DUAL ANALOGUE TURNTABLES.

Re: Απάντηση: Re: DUAL ANALOGUE TURNTABLES.

https://www.vinylengine.com/turntable_forum/viewtopic.php?t=25091

Νομίζω ότι εδώ λένε πως ρυθμίζεται με κάτι βίδες.

εγώ κατάλαβα ότι πρόκειται για το ύψος του βραχίονα όταν είναι πάνω στο arm rest.
την απόστασή του δηλαδή από τον δίσκο όταν δεν τον διαβάζει.
η ρύθμιση στην ουσία αφορά την απόσταση της ακίδας από τον δίσκο όταν έχουμε τον μοχλό που σηκώνει τον βραχίονα ψηλά. Η βάση του βραχίονα είναι σταθερή.

Το έχω "λιώσει" το έχω δει άπειρες φορές.
Ψάξτε να βρείτε και μια Γερμανίδα πως λύνει και δένει το 505 σε πολύ λίγο χρόνο και το καθαρίζει. Καταπληκτικό

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτό που βλέπουμε στο τέλος γίνεται διότι το βάρος εφαρμόζεται στην κεφαλή από ελατήριο (η ρύθμιση στα 1.75 μπροστά από το pivot) και όχι από το αντίβαρο όπως γίνεται στους περισσότερους άλλους βραχίονες, συν το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος βραχίονας έχει πολύ χαμηλή μάζα και δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα από το αν το πλατό είναι οριζόντιο ή όχι.

Θυμάμαι το πρώτο 505 στη ΔΕΘ γύρω στα 1980 που το είχαν πάνω σε μία βάση η οποία μετακινούνταν μόνη της συνέχεια πάνω κάτω δεξιά αριστερά με τον τρόπο το κάνει στο βίντεο και το πικαπ έπαιζε κανονικά

Εγω, Εκτορα, δηλωνω ΑΦΩΝΟΣ :speechless-smiley-0 .... και μονο που μπορει να γινεται κατι τετοιο !!!!!
Ακομα και τωρα που το ειδα, δεν ειμαι σιγουρος οτι δεν ηταν καποιο οπτικο εφφε. :blink:

Δεν είναι μόνο το video ρε παιδιά, είναι και ο ήχος! Εκεί που είχα πέσει με τα μούτρα στα ηλεκτρονικά μέσα ακρόασης sacd-oppo, htpc κλπ το 505 με ξαναγύρισε στην αναλογική εποχή! Ψάχνω, παραγγέλνω, αγοράζω lp! Ακόμη και τα παλιά, lp εναπομείναντα από το δισκάδικο που έκλεισα το 83 (τα περισσότερα Ελληνικής κατασκευής και άρα.... δεύτερης ποιότητας) ακούγονται υπέροχα!
Φοβερό μηχάνημα!