Dune HD Pro (Sigma 8910+VXP) / Base 3D / Max 3D

Status
Not open for further replies.
Re: Dune HD Pro (Sigma 8910+VXP)

IMG_2248.jpg

Aλλη μια φωτο αυτου που ...δεν θα αγοράσουμε και που παιζει να μην κυκλοφορησει και ποτέ.
Σε οτι εχει να κναει με την τιμη του ...media player (1900$ θυμιζω) να τονίσω οτι ο vxp επεξεργαστης που φοράει ειναι και αυτος που κρύβεται στα scaler της lumagen.Μιλαμε για top of the cream καταστάσεις οποτε για ...hi end media player ειναι ψιλολογικη η τιμη (οχι ομως και η αποφαση να ενσωματωσεις/δεσμευσεις εναν εξαιρετικο και πανακριβο scaler σε μια μονο πηγη).
Προφανώς θα πρέπει να περιμένουμε τέλη του χρόνου το Dune MAX 2 το οποιο θα φοράει τον επεξεργαστη 8910 αλλα χωρις τον scaler.

IMG_2248.jpg

Aλλη μια φωτο αυτου που ...δεν θα αγοράσουμε και που παιζει να μην κυκλοφορησει και ποτέ.
Σε οτι εχει να κναει με την τιμη του ...media player (1900$ θυμιζω) να τονίσω οτι ο vxp επεξεργαστης που φοράει ειναι και αυτος που κρύβεται στα scaler της lumagen.Μιλαμε για top of the cream καταστάσεις οποτε για ...hi end media player ειναι ψιλολογικη η τιμη (οχι ομως και η αποφαση να ενσωματωσεις/δεσμευσεις εναν εξαιρετικο και πανακριβο scaler σε μια μονο πηγη).
Προφανώς θα πρέπει να περιμένουμε τέλη του χρόνου το Dune MAX 2 το οποιο θα φοράει τον επεξεργαστη 8910 αλλα χωρις τον scaler.

Μπα....δεν νομίζω. Αμα δεν διαμορφώσουν αυτοί το "πακέτο" ώστε να πωλείται σαν standalone θα το κάνουν άλλοι....

Δεν σε καταλαβα.Το standalone θα πωλειται 1900$ μόνο.Οχι και τα τρία.Για τα άλλα δύο δεν έχει βγεί τιμή.
Αν είναι να σκάσεις τοσα πολλά χρήματα, αγορασε αργότερα καποιο "σκέτο" 8910 και εναν lumagen mini.

Το ξέρω Χρήστο! Κάπου όμως διάβασα ότι το πρωτόκολλο επικοινωνίας του θα είναι φτιαγμένο απ´την Dune και δεν θα βασίζεται σε Samba ή NFS. Εάν είναι έτσι ......πως θα σταθεί μόνο του? Θα σε αναγκάζει έμμεσα να αγοράσεις όλο το πακέτο της .
Any way.....εικασίες κάνουμε.
Οταν θα ανακοινωθεί επίσημα ...θα μάθουμε προφανώς...

Επίσης δεν νομίζω ότι ότι ο vxp θα παραμείνει για πολύ καιρό προνόμιο των high end μηχανημάτων.

Απάντηση: Dune HD Pro (Sigma 8910+VXP)

Το τέρας το χάζευα και εγώ

Γενικά είναι μια προσπάθεια εντυπωσιασμού θα έλεγα παρά ουσίας.
Καθώς στο τίμημα αυτό ο ‛πελάτης’ βρίσκει πολλές άλλες επιλογές.
Άσε που δε θα σε πιστεύει κανείς ότι ψάχνεις για νέο Rack για το νέο σου media player :D

onlineN εάν πάνε να βασιστούν σε δικό του πρωτόκολλο άστα να πάνε… μακριά. Δε φαντάζομαι να έχουν τέτοιο κάλο.

Ενώ θα πω την αμαρτία μου το NAS τους μου θυμίζει tape library
c00624825.jpg

Μια σημείωση: Το ότι κάποιοι Lumagen "φοράνε" και VXP chipset δεν σημαίνει ότι αν η Dune "φορέσει" το ίδιο chipset σε κάποιο δικό της μηχανάκι θα είναι σαν να έχει βάλει μέσα έναν μικρό Lumagen.

Καμία σχέση. Τουλάχιστον όχι απαραίτητα.

Οι VXP φημίζονται για το deinterlacing τους. Τα άλλα "καλούδια" των Lumagen (scaling, cms, κτλ) είναι κυρίως πατέντες της Lumagen.

Re: Απάντηση: Dune HD Pro (Sigma 8910+VXP)

Το τέρας το χάζευα και εγώ

Γενικά είναι μια προσπάθεια εντυπωσιασμού θα έλεγα παρά ουσίας.
Καθώς στο τίμημα αυτό ο ‛πελάτης’ βρίσκει πολλές άλλες επιλογές.
Άσε που δε θα σε πιστεύει κανείς ότι ψάχνεις για νέο Rack για το νέο σου media player :D

onlineN εάν πάνε να βασιστούν σε δικό του πρωτόκολλο άστα να πάνε… μακριά. Δε φαντάζομαι να έχουν τέτοιο κάλο.

Ενώ θα πω την αμαρτία μου το NAS τους μου θυμίζει tape library

Αντιγράφω από το post του Χρήστου (vadergr)

CES 2012: Dune HD Receives CES 2012 award in the category High Performance Home Audio. Compared to the version presented at the IFA 2011, the Dune HD Pro is segmented into several modules like the Dune HD Smart. The main module embeds the motherboard equipped with the new chip Sigma Designs SMP8910 video processor and the famous VXP. Connectivity, ultra provided offers everything one can imagine a better namely two HDMI, XLR balanced outputs for analog and digital AES / EBU audio output RCA unbalanced analog 2.1 (stereo + subwoofer) S / PDIF coaxial and optical, USB and eSATA ports, IR input, etc..

Two additional modules will be offered. The first will offer a Blu-Ray 3D and a removable hard drive rack to warm. The second will also offer a Blu-Ray 3D, but along with four drive bays configurable as RAID 0, 1, or 5. The block will be connected in eSATA for Blu-ray and ethernet for hard drives. The network protocol will not be the SMB or NFS, but a proprietary protocol developed specifically for Dune HD.

Βασικά είναι μια έξυπνη ιδέα...

Τι ψάχνουν οι περισσότεροι που έχουν ασχοληθεί λίγο με το θέμα?
Media player σωστό...(εκατοντάδες τα νήματα εδώ. :D ) Διαρκώς ανερχόμενη αγορά (ιδιαίτερα όταν έρθουν οι οπτικές ίνες.....θα γίνει χαμός. )
Αποθηκευτικό χώρο ( Ολοι προσανατολιζόμαστε σιγά -σιγά στους NAS servers..)
Bluray player που να παίζει τα πάντα ( βίντεο και μουσική..)

Να μου το θυμηθείτε ότι το πακετάκι αυτό θα γίνει όπως τα παλιά compact με την κασέτα , το ραδιόφωνο και το cd........

Κανονικά έπρεπε η Dune να βγει με 3 διαφορετικές υλοποιήσεις του σενάριου.
Πόσα θα δίναμε για κάθε ένα ξεχωριστά? 200 + 200 + 350 = 750 !! Αυτό μάλιστα!! Κι έχω την λύση που ψάχνω. Οχι 1600 ευρώ ο player μόνο..

Άρα συμφωνώ μαζί σου ότι είναι κίνηση εντυπωσιασμού και πιστεύω ότι εάν θέλουν να χτυπήσουν την αγορά θα βγάλουν και φθηνότερες προτάσεις...

Τι είναι αυτό; NAS με 4 θέσεις ή με γελούν τα μάτια μου; Και πόσο θα κάνει; κάτι χιλιάρικα; και θα έχει δικό του πρωτόκολλο επικοινωνίας;

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; :flipout::flipout::flipout:

Ειπαμε , ειναι πιο πολυ μια κινηση εντυπωσιασμου.
Δεν ειναι η πρωτη φορα που βγαζει Dune Pro μοντελο η HDI και ΔΕΝ το κυκλοφορεί.Το ίδο είχε γίνει και πέρσι.
Δεν θα δει το φως της ημέρας το μηχάνημα αυτό , και είναι το μόνο σιγουρο.

Απάντηση: Re: Dune HD Pro (Sigma 8910+VXP)

Νεα μοντελα....το VPX θα υπαρχει αραγε σε αλλο μοντελο ??

http://www.sigmadesigns.com/video_processing_overview.php

Dune HD invites you to visit our stand at IFA 2012,
taking place on the 31 August - 5 September 2012
at Messe Berlin, Germany.

Following successful launches of new media players and hybrid set-top boxes at ANGA Cable in Cologne, Dune HD will be showcasing an extensive range of new products with even more features in ever-smaller form-factors:

TV-103D: compact and elegant media player with IPTV/VOD support and 3D capability
TV-403D: hybrid media player with IPTV/VOD support, twin-tuners (DVB), hard drive bay and 3D capability
Max 3D: media player with Blu-ray 3D support as well as full IPTV/VoD functionality
Dune HD Connect: world’s smallest Full HD media player in the format of HDMI dongle with built-in Wi-Fi and Bluetooth and Z-Wave option.

With rich feature sets including 3D video support and OpenGL hardware acceleration, Dune HD players offer the richest user experience for today’s exacting consumer of quality content.

The Dune HD product demonstrations will be on Stand No 137, hall 3.2.
For more information or to book a demo in person, please contact us. We look forward to seeing you there.

Οι πρωτες εικονες :ernaehrung004:

01aa3c1cc2d2b7fa784abaa12dfd584e_01_07_o.jpg

Dune HD has once again set a new standard with the all new Dune HD Pro Modular Entertainment Station. Designed for those who are discerning and expect the verybest, the Dune HD Pro series features the highest quality internal components forsuperior video and audio performance. Features include HDMI 1.4, advanced videoprocessing, Gigabit Ethernet and Wi-Fi networking capabilities along with support fornearly every audio and video file type, container and format.

dbb7a6926a91b01d21fdb0b2697b26a5_01_07_o.jpg

Dune HD Base 3D is the most affordable universal solution for Full HD video and audioplayback as well as IPTV and VOD streams via the new Dune HD Portal.Supporting mostall digital audio and video formats, codecs and file containers, including all modern3D video standards such as MVC, SBS and Top/Bottom, audiophile uncompressed HDaudio with high resolutions up to 24 bit /192 kHz, the Dune HD Base 3D sets an entirelynew standard.Like previous models in the Dune HD Base range, the all new Base 3D isequipped with an internal 3.5” SATA HDD bay with hot swap function.

36816d5f8c54c408553d7144f01e6121_01_07_o.jpg

Dune HD Max 3D is the top of the range premium universal digital media player whichsupports nearly all audio and video formats regardless of resolution or type. This playerfully supports all high-resolution video and audio formats, including DVD, Blu-ray 2D and3D discs. IPTV/VOD functionality is also supported as well as Dune HD Portal.

http://www.virtualmarket.ifa-berlin...ompact=0&tblank=&path=Home&Action=showCompany

Last edited:

To σετακι του ακριβου με το 8910 θα ειναι τετραψηφιο.
Σκετο το player θα ειναι λογικα πανω απο 700 .
Τα υπολοιπα δεν φορανε 8910.

To σετακι του ακριβου με το 8910 θα ειναι τετραψηφιο.
Σκετο το player θα ειναι λογικα πανω απο 700 .
Τα υπολοιπα δεν φορανε 8910.

Τα υπόλοιπα δηλαδή δεν θα παίζουν 3d bluray iso? Ή κατάλαβα λάθος?

Re: Απάντηση: Re: Dune HD Pro (Sigma 8910+VXP)

Τα υπόλοιπα δηλαδή δεν θα παίζουν 3d bluray iso? Ή κατάλαβα λάθος?

Tα υπόλοιπα θα παιζουν 3d.iso κανονικα.Απλα αντι για το 8910 θα φορανε το 8672 αν δεν κανω λαθος που θα ειναι και αυτο νεο τσιπακι με υποστηριξη 3d.

Δηλαδη εγω που θελω ενα προσιτό σε τιμη media player που να παιζει 3d iso, ποιο απο αυτα πρεπει να επιλεξω; Το 8672 τσιπακι θα ειναι καλυτερο απο το τσιπ του mede8er 3d;

Δηλαδη εγω που θελω ενα προσιτό σε τιμη media player που να παιζει 3d iso, ποιο απο αυτα πρεπει να επιλεξω; Το 8672 τσιπακι θα ειναι καλυτερο απο το τσιπ του mede8er 3d;

Προσιτό και Dune δύσκολα...

@vadergr

Μωρέ ας τα παίζει σωστά και ας φοράει ότι θέλει. Με έχει φάει η αναμονή (για sigma chip) να παίξω κανά 3D εκτός PC.

Λογικα θα ειναι ανωτερος επεξεργαστης.

Όλα αυτά που αναφέρονται για το νέο chip της Sigma 8672/8673, το πόσο καλό θα είναι, είναι προς το παρόν μόνο θεωρίες. Κάντε υπομονή μέχρι να σκάσουν μύτη οι πρώτες υλοποιήσεις και να γίνουν τα απαραίτητα tests και μετά θα δούμε αν και πόσο πιο σοβαρό είναι από το 1186 της Realtech...

Status
Not open for further replies.