dslr τέλος γιά μένα μάλλον...

λοιπόν
μιά μικρή βολτίτσα στο ΜΜ με έφερε σε πρώτη επαφή με την ΤΖ7 και ΤΖ6.
Κυρίως έπαιξα με την ΤΖ7.
Τα συναισθήματα ανάμεικτα και ακραία....

Τα θετικά.
1. Εξαιρετική αίσθηση, ποιοτική βαρειά, μεταλλική.
2. Οθόνη κάτσε καλά. - ΤΕΡΑΣΤΙΑ
3. Ταχύτατη στην εστίαση αλλά και στη λήψη. Εντάξει, δεν είναι dslr
4. Εξαιρετικό ζουμ, ευρύς ευρυγώνιος.
5. Πεντακάθαρες λήψεις, ακόμα και αυτές που πήρα με πανινγκ. Την κούρασα πολύ γιά να βγάλει κάτι θολό.
6. Μεγάλο και ευδιάκριτο μενού και ...μάλλον καλοσεταρισμένο.

τώρα....
τα στραβά...
1. Η έλειψη εικονοσκόπιου αισθητή
2. Εβγαζε με ό,τι γουστάριζε. Αποφάσιζε μόνη της πότε θα αλλάξει ταχύτητα, διάφραγμα, iso... Δεν σχολιάζω λεπτομέρειες όπως white balance...
3. Φυσικά όποτε ήθελε χτυπούσε και μιά φλασιά.
4. Σχετικά αργά απελευθέρωνε την οθόνη στο σώσιμο, αν και φαντάζομαι αν δεν έχεις βάλει επισκόπηση μετά τη λήψη λύνεται το πρόβλημα.
5. Εχεις να επιλέξεις από καμιά 15αριά βλακορυθμίσεις, πχ τι σόι ρύθμιση μπορεί να είναι αυτή γιά να παίρνεις μωρά....
6. Μπορεί να μην έβγαλε άσχημη φωτογραφία, αλλά την έβγαλε αυτή και όχι εγώ.
7. Η αλλαγή mode έκανε reset τον φακό από tele σε wide.

Πολύ σκωτσέζικο ντουζ....

λουξου δεν είχε να δω....

Ξέρετε που μπορεί να έχει ? (αν και ποιός σώφρων μαγαζάτορας θα την έβγαζε στο μεϊντάνι...)

Διαβάζοντας το φωτογραφικό παρελθόν σου όπως μας το γραψες πιο πάνω,
βλέποντας τώρα τα πρώτα συμπεράσματα από τις μικρές που έπιασες στα χέρια σου,
θα λεγα ότι είναι "βαρύς" ο τίτλος που έβαλες στο νήμα,
πάλι καλά που έβαλες το "μάλλον" -bye-

Στα αρνητικά πρόσθεσε ότι δε θα μπορέσεις ΠΟΤΕ να καδράρεις όπως ήξερες με την οθόνη.

Ασε την LX, η επόμενη κίνηση είναι να δοκιμάσεις την olympus που σου γυάλισε.

Δε νομίζω ότι είναι εύκολο να ζήσεις με μια compact όταν μάθεις με slr.:grandpa:
Είναι σαν να σου λέω να πουλήσεις το πικαπ σου, ΟΚ μουσική ακούς και με ένα ipod αλλά....

η νέα sony WH1 δείχνει εξαιρετική, λόγω του επαναστατικού αισθητήρα της με ελάχιστο θόρυβο στα υψηλά iso. Έχουν κυκλοφορήσει δείγματα φωτογραφικών και ήταν πολύ καλά. Όσο για το 720p βίντεό της, δεν έχω δει καλύτερο.... νόμιζα ότι ήταν στα 1080 (σε προβολή σε 46 ιντσών lcd), καμμία σχέση με τα άλλα 720p άλλων εταιρειών, διαφορά η μέρα με την νύχτα

Last edited:
Και άλλα νεώτερα....

τις ολυ τις είδα επίσης χτες.
Η μεν 520 μου φάνηκε ελάχιστα μικρότερη από την 400D και στριμώχτηκαν τα δάχτυλά μου αρκετά γιά να διώξω για χάρη της την canon.
Όσο γιά την 420 μου φάνηκε σαν ανέκδοτο με εναλλάξιμο φακό.

Τόσο που ούτε κάν γύρισα στο on να δω αν λειτουργούν.
Κεραυνοβόλα αντιπάθεια.

Αντιθέτως ...
κρατώ στα χέρια μου την 590 is της προσφοράς και μάλλον έχουμε κελεπούρι.

Όχι φυσικά για να μου φύγει η λουξου απο το νου, αλλά αυτό το μηχανάκι από προχτές μου φώναζε "πάρε με"....

Ολίγη από γκιουβέτσι Κυρ Μήτσ' μ...............

Έχεις κατασταλάξει στο τι θέλεις μπρε?-bye-

Έχω χάσει τη μπάλα.........................

αν είχα θα σας ρώταγα μπρε ?

πάντως η 590 γιά τσέπη είναι μάνα.
Σε λίγο θα σας ανεβάξω...και φωτό...

Μια χαρά είναι η 590 (οκ, πλαστική, αλλά τώρα για 80 ευρώ τι ήθελες, χρυσή? :p ). 8mp, σταθεροποίηση, 35-140 από f/2.6, οπτικό σκόπευτρο, πώς, πώς...

Από ποιο aldi την πήρες?

Πλαστικουριά, αλλά ..... τα έχει όλα.

μόνο στο καινούργιο Τάσο.
Και πας ταμείο και ζητάς.
Μέσα δεν υπάρχει.

Φυσικά γίνεται προσκύνημα. Εξω δίνουν λουκάνικα (εκεί το μεγαλύτερο προσκύνημα). Και φυσικά ...καυγάδες. "Ξέρεις ποιός είμαι εγώ..., εγώ έχω 4 εγγόνια....και σχετικά"

Ειχα (και εχω δηλαδη) την 720 (πριν παρω την tz7) , βασικο της προβλημα που οπως διαβαζω μπορει να το εχει και η 590 , ειναι φωτογραφια με flash , αργει παααααρα πολυ , το δοκιμασες αυτο ?

Last edited:
δεν παρατήρησα κάποια καθυστέρηση αν και δεν προσδιορίζεις που (στην επαναφόρτιση, στην πρώτη φλασιά, πού? πάντως είναι και θέμα μπαταριών αυτό νομίζω).

αλλά στα 80 ευρώ ΑΣ έχει και κάποιο πρόβλημα. μπάτζετ μηχανή είναι.

Λογικό να έχει κάποιο θέμα με την ανακύκλωση του φλας, καθώς πηγή ισχύος είναι δύο μπαταρίες του 1.2v (οι επαναφορτιζόμενες).

Το εκπληκτικό είναι τι μπορούν να κάνουν αυτές οι μηχανές με το "σπασμένο" firmware. Ο παράδεισος των ντούηδων. Χειροκίνητη εστίαση με έλεγχο από το λεβιεδάκι του ζουμ? Live ιστόγραμμα? Εξαντλητικά gridlines? Raw, stacked raw, raw average (ούτε dslr μιλάμε!)? Προγραμματιζόμενο video? Timelapse? Ό,τι θέλεις. Διάβαζα προ ολίγου για ένα σκριπτάκι, που το κλείστρο ενεργοποιούσε σειρά λήψεων με ελαχιστότατη διαφοροποίηση σε focus (για ανασύνθεση σε πρόγραμμα macro).

ναι εχεις δικιο , ειναι στην επαναφορτιση και δεν ειναι θεμα ουτε μπαταριων ουτε μνημης , τωρα για τα 80Ε σαφως και ειναι κινητρο , αλλα συγνωμη που το λεω αλλα απο τα σαλονια στα αλωνια ?
Οσο για αυτα που λεει ο send καπου το εχω κατεβασει το προγραμμα αυτο , αλλα μιας και δεν ειμαι hardcore χρηστης δεν το εχω βαλει.

ναι εχεις δικιο , ειναι στην επαναφορτιση και δεν ειναι θεμα ουτε μπαταριων ουτε μνημης , τωρα για τα 80Ε σαφως και ειναι κινητρο , αλλα συγνωμη που το λεω αλλα απο τα σαλονια στα αλωνια ?

δεν είναι θέμα σαλόνια αλώνια....
προφανώς μιά σουπερ κόμπακτ μπατζετ (έστω και πλήρως χειροκίνητη) δεν πρόκειται να αντικαταστήσει ένα σετ dslr.
Βρέθηκε όμως μπροστά μου, και εδώ και αρκετό καιρό δεν έχω κάν prosumer γιά εύκολη φορητότητα.

Όπως ξαναείπαμε καλή μηχανή είναι αυτή που χρησιμοποιείται.
Και πλέον η δικιά μου dslr κατάντησε να χρησιμοποιείται μόνο όταν δώ κανένα παράξενο φαινόμενο από το μπαλκόνι μου και προλάβω να την πιάσω.

Τις φωτογραφίες των διακοπών μου (Υδρα, τις ανέβασα) τις πήρα φέτος με το κινητό. Και αυτό απλά διότι την dslr δεν την πήρα καν μαζί μου.

Το πλάνο γιά την lx3 ή μιά pen δεν αλλάζει.