Φίλε akis55 σε ευχαριστώ πάρα πολύ!! Να είσαι σίγουρος ότι με βοήθησες πάρα πολύ,οι πληροφορίες σου ήταν σημαντικότατες! Ειδικά στο θέμα των σκληρών δίσκων με πρόλαβες από πιθανή αγορά δίσκων της σειράς AV-GP !
Πιο συγκεκριμένα:
1.Οι δισκοι της σειρας AV-GP της WD ΔΕΝ ειναι καταλληλοι για media players γιατι λογω οτι ειναι για καμερες και καταγραφη video απο αυτες και αγνοουν τα σφαλματα που γινονται κατα την εγγραφη δεδομενων σε αυτους και μπορει καποιο αρχειο video που θα μεταφερεις σε αυτους να ειναι corrupted δηλαδη να λειπει καποιο μικρο μερος του αρχειου και να εχεις προβληματα οποτε πασ αναγκαστικα σε green της WD που ειναι η καλυτερη επιλογη!
Απολύτως κατανοητό,επομένως πάω καρφί για WD Green ! Απ'ότι είδα στη σελίδα της WD εδώ:
http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=780
στη σειρά Green υπάρχουν:
Στα 2ΤΒ οι παρακάτω δυο:
WD20E
ARX
WD20E
ZRX
και στα 3ΤΒ ο:
WD30EZRX
με βάση τα χαρακτηριστικά τους βλέπω ότι ο WD20EZRX έχει ελφρώς μεγαλύτερη κατανάλωση σε σχέση με τον WD20EARX.Φαντάζομαι δεν έχει καμμιά ιδιαίτερη σημασία ποιόν θα επιλέξω.
2.Για δισκους 3tb δεν δουλευουν σωστα στα dune, ta smart H1 ,D1 B1 και τα max kai duo ,στο καινουργιο base 3D ΔΕΝ ξερω .
EDIT οι εσωτερικοι σκληροι 3tb που μπαινουν μεσα στο πλαυερ στο site της hdi αναφερουν οτι τους αναγωριζει κανονικα εγω οπως σου ειπα παραπανω δεν προτιμησα αυτη τη μεθοδο αλλα βεβαια τα dune hd duo kai base 3d εχουν μεγαλο εσωτερικο και καλυτερο air flow αλλα για μενα οι usb δισκοι ειναι καλυτερα καποιος αλλος μπορει να διαφωνει.
Ελπιζω να βοηθησα.
Εδώ να διευκρινήσω τι ακριβώς ρωτάω.Η ερώτηση μου έχει δυο σκέλη:
α) Εσωτερικοί Σκληροί δίσκοι 3,5" για τα δυο HDD racks του Dune HD duo.
Το ερώτημα εδώ είναι το εξής: Ας υποθέσουμε ότι πέρνω 2 εσωτερικούς σκληρούς 3,5" WD Green των 3ΤΒ ο καθένας.Στη συνέχεια την πρώτη φορά τους βάζω για format στα win 7,σε σύστημα αρχείων NTFS και (υποχρεωτικά) σε GTP (αφού είναι δίσκοι 3ΤΒ > 2ΤΒ).Αφού ολοκληρωθούν τα φορματ τους γεμίζω με ταινίες και τους κοτσάρω στα δυο HDD racks του Dune HD duo.
Άραγε θα αναγνωρίζονται από το Dune χωρίς θέματα? Αυτό είναι το ερώτημα,πιστεύω πλέον να έχει γίνει απόλυτα κατανοητό.
β) Σύνδεση σκληρών δίσκων μέσω των (τριων) θυρών USB του Dune HD duo.
Εδώ όπως προτείνει και ο φίλος akis55 σκέφτομαι να μη χρησιμοποιήσω εξωτερικούς σκληρούς αλλά να χρησιμοποιήσω εσωτερικούς σκληρούς δίσκους σε συνδιασμό με USB 3.0 docking station.
Συγκεκριμένα,έχω το παρακάτω docking station:
http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=50403
Στον υπολογιστή μου του έχω βάλει πάνω εσωτερικό σκληρό 3TB και τον έχει δει κανονικά.
Στην περίπτωση αυτή η διαδικασία που σκέφτομαι είναι η ακόλουθη:
Έχω ένα εσωτερικό σκληρό δίσκο 3TB Western Digital Green.Την πρώτη φορά τον βάζω για format στα win 7,σε σύστημα αρχείων NTFS και (υποχρεωτικά) σε GTP (αφού είναι δίσκος 3ΤΒ > 2ΤΒ).Αφού ολοκληρωθεί το φορματ τον γεμίζω με ταινίες και στη συνέχεια τον κοτσάρω πάνω στο docking station.Τέλος συνδέω σε κάποια USB του Dune HD duo το docking station.
Και πάλι το ερώτημα είναι αν θα αναγνωρίζει το docking station χωρίς θέματα από τη USB του Dune.
Γενικά αυτό που ψάχνωμε είναι να δω αν μπορώ να εκμεταλλευτώ όσο το δυνατόν περισσότερο αποθηκευτικό χώρο,αν αυτό είναι δυνατόν φυσικά.
Συνολικά το Dune HD duo έχει 2 racks και 3 θύρες USB,άρα μπορεί να δει συνολικά 5 σκληρούς δίσκους.Αν το max που μπορεί να δει είναι 3ΤΒ,τότε πάμε στα 5 x 3ΤΒ = 15 TB.
Αν το max που μπορεί να δει είναι 2TB,τότε πάμε στα 5 x 2TB = 10TB.
Θα μου πει κάποιος τι ψάχνεις ρε αδερφέ,είσαι πλεονέκτης...δε σου φτάνουν 10 ΤΒ ?? Απλά επειδή πλέον αποθηκεύω full Blu-ray και BD ISO με μενού και όλα σκέφτομαι αν είναι δυνατόν γιατί να μην εκμεταλλευτώ περισσότερο αποθηκευτικό χώρο??
Εξάλλου απ'ότι είδα η διαφορά ενός δίσκου των 3ΤΒ από τον αντίστοιχο 2ΤΒ είναι γύρω στα 40 ευρώ οπότε νομίζω πως έχει νόημα να το κοιτάξει κανείς το ζήτημα.
Ευχαριστώ και πάλι θερνά τον συναδλεφο akis55 και όλους σας για τη βοήθεια!!
Υ.Γ. : Αν υπάρχουν φίλοι που έχουν συνδέσει αρκετούς δίσκους ταυτόχρονα πάνω σε dune ας μας δώσουν κάποιο feedback να δούμε αν υπάρχουν θέματα! Παρόλα αυτά μάλλον σκέφτομαι για αρχή να ξεκινήσω με την περπατημένη των 2ΤΒ για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο...