Dune HD 2018 Media Player Lineup

H ιστορία σε διαψεύδει εδώ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Mede8er η οποία στο 1186 έδωσε άριστα κλειδώματα στα 24 και 23,976 τη στιγμή που άλλοι θεωρούσαν σχεδόν σίγουρο ότι δεν είναι εφικτό. Εδώ δεν μιλάμε για ένα SoC περιορισμένο, απεναντίας έχει τρομερές δυνατότητες και με εξαίρεση 2-3 πραγματάκια, Zidoo και Dune το πάνε καλά. Το πρόβλημα στις ημέρες μας είναι κυρίως το software και το πόσο optimized μπορεί να γίνει. Ακόμη και στα PCs βλέπουμε σοβαρά προβλήματα σε drivers γραφικών συνεχώς. Επίσης, το πρόβλημα με τις περισσότερες εταιρείες όπως η Dune και η Zidoo είναι ότι έχουν μεγάλο product range με διαφορετικά SoCs οπότε δεν έχουν τον αριθμό developers να ασχοληθεί με όλα εξίσου.

Τι μπορεί να συνδέσει κανείς σε ένα media player για να θέλει πολλές USB3 θύρες; Εγώ πχ δεν έχω συνδέσει τίποτε στη USB3.0. Ένα USB3.0 docking station που είχα δεν το χρησιμοποιώ λόγω της SATA θύρας. Μάλιστα το docking station είχε και eSata οπότε πήρα έναν adaptor SATA->eSΑΤΑ και ησύχασα. Ειλικρινά, ακόμη και στο PC μου, μόνο μια θύρα USB3.0 χρησιμοποιώ για ένα δεύτερο docking station. Όλα τα άλλα στο σπίτι είναι δικτυακά (printers, NAS κλπ) που και καλύτερες ταχύτητες έχω και το κεφάλι μου ήσυχο από στα στραβά του USB.

Όντως τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο ...
Ειδικότερα όταν κάτι zidoo dune που δεν την ξέρει ότι η μάνα τους κοντράρουν την Sony την Apple και την Microsoft .
Όντως τελικά ...Παγκόσμια πρωτιά !!!

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Dune HD 2018 Media Player Lineup

Άξιοι τελικά για τα όσα έχουμε υποστεί σαν λαός ...Ειδικότερα όταν κάτι zidoo dune που δεν την ξέρει ότι η μάνα τους κοτράρουν την Sony την Apple και την Microsoft .

:BDGBGDB55::ADFADF1::BDGBGDB55:
Hρεμα παιδια...
ΣΚ ερχεται ας παμε για καμια βουτια και απο Δευτερα τα ξανασυζηταμε με ηρεμια και ευθυμια..
Παρακαλω οχι εντασεις, οι γνωμες καταγραφονται, συμπερασματα για την σοβαροτητα και την αξιοπιστια του καθενος μας βγαινουν, ας μεινουμε στα του νηματος..
-bye-

Last edited:
Ας πλακωθούν οι εταιρίες :smash:
Αλλά ρε αδελφέ με ημερομηνία λήξης χωρίς HDMI 2.1 δεν λέει :BXVZCBXZ6:

Mακη-σου ειπα και προχθες.κανεις συγκριση ανομοιες συσκευες.
το zidoo x9s και το dune,που το ενα εχει το 1/5 της τιμης του X και το αλλο τα 2/5 της τιμης του Χ..
και τα 2 παραπανω Media players,κανουν αψογα την δουλεια τους στον τομεα βιντεο και ηχου,χωρις κραυγαλεα προβληματα και με πολυ καλο support.
παραυτα το Χ δεν ειναι ακομα ενα ολοκληρωμενο media player και δεν μπoρει ακομα να παιξει αυτα που παιζουν απροβληματιστατα τα αλλα 2 Players..
γενικα για τα υπολοιπα κινεζοκουτα θα συμφωνησω απολυτως εκτος 2-3 ακομα περπτωσεων.

HDMI 2.1 και όλα τα υπόλοιπα μισά δεν λέει επίσης :p

Όταν θα χρειαστούμε το HDMI 2.1 σε δύο χρονάκια μην ανησυχείς, θα βγουν και media players που θα το υποστηρίζουν σωστά.
Εσύ φρόντισε να βρεις τρόπο να παίζεις σωστά αυτά που κυκλοφορούν τωρα.
Live for the moment ένα πράγμα :ears:

HDMI 2.1 και όλα τα υπόλοιπα μισά δεν λέει επίσης :p

Όταν θα χρειαστούμε το HDMI 2.1 σε δύο χρονάκια μην ανησυχείς, θα βγουν και media players που θα το υποστηρίζουν σωστά.
Εσύ φρόντισε να βρεις τρόπο να παίζεις σωστά αυτά που κυκλοφορούν τωρα.
Live for the moment ένα πράγμα :ears:

Σε δυο χρόνια τόσο μακριά σου είπαν ;

Τουλάχιστον δες τι παίζει Xxxxx box μιλάμε για πολυμηχάνημα με ότι πιο σύγχρονο φοράει σήμερα η τεχνολογία .

Αλήθεια είναι τόσο μακριά το 2018 και το 2019 ;
https://unboxholics.com/guides/29245-odigos-agoras-tileorasis

Last edited by a moderator:
Το Xbox με αυτά που μας έχεις γράψει, ελάχιστα πράγματα κανει σωστα και ολοκληρωμένα.

Από την άλλη γιατι να κρίνουμε αυστηρά μια παιχνιδοκονσολα για πράγματα τα οποία είναι εκτός φύσης της?

Η έλευση του φόρμα δεν λέει τίποτα. Πάντα εξάλλου θα βγαίνει και ένα καινούργιο. Ας βγουν επίσημα release σε 8Κ η με variable bitrate και εδώ είμαστε.

Μέχρι τότε όμως καλό είναι να επικαιροποιηθεις και σε άλλα πράγματα. Δεν στα γράφουμε όλοι εδώ άδικα, ούτε για να σου την πούμε. Το hardware του Xbox x είναι όντως σοβαρό, αλλά για media player απλά δεν... στη παρούσα φάση. Ξανά μπράβο στον χρόνο που αφιερωνεις.

Το Xbox με αυτά που μας έχεις γράψει, ελάχιστα πράγματα κανει σωστα και ολοκληρωμένα.

Από την άλλη γιατι να κρίνουμε αυστηρά μια παιχνιδοκονσολα για πράγματα τα οποία είναι εκτός φύσης της?

Η έλευση του φόρμα δεν λέει τίποτα. Πάντα εξάλλου θα βγαίνει και ένα καινούργιο. Ας βγουν επίσημα release σε 8Κ η με variable bitrate και εδώ είμαστε.

Μέχρι τότε όμως καλό είναι να επικαιροποιηθεις και σε άλλα πράγματα. Δεν στα γράφουμε όλοι εδώ άδικα, ούτε για να σου την πούμε. Το hardware του Xbox x είναι όντως σοβαρό, αλλά για media player απλά δεν... στη παρούσα φάση. Ξανά μπράβο στον χρόνο που αφιερωνεις.

Οκ ας συμφωνήσουμε ....Δες τι έκανε με μια εφαρμογή της πλάκας ,του πρόσθεσε hardware και διαβάζει 4Κ HDR .
Αν θέλεις την προσωπική μου άποψη το παιχνίδι μόλις άρχισε ...
Δες τι κάνει τώρα η Sony με τα καινούργια Blu Ray player από ότι λένε και διαβάζω θα διαβάζει και HEVC αρχεία .
Το όλο θέμα δεν είναι προσωπικό και στο ξαναλέω δεν είμαι review δεν ζω από αυτό το επάγγελμα απλά λάτρης της τεχνολογίας είμαι .
Απλά το όλο θέμα έχει να κάνει με αυτά που έρχονται ...Για σκέψου κάποιος να αγοράσει τώρα ένα μποξάκι η να επενδύσει σε κάτι άλλο και ξαφνικά να δει κάποια πράγματα να μην περνάνε με την HDMI .
Δεν είναι για το 8K αφού δεν υπάρχει υλικό ,έχει να κάνει καθαρά αφού τα αναλύει το πιο πάνω post ακόμη και με τις συνδρομητικές υπηρεσίες .

Εδώ αξιόλογο 4K υλικό δεν υπάρχει ακόμα.. ας μην προτρέχουμε.

Όταν με το καλό βγει υλικό 8k και αν προσφέρει κάτι στην οικιακή προβολή, το συζητάμε.

Τα 100-200 δεν είναι επένδυση. Απλά είναι λιγότερη χασούρα από τα 500 ενός Xbox εφόσον μας ενδιαφέρει μόνο το κομμάτι του media player.

Ενώ με άλλα 100-200 όταν βγει υλικό για να χρειαστούμε hdmi 2.1, θα αγοράσουμε τα αντίστοιχα dune/zidoo που θα έχουν hdmi 2.1.

Συνολικά, θα έχουμε δώσει λιγότερα χρήματα από αυτά που ζητάει το Xbox, ενώ πολύ πιθανό, να έχουμε και καλύτερο player από ότι αυτό του Xbox.

Πάντα, στα τεχνολογικά θέματα που τρέχουν γρήγορα, όσο λιγότερα δώσουμε, τόσο λιγότερα θα χάσουμε.

Last edited:
Μπορουμε να κρατησουμε το νημα σε σχεσει με το τι κανει και τι δεν κανει το συγκεκριμενο player ?

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπορουμε να κρατησουμε το νημα σε σχεσει με το τι κανει και τι δεν κανει το συγκεκριμενο player ?

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φυσικα.

Δοκίμασα το Billy Lynn's Long Halftime Walk UHD στα 4Κ/60fps και το τρέχει άριστα ;)

Mακη-σου ειπα και προχθες.κανεις συγκριση ανομοιες συσκευες.
το zidoo x9s και το dune,που το ενα εχει το 1/5 της τιμης του X και το αλλο τα 2/5 της τιμης του Χ..
και τα 2 παραπανω Media players,κανουν αψογα την δουλεια τους στον τομεα βιντεο και ηχου,χωρις κραυγαλεα προβληματα και με πολυ καλο support.
παραυτα το Χ δεν ειναι ακομα ενα ολοκληρωμενο media player και δεν μπoρει ακομα να παιξει αυτα που παιζουν απροβληματιστατα τα αλλα 2 Players..
γενικα για τα υπολοιπα κινεζοκουτα θα συμφωνησω απολυτως εκτος 2-3 ακομα περπτωσεων.
Φίλε Δημήτρη μην βιάζεσαι και μην συγκρίνεις το Xbox s με το Χ.
Έχω πάρει και κάποια αλλά που για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να ποστάρω .
Το έχει το hardaware και όλα στην ώρα τους .
Εξάλλου μην ξεχνάς το πως ξεκίνησε ...

Φίλε Δημήτρη μην βιάζεσαι και μην συγκρίνεις το Xbox s με το Χ.
Έχω πάρει και κάποια αλλά που για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να ποστάρω .
Το έχει το hardaware και όλα στην ώρα τους .
Εξάλλου μην ξεχνάς το πως ξεκίνησε ...

ναι βρε..και παλι ομως μιλαμε για ακομα μια παιχνιδομηχανη,που προσπαθει και αυτη να παιξει σωστα και στοιχιζει και 250-300 ευρω.
το zidoo και το dune παιζουν ηδη πολυ καλα,χρειαζονται καποιες μικρες διορθωσεις και βεβαια στοιχιζουν λιγοτερο.
εαν το s καταφερει να παιξει σωστα οσα παιζουν αυτα τα δυο τουλαχιστον πλειερ,θα ειναι μια καλη αγορα για καποιον που θελει να συνδυασει παιχνιδι και media player.

Τελικα υπαρχει διαφορα στην ποιοτητα της εικονας με το nvidia shield ?

Ειδικότερα όταν κάτι zidoo dune που δεν την ξέρει ότι η μάνα τους κοντράρουν την Sony την Apple και την Microsoft .

Δεν είναι η Zidoo ή η Dune αλλά η Realtek, μια εταιρία που με αρκετά μικρότερο product range από αυτές που αναφέρεις, έχει κέρδος $1.2 δις το 2016. Εξάλλου μιλάμε για εταιρεία με πολύχρονη εμπειρία στη κατασκευή chip. Και η Xiaomi μικρή ήταν κάποτε αλλά μεγάλωσε. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι Ταιβάν και κυρίως Κίνα ανεβαίνουν. Εξάλλου, και οι εταιρείες που αναφέρεις όλο to h/w στην Κίνα το παράγουν. Κινεζόκουτα είναι όλα με επεξεργαστές σχεδιασμένους στη δύση (και το 1295 Cortex A53 είναι). Από PCB μην νομίζεις ότι οι άλλες εταιρείες έχουν καλύτερη ποιότητα, ίσα-ίσα που θα σου έλεγα να περιμένεις και χειρότερα. Μνήμες έχουν πάνω 99.9 Samsung οπότε τι κλαιγόμαστε; Support; Zidoo και Dune τα πάνε περίφημα.

Oσο περναει ο καιρος παντως το dune μου καθεται ολο και καλυτερα...
Και εχω την αισθηση -μονο 'αισθηση'..οσο αξια μποει να εχει αυτο..- οτι παιζει κατατι καλυετρα απο οτι το x9s.
Δυο-τρια πραγματακια να βελτιωσουν (πχ BR/UHD menu & επιλογη εξωτερικων υποτιτλων απο την αρχη, την αποσταση των σειρων των υποτιτλων μεταξυ τους και το online refresh rate) και για μενα θαναι...top!

Πάντως αν σε αυτά τα ~200 είχε και μία 2η HDMI έξοδο 1.4 για παλιούς ενισχυτές και HD Audio θα ήταν KILLER πραγματικά. Ισως και να έμπαινα στον πειρασμό.
Κατά τα αλλά γιατί να το προτιμήσει κάποιος έναντι του x9s με κάτω από τα μισά;

Πάντως αν σε αυτά τα ~200 είχε και μία 2η HDMI έξοδο 1.4 για παλιούς ενισχυτές και HD Audio θα ήταν KILLER πραγματικά. Ισως και να έμπαινα στον πειρασμό.
Κατά τα αλλά γιατί να το προτιμήσει κάποιος έναντι του x9s με κάτω από τα μισά;

Οι βασικοί λογοι ειναι οι παρακατω

• Καλυτερο user interface
  • Καλύτερο Wi-Fi (876Mbps)
  • 4K Netflix
  • Φωτιζόμενο remote

Απο εκει και πέρα ο καθένας κρινει με βάση το πορτοφόλι και τις ανάγκες του.