε το γεγονός και το ανέφερα. θα το δοκιμάσω το μεσημέρι στην flash αν προλάβω και θα ενημερώσω...

Βρε παιδιά, πως γίνεται η εγκατάσταση του CCcam σε experimental; Μου έχει σπάσει τα νεύρα χωρίς να εχω καταφέρει τίποτα.:AFADF0:

Βρε παιδιά, πως γίνεται η εγκατάσταση του CCcam σε experimental; Μου έχει σπάσει τα νεύρα χωρίς να εχω καταφέρει τίποτα.:AFADF0:

Νομίζω πως δεν γίνεται. Εκτός αν υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει χειροκίνητα μέσω telnet, αλλά δεν ξέρω να σου πω επ' αυτού.
Αν τρέχεις experimental στη flash, τότε βάλε το barry allen και χρησιμοποίησε ένα usb για να εγκαταστήσεις ένα ή περισσότερα ιmages εκεί. Σ' αυτά τα images μπορείς να εγκαταστήσεις το cccam ή όποιο άλλο emu θέλεις μέσα από το plugin menu.

Κι εγώ νομίζω ότι δεν γίνεται στο experimental.
Ακόμα και να γινόταν όμως, θα ήταν ιδιαίτερα δύσχρηστο διότι θα έπρεπε να εκκινείται μέσω telnet.