DVICO TViX HD M-6500A

pantws kai to 4100 pou exw egw den exei kollisei pote, oute me xvid, oute me mkv.
kai fusika exei toso smooth playback pou tha to znleue kai to pio kalo htpc.

Καλησπέρα!!Είμαι και εγω κάτοχος του m6500 από τον Φεβρουάρη.Είναι το καλύτερο γκαντζετάκι μακράν και συνδυασμό με ένα προβολέα οπτομα hd 80 βγάζει φανταστική εικόνα!!!!Του έχω κοτσάρει και 1 τερρα πανω και είναι μπόμπα!!(Σήμερα έχω μόνο 100gb free!!)Τα παίζει όλα το ρημάδι αλλά μόνο με το firmware 1.1.44.Δοκίμασα να παίξω το gladiator που κατεβασα 21.6gb 1080p kai kόλλαγε με το 1.2.52...Τον 1.3.10 μην τον βάλετε καθόλου..βγάζει μεν ήχο hd dts kai dolby αλλά υπάρχει πρόβλημα στο πάιξιμο πολλών αρχείων και στην ομαλη ροή 24p.
¨Εχω κάνει και τρελή αξάσκηση στην αγγλική γλώσσα καθώς δεν έχω καταφέρει ακόμα να του βάλω ελληνικούς υπότιτλους.(Ναι διάβασα τα ποστ , κατέβασα τα προγράμματα αλλά και πάλι τίποτα...Δεν πειράζεί...)

Υ.Γ.
Να ναι καλά τα παρακάτω sites poυ έχουν δώσει αξία στην forthnet μου!!!
http://www.bit-hdtv.com/
http://hd-bits.ro/

Ναι αλλά με το 1.1.44 δεν βγάζει 24fps.

Με τους υπότιτλους τι να σου πω....εμένα από την πρώτη στιγμή μου έπαιξαν. Μήπως φταίει το 1.1.44 γι' αυτό;

Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει αν το συγκεκριμένο player παίζει 1080p unlimited profile; Ή αν όχι, σε ποιο σημείο σταματά να μπορεί να παίξει; Υπάρχει μία επιβεβαιωμένη περίπτωση από το mpcclub.com όπου 1080p αρχείο με 16 reference count δεν παίζει. Τα άλλα hardware players δε μπορούν να παίξουν h264 με > 4 reference count σε 1920*1080, >5 reference count σε 1920*800. Μπορεί κανείς να δοκιμάσει 1920*1080 με 6 πχ reference count; Το στοιχείο αυτό μπορείτε εύκολα να το δείτε με το mediainfo utility. Δεν έχω δει κανένα άλλο hardware player να μπορεί να παίξει h264 1920*1080 με περισσότερα από 4 reference frames και θα ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα αν το συγκεκριμένο τα καταφέρνει. Ευχαριστώ για το χρόνο σας,

mp

Re: Απάντηση: DVICO TViX HD M-6500A

Δεν μας δίνεις καλύτερα ένα link από κάποιο mkv που να έχει επιβεβαιωμένες τέτοιες προδιαγραφές να το κατεβάσουμε να το δοκιμάσουμε;

Αν έχετε account στο hdbits, κατεβάστε το:
Silent.Hill.2006.1080p.HDTV.DTS-ES.x264-ESiR
Αρκεί και το sample μόνο

Το συγκεκριμένο έχει:

Video
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 9 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 1mn 32s
Width : 1920 pixels
Height : 816 pixels
Display aspect ratio : 2.35
Frame rate : 23.976 fps
Colorimetry : 4:2:0
Scan type : Progressive
Title : Silent Hill
Language : English

mp

μα τι ηλίθιοι encoders...

ως ένα BD από 4.1 / 5 ref μπορεί να μεταφερθεί σε 5.1 / 9 ref??

Σήμερα το απόγευμα έπεσε στα χέρια μου το συγκεκριμένο μηχανάκι. Τι να σας πώ; Οτι εντυπωσιάστηκα; :SFGSFGSF:
Λίγο θα είναι.

Μέχρι τώρα έβλεπα που γράφατε αλλά δεν μπήκα καν στον κόπο να διαβάσω τί λέτε.
- Σιγά τώρα, βαριέμαι να διαβάζω γι' αυτές τις σαχλαμάρες... σκεφτόμουνα.
'Ε λοιπόν έκανα μεγάλο λάθος.
Το μηχανάκι με το που το πήρα στα χέρια μου χωρίς να κοιτάξω ούτε τα menu, και τι να κοιτάξω δηλαδή, αυτό του Τάσου βγάζει Κορεάτικα, το έβαλα ναπαίξει ματρόσκες 1080p.
Κανένα απολύτως πρόβλημα. Δοκίμασα να το κολλήσω, πίσω μπρός 8Χ, 16Χ... τίποτε, δούλευε τζάμι.
- Για να σε δώ τώρα στα full hd, λέω...
Βάζω το BR Μπόνυ και Κλάϊντ... Κι εδώ νερό... Άψογο!!
Δεν δοκίμασα υπότιτλους, έπρεπε να μετατρέψω τα .srt που είχα σε .sub αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τάσου εκεί δεν έχει πρόβλημα.
Δεν ξέρω που έχει (άν έχει) πρόβλημα, δεν ξέρω αν κάποια με περίεργο encoding όπως λέτε δεν τα παίζει, θα το δοκιμάσω αναλυτικότερα και θα δώ, εμένα πάντως μου έρεσε πάρα πολύ το μηχανάκι.
Αν έπαιζε και HD-DVD..... Αλλά μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας... Έτσι;
Αν, εν τω μεταξύ, δεν ανακαλύψω κάποιο σοβαρό μειονέκτημα... το αγόρασα όχι αύριο...χθές... :music-smiley-005:

Απάντηση: Re: Απάντηση: DVICO TViX HD M-6500A

Αν έχετε account στο hdbits, κατεβάστε το:
Silent.Hill.2006.1080p.HDTV.DTS-ES.x264-ESiR
Αρκεί και το sample μόνο

UPDATE

Έχεις δίκιο. Το sample του Born Ultimatum ενώ ξεκινάει μιά χαρά στα 44 sec κολλάει.

Αν αναφέρεστε στο sample του The.Bourne.Ultimatum.2007.1080p.HDDVD.DTS.x264-CtrlHD που έδωσα στον Τάσο, αυτό παίζει κανονικά σε pc με software only decoding (CoreAVC, ffdshow). Δεν παίζει με DXVA acceleration.
Το συγκεκριμένο ήταν 1920*800 με 8 reference frames. Θα προσπαθήσω να βρω στη συλλογή μου και ένα με 6. Σε αυτή την ανάλυση σίγουρα μπορεί να παίξει με 5 reference frames.

mp

Re: Απάντηση: DVICO TViX HD M-6500A

Αν, εν τω μεταξύ, δεν ανακαλύψω κάποιο σοβαρό μειονέκτημα... το αγόρασα όχι αύριο...χθές... :music-smiley-005:
:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: …γνωστός φίλος μέλος του club έχει κατουρηθεί στο γέλιο με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση του Κος Μπαμπης… γιατί πρόσφατα αναρωτιόμουν πως και δε το έχει χτυπήσει ακόμα… πάει Μπάμπη χάλασες και εσύ…ΑΡΓΗΣΕΣ :BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Απάντηση: DVICO TViX HD M-6500A

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: …γνωστός φίλος μέλος του club έχει κατουρηθεί στο γέλιο με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση του Κος Μπαμπης…

Ποιός είναι αυτός; :rifle:

Κι εκτός των άλλων, δεν άργησα εγώ... Ο Τάσος άργησε να με ενημερώσει. :nounder:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DVICO TViX HD M-6500A

Ποιός είναι αυτός; :rifle:

Κι εκτός των άλλων, δεν άργησα εγώ... Ο Τάσος άργησε να με ενημερώσει. :nounder:

Ναι, ναι σε ξέρω εσένα πάντα φταίει κάποιος άλλος :slapface: … αλλά συγχωρείσαι γιατί τώρα τελευταία είχες μεγάλο θέμα αν θα πρέπει να Planar-εις η να Lumag-αρεις την εικόνα :grandpa:

:idea: o Pan-Man παρήγγειλε η όχι ακόμη ? ;)

Να ρωτήσω κάτι...

Επειδή "πετάω" μέσα στον σκληρό ότι ταινία βρω και έχω ήδη αρχίσει να χάνω την μπάλα, αφού ο τίτλος πλέον δεν είναι αρκετός πολλές φορές για να καταλάβεις ποιά ταινία είναι ποιά, μήπως υπάρχει κανάς τρόπος να έχουμε και κανα avatar της ταινίας να θυμόμαστε ποιά ταινία είναι;

πολλά ζητάω ε;:grinning-smiley-043

Τασο δεν σε καταλαβαίνω! Αν εισαι τοσο ...αμελής ώστε να πετάς μέσα αταξινόμητες και χύμα τις ταινίες...θα έχεις την υπομονή να φτιάχνεις αβατάρ για καθεμία; (αν αυτό γινόταν που δεν νομίζω...). Στον χρόνο που θα ετρωγες να φτιάξεις τα αβατάρ, κανεις μιά ταξινομησούλα σπεσιαλ!

Καταρχήν να χαιρετήσω όλα τα παιδιά και σε αυτή την κατηγορία!
Εδω και μερικες μερες ειμαι και εγώ κατοχος που TViX 6500 και προσπαθω σιγα σιγα να προσανατολιστώ.
Δύο ερωτήσεις θα ήεθελα να κάνω, που οσο και αν ακουστουν χαζες, δεν βρηκα ξεκάθαρη απάντηση (στο ψάξιμο που έκανα).
1) Τι sata σκληρο παιρνει μέσα; τους μεγάλους 3,5'' ή τους 2,5'' για laptop.
2) Επειδή με ενδιαφέρει πολύ και ο παράγοντας μουσική, υπαρχει η δυνατοτητα για δημιουργία playlists ή τη χρησιμοποίηση κάποιων έτοιμων;