E - smoke...

δηλαδή όλοι μας κατεβάζουμε βατάκια με τον χρόνο πλην ενός ο οποίος ανεβάζει?κατάλαβα καλά? :antlers:

δεν μπορώ να μην τον πειράξω...180 βατάκια είναι αυτά.. :flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ελα ρε το ειδα εγω το βιντεο που ξερω Γερμανικα.
Στο 21:16 τον ακους να λεει οτι κανει ρυθμιση "αμπανταμ μπαμπανταμ". Κατι δηλαδη σαν το δικο μας "κοκοψινια με κοκοκοψαρα".
Μην μπερδευεσαι λοιπον, ευκολο ειναι. :ernaehrung004:

ρε μπαγάσα, μεταφραστής του Τσίπρα να γίνεις... :flipout:

Απάντηση: Re: E - smoke...

Μια που μιλάμε για καμινάδες, όσοι είστε πνευμονικοί, ρίχτε μια ματιά σε αυτόν:

https://www.youtube.com/watch?v=NJGRQ8lOqIc

Τον δοκίμασα τη Δευτέρα και για το λόγο που έχει βγει νομίζω ότι είναι ότι πρέπει. Το καλό είναι ότι ο αέρας μπορεί να κλείσει σχετικά προσφέροντας πολλές επιλογές.

Και που να δεις τον big German που είχα. .......

Καλησπέρα,

Ποια ατμιστικά βάση αξίζει να αγοράσεις και σε ποια αναλογία (PG/VG/νερό) ?

Ξεκίνα απο 50vg/50pg. Η DIY βάση απο φαρμακείο, δεν έχει νερό - απο καπνιστική εταιρεία συνήθως έχει. Η βάση απο φαρμακείο έχει μηδενική νικοτίνη, άρα νιοκοτινούχα θα πάρεις απο εταιρεία και θα κάνεις αραίωση όπως σε βολεύει. Προσθέτεις εσύ αν θέλεις περίπου 10% ή λιγότερο (έχω διαβάσει για άλλους που έχουν φτάσει και 20%). Η βάση είναι υγροσκοπική (ειdικά η vg) έτσι γίνεται πιό υδαρή, κι όσο πιό υδαρή είναι, μουσκεύει πιό εύκολα το φυτίλι αλλά και οδηγεί πιό εύκολα σε διαρροές. Το νερό καλό είναι να είναι απεσταγμένο. Εχω χρησιμοποιήσει και το συσκευασμένο ιατρικό νερό (ενέσιμο λέγεται), αλλά και νερό βρύσης - καμμία διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα και στην γεύση - αν και πολλοί ορκίζονται στο απεσταγμένο κι άλλοι στο βρύσης...

Last edited:
Ξεκίνα απο 50vg/50pg. Η DIY βάση απο φαρμακείο, δεν έχει νερό - απο καπνιστική εταιρεία συνήθως έχει. Η βάση απο φαρμακείο έχει μηδενική νικοτίνη, άρα νιοκοτινούχα θα πάρεις απο εταιρεία και θα κάνεις αραίωση όπως σε βολεύει. Προσθέτεις εσύ αν θέλεις περίπου 10% ή λιγότερο (έχω διαβάσει για άλλους που έχουν φτάσει και 20%). Η βάση είναι υγροσκοπική (ειdικά η vg) έτσι γίνεται πιό υδαρή, κι όσο πιό υδαρή είναι, μουσκεύει πιό εύκολα το φυτίλι αλλά και οδηγεί πιό εύκολα σε διαρροές. Το νερό καλό είναι να είναι απεσταγμένο. Εχω χρησιμοποιήσει και το συσκευασμένο ιατρικό νερό (ενέσιμο λέγεται), αλλά και νερό βρύσης - καμμία διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα και στην γεύση - αν και πολλοί ορκίζονται στο απεσταγμένο κι άλλοι στο βρύσης...

Είναι απαραίτητο να έχει η Βάση νερό ?

Είναι απαραίτητο να έχει η Βάση νερό ?

Εγω δεν τις νερωνω. Συνηθως παίρνω 100%vg ή 80vg/20pg. Όταν σε αυτες προσθέσεις το άρωμα θα αλλάξεις την αναλογία (το άρωμα το υπολογίζεις ως pg). Δηλαδη αν το άρωμα σου ειναι 10% και η βάση 80/20 τοτε το τελικό αποτέλεσμα θα σου ειναι 70/30. Απο βάσεις εγω προτιμω την pink mule και την revolute.

Oι βάσεις απο ατμομάγαζα συνήθως έχουν το νερό ήδη μέσα. Γιαυτό και συχνά γράφουν στις οδηγίες οτι δεν χρειάζονται αραίωση. Επίσης, α)πιάνει όγκο β)εξυπηρετεί τον πελάτη. Αυτό όμως σημαίνει οτι στην πράξη αγόρασε κανείς 90ml ή 900ml αντί για 100 ή 1000...
Οι βάσεις απο φαρμακείο (η VG - γιατί η PG είναι ήδη αρκετά "νερουλή") είναι πιό πηχτές - να φανταστείτε η 99.8% μηδενική VG που πήρα απο φαρμακείο (κατασκευάζεται στις Σέρρες), δεν υπάρχει περίπτωση να αντληθεί με μεταλλική βελόνα (χρησιμοποίησα τελικά χοντρή βελόνα για άλογα και αγελάδες για αυτή την δουλειά lol).
H νικοτινούχα 36mg βάση 50/50 που πήρα, την πήρα απο την e-cig (κάπου στα Μεσόγεια είναι η εταιρεία), και μου ήρθε σε ίδια ακριβώς συσκευασία όπως αυτή που ήρθε απο το εργοστάσιο των Σερρών, κάτι που με οδηγεί να σκεφτώ οτι ίσως είναι και ο αρχικός κατασκευαστής της νικοτινούχας. Αψογη βάση άοσμη και άγευστη.

Re: Απάντηση: E - smoke...

Το νερό καλό είναι να είναι απεσταγμένο. Εχω χρησιμοποιήσει και το συσκευασμένο ιατρικό νερό (ενέσιμο λέγεται), αλλά και νερό βρύσης - καμμία διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα και στην γεύση - αν και πολλοί ορκίζονται στο απεσταγμένο κι άλλοι στο βρύσης...

Αν δεν βάλεις WFI η αντίσταση θα ανεβάζει τιμή κάθε λίγο και λιγάκι λόγω των αλάτων.
Στην τελική, 1 λίτρο WFI κοστίζει κάπου στα 3 και αρκεί για να αραιώσεις κάπου στα 7-8 λίτρα βάσης. Γιατί να μην το χρησιμοποιήσεις;

Εγω δεν τις νερωνω. Συνηθως παίρνω 100%vg ή 80vg/20pg.

H 100% VG είναι πηχτή σαν μέλι.
Ακόμη και σε dripper να θέλεις να το βάλεις θα θέλεις κουτάλι. :p

Οι pink mule (η purple συγκεκριμένα -70/30 VG/PG) αναραιωτες δεν είναι? Την χρησιμοποιεί κανείς, και με πόση αραίωση?

Μια Pink Mule που έχω χρησιμοποιήσει, είναι μεν αναρραίωτη αλλά λόγω της PG δεν είναι μπετόν. Βέβαια το θέλει το νεράκι της.

ωραία ρε αλάνια, να σας βάλω ένα μαθηματικό πρόβλημα να δω τι πουλιά πιάνετε :p
Θέλω να φτιάξω βάση 80-20 vg/pg 6mg νικοτίνης.
Προτιμώ να αγοράσω ξεχωριστά 100μελα VG και PG.
Τι αγοράζω, τι ανάμειξη κάνω ωστε να βγάλω την μικρότερη δυνατή ποσότητα του παραπάνω (80/20) με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες (περισσευούμενη vg/pg)?
Για να σας δω... :grinning-smiley-043

Τι αγοράζω, τι ανάμειξη κάνω ωστε να βγάλω την μικρότερη δυνατή ποσότητα του παραπάνω (80/20) με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες (περισσευούμενη vg/pg)?

Αν και πουλια συνηθως δεν πιανω :grandpa:

http://ejuice.breaktru.com/

ευκολο κι απλο -bye-

Γενικά αν διαβάσεις το πώς κάνει ο καθένας τα υγρά του, θα δεις ότι παρότι λέμε 80/20 κλπ κλπ, τελικά όλοι μας κάνουμε κάτι διαφορετικό.

Να λοιπόν τι θα έκανα εγώ. Θα αγόραζα:

1. Αναρραίωτη VG
2. Νικοτινούχα VG
3. PG
4. WFI

Αρχικά θα αρραίωνα την VG με όσο νερό ήθελα και θα την είχα σε ένα μπουκάλι μόνη της. Θα έφτιαχνα πχ μια αρραίωμένη VG με 15% WFI (85ml VG – 15ml WFI). Αν επρόκειτο βέβαια στο τέλος να βάλω και πολύ PG δε θα αρραίωνα 15% αλλά λιγότερο, πχ 10% (γούστα είναι αυτά.). Οι περισσότερες ατμιστικές VG που δεν είναι απο φαρμακείο είναι ήδη αρραιωμένες, οπότε μπορείς και να το παρακάμψεις αυτό το βήμα αν ξέρεις τι έχεις αγοράσει.

Θέλω να κάνω 6ρα 100ml άρα το τελικό μείγμα θα έχει:

100 x 6 = 600mg Νικοτίνης.

Έστω ότι η νικοτινούχα μου είναι 18ρα, άρα χρειάζομαι από αυτήν:

600/18=33,3ml

Το τελικό μείγμα θέλω να έχει 20% PG, αρα θέλω και 20ml PG.

Από τα 80ml VG που πρέπει να βάλω, αφαιρώ τα 33,33 της νικοτινούχας και έχω:

80-33,3 = 46.7ml
της αρραιωμένης VG που έφτιαξα στην αρχή.

Οπότε για 100Ml τελικής βάσης θέλω:

- 20ml PG
- 33,3ml VG Νικοτινούχα 18ρα
- 46.7 μηδενική αρραιωμένη VG που έφτιαξα μόνη της στο πρώτο βήμα.

Με το παραπάνω έχεις φτιάξει σκέτη βάση 80/20. Σκέψου ότι αν βάλεις άρωμα θα αυξήσεις την PG, οπότε μπορείς να κάνεις υπολογισμό από το μηδέν βάζοντας στα υπόψιν και το άρωμα ως PG.

Last edited:

Πάμε σιγά σιγά... :p
Η νικοτίνη σου σε τι είναι διαλυμένη (νομίζω μόνο σε VG έρχεται) και σε τι συγκέντρωση;
Το άρωμά σου σε τι είναι διαλυμένο (υπάρχουν και κάποια σε VG) και πόση ποσότητα θα βάλεις;

Ας πούμε ότι θα βάλεις 10% άρωμα διαλυμένο σε PG (όπως τα περισσότερα) και η νικοτίνη σου είναι στα 20mg/100ml διαλυμένη σε 100% VG.
Για να πάρεις 6mg/100ml θέλεις 30ml από το υγρό που περιέχει τη νικοτίνη σου.
Αυτόματα έχεις 10ml PG 30ml VG.
Guess what.
Θέλεις ακόμη 10ml PG + 50ml VG.

Τώρα παίζει το εξής...
Τα υγρά που παίρνεις είναι αραιωμένα με WFI ή όχι;
Αν όχι, έχεις στα χέρια σου ένα όμορφο σιρόπι που μπορείς να βάλεις μόνο σε dripper ή κάποιον ατμοποιητή που να δέχεται πολύ πηχτά υγρά.
Αν ναι, τότε 80/20 δεν θα έχεις ποτέ.
Η συνηθισμένη αραίωση είναι κάπου στα 10 με 15% (μάλλον 15% όταν μιλάμε για τόση πολύ VG) οπότε θα έχεις στην καλύτερη (με 10%) 72% VG / 18% PG / 10% WFI.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Είδες άμα έχεις training που γράφεις πιο αργά;
Με πρόλαβε ο συνονόματος. :p

εντάξει ρε παιδιά έχετε πάει τα ατμιστικά μαθηματικά ένα βήμα παραπέρα, το παραδέχομαι... :grinning-smiley-043
Ας πούμε ότι θέλω (και αλήθεια είναι) ότι θέλω να ψωνίζω τις παρακάτω βάσεις για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο το παράδειγμα

1)http://www.vaporsolutions.gr/atmos-lab/184-mist.html
μηδενική VG με νεράκι 10-15%

2)Την ίδια με 20mg νικοτίνη

3)και την παρακάτω μηδενική pg
http://www.vaporsolutions.gr/atmos-lab/180-thunder.html

Πόσα μπουκάλια από τα τρια αυτά είδη πρέπει να πάρω και τι μίξη πρέπει να κάνω ώστε να βγάλω 6άρα 80-20 χωρίς να με νοιάζει η ακρίβεια στην αναλογία (ας είναι γίνει και 70-30) και να μου περισσέψουν όσο το δυνατόν λιγότερα υλικά σαν φύρα?

εντάξει ρε παιδιά έχετε πάει τα ατμιστικά μαθηματικά ένα βήμα παραπέρα, το παραδέχομαι... :grinning-smiley-043
Ας πούμε ότι θέλω (και αλήθεια είναι) ότι θέλω να ψωνίζω τις παρακάτω βάσεις για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο το παράδειγμα

1)http://www.vaporsolutions.gr/atmos-lab/184-mist.html
μηδενική VG με νεράκι 10-15%

Νικο το 80-20 ή το 70-30 το θες οπωσδηποτε. ? Εχεις δοκιμασει αυτη την αναλογια και σου καθεται καλυτερα. ?
Ρωταω γιατι κυκλοφορουν και βασεις balanced 50-50 οπου μπορουν να σε γλυτωσουν απο υπολογισμους, εξτρα μπουκαλακια αν δεν θες να καθεσαι να υπολογιζεις κλπ.
Αναζητας τα μεγαλυτερα ντουμανια στον αντιποδα της περισσοτερης γευσης με παραπανω PG, ή νιωθεις οτι η επιπλεον PG σε γρατζουναει και σε ερεθιζει παραπανω στο λαιμο. ?
2)Την ίδια με 20mg νικοτίνη

3)και την παρακάτω μηδενική pg
http://www.vaporsolutions.gr/atmos-lab/180-thunder.html

Πόσα μπουκάλια από τα τρια αυτά είδη πρέπει να πάρω και τι μίξη πρέπει να κάνω ώστε να βγάλω 6άρα 80-20 χωρίς να με νοιάζει η ακρίβεια στην αναλογία (ας είναι γίνει και 70-30) και να μου περισσέψουν όσο το δυνατόν λιγότερα υλικά σαν φύρα?

Νικο δεν σε βολευουν οι βασεις 50-50 vg/pg. ? Εχεις καποιο θεμα ερεθισμου στο λαιμο με παραπανω Pg, θελεις τα μεγαλυτερα ντουμανια της VG. ?
Αν δεν θες να μπλεκεις παντως με αναλογιες, περισσευματα κλπ καθε φορα, μια λυση ειναι και η χρηση balanced βασεων.

δυστυχώς οι 50/50 με ενοχλούν και οι σκέτες VG είναι σαν να ατμίζω αέρα.Θεωρώ ότι η αναλογία 80/20 ή 70/30 (από κάτι έτοιμα υγρά που έχω δοκιμάσει) είναι η ιδανική για εμένα..