Dune Smart & Dune Max media players

ααα, γιατι για GTP εγινε λογος... οκ.

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε drgt,GPT είναι το σωστό,λάθος δικό μου!
Το θέμα είναι πως μάλλον θα πρέπει να πειραματιστούμε αν το dune αναγνωρίξει στα δυο trays του εσωτερικό σκληρό δίσκο 3,5" 3 ΤΒ φορμαρισμένο στα win 7 σε NTFS και σε GPT.
Επίσης ξεχωριστά θα πρέπει να δοκιμαστεί ο ίδιος δίσκος (εσωτερικός σκληρός 3,5" 3ΤΒ φορμαρισμένος στα win 7 σε NTFS και σε GPT) να προσαρμοστεί πάνω σε docking station και στη συνέχεια το docking station να συνδεθεί σε κάποια από τις 3 USB θύρες του. Να δούμε αν κι από τη USB μέσω του docking station τον αναγνωρίσει ή όχι.
2 πειράματα δηλαδή!

Γιατί δεν δοκιμάζεις να κάνεις format τον δίσκο σε NTFS κατευθείαν από το Duo σύμφωνα με το changelog για firmwares του μηχανήματος από την έκδοση "110923_1710", έχεις τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
* Various improvements for working with HDDs:

- Improved handling of GPT-formatted HDDs (so handling of 3TB+ HDDs is
more reliable now).

- Added a possibility to format huge HDDs (3TB+) on Dune. For HDDs
greater than 2TB, GPT partition table is created now. For smaller
HDDs, MBR partition table is used as before.

- Added built-in function of formatting into EXT3 file system.

- Added built-in function of formatting into NTFS file system.

- Improved support for formatting of "Advanced Format" HDDs (using 4KB
physical sector size). Partitions created by Dune are now always
aligned to the boundary of 1MB.

- When creating partitions, convenient labels are assigned to them now:
"data" for user data partitions, and "dune_system_storage" for system
storage partitions.

Γιατί δεν δοκιμάζεις να κάνεις format τον δίσκο σε NTFS κατευθείαν από το Duo σύμφωνα με το changelog για firmwares του μηχανήματος από την έκδοση "110923_1710", έχεις τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
* Various improvements for working with HDDs:

- Improved handling of GPT-formatted HDDs (so handling of 3TB+ HDDs is
more reliable now).

- Added a possibility to format huge HDDs (3TB+) on Dune. For HDDs
greater than 2TB, GPT partition table is created now. For smaller
HDDs, MBR partition table is used as before.

- Added built-in function of formatting into EXT3 file system.

- Added built-in function of formatting into NTFS file system.

- Improved support for formatting of "Advanced Format" HDDs (using 4KB
physical sector size). Partitions created by Dune are now always
aligned to the boundary of 1MB.

- When creating partitions, convenient labels are assigned to them now:
"data" for user data partitions, and "dune_system_storage" for system
storage partitions.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη σημαντική πληροφορία φίλε PaTheo !

Ωστόσο ας αναπτύξω τη λογική μου,ώστε να γίνει κατανοητό για ποιό λόγο έχω κάποιο
ενδιασμό για το αν θα ήταν σωστή τακτική να έκανα φορματ τους δίσκους κατευθείαν
πάνω στο duo :

Η λογική που σκέφτομαι είναι όποτε θέλω να βγάζω τους δίσκους από τα 2 trays του
duo να τους κοτσάρω πάνω σε USB 3.0 docking station που έχω,και στη συνέχεια μέσω
USB να βλέπω τους δίσκους στο pc μου στα win 7,ώστε να μπορώ να προσθέσω ή να
αφαιρέσω στους δίσκους νέα αρχεία με ταινίες (BD/BD 3D ISO,BD folders,mkv κλπ)
τα οποία στη συνέχεια θα αναπαράγω από το dune.
Επίσης ο φίλος vadergr μου επεσήμανε σε προηγούμενο post ότι αν κάνω φορματ τους
δίσκους κατευθείαν από το dune ίσως να τους κάνει σε κάποιου είδους linux based format.
Αν κάτι τέτοιο ισχύει,τότε νομίζω πως αν κοτσάρω τους δίσκους στο USB docking station
και μέσω USB στα win 7 στο pc μου,τότε μάλλον πως δε θα τους αναγνωρίζει ώστε να κάνω
το απαραίτητο "βάλε-βγάλε" των αρχείων που θα θέλω!

Το γεγονός ότι από αρκετά παλιό κι ολας firmware αναγνωρίζουν GPT και έχουν προνοήσει για
μεγάλους δίσκους,είναι θετικότατο!Αν και απ'όσα λέει παραπάνω το ίδιο το dune μπορεί να κανει
φορματ τους δίσκους σε NTFS και σε GPT αν ο δίσκος είναι >2ΤΒ παραμένει το ερώτημα:

Μήπως το φορματ σε GPT και NTFS που κάνει το ίδιο το duo (και γενικότερα οποιουδήποτε τύπου
φορματ κάνει το ίδιο το duo στους δίσκους) ειναι linux based και επομένως στη συνέχεια ο δίσκος
που θα γίνει για πρώτη φορά φορματ από το ίδιο το duo,δεν αναγνωρίζεται στα win 7 ??

Last edited:
Ειναι Linux αλλα υπαρχουν προγραμματα που μπορεις να δεις εναν δισκο Linux στα Windows ετσι εβλεπα εγω τον δικο μου που τον ειχα φορμαρει μεσα στο MAX

Αλλα και ntfs να τον κανεις παλι μεσα απο το Dune δεν τον βλεπουν τα Windows οχι γιατι υπαρχει καποιο "υποστρωμα" Linux αλλα γιατι δεν του δινει γραμμα πχ δισκος D: E: K: J: κλπ κλπ.

Αν προσεξεις στην παρακατω φωτο θα δεις οτι σε καθε διαμερισμα εχει σε ( ) ενα γραμμα οπως (C:) αν δεν υπαρχει θα πρεπει να ορισουμε εμεις με δεξι κλικ πανω στον δισκο και αλλαγη του γραμματος και κατι αλλο γραφει.

2009-12-17_194523_DiskManagement.jpg

Re: Απάντηση: Dune Smart & Dune Max media players

Αν είναι έτσι τα πράγματα φίλε Λευτέρη,δηλαδή αν o δίσκος που γίνει φορματ στο dune δεν αναγνωρίζεται
από τα windows (παρά μόνο με χρήση ειδικών προγραμμάτων,όπως ανάφερες) μήπως η καλύτερη λύση είναι
να κάνω τους δίσκους φορματ στα win 7 (σε GPT και NTFS) και στη συνέχεια ,φορμαρισμένους πλέον,να τους
κοτσάρω στα δυο trays του duo ?? Αν γίνει έτσι υπάρχει κάποιο θέμα?
Αν επιτρέπεται στη δικιά σου περίπτωση με το dune max,ποιός ήταν ο λόγος που δεν επέλεξες να κάνεις το δίσκο για πρώτη φορά φορματ στα win 7 ?

Σε ευχαριστώ φίλε Λευτέρη!

Γιατι δεν ειχα σκοπο να τον βαλω πανω σε υπολογιστη. Αν ηθελα να παρω η να βαλω κατι εβαζα εναν εξωτερικο usb δισκο και εκανα την δουλεια μου.

Παντως εχω διαβασει οτι για να δει πανω απο 2TB δισκο δηλαδη 3TB πρεπει το format να γινει μεσα στο Dune και οχι ntfs και καπου ειχα διαβασει οτι τα Linux partition ειναι καλυτερα σε θεμα αντοχης δισκου απο τα Windows partition.

Η γνωμη μου να τους κανεις μεσα στο μηχανημα και ext3

Γιατι δεν ειχα σκοπο να τον βαλω πανω σε υπολογιστη. Αν ηθελα να παρω η να βαλω κατι εβαζα εναν εξωτερικο usb δισκο και εκανα την δουλεια μου.

Παντως εχω διαβασει οτι για να δει πανω απο 2TB δισκο δηλαδη 3TB πρεπει το format να γινει μεσα στο Dune και οχι ntfs και καπου ειχα διαβασει οτι τα Linux partition ειναι καλυτερα σε θεμα αντοχης δισκου απο τα Windows partition.

Η γνωμη μου να τους κανεις μεσα στο μηχανημα και ext3

Μάλλον κάτι μου διαφεύγει,ίσως λόγο απειρίας μου:Αφού όπως αναφέρεις τον δίσκο που έβαλες μέσα στο tray του max δεν είχες σκοπό να τον βάλεις πάνω σε υπολογιστή,θα ήθελα να ρωτήσω:
Με ποιόν τρόπο τον δίσκο αυτό τον γέμιζες με ταινίες τότε? Μήπως με τίποτα ενσωματωμένο torrent client που νομίζω είχα διαβάσει πως έχουν τα dune ?

Τον δισκο μου τον ειχα πριν παρω το MAX και ηταν NTFS αλλα περασα τα πραγματα σε αλλους δισκους για να μην τα χασω και μετα τον εκανα format μεσα στο MAX υστερα εβαζα εναν εναν δισκο με κουτακι στην θυρα usb του Dune και ετσι σιγα σιγα περασα παλι τα πραγματα μου μεσα στον 2TB

Τον δισκο μου τον ειχα πριν παρω το MAX και ηταν NTFS αλλα περασα τα πραγματα σε αλλους δισκους για να μην τα χασω και μετα τον εκανα format μεσα στο MAX υστερα εβαζα εναν εναν δισκο με κουτακι στην θυρα usb του Dune και ετσι σιγα σιγα περασα παλι τα πραγματα μου μεσα στον 2TB

Δηλαδή συνδέοντας εξωτερικό δίσκο σε κάποια USB του duo,μπορείς να "περάσεις" αρχεία από τον εξωτερικό δίσκο προς τους 2 δίσκους που βρίσκονται στα trays του duo? Γίνεται κάτι τέτοιο,έχει δηλαδή usb slave το duo?

Ναι φυσικα πας πανω στο αρχειο η ακομα και στον φακελο πατας το pop-up menu και σου βγαζει μια λιστα που εχει αντιγραφη (copy) αποκοπη (cut) μετα πας στον στον σκληρο που θελεις να τα σωσεις πατας παλι το pop-up menu και επικολληση (paste)

Δεν νομοιζω να ειναι usb slave γιατι αν ειχε κατι σαν αυτο θα μπορουσες να συνδεσεις το Duo με ενα usb στον υπολογιστη σου και να το εβλεπε σαν σκληρο δισκο και ετσι να μπορουσες απευθειας να περασεις τα αρχεια σου, ενω τωρα πρεπει απο τον υπολογιστη οτι κατεβαζεις να τα περνας σε εναν εξωτερικο usb σκληρο να τον περνεις να τον βαζεις πανω στο μηχανημα και να τα περνας μεσα.

Last edited:
Παιδιά καλησπέρα.
Το dune b1 που έχω κάνει το εξής: Κάποιες φορές, δεν έχω προσδιορίσει ακόμα πότε, βγάζει μήνυμα "Dcc static error. Make log report and dump." Κάτι τέτοιο όχι έτσι ακριβώς. Αυτό ξεκινάει από άγνωστα αίτια και επαναλαμβάνεται συνέχεια όταν πάω να παίξω οποιοδήποτε βίντεο από Network ή USB (δηλαδή ξεκινάει 1 φορά τον μήνα και δεν δουλεύει μέχρι να το διορθώσω). Ο μόνος τρόπος που βρήκα και το διορθώνει είναι να αλλάζω version στο firmware και να πηγαίνω σε παλιότερο. Αλλά μου το έχει κάνει ήδη 3-4 φορές και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Σας έχει τύχει κάτι αντίστοιχο?

Μήπως κανά καλό παιδί έχει βρει λύση στο αν και πως μπάινει password στο dune;
Το είχα ψάξει παλιότερα αλλά δεν είχα βρει λύση. Μήπως βγήκε κανα add-on προγραμματάκι;

Μήπως κανά καλό παιδί έχει βρει λύση στο αν και πως μπάινει password στο dune;
Το είχα ψάξει παλιότερα αλλά δεν είχα βρει λύση. Μήπως βγήκε κανα add-on προγραμματάκι;

Για να μην μπορει να το "πασπατεύει" καποιος ξένος εννοείς?Κατι σαν log in?
Νομίζω πως δεν γίνεται.

Ναι κάτι τέτοιο. Οτιδήποτε τέλος πάντων (εντάξει, μπορεί π.χ. να χαλάω τις ρυθμίσεις δικτύου και να μην βλέπει τίποτα , αλλά μιλάω για κάτι γρήγορο και όχι μπακαλίστικο).

Το xtreamer είχε .

Απάντηση: Re: Dune Smart & Dune Max media players

Η αλλαγη των ιντερνετικων ραδιοσταθμων, σε σας γινεταια ομαλα (ΜΑΧ); σε μενα κολλαει και παει οπου θελει!

Παιδες εχω το Dune HD Smart B1
Ορισμένα .avi δεν μου τα παιζει.

Ενα δευτερο θεμα ειναι το remote control που εχει (χαμηλης ποιότητας με κακη αισθησηυ στα πληκτρα)

Υπάρχει ποιοτικότερη εναλακτική λυση