Dune HD 2018 Media Player Lineup

Έγραψα εγώ για Meltdown και Spectre και δεν το θυμάμαι;

Τελευταία φορά που τσέκαρα πάντως έχουμε δημοκρατία και έχω δικαίωμα της γνώμης. Αν δεν σου αρέσει απλά το προσπερνάς. Αν είσαι φαν συγκεκριμένων media players καλά κάνεις. Για μένα δεν είναι ποδοσφαιρική ομάδα. Σκάω λεφτά, έχω άποψη και καλό θα ήταν να ενημερώνεται και ο κόσμος για τις δυνατότητες ή μην κάποιων εξ' αυτών.

Έγραψες αυτό

Αυτά παθαίνει όποιος βγάζει player εν έτη 2018 με ένα ήδη προβληματικό SoC άνω των 2 ετών.

Το σχόλιο μου λοιπόν είναι ότι υπάρχουν και προβληματικές CPUs πολύ παραπάνω από 2 έτη και μάλιστα με πολύ σοβαρότερο πρόβλημα. Δεν είμαι φαν για κάποιο μηχάνημα ή εταιρεία. Τη δουλειά μου θέλω να κάνω, σωστότερα και οικονομικότερα. Με τα "προβληματικά" κινεζόκουτα μπορώ να καλύψω τις ανάγκες μου άριστα.

Δεν ξερω για τι spectre kai meltdown λετε... το dunάκι παιζει αψογα τα πάντα νερακι. Καίει το ρεύμα μιας led λαμπας 10watt, πιάνει τον χώρο δυο πακέτων τσιγάρου, το πετάς στο rack και το ξεχνάς.

Τωρα για την ποιότητα δεν σχολιάζω... mpeg αρχεια σε hdmi παιζουμε, δεν ειναι VHS / αναλογικά.
Η ποιότητα θα ειναι όσο καλή είναι του αρχείου. Περίμενα ενα καλό μηχάνημα όσο το BASE 3D που ειχα (αφού ειχα φτυσει αίμα με κάτι popcorn κτλ) και πραγματικά με δικαίωσε το 4K PRO.

Στο νεο FW, ενεργοποιήσατε τα Google Play Services/Play Store?
Ολο λέω να το κανω και μετά σκεφτομαι τι ωραία που ειναι να μην εισαι φακελωμένος και να μην τρεχουν apps στο παρασκήνιο που μπορει να επηρεάσουν την αναπαραγωγή των αρχείων (δεν θα το κανουν, λέμε τώρα).
Οσο πιο κοντα στο closed source, τοσο πιο καλά.

Εγώ όχι τοχω κλειστό..Η μόνη εφαρμογή που θα ενδιέφερε θα ήταν αυτή του COSMOTE TV Go αλλά δυστυχώς δεν...
Το εχω&θελω σκέτο player

Δεν ξερω για τι spectre kai meltdown λετε... το dunάκι παιζει αψογα τα πάντα νερακι. Καίει το ρεύμα μιας led λαμπας 10watt, πιάνει τον χώρο δυο πακέτων τσιγάρου, το πετάς στο rack και το ξεχνάς.

Τωρα για την ποιότητα δεν σχολιάζω... mpeg αρχεια σε hdmi παιζουμε, δεν ειναι VHS / αναλογικά.
Η ποιότητα θα ειναι όσο καλή είναι του αρχείου. Περίμενα ενα καλό μηχάνημα όσο το BASE 3D που ειχα (αφού ειχα φτυσει αίμα με κάτι
popcorn κτλ) και πραγματικά με δικαίωσε το 4K PRO.

Μάλιστα μην το πάρεις προσωπικά .
Mpeg? Γνωστά τα χακαρίσματα των Κινέζων με αστείο επεξεργαστή , εισβάρος της ποιότητας της εικόνας .μια βόλτα στον scroutz αντιλαμβάνεσαι τι γίνεται με τα φασόν .
Αρχείο H 265 10bit φαντάσου πως παίζει με mpeg.
Μια γεύση με αρχείο H265 10 bit στο Xboxxxxxx.-internal .

Attachments

• 814E0A38-703D-4DB2-BF32-5F094DBA0336.jpg
    814E0A38-703D-4DB2-BF32-5F094DBA0336.jpg
    170.7 KB · Views: 116
Mpeg? Γνωστά τα χακαρίσματα των Κινέζων με αστείο επεξεργαστή , εισβάρος της ποιότητας της εικόνας .μια βόλτα στον scroutz αντιλαμβάνεσαι τι γίνεται με τα φασόν .

τι προσωπικά να παρω, ουτε η realtek ειμαι ουτε η dune! κουβέντα κάνουμε εδω.

Δεν καταλαβαίνω τι δείχνει το screenshot να σου πω την αλήθεια. (μια χαρα παίζει h265/10 και το dune αν αυτό ρωτας)

Θα διαφωνήσω ομως, μιά χαρα επεξεργαστής ειναι ο realtek (1295) για αυτό που εχει σχεδιαστεί να κάνει. Το παιχνίδι γινεται στο software και εκει κρίνεται το προϊόν που θα πάρεις.

ΟΜΩΣ στην dune θα βγάλω το καπέλο. Οι (Ρωσοι) developers τους έχουν κάνει τρομερή δουλεια και ειμαι σιγουρος οτι θα το βελτιώνουν για πολλά χρόνια ακόμα οπως συνηθίζουν.

Αυτό που δείχνεις τι σχέση έχει? Έτσι και αλλιώς από ότι μας έχεις πει δεν υποστηρίζει αρχεια σοβαρού bit-rate για 4k.

Είναι και λάθος σου που τσουβαλιαζεις τα "κινεζικα" τη στιγμή που για να φτάσει σε αυτό το λειψό επίπεδο το One X χρειάστηκαν μήνες και σε κάθε update λειτουργικού η προγράμματος δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.

Τα Zidoo και Dune παίζουν πολύ καλά με απόλυτα κριτήρια. Bugs και ελλείψεις υπάρχουν παντού.
Αν υπήρχε το τέλειο player θα είχε βουηξει ο τόπος και δεν θα ασχολουμασταν με τιποτα αλλο.

τι προσωπικά να παρω, ουτε η realtek ειμαι ουτε η dune! κουβέντα κάνουμε εδω.

Δεν καταλαβαίνω τι δείχνει το screenshot να σου πω την αλήθεια. (μια χαρα παίζει h265/10 και το dune αν αυτό ρωτας)

Θα διαφωνήσω ομως, μιά χαρα επεξεργαστής ειναι ο realtek (1295) για αυτό που εχει σχεδιαστεί να κάνει. Το παιχνίδι γινεται στο software και εκει κρίνεται το προϊόν που θα πάρεις.

ΟΜΩΣ στην dune θα βγάλω το καπέλο. Οι (Ρωσοι) developers τους έχουν κάνει τρομερή δουλεια και ειμαι σιγουρος οτι θα το βελτιώνουν για πολλά χρόνια ακόμα οπως συνηθίζουν.
Και εγώ μαζί σου για να υπάρχει ανταγωνισμός για να δούμε καλή εικόνα .
Όμως επέτρεψε μου να σου πω ότι χρειάζεται τεχνογνωσία στην εικόνα και δεν είναι μόνο θέμα developers .
Πάρε πχ το παράδειγμα της oppo από πίσω είχαν κάποιους Ευρωπαίους και καλά έκαναν το θέμα δεν ήταν η ποιότητα κατασκευής -εικόνα το πρόβλημα ήταν πέρα από το θέμα της τιμής το λογισμικό τους έφτιαχναν το ένα χάλαγαν το άλλο ,έζησα απίστευτα πράγματα με το συγκεκριμένο player σε είχαν συνέχεια στην πρίζα για να περιμένεις .
Ουδέποτε όμως οι review μακριά από εμένα η λέξη αυτή εντόπισαν τα προβλήματα η έκαναν πως δεν τα ήξεραν ...και όλα βέβαια κάποια στιγμή πήρανε τον δρόμο τους .
Το όλο θέμα έχει να κανεί καθαρά να τα εντοπίζουμε και ΟΧΙ να τα παραβλέπουμε .

Αυτό που δείχνεις τι σχέση έχει? Έτσι και αλλιώς από ότι μας έχεις πει δεν υποστηρίζει αρχεια σοβαρού bit-rate για 4k.

Είναι και λάθος σου που τσουβαλιαζεις τα "κινεζικα" τη στιγμή που για να φτάσει σε αυτό το λειψό επίπεδο το One X χρειάστηκαν μήνες και σε κάθε update λειτουργικού η προγράμματος δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.

Τα Zidoo και Dune παίζουν πολύ καλά με απόλυτα κριτήρια. Bugs και ελλείψεις υπάρχουν παντού.
Αν υπήρχε το τέλειο player θα είχε βουηξει ο τόπος και δεν θα ασχολουμασταν με τιποτα αλλο.
Μα έχει βουίξει ο τόπος όνομα δεν χρειάζεται να λέμε ..καλύτερα το βράδυ .
Μια γεύση για την ώρα 4K hdr με μεγάλο bitrade .
B3FA1896-AC3E-41E7-8B12-2779F56563E3.jpg

Eχουμε νεο (ΒΕΤΑ) λογισμικο με μικρες προσθηκες και βελτιωσεις.
Οπως εχουμε πει το βαρβατο fw οπου ο player θα ξαναπρογραμματιστει και θα προστεθουν οι επιλογες των menu το περιμενουμε σε κανενα διμηνο (τουλαχιστον..)
Τα προβληματα διαθεσημοτητας (κυριως στην αμερικανικη αγορα και οχι μονο..) παραμενουν ακομα και αιτια γιαυτη την καθυστεριση ειναι η realteck..
Εχουμε λοιπον:

"Version "180606_1345_r13" (BETA version)

Download: dune_firmware_tv292a_180606_1345_r13.dff (ZIP)
Changes since 180426_1318_r13:
- New feature: When working with Movies or My Collection functions, on
Movie screen, the new section "Similar" shows the list of
similar/recommended movies. NOTE: To eanble this feature for movies which
are part of My Collection, they should be reindexed (remove indexed data
and then perform indexing again).

- New feature: Fast forward (FF) and fast rewind (REW) are now supported in
Dune HD internal player.

- New feature: Picture settings (brightness, contrast, saturation, hue) can
now be adjusted during video playback, when using Dune HD internal
player, same as on Sigma-based Dune HD models.

- New feature: IP Control functionality is now partially supported.
Currently, only the possibility to emulate RC button presses is supported
("ir_code" command).
- The protocol is the same as was previously used in Sigma based Dune HD
models: http://dune-hd.com/support/ip_control
- NOTE: When the player is in standby mode, IP Control can not be used
when "Sleep" or "Power off" mode is used (in these modes, CPU and OS
are not running and can not handle IP Control commands), it can only
be used when "Software standby" mode is used. "Software standby" mode
is currently supported only for Pro 4K model and old Sigma based
models; it is currently not supported for Neo 4K, Neo 4K T2, Neo 4K T2
Plus, Sky 4K Plus models. So, for Neo 4K, Neo 4K T2, Neo 4K T2 Plus,
Sky 4K models, IP Control can only be used when the player is not in
standby mode.

- New feature: Screensaver can now be enabled and configured via "Setup /
General" menu.

- Improvement: Aspect ratio of video files could be wrongly identified in
some cases (for anamorphic video files with non-sqaure pixels), that
caused wrong behavior of the default zoom mode. NOTE: This improvement is
currently implemented for video files only, not for online video streams;
for online video streams, the same improvement is planned for a future
firmware update.

- Improvement: Auto framerate and auto resolution did not work properly for
23.976p/24p SD video.

- Improvement: Auto framerate did not work properly for 23.976p/24p video
when 4K video mode was used and 50/60 (no 24p) auto framerate mode was
used. In this case, 4Kp29/4Kp30 video was wrongly chosen instead of
4Kp59/4Kp60.

- Improvement: Auto resolution for almost-FullHD video (such as 1912x1072
instead of 1920x1080) now works by switching to FullHD video mode (the
previous behavior was to consider such files as having no matching video
mode and keep the previous video mode).

- Improvement: The default value of system setting "HDMI Range Mode" is
changed from "Auto" to "Limited" to improve compatibility with some HDMI
equipment.

- Improvement: When working with Movies or My Collection functions, the
performance of loading movies information improved (especially when using
slow Internet connection).

- Improvement: The UI for choosing time zone in the initial setup wizard is
now more convenient.

- Improvement: When the player is booting, unneeded picture flickering
which could previously happen before showing the main menu is now
eliminated.

- Bugfix: Some ISO files (with 16-bit filenames encoding) were not
recognized and could not be played.

- Bugfix: When working with SMB shares which require user/password, files
on these shares could not be accessed in some cases.

- Bugfix: When connecting via SMB to a host which has multiple IP
addresses, wrong IP address could be used and thus the host could not be
accessed in some cases.

- Bugfix: Wi-Fi connection to a network without a password did not work.

- Bugfix: Adding Android applications to "Favorites" menu did not work
properly in some cases.

- Bugfix: When working with Movies or My Collection functions, when
navigating through the UI, there were various minor bugs in the shown
information in some rare cases.

- Bugfix: When starting a plugin which requires network connectivity, the
system could hang in some rare cases.

- Bugfix: When starting a plugin which uses icon archive functionality, the
system could hang in some rare cases. Also, the performance of icon
archive downloading improved.

- Bugfix: After settings reset, when the initial setup wizard is shown, and
a local storage device with *.dsf or *.dff files is connected, a special
service dialog listing these files could be wrongly shown.

- Improvements for PHP plugins and PHP API:

- New feature: A possibility to emulate RC button presses (same as in
Sigma based Dune HD models) is now available for PHP plugins.

- New feature: "android_platform" parameter is now available via
"/tmp/run/versions.txt" and "/firmware/config/android_platform.txt".

- Bugfix: Loading images via HTTP URL which redirects to HTTPS URL did
not work in some cases.

- Updated/improved UI translations for some languages.

- Some other minor improvements/fixes.

Έγραψες αυτό

Το σχόλιο μου λοιπόν είναι ότι υπάρχουν και προβληματικές CPUs πολύ παραπάνω από 2 έτη και μάλιστα με πολύ σοβαρότερο πρόβλημα. Δεν είμαι φαν για κάποιο μηχάνημα ή εταιρεία. Τη δουλειά μου θέλω να κάνω, σωστότερα και οικονομικότερα. Με τα "προβληματικά" κινεζόκουτα μπορώ να καλύψω τις ανάγκες μου άριστα.

Ένα σημερινό σύγχρονο media player εκτός από πατώ PLAY και παίζει το αρχείο άψογα θα πρέπει να είναι πολυμηχάνημα. Προσωπικά η μία USB 3 θύρα με διαμεταγωγή σκάρτα 70 MB/s με χαλάει. Δηλαδή φτιάχνουμε ένα SoC να παίζει 4k/HDR/ATMOS κλπ αλλά στις λεπτομέρειες δεν δίνουμε σημασία. Την εποχή που το Gigabit δίκτυο θεωρείται αυτονόητο, κάποια SoC έρχονται να βάλουν φρένο. Και άλλα με χαλάνε αλλά δεν είναι του παρόντος νήματος.

Ένα σημερινό σύγχρονο media player εκτός από πατώ PLAY και παίζει το αρχείο άψογα θα πρέπει να είναι πολυμηχάνημα. Προσωπικά η μία USB 3 θύρα με διαμεταγωγή σκάρτα 70 MB/s με χαλάει. Δηλαδή φτιάχνουμε ένα SoC να παίζει 4k/HDR/ATMOS κλπ αλλά στις λεπτομέρειες δεν δίνουμε σημασία. Την εποχή που το Gigabit δίκτυο θεωρείται αυτονόητο, κάποια SoC έρχονται να βάλουν φρένο. Και άλλα με χαλάνε αλλά δεν είναι του παρόντος νήματος.
Δεν χρειάζονται όλοι τα ίδια πράγματα και δεν δίνουν σημασία στα ίδια πράγματα.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να κάνει κάτι άλλο, πέρα από το να πατάω PLAY και να αναπαράγει άψογα το αρχείο μέσω LAN. Ούτε παιχνίδια παίζω, ούτε θέλω να το κάνω κατεβαστηρι, ούτε κάτι άλλο, ούτε να κοστίζει πάνω από 200-250 , ούτε να μπλέξω με εγκατάστασεις, ρυθμίσεις και windows.

Όσο πιο απλό γίνεται, μικρό σε μέγεθος και με ένα εύχρηστο, φωτιζόμενο χειριστήριο (οχι mouse, ποντικι ή τηλεχειριστήριο κονσόλας) τόσο το καλύτερο.

Να έχει ενα καλαίσθητο και εύχρηστο UI ενώ εαν έχει και ένα καλό movie scrapper όπου θα κατεβάζει αυτόματα υπότιτλους, θα είναι ευχάριστη προσθήκη, αλλά προσωπικά, δεν μου είναι και απαραίτητο.

Το πιο βασικό είναι να το βάλω στην πρίζα και να παίζει χωρίς να πρέπει να ασχοληθώ μαζί του, (προσωπικά πάντα) υπάρχουν πολύ πιο ενδιαφέρον πράγματα από το να ρυθμίζω και να πειράζω φίλτρα madvr κτλ

και αν η ποιότητα εικόνας του είναι ένα κλικ πιο κάτω, από ένα καλοστημένο nuc των 500 , δεν χάλασε και ο κόσμος. Στο κάτω κάτω καλύτερα να πάρω έναν καλύτερο προβολέα/tv πάρα να παλεύω για λίγο καλύτερη εικόνα από το media player/HTPC, όπου εκεί θα έχω σίγουρη και εμφανή διαφορά.

Φιλικά

Last edited:
Όμως επέτρεψε μου να σου πω ότι χρειάζεται τεχνογνωσία στην εικόνα και δεν είναι μόνο θέμα developers .

H ιστορία σε διαψεύδει εδώ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Mede8er η οποία στο 1186 έδωσε άριστα κλειδώματα στα 24 και 23,976 τη στιγμή που άλλοι θεωρούσαν σχεδόν σίγουρο ότι δεν είναι εφικτό. Εδώ δεν μιλάμε για ένα SoC περιορισμένο, απεναντίας έχει τρομερές δυνατότητες και με εξαίρεση 2-3 πραγματάκια, Zidoo και Dune το πάνε καλά. Το πρόβλημα στις ημέρες μας είναι κυρίως το software και το πόσο optimized μπορεί να γίνει. Ακόμη και στα PCs βλέπουμε σοβαρά προβλήματα σε drivers γραφικών συνεχώς. Επίσης, το πρόβλημα με τις περισσότερες εταιρείες όπως η Dune και η Zidoo είναι ότι έχουν μεγάλο product range με διαφορετικά SoCs οπότε δεν έχουν τον αριθμό developers να ασχοληθεί με όλα εξίσου.

Τι μπορεί να συνδέσει κανείς σε ένα media player για να θέλει πολλές USB3 θύρες; Εγώ πχ δεν έχω συνδέσει τίποτε στη USB3.0. Ένα USB3.0 docking station που είχα δεν το χρησιμοποιώ λόγω της SATA θύρας. Μάλιστα το docking station είχε και eSata οπότε πήρα έναν adaptor SATA->eSΑΤΑ και ησύχασα. Ειλικρινά, ακόμη και στο PC μου, μόνο μια θύρα USB3.0 χρησιμοποιώ για ένα δεύτερο docking station. Όλα τα άλλα στο σπίτι είναι δικτυακά (printers, NAS κλπ) που και καλύτερες ταχύτητες έχω και το κεφάλι μου ήσυχο από στα στραβά του USB.

Last edited:

Λεμπτομέρεια σε ενα media player δεν ειναι πορφανώς αν η ταχυτητα στην USB3.0 φτάνει στα 60-70-80mb/sec (που ειναι ικανοποιητικότατες ταχύτητες και οι τρεις αναφερθείσες) αλλα τα 4K/HDR/ATMOS/REFRESH RATE SWITCHING/BD MENU/SMB/NFS και αλλα λοιπά τα οποία κάθε αλλο παρα δεδομένα ειναι σε πολύ πιο ακριβές υλοποιησεις.
Εξακολουθώ βεβαια να μην βρισκω σοβαρή χρηση της USB3.0 σε ενα media player, ειδικα για ταχυτητες μεγαλύτερες απο αυτες που αναφέρεις. Η μοντερνα εποχη θελει streaming. Ειται απο διαδικτυο (Netflix/Spotify/Tidal/Amazon Prime) η τοπικά (NAS/SERVER).
Το αναφερεις και ο ιδιος. Στην εποχη του gigabit εσυ κοιτάς τη ταχυτητα του USB.

SoC υπάρχουν για κάθε βαλαντιο. Το τσουβάλιασμα ολων ομως ειναι εντελώς λαθος. Ειδικα αυτο του νήματος (1295/1296) εχει εξαιρετικές επιδοσεις στο video playback.

Δεν μας ειπες ομως, τελικά εσυ ποιο media player χρησιμοποιείς?

Δεν μας ειπες ομως, τελικά εσυ ποιο media player χρησιμοποιείς?

Είναι ένα καλό ερώτημα. Ανάλογα το χρόνο, την ώρα κ την περίσταση.
Βασικό player είναι ένα NUC i3 με MPC-HC και ψιλοmedium madVR settings συνδεδεμένο με ενισχυτή denon και σε 4k TV.. Αυτό μέχρι 1080p φυσικά. Το upscale σε 2160p το αναλαμβάνει η TV γιατί το NUC δεν σηκώνει αναπαραγωγή σε 2160p (γι αυτό πήρα το solo lite τότε). Ταυτόχρονα κατεβάζει κ όλας ενώ γίνονται όλα τα απαραίτητα copies από NAS σε USB 3 δίσκο (με πάνω από 100MB/s) και τούμπαλιν (να γιατί θέλω γρήγορο USB 3).
Είχα και το Dune solo lite εκεί αλλά πήγε στο δωμάτιο γιατί το παλιό καλό egreat (με εκπληκτική εικόνα) είχε θέματα με κάποιες κωδικοποιήσεις.
Το HDR δε με ενδιαφέρει προς το παρόν. Δε βρίσκω τόσο τρομερή την διαφορά για να αλλάξω setup.