DSLR / Mirrorless ή ……, ποιο είναι το μέλλον της φωτογραφικής αγοράς ?

Re: Το Φωτογραφικό chat

Δηλαδή σκέφτομαι να αγοράσω κάμερα απο εταιρεια με μικρότερο τζίρο και από την ολυμπους του 2,8%?

Πάω για κάνα μπάνιο να συνελθω

Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Επειδή για τις πιο χαμηλές πωλήσεις στις φωτογραφικές θεωρούμε ως βασικό υπεύθυνο τα κινητά δες τε και ενα διάγραμμα (πηγή EE Times) όπου δείχνει παραστατικά ότι οι πωλήσεις κινητών δεν αυξήθηκαν την τελευταία πενταετία αλλά είναι περίπου ίδιες

2fab11da20ff41ecbee0cb0fb1935122

Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Επειδή για τις πιο χαμηλές πωλήσεις στις φωτογραφικές θεωρούμε ως βασικό υπεύθυνο τα κινητά δες τε και ενα διάγραμμα (πηγή EE Times) όπου δείχνει παραστατικά ότι οι πωλήσεις κινητών δεν αυξήθηκαν την τελευταία πενταετία αλλά είναι περίπου ίδιες

2fab11da20ff41ecbee0cb0fb1935122

Δεν είναι έτσι Κώστα, οι πωλήσεις κινητών δεν αυξήθηκαν καθώς ο κόσμος και παλιότερα αγόραζε κινητά, απλά παλιά τα κινητά ήταν άθλια φωτογραφικά και έτσι ο κόσμος αγόραζε και φωτογραφική μηχανή. Τώρα που τα κινητά είναι καλά όσον αφορά την φωτογραφία ο κόσμος σταματάει σιγά σιγά να αγοράζει φωτογραφικές μηχανές καθώς τον καλύπτει μια χαρά το κινητό του...τα κινητά σκότωσαν τις συσκευές gps, σκότωσαν τα mp3 players και τώρα σκοτώνουν σιγά σιγά τα Tablets και τις φωτογραφικές μηχανές.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

ολο το διάγραμμα που έβαλα είναι στοχευμένο πάνω σε προιοντα που έχουν ενσωματωμένη κάμερα. Μπορεις ετσι να καταλαβεις ποσο μικρο ποσοστό στις παγκοσμιες πωλήσεις είναι αυτο που αφορα αποκλειστικά τις ψηφιακές μηχανές για φωτό και βίντεο. Π.Χ. προιόντα που αναφέρονται στο Medical/Scientific ανέβηκαν κατα 4% με ταυτόχρονη αυξηση της παγκοσμιας αγοράς απο 10Β σε 15Β. Αν εκει μια εταιρία έχει μεγάλο ποσοστό (π.χ. η Olympus) ποσως την ενδιαφέρει αν έχει χαμηλό ποσοστο στο 4% των υβριδικών μηχανών. Οι κατασκευαστες ρίχνουν χρήματα εκεί που βλέπουν την αγορά να μεγαλώνει και ας έχουν χασούρα κάπου αλλού. Στην πράξη το διάγραμμα δείχνει ότι τα κινητά/φωτογραφικές έμειναν ίδια σε πωλήσεις αντίθετα με αλλους τομείς που εμπεριέχουν οπτικά και κάμερες που ανεβασαν τρομερά τα ποσοστά τους. Εκεί έχει πέσει και το βάρος στην εξέλιξη π.χ. automotive, security ....

Να προσθέσω ότι αν πάρετε το κομπιουτεράκι και κάνετε τους υπολογισμούς, οι πωλήσεις βάσει αξίας είναι ΧΟΝΤΡΙΚΆ σταθερές και στις δυο κατηγορίες: μικρότερο κομμάτι μεν αλλά η πίτα μεγάλωσε 50%...

Re: Το Φωτογραφικό chat

Πωλήσεις μηχανών στην Ιαπωνία για τον Ιούνιο που μας πέρασε...εντυπωσιακές πωλήσεις η Canon m50...στα όρια της υπερβολής, ενώ σημαντικές πωλήσεις (που δεν το περίμενα) έχουν και οι Olympus pl8 και pl9, αρνητική εντύπωση ότι δεν υπάρχει ούτε μια μηχανή Fuji.....περίεργη αγορά η Ιαπωνία.

Attachments

• 201907181211_2.jpg
    201907181211_2.jpg
    112.4 KB · Views: 129
Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Να που η Olympus ακόμη έχει σφυγμό, να η Canon που θα πουλάει μέχρι να σβήσει ο ήλιος, να και η A6000 Νικόλα που την έκραζες πριν λίγες μέρες αλλά ακόμη ζει και βασιλεύει.
Περίεργοι άνθρωποι οι Ιάπωνες...

Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Να που η Olympus ακόμη έχει σφυγμό, να η Canon που θα πουλάει μέχρι να σβήσει ο ήλιος, να και η A6000 Νικόλα που την έκραζες πριν λίγες μέρες αλλά ακόμη ζει και βασιλεύει.
Περίεργοι άνθρωποι οι Ιάπωνες...

Ετσι είναι όπως τα λες Παναγιώτη!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Καμία απολύτως σχέση η αγορά της Ιαπωνίας με τον υπόλοιπο φωτογραφικό κόσμο.

ο πολύς κόσμος δεν συμμετέχει σε φόρουμ,ούτε διαβάζει ειδικά περιοδικά, ούτε το ψάχνει στο ίντερνετ

θα μπει στο πλαίσιο/public/mediamarkt/κωτσο
της χώρας του

και θα διαλέξει από το ράφι*

αυτό κανονίζει σε μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις, δε θα με εξέπληκτε τα αποτελέσματα από ελλάδα να είναι κοντά στα παραπάνω

* (αλλά και εγώ που έχω fuji, έχω κάνει σκέψεις να αλλάξω σε μηχανή που βρίσκεις στα σουπερμάρκετ.
βγάζουν κάτι καλές προσφορές που σε συνδυασμό με κάτι επιστροφές 20%,
γέρνουν πολύ τη ζυγαριά, από τις prime τιμές που πληρώνεις αλλοιώς)

ο πολύς κόσμος δεν συμμετέχει σε φόρουμ,ούτε διαβάζει ειδικά περιοδικά, ούτε το ψάχνει στο ίντερνετ

θα μπει στο πλαίσιο/public/mediamarkt/κωτσο
της χώρας του

και θα διαλέξει από το ράφι*

αυτό κανονίζει σε μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις, δε θα με εξέπληκτε τα αποτελέσματα από ελλάδα να είναι κοντά στα παραπάνω

* (αλλά και εγώ που έχω fuji, έχω κάνει σκέψεις να αλλάξω σε μηχανή που βρίσκεις στα σουπερμάρκετ.
βγάζουν κάτι καλές προσφορές που σε συνδυασμό με κάτι επιστροφές 20%,
γέρνουν πολύ τη ζυγαριά, από τις prime τιμές που πληρώνεις αλλοιώς)

Στην Ελλάδα μόνο Nikon/Canon αγοράζουν, έχουμε πήξει στην σειρά 3χχχ της Nikon. Πάνω κάτω όπως τα λες είναι.....μην κοιτάς που εδώ πέρα εμείς είμαστε λίγο ''αρρωστάκια'' και ασχολούμαστε με fuji/Olympus κλπ, ο περισσότερος κόσμος εκει έξω αγοράζει μια Nikon D3500 σε προσφορούλα με 2 πλαστικούς κιτ φακούς, τριποδάκι, τσαντούλα και είναι άρχοντας!!! Αν ρωτήσεις τον κόσμο έξω θα δεις ότι την fuji οι περισσότεροι την ξέρουν από τα Film της, ούτε θα ξέρουν ότι βγάζει ακόμα μηχανές και αν το ξέρουν θα είναι για την σειρά instant cameras που έχει και όχι για τις mirrorless....

Απάντηση: Re: DSLR ή Mirrorless, ποιο είναι το μέλλον?

Η Ιαπωνία είναι πολύ ειδική αγορά. Ακολουθούν τις τεχνολογικές εξελίξεις και αγοράζουν μηχανές και με βάση το σωματότυπο τους. Επίσης υπάρχει μεγάλο ποσοστό φωτογράφων γυναικών (γιαυτο και βλέπετε ψηλά τις όμορφες χρωματιστές PL8-9) Ορισμένες παραδοσιακές εταιρίες έχουν πολύ καλό όνομα και οι υψηλές πωλήσεις τους οφείλονται σε αυτό κυρίως (OLYMPUS που φέτος από πρώτη υποχώρησε στη δεύτερη θέση πίσω από Canon).

Αυτά που γράφτηκαν για αγορές στην Ελλάδα απο τα σούπερ market - πολυκατάστηματα θεωρώ πως είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Δεν ξέρω τα ποσοστά αλλά πολύς κόσμος ψωνίζει χωρίς να ξέρει τις πραγματικές ανάγκες του. Εχθές έκανα ολιγόλεπτη στάση σε φωτογραφικό κατάστημα όπου υπηρχε ημερήσιο event της OLYMPUS για όποιον ήθελε να λυσει απορίες για τη μηχανή του από εξειδικευμένο συνεργάτη της ZEGETRON. Είδα κατοχους της Χ (μηχανή των 3000ευρω) και της ΕΜ1.2 που δεν ήξεραν τι κάνει το Α,S,P :slapface: και όταν με απορία ρώτησα το κατάστημα πως είναι δυνατόν να συμβαίνει μου απάντησαν οτι λίγο πολύ έτσι είναι το προφίλ του μέσου Έλληνα υποψήφιου αγοραστή.

Θεε μου σε τι φωτογραφικη χωρα ζουμε.

Αληθεια ειναι αυτο και εμενα με ρωτουν συνεχεια. Ειναι απολυτως βεβαιο οτι ειμαστε και "τεμπεληδες".

Αμφιβαλλω αν εχει διαβασει ο 1 στους 10 το εγχειριδιο χρησης της καμερας του.

Οκ ένας κάτοχος μιας Nikon D3500, Sony A5000, Olympus pl8 κλπ...οκ να το καταλάβω ότι δεν ξέρει τι είναι το A,S,P κλπ...απλά αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν άτομα που σκάνε χιλιάρικα για φωτογραφικό εξοπλισμό και δεν έχουν ούτε τις βασικές γνώστες...Είμαστε απίστευτοι.

Υ.Γ. Λίγο of topic πριν 2,5 χρόνια είχα μέσο αγγελίας βρεθεί με έναν Κύριο στην Εκάλη στην βίλα του για να αγοράσω ένα Flash της Olympus που πουλούσε, ο τύπος είχε 2 em1II (για να μην αλλάζει φακούς!!) και σχεδόν όλους τους φακούς PRO της Olympus, μου έδειξε τον εξοπλισμό του και μου έπεσε το σαγόνι...εκει όμως που κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό ήταν όταν μου είπε να του στήσω τις μηχανές γιατί δεν είχε ιδέα, ενώ με ρωτούσε πια είναι η διαφορά του Raw από το Jpeg και πως περνάμε τις φώτος από την μηχανή στον υπολογιστή!!!!!:BXVZCBXZ6:

Υ.Γ. Καλά Ελλάδα, γυναίκες και φωτογραφικές μηχανές δεν πάνε μαζί!! Δεν είμαι μισογύνης, άλλα πραγματικά στην Ελλάδα σπάνια βλέπεις γυναίκα με φωτογραφική μηχανή...

Πρίν λίγο καιρό, γείτονας μου με οικονομική άνεση μου ζήτησε να του δείξω πως λειτουργεί η EOS 1DXmkII που μόλις απόκτησε περήφανος, μαζί με τον 24-70 2.8
Στα βασικά, δεν ήξερε το μπρος πίσω (φακός-πλάτη) της μηχανής που λέει ο λόγος...
Όμως με στόμφο μου είπε: Ξέρεις κάτι φωτογραφίες που βγάζει;

Το δίκαννο!! :violent-smiley-030:

Re: Απάντηση: DSLR ή Mirrorless, ποιο είναι το μέλλον?

Πρίν λίγο καιρό, γείτονας μου με οικονομική άνεση μου ζήτησε να του δείξω πως λειτουργεί η EOS 1DXmkII που μόλις απόκτησε περήφανος, μαζί με τον 24-70 2.8
Στα βασικά, δεν ήξερε το μπρος πίσω (φακός-πλάτη) της μηχανής που λέει ο λόγος...
Όμως με στόμφο μου είπε: Ξέρεις κάτι φωτογραφίες που βγάζει;

Το δίκαννο!! :violent-smiley-030:

Πως δεν σε ρωτησε απο μπαινει το φιλμ....

Ο συγκεκριμένος αγοράζει πάντα ότι ακριβότερο υπάρχει σε κάθε είδος, εργαλεία, ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά....
Θέλει απλώς να τα έχει, τα χέρια του δεν πιάνουν ούτε τις γλάστρες να ποτίσουν...