karamela
AVClub Fanatic
- 6 November 2013
- 14,829
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DSLR ή Mirrorless, ποιο είναι το μέλλον?
Τις Panasonic είναι πλήρη αρχεία άλλα 8mp και jepg όπως είπες ενώ έχω δει και κάμποσα θέματα με sharpness σε αυτά τα αρχεία, βασικά είναι μόνο για συμπληρωματική χρήση, άλλα από το τίποτα καλό είναι και αυτό!!
Στις σύγχρονες dslr υπάρχει συνήθως silent mode που περιορίζει αισθητά τον θόρυβο του κλείστρου ενώ π.χ. η Nikon D7500 έχει και ηλεκτρονική πρώτη κουρτίνα.
Τώρα για την αντοχή του κλείστρου φτάνει άνετα ακόμα και στις μεσαίες Dslr πάνω από 150.000 clicks, ενώ στις ακριβές πάνω από 250.000 νούμερα που δεν τα πλησιάζει καν ένας ερασιτέχνης φωτογράφος, ενώ έχω δει Nikon D800 με 400.000 clicks χωρίς να έχει βγάλει πρόβλημα!!!
Σε κάθε περίπτωση βέβαια σημαντικό είναι να υπάρχει ηλεκτρονικό κλείστρο.
Και το 4K photo των Πανυ αυτό είναι , πλήρη αρχεία αλλά jpeg.
Τα πλεονεκτήματα των ακάθρεπτων δν είναι μόνο αυτά που γράφτηκαν αλλά πολύ περισσότερα,
Π.χ. Silent shutter , τέλος πια από τα κροταλίσματα των DSLR ειδικά σε ριπές, στους υγροβιότοπους έχουν αναρτηθεί μάλιστα ταμπέλες: NO DSLR :damnyou:
ΥΣ
δεν μιλώ οτι για να χαλάσει μηχανισμός κλείστρου αν δεν γίνεται χρήση του μηχανικού θα περάσουν χρόνια, στην ΕΜ1.2 πότε πότε ρίχνω καμία μπαλωθια με το μηχανικό να το ξεσκουριαζω.
Τις Panasonic είναι πλήρη αρχεία άλλα 8mp και jepg όπως είπες ενώ έχω δει και κάμποσα θέματα με sharpness σε αυτά τα αρχεία, βασικά είναι μόνο για συμπληρωματική χρήση, άλλα από το τίποτα καλό είναι και αυτό!!
Στις σύγχρονες dslr υπάρχει συνήθως silent mode που περιορίζει αισθητά τον θόρυβο του κλείστρου ενώ π.χ. η Nikon D7500 έχει και ηλεκτρονική πρώτη κουρτίνα.
Τώρα για την αντοχή του κλείστρου φτάνει άνετα ακόμα και στις μεσαίες Dslr πάνω από 150.000 clicks, ενώ στις ακριβές πάνω από 250.000 νούμερα που δεν τα πλησιάζει καν ένας ερασιτέχνης φωτογράφος, ενώ έχω δει Nikon D800 με 400.000 clicks χωρίς να έχει βγάλει πρόβλημα!!!
Σε κάθε περίπτωση βέβαια σημαντικό είναι να υπάρχει ηλεκτρονικό κλείστρο.