Dune Smart & Dune Max media players

Για αρχη δωσε εξοδο 1080p/50 και βαλε on το 24/50/60 .To πιο πιθανό ειναι οτι θα το δεκτεί η tv σου και θα κάνει αυτή το downscaling.
Σε οτι εχει να κανει με τις φωτογραφίες , εχω πολλές στα 8mp και μου τις εμφανιζει κανονικότατα.Κατι αλλο θα ειναι ...
Τελος , το mpg ειναι container , δεν ξερεις τι κωδικοποιηση εχει.Μπορει να μην στο επαιζαν και αλλα players.

Αρχικά σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις και την βοήθεια σου.
1080p δεν δέχεται η tv και μόλις το βάζω σβήνει και γυρίζει στις παλιές ρυθμίσεις (1080i). Τώρα για το mpg αυτά που έχω έπαιζαν κανονικότατα στο PS3 το οποίο θεωρείται "κλειστό" player. Αυτό που πρόσεξα είναι ότι 1-2 mpg που έπαιζαν χθες, δεν παίζουν σήμερα. Μπορεί να παίζει ρόλο το software update που έκανα? Μήπως έκανα κάτι λάθος? Μου ήρθε με version 220512 και του έβαλα το τελευταίο. Μπορεί να έχει σχέση αυτό? H διαδικασία του updating δεν έδειξε κανένα πρόβλημα.

Το έψαξα λίγο ακόμα το θέμα. Τελικά τα mpg δεν έπαιζαν επειδή πείραξα τα video output settings και τα έβαλα χειροκίνητα.
Οι εικόνες ήταν θέμα του media server ο οποίος τις έκανε downscale. Έχω QNAP που τρέχει twonky μέσα. Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο?
To blu-ray τώρα. Όταν το έβαλα να παίξει μέσω analog έπαιξε κανονικά 480i νομίζω. Όταν σύνδεσα το dune με την οθόνη του PC 1080p έπαιξε κανονικά. Στην tv 1080i εμφανίζει το πρόβλημα. Λέτε να λύνεται με software update το θέμα? Τα βίντεο μέσω network παίζουν κανονικά όμως, ακόμα και blu-ray .tts αρχεία.

Για τις φωτογραφίες σου προτείνω να έχεις πρόσβαση άμεσα σε αυτές μέσω Network Folders, το QNAP είναι μια χαρά και το Dune δεν χρειάζεται media server για να τις δει.
Τώρα όσον αφορά τα Blu-Ray απαιτούν αρκετό bandwidth από την σύνδεση εικόνας (σε αντίθεση με τα *.mkv) θα σου πρότεινα αρχικά να αλλάξεις την θύρα HDMI στην οποία συνδέεις το Dune στην TV και στην συνέχεια αν δεν δεις διαφορά σκέφτομαι πως ένα καλό HDMI καλώδιο ίσως σε βοηθήσει.

Η δημιουργία Network Folder γίνεται μέσα από το Dune?
Για το Blu-ray που είπες, έχω παίξει από QNAP .tts αρχεία των 49Mbit και έπαιζαν μια χαρά στην τηλεόραση. Έβαλα καλύτερο καλώδιο αλλά πάλι δεν παίζει τα Blu-ray. Το βύσμα της tv είναι λίγο παλιό είναι αλήθεια. Πρέπει να είναι HDMI 1.0 ή 1.1 αλλά παίζει κανονικότατα 49mbit αρχεία και το PS3 έπαιζε κανονικότατα blu-rays.

Η δημιουργία network folder είναι αρκετά απλή. Μέσα από το Dune επιλέγεις Network Browser και πηγαίνεις στο φάκελο του NAS που έχεις τις φωτογραφίες. Επιλέγεις τον φάκελο (δεν μπαίνεις μέσα) και πατάς το Pop-Up Menu κουμπί στο τηλεκοντρόλ. Από το menu που εμφανίζεται επιλέγεις "Add as Network Folder" και μετά αυτός ο φάκελος θα εμφανίζεται στην καρτέλα Sources. Μην ξεχνάς με Play πάνω στον φάκελο βλέπεις όλες τις φωτογραφίες σε slideshow.
Τώρα όσον αφορά τα Blu-Ray δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό πέρα από τις ρυθμίσεις εξόδου στο Dune, παίξε λίγο με αυτές μήπως και τα καταφέρεις!
Έχεις δοκιμάσει διάφορα δισκάκια και όλα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα ?

Πολύ καλή η δημιουργία φακέλων! Τώρα οι φωτογραφίες φαίνονται μια χαρά. Ευχαριστώ για την συμβουλή.
Τώρα για τα Blu-ray έχει πολύ παράξενη συμπεριφορά. Έχω δοκιμάσει όλα τα outputs ακόμα και 576p και κάνει το ίδιο. Το σημαντικό είναι ότι αυτό συμβαίνει μόνο με αυτόν τον συνδιασμό player/οθόνης. To ίδιο player με 1080p οθόνη παίζει κανονικά και η ίδια tv με PS3 σε 1080i παίζει κανονικά. Και έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικά δισκάκια. Για ρίξτε μια ματιά μήπως σας έρθει καμιά ιδέα:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Υπάρχει περίπτωση να είναι προβληματικό το player? Αλλά παίζει κανονικά σε 1080p οθόνες. Δεν έχω και πολλά blu-rays οπότε μπορώ να συμβιβαστώ αλλά αν έχει πρόβλημα το player θέλει ψάξιμο.

Το δοκίμασα και αυτό... Η μόνη λύση που βλέπω είναι να αλλάξω tv. Πάντως για την ώρα συμβιβάζομαι γιατί δεν έχω και πολλά BR. Επικοινώνησα και με το Support της Dune και μου είπαν να απευθυνθώ στον αντιπρόσωπο αλλά δεν το πήρα από Ελλάδα.

Μιας και είμαι σχεδόν έτοιμος για αγορά κάποιου media player της dune θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

1. Ένα πολύ σημαντικό ερώτημα: Να πάω σε σκληρούς δίσκους των 2TB ή 3TB ?
Φοβάμαι μην έχω "μπλεξίματα" με τους 3 TB,γι'αυτό και ρωτάω...
Τα μοντέλα που κυρίως με ενδιαφέρουν είναι το Dune HD duo και το καινούργιο Dune HD Base 3D.
Ειδικά για το duo αν έχει δοκιμάσει κάποιος αν μπορεί ας μας δώσει το feedback του!

2. Τι γνώμη έχετε για τους δίσκους της σειράς AV-GP της WD ?
Συγκεκριμένα σκέφτομαι να πάω στη σειρά AV-GP της Western Digital και είμαι κυρίως ανάμεσα στους
WD20EURS (2 TB) WD30EURS (3 TB).Νομίζω πως και αυτοί είναι στους Green,απλά οι AV-GP υποτίθεται πως είναι
ειδικά για καταγραφή video (χρήση για κάμερες,PVR γράφει στο site της WD). Οι συγκεκριμένοι είναι κατάλληλοι ή να πάω αμιγώς σε κάποιους Green?

3. Ας πούμε πως πέρνω τους δίσκους.Μόλις τους ανοίξει για πρώτη φορά τους δίσκους κάποιος, θα πρέπει να τους φορμάρει στα Win 7 σε NTFS και στη συνέχεια να τους τοποθετήσει στο player ή μπορεί να τους τοποθετήσει κατευθείαν στο player και να φορμαριστούν εκεί?

Το θέμα είναι τους δίσκους που θα έχω στα εσωτερικά trays του player να μπορώ να τους "γεμίζω" με ταινίες κλπ που έχω κατεβάσει στο pc μου.Για να το κάνω αυτό θα πρέπει να τους βγάζω τους δίσκους από τα HDD trays του player και να τους συνδέω στο pc μου π.χ. με κάποιο docking station ή γίνεται κάπως να συνδεθεί το player με κάποια USB του pc μου ώστε να κάνω τις μεταφορές που θέλω ?

Μήπως για να μπορούν τους δίσκους αυτούς να τους αναγνωρίζουν και τα win 7 (ώστε να κάνω διάφορες μεταφορές αρχείων) θα πρέπει την πρώτη φορά να τους φορμάρω σε NTFS πρώτα στα win 7 και στη συνέχεια
γεμάτους με ταινίες,να τους τοποθετήσω στα trays του player ?

Αυτά για αρχή,ελπίζω να είμαι κατανοητός,και να μην κούρασα,στη συνέχεια ίσως έχω κανα-δυο ακόμα ερωτησούλες...

Προκαταβολικά ευχαριστώ κι αναμένω!

Last edited:
Αρχικα ειναι ακουστει καποια θεματα με τους >2ΤΒ δισκους.
Αυτη τη στιγμή δεν ξέρω που βρίσκεται το θέμα.
Και ετοιμο ntfs να βάλεις θα τον δει.Αν ειναι unformated , θα του κανει το dune, αλλα αν θυμαμαι καλα σε linux format.

Αρχικα ειναι ακουστει καποια θεματα με τους >2ΤΒ δισκους.
Αυτη τη στιγμή δεν ξέρω που βρίσκεται το θέμα.
Και ετοιμο ntfs να βάλεις θα τον δει.Αν ειναι unformated , θα του κανει το dune, αλλα αν θυμαμαι καλα σε linux format.

Μου το είχες αναφέρει ξανά φίλε vadergr πως είχαν ακουστεί κάποια θεματα με τους >2ΤΒ δισκους...
Επίσης αν δεις στα σχόλια για το firmware Version "120329_2012" αναφέρει κάποια καλά νέα:

http://dune-hd.com/firmware/hdduo/

Bugfix: playback of files from some huge (>2TB) HDD models did not
work.

Απλά ήθελα αν είχαμε κάποιο feedback από κάποιον κάτοχο,για να μην πάρω 3TB και μετά κλαίω τα λεφτά μου...

Απ'όσα μου λες κατάλαβα πως αν θέλω να αναγνωρίζει τους δίσκους και το pc μου και να κάνω περα-δωθε αρχεία,μάλλον θα πρέπει αρχικά να φορμάρω τους δίσκους στα win 7 σε NTFS και στη συνέχεια να τους βάλω πάνω στο dune...

Οσον αφορά τους δίσκους WD20EURS (2 TB) WD30EURS (3 TB) της σειράς AV-GP της WD,καμμιά γνώμη?
Μιλάω για τα εσωτερικά HDD trays του dune.

Θα ήθελα την βοήθεια σας σε ενα πρόβλημα που πρόσφατα έχω με το Dune Max.

Το player οταν παίζω ενα file αρχίζει σε απροσδιόριστο χρόνο να χάνει το σήμα του ( μαυρίζει η τηλεόραση και χάνεται ο ήχος ) η ταινία όμως παίζει κανονικά και επανέρχεται μετα απο 2-3 sec και επαναλαμβάνεται αυτό συνέχεια κα8ε 5-10 sec. Επίσης το ιδιο κάνει και μετά στο menu του dune και αν το κλείσω μόνο και το ανοίξω σταματα και μετα παλι απο απροσδιοριστο χρονο ξανα τα ιδια.

Εχω αλαξει HDMI εχω βαλει σε αλλη HDMI port στην τηλεόραση , συνεχίζει τα ιδια.

Υποπτεύομαι πως γίνεται αυτο οταν ζεσταθεί λιγο το μηχανημα και ξενικα τα ιδια ( ο ανεμιστήρας δουλεύει παντως).

Εχει κάποιος καμια ιδεα η εμπειρία απο το ιδιο προβλημα, η ειναι τεχνικο το θεμα.

Παρεμπιπτόντως αυτο ειναι το δευτερο dune που πηρα και το πρωτο παλι χαλασε μετα απο 2-3 μηνες ( ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ.......)

ΕΥχαριστω

Απλά ήθελα αν είχαμε κάποιο feedback από κάποιον κάτοχο,για να μην πάρω 3TB και μετά κλαίω τα λεφτά μου...

Απ'όσα μου λες κατάλαβα πως αν θέλω να αναγνωρίζει τους δίσκους και το pc μου και να κάνω περα-δωθε αρχεία,μάλλον θα πρέπει αρχικά να φορμάρω τους δίσκους στα win 7 σε NTFS και στη συνέχεια να τους βάλω πάνω στο dune...

Οσον αφορά τους δίσκους WD20EURS (2 TB) WD30EURS (3 TB) της σειράς AV-GP της WD,καμμιά γνώμη?
Μιλάω για τα εσωτερικά HDD trays του dune.[/QUOTE]

Γεια σου φιλε μου καταρχην
1.Οι δισκοι της σειρας AV-GP της WD ΔΕΝ ειναι καταλληλοι για media players γιατι λογω οτι ειναι για καμερες και καταγραφη video απο αυτες και αγνοουν τα σφαλματα που γινονται κατα την εγγραφη δεδομενων σε αυτους και μπορει καποιο αρχειο video που θα μεταφερεις σε αυτους να ειναι corrupted δηλαδη να λειπει καποιο μικρο μερος του αρχειου και να εχεις προβληματα οποτε πασ αναγκαστικα σε green της WD που ειναι η καλυτερη επιλογη!
2.Για δισκους 3tb δεν δουλευουν σωστα στα dune, ta smart H1 ,D1 B1 και τα max kai duo ,στο καινουργιο base 3D ΔΕΝ ξερω .
3.Τουσς δισκους να τους φορμαρεις στο pc se ΝTFS και μετα τους ''κοτσαρεις στο media player.Καλυτερα να προτιμησεις εξωτερικες θηκες δισκων με το προτυπο συνδεσης USB3 που βαζεις εσυ δισκο μεσα δηλαδη και οταν θελεις να περασεις μεσα στους δισκους ταινιες τους βγαζεις απο το media player και τους πας στο pc και τους γεμιζεις με ταινιες και κανεις ενημερωση και το yadis που ειναι ενα pc-based προγραμμα που σου δημιουργει μενου στο dune σου.Αν δεν εχεις υποψη σου τι ειναι το yadis υπαρχει το σχετικο νημα απο τον συμφορουμιτη andrea cinemusic και θα βρεις οδηγιες για το τι και πως σου παραθετω και τον σχετικο συνδεσμο http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/78042-Οδηγος-yaDIS-V2-xx.
4.Μην επιλεξεις ετοιμους εξωτερικους σκληρους π.χ. τον my book της WDκαι αλλους γιατι η η διεπαφη συνδεσης USB3 που εχουν ειναι πολυ ευαισθητη και σπαει με το παραμικρο εχουν αναφερθει πολλα παραπονα απο χρηστες σε διαφορα forum και επισης κρυπτογραφουν τα δεδομενα και αν χαλασει η θηκη τρεχα γυρευε...........!Επισης θα σου προτεινα να ΜΗΝ βαλεις εσωτερικο δισκο sto player που σκοπευεις να παρεις και για την διαρκεια ζωης του δισκου αλλα και για το ιδιο το media player λογω θερμοκρασιας λειτουργιας αυτο βεβαια ειναι αντικειμενικο στον καθενα και αναλογα με τη χρηση εγω παντως προτιμησα αυτη την οδο.
Μπορεις βεβαια να ''μετακομιζεις και το player μαζι με τους δισκους γιατι εχει usb slave αλλα δεν στο συνιστω και δεν χρειαζεται βασικα, οταν το αποφασισεις με το καλο να το παρεις θα εχεις κι αλλες ερωτησεις σ αυτον τον τομεα αλλα και σ αλλουσ λογικα:call2:
Εγω εχω βαλει στο dune smart D1 που εχω δυο εξωτερικες θηκες σκληρων δισκων usb3 που εχω παρει απο το eshop.gr μαζι με δυο σκληρους WD green 2tb εκαστος απο το ιδιο eshop και ειναι τζαμι!!!!
Για οτι αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε!:cool4:
Τελος εγω θα σου προτεινα το καινουργιο dune hd base 3d!!!

Last edited:
EDIT οι εσωτερικοι σκληροι 3tb που μπαινουν μεσα στο πλαυερ στο site της hdi αναφερουν οτι τους αναγωριζει κανονικα εγω οπως σου ειπα παραπανω δεν προτιμησα αυτη τη μεθοδο αλλα βεβαια τα dune hd duo kai base 3d εχουν μεγαλο εσωτερικο και καλυτερο air flow αλλα για μενα οι usb δισκοι ειναι καλυτερα καποιος αλλος μπορει να διαφωνει.
Ελπιζω να βοηθησα.

Φίλε akis55 σε ευχαριστώ πάρα πολύ!! Να είσαι σίγουρος ότι με βοήθησες πάρα πολύ,οι πληροφορίες σου ήταν σημαντικότατες! Ειδικά στο θέμα των σκληρών δίσκων με πρόλαβες από πιθανή αγορά δίσκων της σειράς AV-GP !

Πιο συγκεκριμένα:

1.Οι δισκοι της σειρας AV-GP της WD ΔΕΝ ειναι καταλληλοι για media players γιατι λογω οτι ειναι για καμερες και καταγραφη video απο αυτες και αγνοουν τα σφαλματα που γινονται κατα την εγγραφη δεδομενων σε αυτους και μπορει καποιο αρχειο video που θα μεταφερεις σε αυτους να ειναι corrupted δηλαδη να λειπει καποιο μικρο μερος του αρχειου και να εχεις προβληματα οποτε πασ αναγκαστικα σε green της WD που ειναι η καλυτερη επιλογη!

Απολύτως κατανοητό,επομένως πάω καρφί για WD Green ! Απ'ότι είδα στη σελίδα της WD εδώ:

http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=780

στη σειρά Green υπάρχουν:

Στα 2ΤΒ οι παρακάτω δυο:

WD20EARX
WD20EZRX

και στα 3ΤΒ ο:

WD30EZRX

με βάση τα χαρακτηριστικά τους βλέπω ότι ο WD20EZRX έχει ελφρώς μεγαλύτερη κατανάλωση σε σχέση με τον WD20EARX.Φαντάζομαι δεν έχει καμμιά ιδιαίτερη σημασία ποιόν θα επιλέξω.

2.Για δισκους 3tb δεν δουλευουν σωστα στα dune, ta smart H1 ,D1 B1 και τα max kai duo ,στο καινουργιο base 3D ΔΕΝ ξερω .
EDIT οι εσωτερικοι σκληροι 3tb που μπαινουν μεσα στο πλαυερ στο site της hdi αναφερουν οτι τους αναγωριζει κανονικα εγω οπως σου ειπα παραπανω δεν προτιμησα αυτη τη μεθοδο αλλα βεβαια τα dune hd duo kai base 3d εχουν μεγαλο εσωτερικο και καλυτερο air flow αλλα για μενα οι usb δισκοι ειναι καλυτερα καποιος αλλος μπορει να διαφωνει.
Ελπιζω να βοηθησα.

Εδώ να διευκρινήσω τι ακριβώς ρωτάω.Η ερώτηση μου έχει δυο σκέλη:

α) Εσωτερικοί Σκληροί δίσκοι 3,5" για τα δυο HDD racks του Dune HD duo.

Το ερώτημα εδώ είναι το εξής: Ας υποθέσουμε ότι πέρνω 2 εσωτερικούς σκληρούς 3,5" WD Green των 3ΤΒ ο καθένας.Στη συνέχεια την πρώτη φορά τους βάζω για format στα win 7,σε σύστημα αρχείων NTFS και (υποχρεωτικά) σε GTP (αφού είναι δίσκοι 3ΤΒ > 2ΤΒ).Αφού ολοκληρωθούν τα φορματ τους γεμίζω με ταινίες και τους κοτσάρω στα δυο HDD racks του Dune HD duo.
Άραγε θα αναγνωρίζονται από το Dune χωρίς θέματα? Αυτό είναι το ερώτημα,πιστεύω πλέον να έχει γίνει απόλυτα κατανοητό.

β) Σύνδεση σκληρών δίσκων μέσω των (τριων) θυρών USB του Dune HD duo.

Εδώ όπως προτείνει και ο φίλος akis55 σκέφτομαι να μη χρησιμοποιήσω εξωτερικούς σκληρούς αλλά να χρησιμοποιήσω εσωτερικούς σκληρούς δίσκους σε συνδιασμό με USB 3.0 docking station.

Συγκεκριμένα,έχω το παρακάτω docking station:

http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=50403

Στον υπολογιστή μου του έχω βάλει πάνω εσωτερικό σκληρό 3TB και τον έχει δει κανονικά.

Στην περίπτωση αυτή η διαδικασία που σκέφτομαι είναι η ακόλουθη:

Έχω ένα εσωτερικό σκληρό δίσκο 3TB Western Digital Green.Την πρώτη φορά τον βάζω για format στα win 7,σε σύστημα αρχείων NTFS και (υποχρεωτικά) σε GTP (αφού είναι δίσκος 3ΤΒ > 2ΤΒ).Αφού ολοκληρωθεί το φορματ τον γεμίζω με ταινίες και στη συνέχεια τον κοτσάρω πάνω στο docking station.Τέλος συνδέω σε κάποια USB του Dune HD duo το docking station.

Και πάλι το ερώτημα είναι αν θα αναγνωρίζει το docking station χωρίς θέματα από τη USB του Dune.

Γενικά αυτό που ψάχνωμε είναι να δω αν μπορώ να εκμεταλλευτώ όσο το δυνατόν περισσότερο αποθηκευτικό χώρο,αν αυτό είναι δυνατόν φυσικά.
Συνολικά το Dune HD duo έχει 2 racks και 3 θύρες USB,άρα μπορεί να δει συνολικά 5 σκληρούς δίσκους.Αν το max που μπορεί να δει είναι 3ΤΒ,τότε πάμε στα 5 x 3ΤΒ = 15 TB.
Αν το max που μπορεί να δει είναι 2TB,τότε πάμε στα 5 x 2TB = 10TB.

Θα μου πει κάποιος τι ψάχνεις ρε αδερφέ,είσαι πλεονέκτης...δε σου φτάνουν 10 ΤΒ ?? Απλά επειδή πλέον αποθηκεύω full Blu-ray και BD ISO με μενού και όλα σκέφτομαι αν είναι δυνατόν γιατί να μην εκμεταλλευτώ περισσότερο αποθηκευτικό χώρο??
Εξάλλου απ'ότι είδα η διαφορά ενός δίσκου των 3ΤΒ από τον αντίστοιχο 2ΤΒ είναι γύρω στα 40 ευρώ οπότε νομίζω πως έχει νόημα να το κοιτάξει κανείς το ζήτημα.

Ευχαριστώ και πάλι θερνά τον συναδλεφο akis55 και όλους σας για τη βοήθεια!!

Υ.Γ. : Αν υπάρχουν φίλοι που έχουν συνδέσει αρκετούς δίσκους ταυτόχρονα πάνω σε dune ας μας δώσουν κάποιο feedback να δούμε αν υπάρχουν θέματα! Παρόλα αυτά μάλλον σκέφτομαι για αρχή να ξεκινήσω με την περπατημένη των 2ΤΒ για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο...

Last edited:
Το βασικό ερώτημα όπως έλεγα και πιο πάνω είναι:

Ας υποθέσουμε ότι πέρνω 2 εσωτερικούς σκληρούς 3,5" WD Green των 3ΤΒ ο καθένας.Στη συνέχεια την πρώτη φορά τους βάζω για format στα win 7,σε σύστημα αρχείων NTFS και (υποχρεωτικά) σε GTP (αφού είναι δίσκοι 3ΤΒ > 2ΤΒ).Αφού ολοκληρωθούν τα φορματ τους γεμίζω με ταινίες και τους κοτσάρω στα δυο HDD racks του Dune HD duo.
Άραγε θα αναγνωρίζονται από το Dune χωρίς θέματα?

Παρατήρησα ότι και στη σελίδα της dune,στην περιγραφή του Dune HD duo,στην πρώτη κι ολας παράγραφο,
ανάμεσα στα άλλα αναφέρει:

Dune HD Duo is the uniquely equipped network media player. This model is oriented towards demanding customers who do not like compromised solutions or limitations related to home media library storage space and ease of access. For this purpose the engineers from Dune HD have equipped the Dune HD Duo with two hot swappable HDD racks for 3.5’’ SATA drives, which allows the Duo to reach the unprecedented internal storage space of 6 terabytes.

Επομένως λέτε στα 2 εσωτερικά trays του duo να αναγνωρίζει κανονικά δίσκους που έχουν την πρώτη φορά διαμορφωθεί στα win 7 σε NTFS και σε μορφή GTP (αφού είναι δίσκοι 3ΤΒ > 2ΤΒ) ??

Απ'ότι βλέπω μάλλον δεν έχουν "παίξει" πολύ φίλοι εδώ με δίσκους 3ΤΒ και μάλλον δεν υπάρχει μεγάλη εμπειρία για το αν έχουν θέματα.Καλοδεχούμενα όποια νέα σχετικά με το θέμα!

Επίσης θα ήθελα ακόμα να ρωτήσω για το Dune HD duo:

1. Κάνει κανονικά bitstreaming σε όλα τα HD formats (DTS HD Master Audio, Dolby TrueHD) ?
2. Κάνει κανονικά bitstreaming και τα lossy formats (DTS HD High Resoluton Audio, Dolby Digital Plus) ?
3. Περνάει κανονικά πολυκάναλο PCM στον ενισχυτή (ειδικά για τις περιπτώσεις που η ηχητική μπάντα μιας ταινίας Blu-ray είναι σε πολυκάναλο PCM) ?

Ευχαριστώ και πάλι!

Και στις τρεις τελευταίες ερωτήσεις σου η απάντηση είναι ναι.
Δεν θα πόνταρα ότι βλέπει gtp.
Μάλλον είναι κάτι που θα πρέπει να το δοκιμασίες για να το δεις.Παντα με τελευταίο fw...

Και στις τρεις τελευταίες ερωτήσεις σου η απάντηση είναι ναι.
Δεν θα πόνταρα ότι βλέπει gtp.
Μάλλον είναι κάτι που θα πρέπει να το δοκιμασίες για να το δεις.Παντα με τελευταίο fw...

Επομένως από HD audio είμαστε μια χαρά.
Μάλλον τελικά θα πρεπει να πειραματιστώ με εσωτερικό δίσκο 3TB διαμορφωμένο στα win 7 σε NTFS και σε GTP.
Αν είναι να τον αναγνωρίσει κανονικά θα το δω αμέσως ή παίζει να τον αναγνωρίσει αλλά να βγάλει τίποτα προβλήματα κατά την αναπαραγωγή αρχείων ??

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε vadergr! Σου έχω στείλει και pm.