Dreambox 8000 HD Vs Dreambox 800 HD, η δοκιμασία

Κ.Τάσο σωστές η τοποθετήσεις σας,αλλά μπορεί κάποιος να μας πει αν έχουν και η δυο τους το ίδιο tuner?
Τώρα όσο για το θέμα που είναι οπλισμένος σαν αστακός και ο 800αρης δεν πάει κάτω αν θέλεις μπορείς να τον όπλισης και αυτόν σε μερικά πράματα απλά 8α έχει εξωτερικά τα περισσότερα όπλα του.

Ναι εντάξει, αλλο να έχεις ένα έπιπλο γεμάτο συμπράγκαλα και άλλο all-in-one κουτί, κι ας κάνουν την ίδια δουλειά. Και το laptop αν του καρφώσεις σε όλες τις usb εξωτερικούς σκληρούς, εξωτερικά dvdrom, card reader κλπ θα παίξει, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλο πράγμα όμως το desktop pc.

Οσο για το tuner, δυστυχώς δεν γνωρίζω από τεχνικά για να καταλάβω αν φοράνε το ίδιο.

Δεν έχουν το ίδιο τιούνερ, αυτό φαίνεται απο το ότι ο 8000 φορτώνει και τα πολύ χαμηλά symbol rate (1000-2000), o 800 το χαμηλότερο που φορτώνει είναι 1800-1850
Επίσης σε crt ή αλλες τηλεοράσεις χωρίς σκάλερ και χωρις χρηση του autoresolution plugin (δηλαδη με ενεργό τον scaler του 8000) υπάρχει σαφής διαφορά στην εικόνα υπερ του 8000 στα sd κανάλια, ακριβώς λόγω της χρήσης του δικού του σκάλερ.
Αυτό που δεν έχω καταλάβει εγω ως τωρα ειναι αν (και πως) επηρρεάζεται η ποιότητα της εικόνας και απο τα λογισμικά που χρησιμοποιούνται ενω και πάλι ...θα πρεπει να αναπολήσουμε τον παμπάλαιο nokia 9600 (και 9200-9500) ο οποίος έδινε την δυνατότητα ρύθμισης χρωμάτων, φωτεινότητας και αντίθεσης μέσα στον δέκτη (πέρα απο ρυθμίσεις τιβί) και επιπλέον σου επέτρεπε να μετακινήσεις και την εικόνα δεξιότερα ή αριστερότερα στο κάδρο! Αυτά για να βλέπουμε ότι οι κινέζοι και οι κορεάτες μπορεί να έφεραν φτηνότερα προιόντα αλλά απο την άλλη ...σκότωσαν το high end τουλάχιστον σε επίπεδο hardware!

συγνώμη αλλά μου φαίνεται τραγελαφικό να δώσει κάποιος 1000 ευρώ για δορυφορικό δέκτη για να βλέπει σε crt 29 ιντσούλες....

hiend δορυφορικό μηχάνημα στην σημερινή εποχή; για ποιό λόγο, την στιγμή
1) που οι σύγχρονες TV/projectors παίζουν παπάδες και 2) η τεχνολογία στο βάζει στο χρονοντούλαπο σε χρόνο dt. Οσο και hiend να ήταν ένας δέκτης παλιά, αν δεν είναι HD σήμερα, τον κάνεις σουβέρ....
Εξάλλου, άλλα πράγματα μετράνε στα δορυφορικά....δώσε ethernet στον λαό και μη τι άλλο....

και βέβαια στην εποχή μας το software είναι το 50% του συνόλου, να μην πω και παραπάνω. Μπορεί το ίδιο hardware να στο αναβαθμίσει ή να στο θάψει χαλαρά.
Οποιος θέλει hiend ας πάρει έναν εξωτερικό scaler να ρυθμίσει ότι θέλει.

Για να μην βγούμε εκτός θέματος, ξαναλέω μόνο το tuner του ζήλεψα.

Last edited:
Εγω λεω απλά (για μια ακόμη φορά) ότι δεν υπάρχει τελειος δεκτης (και δυσκολα θα υπάρξει, ανεξαρτήτως τιμής). Επίσης αναπολώ συχνά το hardware ακόμη και των αναλογικών δεκτών.
Στο hardware ειχαμε γενική οπισθοχώρηση τα τελευταία χρόνια (χαριν του φτηνότερου προιόντος) ενω αντίθετα στο software ειχαμε μεγαλα βήματα προόδου, μόνο που ενώ το software μπορεις να ελπίζεις ότι θα βελτιωθεί στην πορεία, στο hardware δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά μετα που θα αγοράσεις τον δέκτη! Τελος, οι προτεραιότητες που βαζει ο καθένας μπορει να διαφερουν σημαντικά
Για μένα ακομη και τα universal lnb ειναι σοβαρή οπισθοχώρηση στην κινητή λήψη, όταν παλαιοτερα ειχαμε lnb που μικρορύθμιζαν την πόλωση με πολαρότορες έτσι ώστε να μπορείς να την ρυθμίζεις σωστά ανα δορυφόρο!

tuner αν π.χ καιγόταν του 800 και αγόραζα ένα του 8000 δεν θα κούμπωνε στον 800?
Πάντως ότι και να λέμε ο 8000 είναι πανάκριβος ,αν τα έδινε η πεθερά μου κανένα πρόβλημα από μεριά μου να τον αγόραζα.

Re: Απάντηση: Dreambox 8000 HD Vs Dreambox 800 HD, η δοκιμασία

Για να μην βγούμε εκτός θέματος, ξαναλέω μόνο το tuner του ζήλεψα.
Μεγαλες φωτιες άναψες τωρα με αυτα που ειπες για το tuner, για εμας τους νότιους...
Αν μπορουσαμε να εχουμε καποιες αναφορες σε οριακα καναλια και απο τα νότια, θα ηταν πολυ χρησιμο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 8000 HD Vs Dreambox 800 HD, η δοκιμασία

Μεγαλες φωτιες άναψες τωρα με αυτα που ειπες για το tuner, για εμας τους νότιους...
Αν μπορουσαμε να εχουμε καποιες αναφορες σε οριακα καναλια και απο τα νότια, θα ηταν πολυ χρησιμο...

Sorry αλλά δεν τον έχω πλέον τον δέκτη. Μου το φερε φίλος απλά για δοκιμή. Μπορούν όμως να βοηθήσουν οι κάτοιχοί του.

Απάντηση: Re: Dreambox 8000 HD Vs Dreambox 800 HD, η δοκιμασία

tuner αν π.χ καιγόταν του 800 και αγόραζα ένα του 8000 δεν θα κούμπωνε στον 800?
Πάντως ότι και να λέμε ο 8000 είναι πανάκριβος ,αν τα έδινε η πεθερά μου κανένα πρόβλημα από μεριά μου να τον αγόραζα.

Επειδή μου φαίνεται απίθανο κάποιος να έχει τον 8000 με τρία tuners S2, θα σου πω ότι αυτά που δοκίμασαν είναι ενσωματωμένα στην πλακέτα του. Επιπλέον, τα tuner poy πέρνει στα δύο άδεια slots είναι τα ίδια με αυτό του 800 (εφόσον μιλάμε για δορυφορικό).
Άρα ...δεν κάνουμε τίποτα......

Δεν έχουν το ίδιο τιούνερ, αυτό φαίνεται απο το ότι ο 8000 φορτώνει και τα πολύ χαμηλά symbol rate (1000-2000), o 800 το χαμηλότερο που φορτώνει είναι 1800-1850
Επίσης σε crt ή αλλες τηλεοράσεις χωρίς σκάλερ και χωρις χρηση του autoresolution plugin (δηλαδη με ενεργό τον scaler του 8000) υπάρχει σαφής διαφορά στην εικόνα υπερ του 8000 στα sd κανάλια, ακριβώς λόγω της χρήσης του δικού του σκάλερ.
Αυτό που δεν έχω καταλάβει εγω ως τωρα ειναι αν (και πως) επηρρεάζεται η ποιότητα της εικόνας και απο τα λογισμικά που χρησιμοποιούνται ενω και πάλι ...θα πρεπει να αναπολήσουμε τον παμπάλαιο nokia 9600 (και 9200-9500) ο οποίος έδινε την δυνατότητα ρύθμισης χρωμάτων, φωτεινότητας και αντίθεσης μέσα στον δέκτη (πέρα απο ρυθμίσεις τιβί) και επιπλέον σου επέτρεπε να μετακινήσεις και την εικόνα δεξιότερα ή αριστερότερα στο κάδρο! Αυτά για να βλέπουμε ότι οι κινέζοι και οι κορεάτες μπορεί να έφεραν φτηνότερα προιόντα αλλά απο την άλλη ...σκότωσαν το high end τουλάχιστον σε επίπεδο hardware!

Ωραία λοιπόν ας πούμε ότι στον 800 έπαθε βλάβη.Μπορούμε να βάλουμε του 8000 στον 800 μπορεί κάποιος τεχνικός να μας απάντηση?

Γειά σας καί από εμένα,απο τήν Γερμανία,ας μού επιτρέψετε καί εμένα να κάνω μία μικρή αναφορά για τόν δικό μου 8000.
Λοιπόν,τόν αγόρασα πρόσφατα,με 500GB HDD Samsung,Slim DVD Brenner Samsung.Εχω βάλει στήν Flash OZON Image καί GP2 4.30 σε USB Stick 8GB Siemens.
Από τίς πολλές δοκημές πού έκανα,έχω ν αναφέρω ,πάντα σε προσωπική μου γνώμη,αυτά πού είδα,τώρα εάν κάνω λάθος,διορθώστε με,μιά καί ανέφερα ότι
τόν Δέκτη τόν αγόρασα πρόσφατα,αλλά ασχολούμε με τον 7000 πολλά χρόνια.
Πράγματι έχει ευαίσθητα TUNER απο αυτό τού 7000,κατέβασε αρκετές δύσκολες συχνότητες,πού δέν μπορούσε καθόλου ο 7000.
Τα δύο ενσωματομένα TUNER,δέν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στόν 800,για τόν απλούστατο λόγο δέν είναι Plug & Play,αντιθέτως το TUNER τού 800 δέν
παίζει στόν 8000,έκανα τήν γκάφα να τά παραγγείλο λογο προσφοράς από ένα Γερμανικό Sat-shop,χωρίς να ρωτήσω,ευτηχώς μου τά πείραν πίσω.Εχουν όμως TUNER DVB-S2 πού είναι και γιά τόν 8000 αλλά και γιά τόν 800,όπως με ενημέρωσαν αλλά ακρηβά,επίσης προσεχώς θά έχουν τά καινούργια TUNER
από τήν μαμά Dream-Multimedia DVB-S3.
Τό Slim DVD Brenner πού έχει ο 8000 μου,δέν μπόρεσε να παίξει DiVIX*AVIX*
τώρα κάνω κάτι λάθος;;; δέν έχει τά σωστά Codec?????????
Είναι πάρα πολύ αργός στήν αναζήτηση,γιά 8 Δορυφόρους έκανε 45 Λεπτά.
Ποιός είπε,ότι δέν ζεστένεται;;;για τόν λόγο αυτό έχω βάλει πρόσθετο Ανεμιστηράκι 92εκ τής Scythe KAMA PWM,μάλιστα έχει από τήν μαμά της,
pin connect, η μητρική της γιά αυτήν τήν δουλειά.Η ίδια Dream-Multimedia σάν επίσημο Ανεμιστηράκι για την ψύξη του 8000 συνηστά τό ADDA PWM με κόστος 14 Ευρώ,όμως πολύ αναφέρουν ότι δέν είναι καί πολύ αθόρυβο.
Η συνεργασία του με τήν Diablo Module V2.3 δέν είναι καί τόσο σταθερή.
Πολλές φορές μετά από ενα γρήγορο ζαπινγκ,παγώνει τήν εικόνα,ακόμη καί σε FTA Channels,τότε πρέπει,η να κάνεται επανεκίνηση του GUI,η,να βγάλεται
καί να ξαναβάλεται τήν Μοντούλα.
Αυτά πρός τό παρών.

Ευχαριστούμε για την εκτενή αναφορά και καλώς ήρθες στο Avclub! -bye-
(αν θέλεις μας αναφέρεις και τον υπόλοιπο εξοπλισμό σου)

Ευχαρηστώ για το καλωσόρησμα.
Κάτοπτρο 1.20μ τής Faval Aluminium καί με Multifeed γιά 8 Δορυφόρους.
Panasonic TX-38LZ8FS Full HD Τηλεόραση.
Kenwood KRF-V5300D AV Receiver.,Dolby Digital. Ενισχυτής.
QUADRAL HiFi Maxi 400+Sub 600 DV,Ηχεία.
ProLine DVD 2020 DiVIX* Player.
Dreambox DM 8000 -500GB HDD-Slim DVD Brenner+Diablo Module V2.3+
SKY Full-Paket συνδρομή+Viacces SEX Card συνδρομή.

SKY Full-Paket συνδρομή+Viacces SEX Card συνδρομή.
Πως γίνεται να παίξει το sky με dreambox??? Νόμιζα ότι έπεζε μόνο με τον δέκτη της sky... Επειδή ενδιαφέρομαι να πάρω τον συγκεκριμένο δέκτη σε κανά μήνα και οι τιμές δεν είναι χαμηλές, και επειδή βλέπω ότι έχεις προλβηματάκια, θα μου τον πρότεινες σαν αγορά ναι ή όχι?