DVICO TViX HD M-6500A

Απάντηση: Re: DVICO TViX HD M-6500A

Παιδια,λιγη βοηθεια please !!!! Ειχα συνδεσει το Tvix με LCD τηλεοραση με θυρα component.Δουλευε μια χαρα,με αναλυση 1080i.μετα το συνδεσα με καλωδιο HDMI-HDMI (το component το εβγαλα) και δεν ανοιγει.λεει η οθονη BOOT-LOADING-BOOT-LOADING.Το κουμπακι TV OUT δεν βοηθαει.Ξερει κανεις τι γινεται?

To component είναι αναλoγική σύνδεση και το hdmi ψηφιακή. Για να έχεις εικόνα από το hdmi πρέπει να επιλέξεις ΕΣΥ από το Menu να ενργοποιήσεις την έξοδο hdmi.
Το θέμα είναι να δεις το menu. Λογικά με το TV OUT γυρίζει σε pal και ntsc η εικόνα θα πρέπει να δεις το τηλεκοντρόλ στην οθόνη της τηλεόρασης (πλέον όλες υποστηρίζουν και ntsc σήμα) οπότε με το που θα το δεις πατάς το ΟΚ και προχωράς στο menu.

Αν ξαναβάλεις το Component καλώδιο θα δουλέψει? δεν το δοκιμάζεις και αυτό καλού κακού....

κάτι που ξέχασα. Για να σου εμφανιστεί η εικόνα με το τηλεκοντρόλ σε PAL ή σε NTSC mode πρέπει να έχεις κάνει Factory default. Αυτό μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα από την οθόνη του μηχανήματος. Συμβουλέψου το manual για να δεις τα βήματα. Ξαναλέω είναι πολύ εύκολο.

Παιδια,ευχαριστω για την βοηθεια,αλλα δεν καταφερα τιποτα.αν ξαναβαλω component,ναι-δουλευει,ακομα και με composite δουλευει.αλλα με το HDMI δεν θελει.κανω το εξης- FActory default,ανοιγω με το component (με HDMI δε ανοιγει) .στο Menu-A/V βαζω TV Standart:PAL,Auto switch:PAl/ntsc,TV type-16:9,VIDEO PORT-HDMI,VIDEO OUT MODE-1080p.Συνδεω το HDMI,παταω Apply now και παλι BOOT-LOADING-BOOT-LOADING.Τι κανω λαθος?

Βεβαια !!! Ειναι Sony W2000. Στην ιδια θυρα ειχα συνδεσει το PS3 και επαιζε το blu-ray σε 1080p.

Δεν είμαι σίγουρος έχει VIDEO OUT MODE : AUTO???? κάτι τέτοιο του είχα βάλει....

Καλησπέρα !

Ενδιαφέρομαι άμεσα για αγορά multimedia hard disk και η περίπτωση του TViX HD M-6500A (ή καλύτερα το 6510) ακούγεται πολύ καλή, με εξαίρεση την αδυναμία με τους ελληνικούς υπότιτλους !

Απορίες :
  1. Αξίζει η αγορά του 6500 (ή 6510) έναντι του 4100 ;
  2. Ρίχνοντας μια ματιά στα firmwares , κατά τη σύνδεση HDMI, λειτουργεί ή όχι ή έξοδος ήχου SPDIF ; (θέλω να συνδέσω τον ήχο στον AV ενισχυτή)
  3. Με δεδομένο ότι η τηλεόρασή μου έχει προδιαγραφές μέχρι 1080i (Philips 42PF9966) με είσοδο DVI (οπότε θα χρειαστώ καλώδιο προσαρμογέα),
    θα με κάλυπτε η αγορά του φθινότερου Popcorn ή το tvix υπερτερεί και σε θέματα πέρα από mkv 1080p ; (ο Τάσσος Οικονόμου νομίζω ότι μπορεί να μου καλύψει αυτή την απορία)
Έχω όμως επιπλέον και συγκεκριμένες απαιτήσεις (απλές αλλά σημαντικές για μένα) - που δεν αφορούν δυνατότητες video - και θα ήθελα τη βοήθειά σας, για το αν με καλύπτει το tvix :
  1. Υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας playlists τραγουδιών από το tvix ; (σε κάποιο post διάβασα - μόνο - για μια "μπελαλίδική" μεταφορά playlists από το pc)
  2. Στις περιπτώσεις playlists τραγουδιών, υπάρχει δυνατότητα delay (επικάλυψης) κατά την μετάβαση από το ένα τραγούδι στο άλλo, ώστε να ανταποκριθεί σε ένα party;
  3. Υπάρχει δυνατότητα προβολής εικόνων σε slideshow, με εφέ μετάβασης, και δυνατότητα να παίζει παράλληλα μουσική (από την mp3 συλλογή μου),
    κατά τη διάρκεια της προβολής;
  4. Μπορώ να έχω ασύρματη δικτύωση, απλά με ένα USB Wi-Fi Stick ;
Αναφορικά με τα multimedia hard disks (και streamers) γενικότερα, υπάρχει thread με συγκριτικά ;
Για την ώρα για τα μόνα που έχω σοβαρή άποψη και "ψήνομαι" είναι tvix και PCH !
Από την γενικότερη αναζήτησή μου όμως, επιλέγοντας μόνο αυτά που, εκ πρώτης, πληρούν σημαντικές προδιαγραφές, κατέληξα στα παρακάτω :
  • Egreat_NMT (ίσως ο m3fisto να έχει σχηματίσει άποψη)
  • MediaGate MG-450HD
  • Dane-Elec SoSmart
  • Emtec Movie Cube R500
  • FreeCom Network Mediaplayer-450 WLAN
  • Iomega ScreenPlay HD
  • MemUp Media Disk MX
  • Rixid Atlanta FG-800 & Rixid Hollywood FG-1000R
  • Storex AiVX-360HD & Storex AiVX-365HD & Storex MPIX 358HD
Ευχαριστώ για την υπομονή σας και θα εκτιμούσα πολύ αν κάποιος απαντούσε σε όλες μου τις απορίες !

κατά τη σύνδεση HDMI, λειτουργεί ή όχι ή έξοδος ήχου SPDIF ; (θέλω να συνδέσω τον ήχο στον AV ενισχυτή)

Λειτουργεί κανονικότατα..........Εγώ το έχω συνδέσει με τον Yamaha DSP-AX2 και γίνεται το έλα να δεις μέσα στο σπίτι!!!!!
Δυστυχώς μόνο σε αυτό σου το ερώτημα μπορώ να σου απαντήσω μετά βεβαιότητας, για τα υπόλοιπα ίσως μπορέσουν κάποιοι άλλοι κάτοχοι -bye-

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση gatsouni.

Ελπίζω να έχω ανταπόκριση και από άλλους για τα υπόλοιπα θέματα !

Να ρωτήσω κάτι.
Αν την ώρα που παίζει μια ταινία βρίσκεται το μηχάνημα πίσω από την οθόνη προβολής (πανί), θα το πιάνει το τηλεκοντρόλ ή πρέπει να έχει οπτική επαφή;

Last edited:
Re: Απάντηση: DVICO TViX HD M-6500A

Να ρωτήσω κάτι.
Αν την ώρα που παίζει μια ταινία βρίσκεται το μηχάνημα πίσω από την οθόνη προβολής (πανί), θα το πιάνει το τηλεκοντρόλ ή πρέπει να έχει οπτική επαφή;

Λίγο δύσκολο το βλέπω, καθώς δε χρησιμοποιεί την τεχνολογία wi-fi - όπως π.χ. το τηλεχειριστήριο του PS3. Αν το τοποθετήσεις ακροβώς πίσω από το πανί δε θα πιάνει. Αν το βάλεις λίγο πιο πίσω και σε γωνία - όχι δηλαδή παράλληλα με το πανί - ίσως με την ανάκλαση του σήματος να πιάνει

Υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας playlists τραγουδιών από το tvix ; (σε κάποιο post διάβασα - μόνο - για μια "μπελαλίδική" μεταφορά playlists από το pc)

Δε μπορείς να δημιουργήσεις playlist, αλλά αν το έχεις σε δίκτυο με τον υπολογιστή μπορεί να παίξει playlists που έχεις ήδη στον υπολογιστή - αν θυμάμαι καλά μπορεί να αναγνωρίσει ένα από τα δύο αρχεία (.pls ή .m3u)- αλλά δυστυχώς δε θυμάμαι ποιο και δε θα είμαι στο σπίτι μου για τις επόμενες 15 μέρες

Δε μπορείς να δημιουργήσεις playlist, αλλά αν το έχεις σε δίκτυο με τον υπολογιστή μπορεί να παίξει playlists που έχεις ήδη στον υπολογιστή - αν θυμάμαι καλά μπορεί να αναγνωρίσει ένα από τα δύο αρχεία (.pls ή .m3u)- αλλά δυστυχώς δε θυμάμαι ποιο και δε θα είμαι στο σπίτι μου για τις επόμενες 15 μέρες
Μπορεις να δημιουργησεις playlist μια χαρα. Τη φτιαχνεις στο pc (με τον vlc για παραδειγμα) και μετα με το wordpad απλα διαμορφωνεις το path.

Μπορεις να δημιουργησεις playlist μια χαρα. Τη φτιαχνεις στο pc (με τον vlc για παραδειγμα) και μετα με το wordpad απλα διαμορφωνεις το path.

Εγώ κατάλαβα αν μπορείς να δημιουργήσεις Playlist μέσω του TVIX....

σχετικά με το 6500 και τους ελληνικούς υποτιτλους, στο firmware 1.22.52F δουλεύουν και τα .srt και τα .idx

το μόνο που χρειάζεται να κάνετε χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε τα subs σας σε όλα τα videakia απο .srt σε .idx είναι να αλλάξετε το font του 6500.

εγω πχ έκανα ότι είχα κάνει και στα αγγλικά vista για να παίζουν σωστά τα ελληνικά στο vobsub, άλλαξα τα Arial σε Arial Greek.

το ίδιο αρχείο έβαλα και στο root directory του tvix και μετα το επέλεξα απο το setup menu.

είναι πολυ απλό.

Τι εννοείς το ίδιο αρχείο;
Πήρες το αρχείο των fonds arial greek από τα windows και το έβαλες στο root directory του 6500Α;