Re: Απάντηση: dvb s2 + streaming
Τα πιάτα έχουν twin LNBs; Δηλαδή μπορούν να δώσουν δύο εξόδους προς δύο διαφορετικά tuner;
Με USB tuners δεν έχω δουλέψει, μόνο με PCIe (και παλιότερα PCI). Το φρέσκο πράγμα στο συγκεκριμένο αντικείμενο είναι το SAT>IP. Server για Linux είναι ο minisatip
https://github.com/catalinii/minisatip ενώ υπάρχει ο Elgato SAT>IP client για Android και iOS. Στο Android κάνει 1 ευρώ, στο iOS δε ξέρω.
Για το twin lnbs: περιπου.. η εγκατασταση που υπαρχει ειναι co-ax (απο τη δορυφορικη) προς τα πιο πολλα δωματια, ωστε να μπορουν να δουλευουν ανεξαρτητα tuners. Ηδη υπαρχουν 2 tuners (κλασσικα κουτακια πανω σε τηλεοραση) που δουλευουν ανεξαρτητα το ενα με το αλλο. Το δικο μου tuner θα ειναι στο δωματιο με τον σερβερ, οπου και εκει υπαρχει πριζα co-ax.
Αρχικα και εγω για pcie εψαχνα, αλλα προσανατολιστικα προς usb γιατι στη λιστα με τα supported devices που παρεθεσα σε προηγουμενο ποστ, αναφερεται το s960 και ειναι μια συσκευη που μπορω ευκολα και σχετικα οικονομικα να αγορασω.
Πολυ ενδιαφερουσα περιπτωση το elgato και πρεπει να ειναι και ευκολο στη χρηση του, αλλα πρωτη μου αποψη ειναι οτι θα διπλοπληρωσω για κατι που ηδη εχω. Δηλαδη αυτο το κουτακι ειναι ενας μικρος υπολογιστης που υποστηριζει ακομα και transcoding, ωστε να δινει stream προς φορητες συσκευες. Στη δικια μου περιπτωση υπαρχει ηδη σερβερ που δουλευει 24/7 και ειναι απολυτα ικανος να κανει αυτη τη δουλεια.
Μιας και το ανεφερε ο nautilus, το tvheadend υποστηριζει τη δυνατοτητα εγγραφης;
ΥΓ: κατι που τωρα θυμηθηκα. Σε περιπτωση που αποτυχει η συνδεση με το Plex ή δεν δουλευει το transcoding, ποσο bandwidth απαιτει ενα καναλι hd ωστε να το streamαρω και εκτος LAN;mpeg4 δεν ειναι; οποτε δεν πρεπει να ειναι κανενα τρελλο νουμερο
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Απο οτι καταλαβα το minisatip ειναι τροπος ωστε να στησει κανεις μονος του εναν sat>ip server και να μοιραζει streams σε αλλους clients μεσω δικτυου. Καλυπτει την ιδια αναγκη με το tvheadend. Το καλο του απο οτι καταλαβα ειναι οτι ειναι εξαιρετικα ελαφρυ και μπορει να σηκωθει ακομα και απο πολυ αδυναμες πλατφορμες.