DSLR / Mirrorless ή ……, ποιο είναι το μέλλον της φωτογραφικής αγοράς ?

Κώστα, στη συνάντησή μας στην παρουσίαση της ΕΜ-1Χ θυμάσαι τι είχα πει ότι θα ήθελα από μια σύγχρονη μηχανή;
Κάτι πάρα πολύ απλό, πραγματικό low ISO, δηλαδή 50, ακόμη καλύτερα 25 και γιατί όχι 6 ISO ( όπως την εποχή του Technical Pan )
Δεν ενδιαφέρομαι για τα εκατομμύρια άχρηστα στην ουσία και στην πράξη ISO που περήφανα παρουσιάζουν οι εταιρείες.
Τα λιγότερα ISO εκτός από τα προφανή προσφέρουν την δυνατότητα αποφυγής ως ένα βαθμό των φίλτρων nd που όσο να 'ναι επηρεάζουν την ποιότητα των οπτικών.
Γιατί να είναι τόσο δύσκολο αυτό;
Τα χιλιάδες και εκατομμύρια Ιso ακούγονται βέβαια πιο "πιασάδικα" στην αγορά.
Και όπως είχαμε πει η δουλειά μας κρίνεται περισσότερο στην αισθητική αλλά και στον τομέα της ποιότητας, αυτό ζητούν κατα βάθος οι επαγγελματίες.

Ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες.... Και μάλιστα μπορεί ν αλλάζουν κατά περιόδους.

Πχ αυτή τη στιγμή, λόγω των ανηψιων μου και την ενασχόληση τους με τον αθλητισμό, έχω ανάγκη για γρήγορους φακούς και μεγάλα μήκη.

Ετσι, δε θα με χάλαγε μια παλια FF με έναν 70-200 f2. 8, που τα έχω βρει από συναδέλφους που αφηνουν(λόγω βίντεο) τις δικές τους dslr, με 1000 ευρω!
Φωτογραφικα με καλύπτει πλήρως, το βίντεο είναι άλλη υπόθεση.

Αν δεν ήταν το βάρος και ο όγκος θα είχα κάνει την αλλαγή... Αλλα το σκέφτομαι πραγματικά.
Σε πρόσφατη απόπειρα να τραβήξω φώτο σε κλειστό κολυμβητήριο αντίστοιχη εκδήλωση απέτυχα τραγικά με τον εξοπλισμο που έχω.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Αυτό όμως Βασίλη δεν "πουλάει" οπότε δυστυχώς θα περιμένουμε πάρα πολύ να το δούμε (αν το δούμε). Ενδεχομένως υπάρχει και τεχνική δυσκολία να κατέβουν τόσο χαμηλά εγγενώς, αναρωτιέμαι πως θα συμπεριφέρεται ένας αισθητήρας με βέλτιστο DR κ.λ.π. στο iso25 όταν ανέβεις στο 3200/6400?

Re: Mirrorless Center, Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

mirrorless%2Bcamera%2Bsales%2Bstatistics%2Bfrom%2Bjapan%2Bbcn%2Bm43photo.png

Mirrorless camera statistics from Japan

Aσχημα τα νεα για τις m4/3.

Ξερω ειναι ειδικη αγορα η ιαπωνικη αλλα εγω θεωρω οτι ειναι ο καθρεπτης του μελλοντος μας. Οτι γινεται εκει μετα απο καποια χρονια γινεται και στον υπολοιπο κοσμο.

Αν η ιαπωνικη αγορα στρεφεται μεν στις mirrorless και προτιμα τις FF βλεπω το μελλον .....μεγαλο.

Λειπουν τα τελευταια χρονια βεβαια αλλα δεν νομιζω να εχει αναστραφει η αγορα.

Απάντηση: Re: Mirrorless Center, Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

Που το ξέθαψες αυτό από το μακρινό 2015 , πήγαινε λίγο πιο κάτω έχω βαλει πολύ πιο πρόσφατα διαγράμματα διαφόρων κατηγοριών από όλο τον κόσμο και ανα Ήπειρο

Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Αισιόδοξοι φαίνεται ότι ήταν οι άνθρωποι της Canon που μίλαγαν για πτώση των πωλήσεων 50% μέχρι το 2020/21. Σύμφωνα με τα στοιχεία της CIPA τα νούμερα για όλες τις φωτογραφικές τον φετινό Ιανουάριο ήταν 30% κάτω από πέρισυ, με τα πράγματα να είναι ακόμα χειρότερα για τις ILC (DSLR+Mirrorless): https://www.dpreview.com/news/5758543529/cipa-s-february-2019-report-shows-huge-drop-in-global-digital-camera-shipments

Canon reports a 23% drop in camera sales

Οχι.

:D

Σιγα μην ξαναγυρισουν οι εταιρειες στις dslr.

Και τις επενδυσεις στις mirrorless ποιος θα τις πληρωσει ? αυτος 1-0 ? :flipout:

Re: Το Φωτογραφικό chat

Παγκόσμιες πωλήσεις φωτογραφικών μηχανών σύμφωνα με το site www.nikkei.com για το 2018.
20,29 εκ. πωλήσεις μηχανών μέσα στο 2018. Σημαντική πτώση με -22% μείωση σε σχέση με το 2017. Σε πωλήσεις ανά εταιρία για άλλη μια φορά η Canon όπως αναμενόταν κάνει πάρτι. Αρνητική εντύπωση μου έκανε η σημαντική πτώση της Olympus, η sony που περίμενα καλύτερα και φυσικά η Panasonic Που δεν υπάρχει κάπου με μάλλον πολύ χαμηλές πωλήσεις κάτι που το περίμενα. Από την άλλη η Fuji φαίνεται ότι παίρνει μπρος σιγά σιγά.

Canon 40,5%
Nikon 19,1%
Sony 17,7%
Fuji 5,1%
Olympus 2,8%

Last edited by a moderator:

Κατσαρίδα Κανον 🤣

Όσο χειροτερες καμερες βγαζει τόσο πιο πολύ πουλαει...

Πουναι η Πάνυ οεο?

Κατσαρίδα Κανον 🤣

Όσο χειροτερες καμερες βγαζει τόσο πιο πολύ πουλαει...

Πουναι η Πάνυ οεο?

Δεν λες πάλι καλά που δεν βγάζει και πολύ καλές η Canon!!! Αν έβγαζε καλές θα είχε μερίδιο 60%-70% και θα τους είχε κλείσει όλους...

Υ.Γ. Ασχετο άλλα 20 εκ. πωλήσεις μηχανών παγκοσμίως για το 2018 είναι πάρα πολύ μικρό νούμερο και δεν τα βλέπω καθόλου καλά τα πράγματα, τα κινητά για το ίδιο διάστημα πούλησαν 1,3 bil.!!! λογικό είναι μετά μετά να ρίχνουν οι εταιρίες κινητής λεφτά στην κατηγορία και να βελτιώνουν συνεχώς τις φωτογραφικές δυνατότητες.

Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Αναμενόμενα τα αποτελέσματα, όλοι που έχουν φωτογραφική με μια Canon Nikon στο χέρι είναι.
Η Sony κρατάει γερά και η Fuji αν και πιο μικρή κάτι πάει να κάνει κυρίως λόγω βελτίωσης στο video.
Η olympus παραδοσιακή και αγαπημένη εταιρία αλλά έχει εγκλωβιστεί στο μικρό αισθητήρα αν και από την άλλη η Panasonic που πήγε σε FF δεν πουλάει καλά.
Και εγώ απεταξάμην τα κινητά αλλά προς τα εκεί πάει το ρέμα και δε βλέπω επιστροφή.