DVICO TViX HD M-6500A

Σαν καινούργιος κάτοχος του 6500 ας πω και εγώ το πρόβλημά μου σχετικά με τους υπότιτλους. Τους μετατρέπω με το workshop απο srt σε sub και μου βγάζει κινέζικα, μήπως φταίει ότι αφήνω στον ίδιο φάκελο και το srt και το sub; ή πρέπει να κάνω κάποια επιλογή απο το 6500 για να τους δεί;

Σαν καινούργιος κάτοχος του 6500 ας πω και εγώ το πρόβλημά μου σχετικά με τους υπότιτλους. Τους μετατρέπω με το workshop απο srt σε sub και μου βγάζει κινέζικα, μήπως φταίει ότι αφήνω στον ίδιο φάκελο και το srt και το sub; ή πρέπει να κάνω κάποια επιλογή απο το 6500 για να τους δεί;
fantazomai apo ta legomena sou oti kaneis to lathos kai apla metatrepeis to .srt>.sub (text file), enw tha eprepe na tous kaneis na einai images diladi na kaneis create .SUB & .IDX. // exeis auta ta 2 arxeia?

me to programa SubtitleCreator v2.2 ginetai polu apla.

Πραγματι...αυτό που σου ειπε ο Ακτιζολ ισχυει, όχι με το Workshop

Ενα μειονέκτημα (σοβαρό για μένα) που δεν το 'χετε αναφέρει έως τώρα είναι ότι:
η μετακίνηση και το μέγεθος των υπότιτλων ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ για sub αρχεία, μόνο για srt.
Με άλλα λόγια οι ελληνικοί μας υπότιτλοι βγαίνουν βάση των επιλογών που έχετε κάνει από το subtitle creator.

Αν βρει κάποιος λύση να μετακινούνται ας μας το πει.

Δεν το εψαξα καν, ουδεποτε χρειάστηκε μετακίνηση ουτε αλλαγη μεγεθους (βλεπω σε προβολέα)

Αυτό που έκανα είναι να αλλάξω το vertical position από το Subtitle creator και από το 470 (default) το έβαλα 430 και έπαιξαν μια χαρά μέσα στην εικόνα οι υπότιτλοι.

Αλλά από το μηχανάκι, γιόκ... :mad:

Οσο για τους υπότιτλους και την μετακίνησή τους, ναι, γίνεται, αλλά δεν θυμάμαι πως το είχα κάνει. Νομίζω, αν δεν κάνω λάθος, την ώρα που παίζει η ταινία υπάρχει ένας τρόπος να τους μετακινήσεις προς τα εκεί που θέλεις.

Mr. Panos τι υπότιτλους είχες μετακινήσει; αγγλικό srt;

Εδώ λένε για νέο firmware που βγήκε (δεν έχει ανέβει επίσημα ακόμα στο site) μπορεί να είναι beta .
Το κατέβασα, αλλά δεν το βάζω καθώς βλέπω ότι αρκετοί παραπονέθηκαν για προβλήματα.
Οποιος θέλει να πειραματιστεί ιδού:
http://www.mpcclub.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=17249

Mr. Panos τι υπότιτλους είχες μετακινήσει; αγγλικό srt;

Τάσο, καλημέρα. Τελικά, επειδή το δοκίμασα κι εγώ, είναι όπως το λες. Ενώ φαίνεται να μπορείς να μετακινείς τους υπότιτλους, επειδή είναι σε μορφή φωτογραφιών οι υπότιτλοι (sub/idx) δεν μπορούν να μετακινηθούν. Προφανώς λοιπόν η μετακίνηση αφορά αποκλειστικά ταινίες με υπότιτλους srt.
Sorry Τάσο, αλλά επειδή από το τηλεκοντρόλ είχα δει ότι μπορούν να μετακινηθούν οι υπότιτλοι, νόμιζα ότι μετακινούνται όλα τα είδη. Αλλά διαπίστωσα κι εγώ ότι ενώ τους μετακινείς, όταν παίζουν είναι στην ίδια θέση.

Ρε παιδιά, σίγουρα αυτή η ρύθμιση, σχετικά με το κεντράρισμα των υπότιλων, δεν μπορεί να ορισθεί κάπως από το πρόγραμμα μετατροπής τους σε sub/idx;;;
Ίσως όχι από κάθε πρόγραμμα αλλά κανένα δεν μπορεί να πάρει κάποια σχετική μέριμνα;
Δε το έχω ψάξει βέβαια αλλά έτσι όπως το καταλαβαίνω, θα έπρεπε αυτό το ζήτημα να μπορεί να είναι ευθύνη και ενός τέτοιου προγράμματος μετατροπής, με βάση το ότι, όπως λέτε, το παραγόμενο αποτέλεσμα είναι κάτι σα "φωτογραφία".

Φυσικά, μπορεί να κάνω και λάθος!

Ρε παιδιά, σίγουρα αυτή η ρύθμιση, σχετικά με το κεντράρισμα των υπότιλων, δεν μπορεί να ορισθεί κάπως από το πρόγραμμα μετατροπής τους σε sub/idx;;;
Ίσως όχι από κάθε πρόγραμμα αλλά κανένα δεν μπορεί να πάρει κάποια σχετική μέριμνα;
Δε το έχω ψάξει βέβαια αλλά έτσι όπως το καταλαβαίνω, θα έπρεπε αυτό το ζήτημα να μπορεί να είναι ευθύνη και ενός τέτοιου προγράμματος μετατροπής, με βάση το ότι, όπως λέτε, το παραγόμενο αποτέλεσμα είναι κάτι σα "φωτογραφία".

Φυσικά, μπορεί να κάνω και λάθος!

Μα αυτό έγραψα παραπάνω στο ποστ #151
Φυσικά και γίνεται από το πρόγραμμα (Subtitle creator).

Μα αυτό έγραψα παραπάνω στο ποστ #151
Φυσικά και γίνεται από το πρόγραμμα (Subtitle creator).
Ουπς!!!
Έχεις δίκιο!:blush:

Παρασύρθηκα λίγο από τα λεγόμενα των τελευταίων posts που μου έδειχναν σα να μην έχει αντιμετωπισθεί το θέμα γενικότερα.

Sorry pal!

Sorry Τάσο, αλλά επειδή από το τηλεκοντρόλ είχα δει ότι μπορούν να μετακινηθούν οι υπότιτλοι, νόμιζα ότι μετακινούνται όλα τα είδη. Αλλά διαπίστωσα κι εγώ ότι ενώ τους μετακινείς, όταν παίζουν είναι στην ίδια θέση.

Αχ αχ αχ αχ αχ ..... -bye-

Καλά αυτοί οι κορεάτες είναι πολύ αστείοι....

Στα νέα μηχανάκια από μέσα Ιουνίου και μετά, στο νέο firmware 1.2.52 έχουν κλειδώσει την γλώσσα και είναι στα κορεάτικα ,η αγγλική επιλογή είναι inactive. :bang: Αν βάλεις το προηγούμενο firmware (1.1.44) παίζουν κανονικά τα αγγλικά και οι άλλες γλώσσες κανονικά.

Το θέμα ποιό είναι; ότι τα κορεάτικα βγαίνουν μόνο στο Setup menu. Στην αρχή σε πιάνει πανικός αλλά τα πράγματα είναι εύκολα διότι απλούστατα η οθόνη του μηχανήματος δείχνει ΟΛΕΣ τις επιλογές στα αγγλικά κανονικότατα και το menu αλλά και τις επιλογές OSD κατά την διάρκεια που παίζει η ταινία όπως Subtitles, Audio κλπ φυσικά και το τηλεκοντρόλ είναι κι αυτό στα αγγλικά κανονικά.

ή το κλειδώνεις ή δεν το κλειδώνεις ρε μεγάλε.... :flipout::flipout: