λοιπον να σας πω και εγω τις εντυπώσεις μου απο το μηχανακι:
* το interface το καλο-γνωριμο για οσους ειχαν dune ...σε πιο γρηγορο ομως! Ειναι αψογα προσαρμοσμένο πανω στην android συσκευη με όλες τις λειτουργίες που ειχε το duneOS. Βασικα το android ειναι κρυμμένο πισω απο ολα αυτά.
* η βιβλιοθήκη δουλευει αψογα, μάτσαρε σχεδόν ολες τις 175 HD ταινιες που εχω στο NAS μου.
* η αναπαραγωγή 4Κ αρχείων ειναι αψογη. Κινηση, εικόνα, seek μπροστά-πίσως ολα γρήγορα και απροβλημάτιστα. Το dune στο read test, διάβαζε απο το QNAP μου με 60mb/sec σταθερα.
* οι υπότιτλοι δεν ειναι default ενεργοποιημένοι. Ειναι κατι που πιστευω θα φτιαχτεί σύντομα. Δεν ειναι και τοσο μεγάλο θέμα, ενα κουμπί υποθεση. Το encoding απαξ και το σετάρεις, μένει για παντα.
* το switch resolution / framerate δουλευει μια χαρα. Εχω αφήσει την sony να κανει το upscale. O X1 της 8596 τα καταφέρνει καλύτερα.
* Τα android apps (netflix / youtube κτλ) παιζουν 4K.
Οχι ομως HDR και πολυκάναλο ηχο. Αρα για σοβαρή χρήση δεν κανει.
* Δεν παρατήρησα banding, μάλλον το διορθώνει η τηλεόραση μου. Θα δοκιμάσω να βαλω το banding correction στο OFF.
* Δεν υπαρχει ακομα η δυνατότητα να σου φέρνει υπότιτλους απο opensubtitles/podnasi κτλ. Αν και αυτό λύνεται με ενα σωρό subtitle downloaders που κυκλοφορούν για android. θα προτιμούσα ομως κάτι σε στυλ Kodi / archos player που στα κατεβάζει πριν την αναπαραγωγη.
* Οποιος παίζει με παλαιότερο - μη 4K ενισχυτή (οπως εγώ που παίρνω ηχο απο την τηλεόραση με οπτική), θα το φανεί χρήσιμη η επιλογή στα developer options του android "Always provide SD sound" (η καπως ετσι, δεν το θυμαμαι ακριβως) οπου σου δίνει απλό DTS αντι για stereo οταν η ταινία εχει DTS-MA.
με λιγα λογια:
Tο android θέλει αρκετή δουλειά ακόμα. Μην το πάρετε για γενικής χρήσης android-box (ακομα), εκτός αν δεν έχετε απαιτήσεις στην αναπαραγωγή.
Σαν dune player ειναι άψογο. 1-2 μικροθεματάκια που ανέφερα πιστευω θα λυθούν άμεσα. Η ποιότητα / σταθερότητα στα κλασσικά υψηλά standars που μας εχει συνηθίσει η Dune. (εγω ΔΕΝ καταφερα να το κολλήσω

)