dslr τέλος γιά μένα μάλλον...

η dp1 εκτός από τον μεγάλο αισθητήρα δεν έχει να επιδείξει τίποτα άλλο απολύτως σαν ψηφιακή φμ.

Είναι πάναργη, το autofocus είναι σχεδον διακοσμητικό, το auto wb απλα το ξεχνας, εχει σταθερό 28mm φακό, μόνο 5mp και λογισμικό μόνο με τα εντελώς βασικα (και αυτό buggy).

supersonic, επειδή η άλλη σου μηχανή είναι dslr, ξέχνα μηχανές p'n's τύπου TZ7...και πάνε αγόρασε την LX3 ;)

Να ρωτήξω κι εγώ ως άσχετος.
Με την Olympus που έχω, μ720sw (7.1 Mp, αδιάβροχη και άθραυστη) μου έχει σπάσει τα νεύρα.
Είναι πάρα πολύ αργή, το auto της είναι ΓΤΠΚ.
Βασικά θέλω μια γρήγορη μηχανή.
Και μια κουφή ερώτηση. Ένας γνωστός μου φωτογράφος, έπαιρνε νυχτερινές φωτογραφίες σε σκοτεινά μέρη, χωρίς φλας και έβγαιναν απίστευτες.
Θα με καλύψει η LX3?
Ή μήπως επειδή είμαι άσχετος, είναι υπερβολή τέτοια μηχανή?

Απάντηση: Re: dslr τέλος γιά μένα μάλλον...

η dp1 εκτός από τον μεγάλο αισθητήρα δεν έχει να επιδείξει τίποτα άλλο απολύτως σαν ψηφιακή φμ.

Είναι πάναργη, το autofocus είναι σχεδον διακοσμητικό, το auto wb απλα το ξεχνας, εχει σταθερό 28mm φακό, μόνο 5mp και λογισμικό μόνο με τα εντελώς βασικα (και αυτό buggy).

supersonic, επειδή η άλλη σου μηχανή είναι dslr, ξέχνα μηχανές p'n's τύπου TZ7...και πάνε αγόρασε την LX3 ;)

Υπερβάλεις φίλε μου και πολύ μάλιστα... βλέπω πολλές φορές στα φωτογραφικά φόρουμς άτομα να παθιάζονται με τις εταιρείες, δεν χρειάζεται..

Μα οι sigma φωτογραφικές δεν φημίζονται για το σώμα τους αλλά για τον αισθητήρα τους... τον foveon, που βγάζει άλλου είδους φωτογραφίες.
Κάνεις συμβιβασμό στα κατά αλλά μετά ενθουσιάζεσαι με το αποτέλεσμα.
Η ανάλυση έχει μετρηθεί πάμπολες φορές και είναι περίπου στα 8 με 10 mega...

για να δούμε τι λέει μια δοκιμή του '' Use the camera in the right conditions and it really shines, delivering images with an astonishing degree of detail and sharpness across the entire frame''

Το αποτέλεσμα που θα πάρεις δεν θα συγκρίνεται με ΤΙΠΟΤΑ με μία κόμπακτ

ευχαριστώ

Re: Απάντηση: dslr τέλος γιά μένα μάλλον...

Να ρωτήξω κι εγώ ως άσχετος.
Με την Olympus που έχω, μ720sw (7.1 Mp, αδιάβροχη και άθραυστη) μου έχει σπάσει τα νεύρα.
Είναι πάρα πολύ αργή, το auto της είναι ΓΤΠΚ.
Βασικά θέλω μια γρήγορη μηχανή.
Και μια κουφή ερώτηση. Ένας γνωστός μου φωτογράφος, έπαιρνε νυχτερινές φωτογραφίες σε σκοτεινά μέρη, χωρίς φλας και έβγαιναν απίστευτες.
Θα με καλύψει η LX3?
Ή μήπως επειδή είμαι άσχετος, είναι υπερβολή τέτοια μηχανή?

η LX3 είναι πολυ δυνατή σε συνθήκες χαμηλού φωτος. Γι'αυτό ευθύνεται ο πολύ φωτεινός f2.0 φακος, ο μεγάλος αισθητήρας (για compact) και το πολυ καλό οπτικό stabilizer. Εχει τύχει πολές φορές να βγάλω στο χέρι φωτογραφίες με χρόνο έκθεσης 1 sec χωρίς να φλουτάρουν.

Η Lx3 είναι η καλύτερη μηχανή από τις μικρές,
για τον supersonic, όπως μας τα γράφει (πρώην slr-κιας), νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση.
Το μόνο κακό είναι ότι είναι πολύ ακριβή, 450Ε ίσως να είναι πολλά...

Re: Απάντηση: Re: dslr τέλος γιά μένα μάλλον...

Υπερβάλεις φίλε μου και πολύ μάλιστα... βλέπω πολλές φορές στα φωτογραφικά φόρουμς άτομα να παθιάζονται με τις εταιρείες, δεν χρειάζεται..

Μα οι sigma φωτογραφικές δεν φημίζονται για το σώμα τους αλλά για τον αισθητήρα τους... τον foveon, που βγάζει άλλου είδους φωτογραφίες.
Κάνεις συμβιβασμό στα κατά αλλά μετά ενθουσιάζεσαι με το αποτέλεσμα.
Η ανάλυση έχει μετρηθεί πάμπολες φορές και είναι περίπου στα 8 με 10 mega...

για να δούμε τι λέει μια δοκιμή του '' Use the camera in the right conditions and it really shines, delivering images with an astonishing degree of detail and sharpness across the entire frame''

Το αποτέλεσμα που θα πάρεις δεν θα συγκρίνεται με ΤΙΠΟΤΑ με μία κόμπακτ

ευχαριστώ

Παθιασμένος δεν ειμαι...και να απολογηθώ...

ναι έχει ένα αισθητήρα ο οποίος συναγωνίζεται αρκετές DSLR, ο οποίος όμως θέλει φώς και ανεβάζει μόνο 800iso (η ανάλυση πώς μπορεί να είναι 8 με 10mp?? σου δίνει αρχεία 2640 x 1760 το οποίο με μια πολύ απλή πράξη είναι 4.646mp).

Μια φωτογραφική μηχανή όμως δεν ειναι μονο ενας καλός αισθητήρας.

Πρέπει να είναι λειτουργική ,εύχρηστη και αξιόπιστη πράγμα που η DP1 δεν είναι αφού τα ηλεκτρονικά τις είναι σε πρωτόγονο σταδιο σε σχέση με τον ανταγωνισμό και ο φακός πολυ "ειδικος". (δεν θα μπώ σε λεπτομέρειες, τα λέει όλα πολυ αναλυτικα στο dpreview).

Σιγουρα αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για κάποιους αλλα σίγουρα δεν είναι μια πολύ καλή all around compact camera.

ευχαριστώ γιά τα σχόλια ή όσα προκύπτουν από τις μεταξύ μας συζητήσεις.

Υπενθυμίζω ότι η ενασχόλησή μου με τις slr ξεκινάει πίσω στο 76-77 με την τότε ΖΕΝΙΤ Β, μετά Ε κλπ.
Εζησα κάπου μιά 10ετία (85-97) με δυό pentax και κάπου μιά πενταετία με eos50 πάντα με τουλάχιστον έναν ευρυγώνιο 28αρη και ένα ζουμ 70-200.
Γιά ένα δυό χρόνια είχα και μιά Hasselblad στο συρτάρι μου όσο έκανα το διδακτορικό μου, ενώ πολύ ενδιαφέρουσα ήταν και η Rolleimetric 6X6 που δούλεψα επαγγελματικά γιά 2-3 χρόνια. (οι δυό τελευταίες καθαρά επαγγελματικά, αλλά πήρα καλή γεύση)
Στις ψηφιακές από το 2002 πέρασα από τις G2, G5 και μετά eos 300D, 400D.
Από τις τελευταίες μπορώ να πώ ότι θα μου μείνει γιά πάντα βαθειά χαραγμένη η εκπληκτική απόδοση της G2 και ο 17-40L που πήρα αργότερα.

Όμως βρε παιδιά είμαι 35 σχεδόν χρόνια με μιά βαλίτσα στην πλάτη.
Ακόμα και όταν είχα την G2 πάλι κουβαλούσα την βαλίτσα με τα αναλογικά ΚΑΙ την VHS....
Θέλω πιά να ξελασκάρω. Η LX3 μου φάνηκε σαν καλή λύση.
Θέλω manual (αν πάρω την ΤΖ7 θα ζοριστώ κάπως ) και ΦΥΣΙΚΑ δεν θέλω σταθερό φακό (και μάλιστα 28άρη). Μπορεί η sigma να είναι θεός (το αμφιβάλλω διότι τα τελευταία 20χρόνια η γνώμη μου γιά αυτήν είναι ότι ...πολυ κακό γιά το τίποτα- η ποιότητα που αναφέρει το dpreview γιά την εικόνα της σίγουρα είναι αξιοπρόσεκτη, αλλά αν είναι γιά να έχω τέτοια εικόνα να μου λείψουν τα πάντα σχεδόν βγάζω αναλογικά και με μιά Lubitel που έχω...)

Μάλλον τελικά θα πάμε γιά LX3...
Η μικρή olympus λέει άραγε? (θα μου πείτε ακόμα πιό μικρό εύρος...)
Ίσως μιά λύση να ήταν η LX3 και μιά ΤΖ6 γιά δεύτερη...

Ειλικρινά ελπίζω να πάρω από την LX3 κάτι λίγο από τον 17-40.... (ή....ζητάω πολλά ?)

Π
ναι έχει ένα αισθητήρα ο οποίος συναγωνίζεται αρκετές DSLR, ο οποίος όμως θέλει φώς και ανεβάζει μόνο 800iso (η ανάλυση πώς μπορεί να είναι 8 με 10mp?? σου δίνει αρχεία 2640 x 1760 το οποίο με μια πολύ απλή πράξη είναι 4.646mp).

800 iso ? Πολλα λες.

Στην πραξη αντεχει μεχρι 400 . Στην sd14 προσωπικα μονο 100-200 χρησιμοποιω.
Δηλαδη 100 :D

Οσο για την αναλυση εχει καποιο δικιο ο Yiannakas.

Μπορει να ειναι 4.6pm αλλα επειδη εχει 3 layers των 4,6mp που συνθετουν την εικονα η τελικη αναλυση ειναι ιση με 8pm.

Σιγουρα αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για κάποιους αλλα σίγουρα δεν είναι μια πολύ καλή all around compact camera.

Με τιποτα all around.

Οι Sigma ειναι πολυ ιδιαιτερες μηχανες αλλα περιορισμενης χρησης.

Για την ακριβεια δεν προκειται να την βγαλω ΠΟΤΕ απο το οπλοστασιο μου μιας και την θεωρω εξαιρετικη εως απιστευτη για συγκεκριμενη χρηση αλλα δεν θα συνιστουσα σε κανεναν- που θελει μια φωτογραφικη μηχανη για ολες τις χρησεις -μια μηχανη με αισθητηρα Foveon.

800 iso ? Πολλα λες.

Μπορει να ειναι 4.6pm αλλα επειδη εχει 3 layers των 4,6mp που συνθετουν την εικονα η τελικη αναλυση ειναι ιση με 8pm.

σίγουρα είναι παράξενο πλάσμα η dp1....
έχει δυνατότητες αδιαμφισβήτητα.

Κάνει και αρκετά λεφτά...

Υπάρχει "κάποιο" δίκιο σε αυτό, αλλά με αντίστροφη ερμηνεία. Δηλαδή δεν είναι η Σιγμα που έχει ανάλυση περίπου ίση με 8mp, αλλά οι 8ρες μηχανές που έχουν ικανότητα ανάλυσης υποδεέστερη των όσων ευαγγελίζονται τα 8mp του αισθητήρα τους. Ο κύριος λόγος είναι το φίλτρο anti-aliasing, απαραίτητο λόγω της χρήσης πλέγματος bayer μπροστά από τα εικονοστοιχεία, το οποίο φίλτρο aa "θολώνει" την εικόνα σε κάποιο βαθμό, προκειμένου να είναι δυνατή η "εκτίμηση" του χρώματος ενός πιξελ από τα γειτονικά του, κατά το demosaicing.
Ανάλογα το θέμα ωστόσο, μπορεί μία μηχανή 8mp να ξεπεράσει σε ικανότητα ανάλυσης τον foveon των SD14/DP1.
Επίσης ανάλογα λέγονται για την ικανότητα ανάλυσης των superccd της fuji, που έχουν τη διάταξη bayer δε διαγώνιο προσανατολισμό.

Από μία DP1, που δεν είναι και ακριβώς λιλιπούτεια, καλύτερα μία E420 olympus. Σε ένα μικρό τσαντάκι χωράει με τους δύο φακούς 14-42 και 40-150, κάλυψη 28-300mm.

800 iso ? Πολλα λες.

διάβασα λίγο πιο in depth για τον foveon και τόπιασα. Στην ουσία κερδίζεις την ανάλυση που χάνεις απο το φίλτρο bayer των ccd/cmos.

Εχει αρχισει και ξεφτιλιζεται η τιμη της οπως καθε ψηφιακη που κυκλοφορει η αντικαταστατης της .

Να θυμησω ξεκινησε καπου στα 800 και τωρα ειναι κατω απο τα 400....

Η DP2 κυκλοφορει ηδη στα 600 ευρω.

Από μία DP1, που δεν είναι και ακριβώς λιλιπούτεια, καλύτερα μία E420 olympus. Σε ένα μικρό τσαντάκι χωράει με τους δύο φακούς 14-42 και 40-150, κάλυψη 28-300mm.

Φυσικα.

Και με περισσοτερες χρησεις.

διάβασα λίγο πιο in depth για τον foveon και τόπιασα. Στην ουσία κερδίζεις την ανάλυση που χάνεις απο το φίλτρο bayer των ccd/cmos.

Κερδιζεις πολυ περισσοτερα απο την συνολικη αναλυση. Στην αναλυση per pixel δεν εχει αντιπαλο .

Αλλα αυτο ειπαμε ειναι δευτερεουσης σημασιας για τους περισσοτερους.

φοβερή η pen, δε λέω, αλλά ο ζουμ της μεγάλο μπουκλούκι....

και τα λεφτά λεφτά....

Απάντηση: Re: dslr τέλος γιά μένα μάλλον...

Δεν περιμενεις κανα χρόνο να πέσει η τιμή της Pen? Δεν θα στερηθείς πολύ σε ποιότητα απο την SLR και με μέγεθος κομπακτ.

Kατ'αρχην γεια σας ως νεο μελος
Ειμαι αρχαριος μπροστα σας αλλα που θα παει σας κατασκοπευω!
Εχω την PANAlx2 και θεωρω παλλα τα χρηματα για μια τετοια
μηχανη και να τσιγκουνευονται το σκοπευτρο.
Φωτο σε κινηση η με πολυ ηλιο ειναι αδυνατον να βγαλω
Δεν περιμενα λοιπον απο την pen με τοσα χρηματα να μην εχει.