Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Λοιπον, το παρελαβα χθες με ems.

209euro & 3 euro στην ems.

Μεχρι τωρα ειχα ασχοληθει με τον 500αρι μόνο αρα δεν εχω μετρο συγκρισης με original 800αρι

Ειχε το Gemini 4.4 επάνω.
Αθόρυβος.
το δικτυο με την μια το βρηκε (DHCP).
Το συνεδεσα με την pana7(42') χρησιμοποιωντας αυτο το HDMI switch(http://cgi.ebay.co.uk/Crzy-Sale-Sup...emQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3ca620ac47) αφού εχω και ενα media player που καταληγει και αυτο μεσω του switch στην μοναδικη εισοδο-hdmi της panasonic.

Εικονα super, αλλά αυτο που ειναι ζόρικο είναι το remote control.

Κρινοντας με τα λιγα που ασχοληθηκα χθες τον προτεινω ανεπιφύλακτα για 200 ευρω.

Εκει που θελω βοήθεια , αν γνωρίζει καποιος είναι πως συντονιζω 1 σταθερο και ενα κινητο πιατο που καταληγουν με diseqc στον 800. Σημειωση: τo κινητο ειναι 1,80 dh το δουλευω με vbox positioner.

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Αφού θα κινείς το πιάτο με το τ/χ του positioner, τα πράγματα είναι εύκολα. Στο setup του δέκτη, θα επιλέξεις "προχωρημένη ρύθμιση" Ακολούθως θα διαλέξεις "Diseqc 1.0" Στη συνέχεια θα δηλώσεις ώς lnb AA όλους τους δορυφόρους του τόξου σου πλην αυτόν που είναι στο σταθερό πιάτο τον οποίο θα δηλώσεις ως ΑΒ.

SSatmaniac αυτό που λες το κάνει και εμένα ο 500αρης μου με σύνδεση scart (RGB), δοκίμασα και άλλου τύπου συνδέσεις κτλ και τελικά είναι lag από τους δορυφόρους! δλδ αν αλλάξω κανάλι και ξαναγυρίσω σε αυτό που το έκανε δεν το κάνει πλέον! για να δεις αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα αν αλλάξεις κανάλι συνεχίζει να στο κάνει? και κάτι άλλο σχετικό στον 800αρη αν έχουμε σύνδεση εικόνας HDMI και ήχο απλό αναλογικό stereo από τα RCA στα προγράμματα HD μας βγάζει downmix σε stereo ή δεν θα έχω ήχο ? το λέω γιατί έχω ενισχυτή dolby surround prologic 4 κάναλο και δεν πρόκειτε όσο μένω εδώ να αλλάξω σύστημα για λόγους ανωτέρας βίας (αν με πιάνετε). :damnyou::damnyou:

SSatmaniac αυτό που λες το κάνει και εμένα ο 500αρης μου με σύνδεση scart (RGB), δοκίμασα και άλλου τύπου συνδέσεις κτλ και τελικά είναι lag από τους δορυφόρους! δλδ αν αλλάξω κανάλι και ξαναγυρίσω σε αυτό που το έκανε δεν το κάνει πλέον! για να δεις αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα αν αλλάξεις κανάλι συνεχίζει να στο κάνει? και κάτι άλλο σχετικό στον 800αρη αν έχουμε σύνδεση εικόνας HDMI και ήχο απλό αναλογικό stereo από τα RCA στα προγράμματα HD μας βγάζει downmix σε stereo ή δεν θα έχω ήχο ? το λέω γιατί έχω ενισχυτή dolby surround prologic 4 κάναλο και δεν πρόκειτε όσο μένω εδώ να αλλάξω σύστημα για λόγους ανωτέρας βίας (αν με πιάνετε). :damnyou::damnyou:
υπαρχει επιλογη στο a/v settings για ac3 downmix

Α! αυτό ήθελα!!! και αν ο ήχος είναι DTS κάνει και από αυτόν downmix? ή τα κανάλια HD είναι μόνο με AC-3 ήχο ?

Α! αυτό ήθελα!!! και αν ο ήχος είναι DTS κάνει και από αυτόν downmix? ή τα κανάλια HD είναι μόνο με AC-3 ήχο ?
DTS δεν παιζει ο 800αρις τα καναλια εχουν AC3

α ok αυτό ήθελα να μάθω! γιατί στο WD TV που έχω όταν παίζει matroskes με DTS δεν κάνει downmix και δεν έχω ήχο!!! και είπα μη πάθω τα ίδια και στον 800αρη!

α ok αυτό ήθελα να μάθω! γιατί στο WD TV που έχω όταν παίζει matroskes με DTS δεν κάνει downmix και δεν έχω ήχο!!! και είπα μη πάθω τα ίδια και στον 800αρη!
το ιδιο συμβαινει και με τον 800αρι στις ματροσκες αλλα δεν κανει ουτε passtrough στην οπτικη εξοδο

Aν αυτό το πρόβλημα που λες υπάρχει και στον 800αρι θα κάνω αυτό που κάνω και για το Wd tv, μετατροπή του ήχου σε AC3 μπορώ να έχω μαζί και το DTS αλλά το αρχείο .mkv έχει μεγαλύτερο μέγεθος ή να ξηλώσω το DTS και έτσι έχουμε κανονικά ήχο! βέβαια αυτό πρέπει να το κάνω σε κάθε ταινία που έχω με ήχο DTS ή έστω αυτές που θέλω να βάλω σε αυτά τα μηχανήματα. Πάντως την βρίσκω την καλύτερη λύση.

http://global.ebay.com/Dreambox_DVB-T_Tuner_Modul_-_DM_702570256008008000/250513852541/item
Βρήκα αυτό εδώ ξέρει κανείς αν σίγουρα μας κάνει για τα δικά μας ψηφιακά κανάλια όπως αυτά της ΕΡΤ? και που μπαίνει? βγάζουμε το άλλο? στις φωτος έχω δει ότι δεν έχει άλλη θέση για άλλο tuner!

Last edited:

Πρακτικα αυτο ειναι ειτε για 7025 ειτε για 8000
Το βαλε/βγαλε/reconfig... απλα δεν..

Εννοείς δλδ ότι πρέπει να μπαινοβγάζουμε τα tuners? δεν έχει άλλη θέση μου φαίνεται! όπως αντίθετα συμβαίνει πχ στον 7025. Με ενδιαφέρει επειδή η TV μου δεν έχει δέκτη DVB-T.

Εννοείς δλδ ότι πρέπει να μπαινοβγάζουμε τα tuners? δεν έχει άλλη θέση μου φαίνεται! όπως αντίθετα συμβαίνει πχ στον 7025. Με ενδιαφέρει επειδή η TV μου δεν έχει δέκτη DVB-T.
o 800αρις εχει μονο μια υποδοχη για tuner ο 7025 εχει δυο και ο 8000 4 αν δεν κανω λαθος

Καλος ο DM-800 για HD tv.. Σαν media player θελει πολυ προσπαθεια ομως ακομη.
Μονο που ακουω για μετατροπες αρχειων για να τα δει κανεις, τρελαινομαι.
Το απολυτα βαρετο.
Εξαλλου για media player υπαρχει και popcorn...
Οταν βγει της προκοπης Dm8000 μαιμου θα σας ενημερωσω..Υπαρχουν κατι αναφορες για 400 ευρω αλλα ειναι μαλλον πολυ νωρις.

υπαρχει επιλογη στο a/v settings για ac3 downmix

ναι υπαρχει....
αλλα δεν κανει τιποτα...
το κανει εντονα στη νοβα και στο premiere στα hd
ακομα και αν αλλαξω καναλι και παω στο ιδιο δεν γινεται τιποτα.
οι αναλογικες εξοδοι παιζουν κανονικα.
οταν πηγαινω στις ρυθμισεις εχει επιλογη για delay.
οταν βαζω μια τιμη πχ 2 τοτε οντως ο ηχος ερχεται πιο αργα...
εχω δοκιμασει το lipsync αλλα ακομα και οταν βαζω αρνητικες τιμες ειναι το ιδιο.δεν αλλαζει να ερχεται πιο γρηγορα ο ηχος.
εχω αλλαξει πολλα image...
στο pliτο κανει λιγοτερο.
θα δοκιμασω να αλλαξω και drivers.

Καλος ο DM-800 για HD tv.. Σαν media player θελει πολυ προσπαθεια ομως ακομη.
Μονο που ακουω για μετατροπες αρχειων για να τα δει κανεις, τρελαινομαι.
Το απολυτα βαρετο.
Εξαλλου για media player υπαρχει και popcorn...
Οταν βγει της προκοπης Dm8000 μαιμου θα σας ενημερωσω..Υπαρχουν κατι αναφορες για 400 ευρω αλλα ειναι μαλλον πολυ νωρις.

http://www.elvast.com
η καλύτερη μαιμού.
να φανταστείς παρήγγειλα etrxa πρόσοψη και small frontboard για αντικατάσταση στον original.

Eυχαριστώ θα ήθελα και εγω να σουλουπώσω τον original!

....βιάστηκα να μιλήσω, δεν είδα να λέει πουθενά για 800 στη σελίδα.
Κατόπιν συννενόησης σου είπαν για πορτάκι κλπ; τιμές;;
Θα ήθελα να αλλάξω πορτάκι ή πρόσοψη γιατί μου τι σπάει που πέφτει.
Έχουν και φτηνοδουλειά tuner? να βάλω ενα δεύτερο έτσι αν είναι κοψοχρονιά?

Last edited:

Λένε 440 οι original πως λές μαιμού με 400 ευρώ??? στο site που είχα πει για παράδειγμα στην αρχή είχαν original στα 440 ευρώ και μετά που έγραψαν για τον imitation τον έχουν στα 259 ευρώ.