dslr τέλος γιά μένα μάλλον...

σε ένα χρόνο απο τώρα θα μας δίνουν την pen μαζί με το σκόπευτρο στην μισή τιμή και θα το σκεφτόμαστε να την αγοράσουμε λόγω samsung NX

Last edited:
Όσο δεν βγαίνει ανταγωνιστικό μοντέλο.... αλμυρούτσικη μεν, αλλά έχει δημιουργήσει ένα κάποιο hype, δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς...

να κανουν γρηγορα μοναχα, γιατι δουλευω στο κεντρο και οταν - λεω τωρα - τολμαω να βγαλω καμια φορα την D90 εξω για να τραβηξω, νοιωθω σαν να βγαλα οπλο...

να κανουν γρηγορα μοναχα, γιατι δουλευω στο κεντρο και οταν - λεω τωρα - τολμαω να βγαλω καμια φορα την D90 εξω για να τραβηξω, νοιωθω σαν να βγαλα οπλο...

καλά λεω εγώ....λουξουτρία....:grandpa:

Απάντηση: Re: dslr τέλος γιά μένα μάλλον...

Δεν χώραγε λένε... Αλλά δεν θα ήταν οπτικό έτσι κιαλλίως οπότε δεν ξέρω αν με πειράζει πολύ
δεν με νοιαζει νακοψουν το κεφαλι τους να βρουν λυση:hmmmm2:

Εάν δεν βιάζεσαι, εξετάζεις και τη λύση της νέας Canon S90 που ανακοινώθηκε χθες (συνέχιση, 4 χρόνια μετά την S80, της σειράς S)
Φοράει τον αισθητήρα της νέας G11 (1/1.7''), 10 mp (ενώ ο αισθητήρας της G10 ήταν 14.7mp), και υπόσχεται ιδιαίτερα βελτιωμένη συμπεριφορά σε ψηλά iso (2 στοπ λέει η Canon, και η G10 ήταν σίγουρα ανεκτή στα 400iso), και φακό κάλυψης 28-105mm, f/2.0 (!!) - f/4.9. Στιβαρή καθώς φαίνεται κατασκευή, πολύ μικρές διαστάσεις (μικρότερη της LX3) και πρόσθετο χειριστήριο, περιστροφικό δαχτυλίδι στη βάση του φακού (πχ για ρύθμιση του ζουμ, είσαι δλδ στα 28mm, κάνεις ένα κλικ και πάει στα 35, στο επόμενο στα 50-85-105mm).

586476.jpg

Και η CANON G11 καλή είναι...

Για μόνη μηχανή, ίσως καλύτερη. Για συμπληρωματική ενός συστήματος slr, δεν το νομίζω... όπου πρώτο κριτήριο είναι η καλή φορητότητα. Έχει οπτικό σκόπευτρο (σημαντικό), αλλά στο ευρυγώνιο ο φακός της ξεκινά από 1 ολόκληρο στοπ πιο ψηλά. Βέβαια στα 140mm καταλήγει στο f/4.5, ενώ της S90 καταλήγει στα 105 στο φ/4.9 (άρα λογικώς κάπου στα 85mm πρέπει να παίρνει κεφάλι σε ταχύτητα ο φακός της G11)

Από τιμή, ξέρουμε τίποτα?

S90, προτεινόμενη 469 ευρώ, G11, προτεινόμενη 569 ευρώ.
Δεδομένου ότι η G10 πωλείται τώρα στα 450 ευρώ, βλέπω την S90 σύντομα να πιάνει τα 380 ευρώ ίσως και παρακάτω, στα καταστήματα.

παιδιά δεν μιλάω γιά συμπλήρωμα.

Ειλικρινά αναπολώ τον πρώτο καιρό με την G2.
Φακός 2.0-2.5, πολλές ρυθμίσεις, ευκολίες.
Και κύρια σχεδόν μονοκόμματο σώμα.
Όταν πήρα την G5 είχε ένα αγγούρι να προεξέχει και ήταν και πιό σκοτεινός.

Όταν μάλιστα πήρα dslr ξαναέμπλεξα με τις βαλίτσες....

και θέλω 24άρη....

κάνε υπομονή ένα μήνα να δούμε τί θα κυκλοφορήσει ακόμα σε 24άρη και τί απόδοση θα έχει και διαλέγεις. Πάντως έχει αναγγείλει η SONY την wx1. http://www.dpreview.com/news/0908/09080602sonydsctx1wx1.asp#specs2 σε γενικές γραμμές δεν συμπαθώ τις SONY όμως οφείλω να αγνωρίσω ότι μερικές φορές η εταιρεία αναγκάζεται να κυκλοφορεί προιόντα εξαιρετικά σε τιμές πολύ χαμηλές. Ίσως πρόκειται για κάτι τέτοιο ...

Ωραίος ο 24ρης. Αλλά εάν είναι να μείνεις με μια μηχανή, αρχίζουν οι παραχωρήσεις. Γιατί και το 24-60 παραχώρηση είναι. Κάνει τη μηχανή μόνο τοπίου και δρόμου. Σίγουρα πιο χρήσιμο εύρος από ένα 35-300, για παράδειγμα. Αλλά από ένα 28-140?

Η Kodak P880 έχει φακό 24-140/2.8-4.1. Γιατί δεν βγάζουν οι μπαγάσηδες έναν τέτοιο? Δεν θέλεις τίποτε άλλο μετά.

και η CANON ανακοίνωσε μηχανή με 24άρη φακό αλλά με αισθητήρα 1/2,33 και χωρίς πολλές ρυθμίσεις.

http://www.imaging-resource.com/PRODS/SD980IS/SD980ISA.HTM
http://www.dpreview.com/news/0908/09081905canonixus120ixus200is.asp

δεν πιστεύω να θέλεις τέτοιου είδους μηχανή...

είπαμε βρε παιδιά να ξεφύγουμε γιά ένα φεγγάρι (να δούμε πως θα μας κάτσει) από την dslr.
Τι να κάνω μιά dslr που μπορεί να βγάζει παππάδες, αν δεν μου κάνει κέφι να την πάρω μαζί μου?

αλλά όχι να πέσουμε και στο άλλο άκρο...

και για να συνοψισουμε...

για να παρεις καλη compact με manual ρυθμισεις και αξιοπρεπη ποιοτητα σε ψηλα iso πρεπει να δωσεις δηλαδη περισσοτερα απο μια εισαγωγικη dSLR με Kit φακο???

ρωταω γιατι ψαχνω κι εγω αυτη την περιοδο μια compact για να την εχω συνεχεια πανω μου και οσες με ενδιαφερουν τελικα ειναι σε τιμες πανω απο 350 - 400 ευρω...

υπαρχουν τελικα διαμαντια και value for money μηχανουλες που κανουν μια χαρα την δουλεια που θελουμε φθηνοτερα???

Last edited: