Dune HD Homatics Box R 4K Plus (Netflix in 4K DV Atmos, ISO 4K DV P7 FEL (!)

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2025

Την Κυριακή, 16/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2025.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

nakata

Moderator
Staff member
11 June 2007
2,350
var/etc/home
Τι έγινε με αυτό το μοντέλο ? τ'ελος οι ενημερώσεις? ψόφησε?
Το τελευταίο επίσημο σταθερό firmware είναι 11.8.6261.
Κατά καιρούς όμως έχουν κυκλοφορήσει και εκδόσεις με Android 12 αλλά μόνο σε εκδόσεις beta και alfa.
Απ' ότι λένε, όταν λυθούν όλα τα προβλήματα και πάρουν και την πιστοποίηση από την Google τότε και μόνο τότε θα μας δώσουν επίσημα πλέον firmware με Android 12.
Με λίγα λόγια. Φέξε μου και γλίστρησα.

nakata

Moderator
Staff member
11 June 2007
2,350
var/etc/home
Απο την Dune.

Beta-version of ATV12 (Android 12) firmware update (v12.8.7954) is available for selected beta-testers for the following Dune HD media player models:

Dune HD Homatics Box R 4K Plus​

Dune HD Premier 4K Pro​

Although this version is Google-approved, it is not currently distributedas a general update to all Dune HD media players, because of the followingreasons:
  • It has known regressions in comparison with Android 11, that can beimportant for some users (no audio when using specific apps, nosupport for multichannel PCM). See below for the details.Unfortunately, the Google-certification partner company responsible for thepreparation of this firmware update was not able to avoid these regressionsbecause of complexities during Google and Netflix certifications.
  • It is not well tested yet and may potentially have other regressions.
  • Downgrade from Android 12 to Android 11 is impossible.

This version is expected to the be the final Android 12 version, nextfirmware updates are expected to be Android 14 (currently, there is no ETAfor this). At the moment, the choice is to keep using Android 11 or upgradeto this Android12 version.

nakata

Moderator
Staff member
11 June 2007
2,350
var/etc/home
Να το περάσουμε ? ή να περιμένουμε? Το περνάμε με στικάκι όπως στο zidoo?
Το αν θα το περάσεις η όχι εξαρτάται αποκλειστικά από σένα, παρακάτω σου γράφω τα υπέρ του Android 12:
  1. Υποστήριξη για DTS HD HRA, DTS HD MA, DTS X bitstream passthrough .
  2. Υποστήριξη για AFR σε εφαρμογές Android . Αυτή η υποστήριξη παρέχεται μόνο για εφαρμογές που χρησιμοποιούν το Android Frame Rate API. Οι συμβατές εφαρμογές περιλαμβάνουν το KODI, το SmartTube και ορισμένες άλλες.
  3. Υποστήριξη για ακέραιους ρυθμούς καρέ 24.0 / 30.0 / 60.0 , επιπλέον των προηγούμενων υποστηριζόμενων κλασματικών ρυθμών καρέ 23.976 / 29.97 / 59.94. Αυτή η υποστήριξη είναι διαθέσιμη μόνο για το Dune HD Media Center και εφαρμογές που χρησιμοποιούν το Android Frame Rate API.
  4. Διάφορες βελτιώσεις στις ρυθμίσεις συστήματος για βίντεο και ήχο.
  5. Βελτιωμένη ασφάλεια και απόρρητο με τις ενημερωμένες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας της Google.
  6. Μερικές άλλες διορθώσεις και βελτιώσεις.
Καμιά σχέση εγκατάστασης μεταξύ zidoo (όπου μπορείς να επιλέξεις τρόπο εγκατάστασης μέσω του μενού του) και του Dune.
Απο κει και περα υπαρχουν δυο τροποι εγκαταστασης, Ο σχετικα δυσκολος μεσω αρχειου zip (αν το αποφασισεις πες μου να σου ανεβασω το αρχειο) με τον οποιο θα χρειαστεις ενα usb stick 3.0,ενα usb mouse 2.0 και ενα τριτο χερι για να συνδεσει το DUNE στο ρευμα οσο εσυ θα πιεζεις το κουμπι reset, και ο ευκολος μεσω της DUNE ο οποιος περιγραφεραι παρακατω.

1. Στείλτε email στην υποστήριξη στο dune-hd.com με θέμα "ATV12" και με το S/N (από το αυτοκόλλητο στο κάτω μέρος) του media player σας.
      2. Εάν/όταν εγκριθεί το αίτημα, η ενημέρωση υλικολογισμικού ATV12 θα προωθηθεί μέσω Διαδικτύου στη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων, η συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων θα την εντοπίσει και θα προτείνει την εγκατάσταση.
      3. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν θα είναι δυνατή η επαναφορά σε προηγούμενες εκδόσεις υλικολογισμικού.

• Για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες προβλημάτων, μπορεί να προτιμήσετε να κάνετε ένα πλήρεςεπαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του media player μετά την εγκατάσταση του Android 12. Είναιδεν είναι υποχρεωτικό και μπορεί να προτιμήσετε να το παραλείψετε. Ωστόσο, σε περίπτωση οποιουδήποτεαπρόβλεπτα προβλήματα, κάντε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων για να ελέγξετε αν βοηθάει.
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Εγκαταστήστε επίσης τη νέα εφαρμογή Dune HD Media Center:
    1. Λήψη αρχείου ".apk" .
    2. Εγκαταστήστε αυτό το αρχείο ".apk", για παράδειγμα, από μια μονάδα flash USB χρησιμοποιώντας το μενού Dune HD Media Center / Sources: επιλέξτε το αρχείο ".apk", πατήστε ENTER.
    3. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η εγκατάσταση της νέας εφαρμογής Dune HD Media Center είναι υποχρεωτική. Οι παλιές εκδόσεις της εφαρμογής ενδέχεται να μην λειτουργούν σωστά (ιδίως το AFR δεν θα λειτουργήσει).

Σημείωση: δεν μπορούμε να διανείμουμε την ενημέρωση υλικολογισμικού ως αρχείο, επειδή δεν επιτρέπεται από την πολιτική της Google.

Last edited:

jimmel

New member
9 May 2011
90
Καλησπέρα, ποια είναι η διαφορά του συγκεκριμένου μηχανήματος με αυτο https://www.skroutz.gr/s/55131367/Homatics-TV-Box-R-4K-Plus-4K-UHD-me-WiFi-USB-2-0-USB-3-0-USB-3-1-USB-C-4GB-RAM-kai-32GB-Apothikeytiko-CHoro-me-Leitourgiko-Android-11-0-kai-Google-Assistant.html ? Γενικά ποια είναι η αποψή σας για αυτό το μηχανάκι? Με ενδιαφέρει κυρίως για προβολή τοπικού περιεχομένου και ιδιαίτερα για automatic frame rate και automatic resolution. Έχω μάθει στα zidoo που δεν είχα ποτέ πρόβλημα σε αυτά και τώρα με το Xiaomi Mi Box S έχω χάσει τον ύπνο μου:D:D:D

Last edited:

FABIAWRC

AVClub Enthusiast
10 October 2007
882
Επεσε τελικα η παραγγελια στο amazon.de με δωρεαν παραδοση στις 11 του μηνα, Πηρα αυτο αντι του Shild.Μολις παραλαβω και περασω android 12 θα γραψω εντυπωσεις.

17 June 2006
25,072
Αθήνα
Επεσε τελικα η παραγγελια στο amazon.de με δωρεαν παραδοση στις 11 του μηνα, Πηρα αυτο αντι του Shild.Μολις παραλαβω και περασω android 12 θα γραψω εντυπωσεις.
Για τι χρήση το θες περισσότερο; Για τοπικά αρχεία ή για online streaming ;

georho32

Senior Member
2 January 2012
620
Το αν θα το περάσεις η όχι εξαρτάται αποκλειστικά από σένα, παρακάτω σου γράφω τα υπέρ του Android 12:
  1. Υποστήριξη για DTS HD HRA, DTS HD MA, DTS X bitstream passthrough .
  2. Υποστήριξη για AFR σε εφαρμογές Android . Αυτή η υποστήριξη παρέχεται μόνο για εφαρμογές που χρησιμοποιούν το Android Frame Rate API. Οι συμβατές εφαρμογές περιλαμβάνουν το KODI, το SmartTube και ορισμένες άλλες.
  3. Υποστήριξη για ακέραιους ρυθμούς καρέ 24.0 / 30.0 / 60.0 , επιπλέον των προηγούμενων υποστηριζόμενων κλασματικών ρυθμών καρέ 23.976 / 29.97 / 59.94. Αυτή η υποστήριξη είναι διαθέσιμη μόνο για το Dune HD Media Center και εφαρμογές που χρησιμοποιούν το Android Frame Rate API.
  4. Διάφορες βελτιώσεις στις ρυθμίσεις συστήματος για βίντεο και ήχο.
  5. Βελτιωμένη ασφάλεια και απόρρητο με τις ενημερωμένες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας της Google.
  6. Μερικές άλλες διορθώσεις και βελτιώσεις.
Καμιά σχέση εγκατάστασης μεταξύ zidoo (όπου μπορείς να επιλέξεις τρόπο εγκατάστασης μέσω του μενού του) και του Dune.
Απο κει και περα υπαρχουν δυο τροποι εγκαταστασης, Ο σχετικα δυσκολος μεσω αρχειου zip (αν το αποφασισεις πες μου να σου ανεβασω το αρχειο) με τον οποιο θα χρειαστεις ενα usb stick 3.0,ενα usb mouse 2.0 και ενα τριτο χερι για να συνδεσει το DUNE στο ρευμα οσο εσυ θα πιεζεις το κουμπι reset, και ο ευκολος μεσω της DUNE ο οποιος περιγραφεραι παρακατω.

1. Στείλτε email στην υποστήριξη στο dune-hd.com με θέμα "ATV12" και με το S/N (από το αυτοκόλλητο στο κάτω μέρος) του media player σας.
      2. Εάν/όταν εγκριθεί το αίτημα, η ενημέρωση υλικολογισμικού ATV12 θα προωθηθεί μέσω Διαδικτύου στη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων, η συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων θα την εντοπίσει και θα προτείνει την εγκατάσταση.
      3. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν θα είναι δυνατή η επαναφορά σε προηγούμενες εκδόσεις υλικολογισμικού.

• Για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες προβλημάτων, μπορεί να προτιμήσετε να κάνετε ένα πλήρεςεπαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του media player μετά την εγκατάσταση του Android 12. Είναιδεν είναι υποχρεωτικό και μπορεί να προτιμήσετε να το παραλείψετε. Ωστόσο, σε περίπτωση οποιουδήποτεαπρόβλεπτα προβλήματα, κάντε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων για να ελέγξετε αν βοηθάει.
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Εγκαταστήστε επίσης τη νέα εφαρμογή Dune HD Media Center:
    1. Λήψη αρχείου ".apk" .
    2. Εγκαταστήστε αυτό το αρχείο ".apk", για παράδειγμα, από μια μονάδα flash USB χρησιμοποιώντας το μενού Dune HD Media Center / Sources: επιλέξτε το αρχείο ".apk", πατήστε ENTER.
    3. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η εγκατάσταση της νέας εφαρμογής Dune HD Media Center είναι υποχρεωτική. Οι παλιές εκδόσεις της εφαρμογής ενδέχεται να μην λειτουργούν σωστά (ιδίως το AFR δεν θα λειτουργήσει).

Σημείωση: δεν μπορούμε να διανείμουμε την ενημέρωση υλικολογισμικού ως αρχείο, επειδή δεν επιτρέπεται από την πολιτική της Google.
Μήπως την πέρασες κανείς;;να μας πει αν υπάρχουν προβλήματα .

FABIAWRC

AVClub Enthusiast
10 October 2007
882
Τάσο το θελω για τοπικα αρχεία.Αναβαθμισα τον Epson 9000 σε 9400(το hdr ειναι ολα τα λεφτά!)και επειδη υπαρχει setup 5.1.2 οποτε πρεπει να ειμαστε προβλεπε σε ολα τα φορμα.
Ελεγα να την γλυτωσω με το Dell της δουλειας,περναει κανονικα ATMOS+DTD+X και HDR αλλα η hdmi του laptop ειναι limited στα 1080P οποτε ακυρο.

Streaming δεν ξερω αν θα βαλω,ο χρονος ειναι αρκκετα περιορισμενος οποτε βολευομαι μια χαρα με τοπικα αρχεια.Αλλα καμια φορα μπορει να βαλω καμια συνδρομη να εχουμε το certificate.

17 June 2006
25,072
Αθήνα
Το hdr είναι μούφα σε προβολεα. Εγώ το έχω απενεργοποιημένο. Μία είναι η εικόνα σκοτεινή, την άλλη θέλει να αλλάζεις μνήμη, μια βλακεία και μισή. Μην μπαίνεις στο τρυπάκι του marketing. Άλλο τηλεόραση , άλλο προβολέας.

FABIAWRC

AVClub Enthusiast
10 October 2007
882
Διαφωνω καθετα αλλα οκ γουστα ειναι αυτα! .

Προφανως δεν αποδιδει οπως μια καλη TV, Καποια σημεια την εικονα οπως φωτα αυτοκινητων,φωτιες,λαμπες,αποδιδουν παρα πολυ ωραια γιατι ειναι αρκετα φωτεινα και στο συνολο αποκτα μια ωραια ζωηραδα η εικονα.

Στο Tron Legacy παραδειγμα οι μαυρες στολες που φορανε,οι ασπρες ριγες ειναι πολυ φωτεινες και στα ματια μου το θεωρω οπτικη αναβαθμιση.4k hdr clip απο youtube επισης εντυπωσιακα.

Σιγουρα θελει λιγο ρυθμιση απο το τηλεκοντρολ το ποσο φωτεινο θα ειναι,αλλα θελουν -4 αλλα θελουν -10 .Μεσα σε 5 δευτερολπετα το εχω βρει και τελος.

nakata

Moderator
Staff member
11 June 2007
2,350
var/etc/home
Όποιος θέλει Android 12 ας μου πει και θα του στείλω λινκ για να κατεβάσει μια από τις 4 εκδόσεις για χειροκίνητη εγκατάσταση.
firmware.12.8.5221
firmware.12.8.6557
firmware.12.8.7329
firmware.12.8.7954

nakata

Moderator
Staff member
11 June 2007
2,350
var/etc/home
Μήπως την πέρασες κανείς;;να μας πει αν υπάρχουν προβλήματα .
Έκτος του ότι δεν αποκωδικοποιεί (ακόμα) το πολυκαναλό AAC (LPCM 7.1) τα υπόλοιπα δουλεύουν μια χαρά.

Last edited:
  • Like
Reactions: FABIAWRC

SWISSTEC

AVClub Addicted Member
26 July 2007
1,428
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όποιος θέλει Android 12 ας μου πει και θα του στείλω λινκ για να κατεβάσει μια από τις 4 εκδόσεις για χειροκίνητη εγκατάσταση.
firmware.12.8.5221
firmware.12.8.6557
firmware.12.8.7329
firmware.12.8.7954
Εγώ θέλω την ποιο λειτουργική.

nakata

Moderator
Staff member
11 June 2007
2,350
var/etc/home
Εγώ θέλω την ποιο λειτουργική.
Έχεις pm. Καλό θα είναι να κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων πριν και μετά την εγκατάσταση του firmware. Επίσης μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής DMC αναβάθμισε την. (Εγώ χρησιμοποιώ την τελευταία beta)120524055800.png

• Like
Reactions: FABIAWRC

georho32

Senior Member
2 January 2012
620
Και σε μένα αν γίνεται σε παρακαλώ την πιο λειτουργική.σε ευχαριστώ.