E - smoke...

Τα ίδια θα έλεγα και σε όποιον αγόραζε Λαμποργκίνι και πήγαινε καθημερινά με 340 χλμ/ώρα.

Τα SMOK δεν είναι αυτά που πυροβολάει το κουμπί από μόνο του και χωρίς κανένα προφανή λόγο;

Παναγιώτη, το θέμα είναι ότι διαβάζουν και άλλοι που μπορεί να το θεωρήσουν πολύ λογικό να παίζουν σε τόσα watt.
Σε αυτή την περίπτωση ξεφεύγουμε από τη φιλοσοφία "κόβω το τσιγάρο" και πάμε στη φιλοσοφία "χόμπι" όπου λόγω επικινδυνότητας πρέπει να ξέρουμε τι κάνουμε.
Και εγώ έχω αναμίξει υψηλής περιεκτικότητας νικοτίνη σε βάση αλλά ξέρω πολύ καλά να χειρίζομαι χημικά, το έκανα κάτω από τον απορροφητήρα, με γάντια, μακριά μανίκια, γυαλιά και μάσκα.
Και φυσικά με τον ανάλογο σεβασμό που πρέπει να έχει κάποιος όταν γνωρίζει τι κάνει.

Το να λες απλά ότι τρέχεις με 200 είναι επικίνδυνο.
Γιατί εσύ μπορεί να το κάνεις με ferrari σε πίστα, αλλά δεν είσαι σίγουρος ότι αυτός που το διαβάζει δεν θα δοκιμάσει να το κάνει με smart στην Πατρών Κορίνθου!

BTW τη δοκίμασες την αντίσταση που σου έδωσα ή την έχεις ακόμη στην τσέπη; :p

Ποτέ δεν θα παρότρυνα κάποιον να δοκιμάσει έστω ηλεκτρονικό τσιγάρο, εάν δεν είναι ήδη βαριά εξαρτημένος καπνιστής, πόσο μάλλον να ατμίσει super subohm. Όσο συμμετείχα στο TheLab, στο αντίστοιχο νήμα, ένα δυο άτομα που δεν είχαν καπνίσει ποτέ, με ρώτησαν αν κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να δοκιμάσουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο για την απόλαυση που προσφέρει, και τους απάντησα με σαφήνεια να μην το δοκιμάσουν καν. Πρώτον γιατί υπάρχει σαφέστατα ο κίνδυνος του εθισμού τους σε αυτό, και δεύτερον γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να κάνουν το η.τ. χόμπι, όπως είναι σαφέστατα χόμπι για μένα πλέον και όχι απλά η μέθοδος διακοπής του καπνίσματος, όπως θα έπρεπε να είναι.

Και εννοείται Μιχαλιό μου ότι είναι χόμπι για μένα το η.τ. Γι´αυτό έχω δέκα μοντάκια και δώδεκα ατμοποιητές και ατμίζω δέκα διαφορετικά υγρά μέσα στην ημέρα. Γι' αυτό έχω σκάσει ένα σκασμό λεφτά. Στα δύο χρόνια ακριβώς που δεν καπνίζω θα έχα πληρώσει 3.500 ευρώ για καπνό, τσιγαρόχαρτα και φιλτράκια, ενώ τώρα έχω δώσει κάπου 2.500 έως 3.000 ευρώ στον συνολικό εξοπλισμό του η.τ. που έχω αγοράσει. Πέρα από το αδιαμφισβήτητο κέρδος για την υγεία μου, το αντίστοιχο οικονομικό κέρδος, δεν θα έλεγα ότι είναι και πολύ μεγάλο, έτσι δεν είναι; :flipout:

Η κουβέντα επίσης περί του "κινδύνου του να παρασυρθούν κάποιοι", μου ακούγεται κάπως αστεία. Λες και είμαστε στην Αμερική, που ατμίζουν όντως άπειροι έφηβοι, οι οποίοι δεν είχαν καπνίσει ποτέ κανονικό τσιγάρο. Γνωρίζετε όλοι σας πολύ καλά ότι δεν ισχύει αυτό στην ελλάδα, όλοι όσοι ατμίζουν η.τ. είναι πρώην βαριά εξαρτημένοι καπνιστές, και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι και κάποιας ηλικίας. :grandpa:

Είμαι πενήντα ετών και νομίζω ότι είσαστε επίσης όλοι σας κάποιας συγκεκριμένης ηλικίας, τουλάχιστον άνω των τριάντα δηλαδή. Για πείτε μου, πόσοι πιστεύετε ότι είναι οι 18ρηδες ή 20ρηδες που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο νήμα; :flipout: Το να λέμε λοιπόν ότι ένας ώριμος άντρας 30, 40 ή 50 ετών "παρασύρθηκε", ακούγεται κάπως γραφικό, γιατί απλά τότε δεν μιλάμε για "ώριμο" άντρα. :flipout:

Αυτό το θέμα αποτελεί και τη μόνιμη διαφωνία μου με τον Χασοδίκη, όταν μιλάμε για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Τείνει σχεδόν να εκμηδενίσει την "ατομική ευθύνη" του καθενός από εμάς, ενώ εγώ δίνω μέγιστο βάρος στην ατομική ευθύνη που πρέπει να έχει ο καθένας από εμάς για τις πράξεις του και τις επιλογές του. Κανένας δεν μας "παρασύρει" σε οτιδήποτε κατά την ταπεινή μου άποψη σε αυτές τις ηλικίες, εμείς είμαστε αρκετά ανώριμοι σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αφηνόμαστε να παρασυρθούμε.

Ακόμα στην τσέπη την έχω την αντιστασούλα, θα πρέπει να τη βρω.

Και μέσα στον αναμενόμενο πόλεμο που έχουν κηρύξει ήδη οι καπνοβιομηχανίες κατά του η.τ., με πληρωμένες και κατευθυνόμενες ιατρικές έρευνες, λαδωμένα κίτρινα άρθρα στον τύπο κάθε μορφής, λαδωμένες κυβερνήσεις οι οποίες θα προσπαθήσουν να περάσουν αυστηρούς νόμους κατά της χρήσης του η.τ., θα υπάρχουν πάντα και οι αντικειμενικές φωνές των επιστημόνων που θα προσπαθήσουν να πουν την αλήθεια, όπως του κ. Φαρσαλινού στην Ελλάδα, ο οποίος ήδη χαίρει μεγάλης εκτίμησης και σεβασμού στο εξωτερικό. Μία ακόμη επιστημονική φωνή έρχεται να προστεθεί υπέρ της χρήσης του η.τ., αυτή της Linda Bault, της καθηγήτριας του Ιδρύματος Έρευνας για τον καρκίνο του Ηνωμένου Βασιλείου. Για διαβάστε... :grinning-smiley-043

http://www.zougla.gr/ilektroniko-tsigaro/article/vretani-ka8igitria-o-pragmatikos-kindinos-ine-i-eksisosi-tou-ilektronikou-tsigarou-me-to-simvatiko?ref=yfp

Γι´αυτό έχω δέκα μοντάκια....

Δεν έχω μοντάκι να ατμίσω...

ΓουΔού, ρίχτου μπαν!! Είναι διπλός λογαριασμός!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτό το θέμα αποτελεί και τη μόνιμη διαφωνία μου με τον Χασοδίκη, όταν μιλάμε για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Τείνει σχεδόν να εκμηδενίσει την "ατομική ευθύνη" του καθενός από εμάς, ενώ εγώ δίνω μέγιστο βάρος στην ατομική ευθύνη που πρέπει να έχει ο καθένας από εμάς για τις πράξεις του και τις επιλογές του. Κανένας δεν μας "παρασύρει" σε οτιδήποτε κατά την ταπεινή μου άποψη σε αυτές τις ηλικίες, εμείς είμαστε αρκετά ανώριμοι σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αφηνόμαστε να παρασυρθούμε.

Σταμάτα να ατμίζεις ναρκωτικά!!! Μια ζωή ανάποδα τα γράφεις!! ΕΓΩ είμαι υπέρ της ατομικής ευθύνης ουρλιάζοντας μετά βδελυγμίας όταν ακούω συλλογικές αηδίες και έρχεσαι και μου τα γράφεις ανάποδα?? Παγκαλοφάν!!!:flipout:

Re: Απάντηση: E - smoke...

Η κουβέντα επίσης περί του "κινδύνου του να παρασυρθούν κάποιοι", μου ακούγεται κάπως αστεία. Λες και είμαστε στην Αμερική, που ατμίζουν όντως άπειροι έφηβοι, οι οποίοι δεν είχαν καπνίσει ποτέ κανονικό τσιγάρο. Γνωρίζετε όλοι σας πολύ καλά ότι δεν ισχύει αυτό στην ελλάδα, όλοι όσοι ατμίζουν η.τ. είναι πρώην βαριά εξαρτημένοι καπνιστές, και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι και κάποιας ηλικίας. :grandpa:

Ατμίζουν και στην Ελλάδα έφηβοι παρεμπιπτόντως. Ούτε εγώ είχα γνώση αλλά απέκτησα επί του θέματος. Η όλη φάση με τις πνευμονικές και τα ντουμάνια είναι ταμάμ για πιτσιρικάδες επιδειξίες και ήταν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα γίνει μόδα και εδώ.

Τώρα όσον αφορά στην ατομική/συλλογική ευθύνη, σαφώς και ο καθένας μας είναι υπεύθυνος των πράξεων του. Αν κάποιος διαβάσει το νήμα σου και του σκάσει το μοντάκι δε θα κατηγορήσω εσένα, αλλά μιας που ο τρόπος που ατμίζεις είναι ακραίος (λυπάμαι αλλά δεν πιστεύω ότι εγώ είμαι συντηρητικός και φοβάμαι - πιστεύω ότι τα 180 watt είναι άγνοια κινδύνου) καλό θα είναι να δίνεις πάντοτε λεπτομέρειες για καλές μπαταρίες κλπ κλπ. Ακόμα καλύτερα βέβαια θα είναι να μην αναφέρεις νούμερα καν.

Υπάρχει γνωστός έλληνας ατμιστής που φημίζεται για τις πνευμονικές του κλπ, ο οποίος ατμίζει σε επίπεδο αντίστασης 0.0Χ και σύρμα με πάχος 1. 3 τζούρες και αλλαγή μπαταρίας. Δεν τον έχω δει να αναλύει ποτέ δημόσια το τι κάνει. Είναι το χόμπυ του, είναι ακραίος και έχει επίγνωση του όλου κινδύνου καθώς και της κακής επιρροής που μπορεί να έχει σε άλλους που δεν έχουν την ίδια εμπειρία με αυτόν.

Re: Απάντηση: E - smoke...

Δεν είναι θέμα να παρασυρθεί κάποιος αλλά στο ότι χάνεται το μέτρο.
Αν ακούς για 150+ watt, θεωρείς ότι τα 30 και τα 40 είναι ασφαλή ότι και να κάνεις.
Έλα ντε που τα 10Α αν τα φας στη καρκάλα, όχι μόνο θα τα νοιώσεις αλλά θα κάνεις και καιρό να τα ξεχάσεις (αν είσαι τυχερός).

Ακόμα στην τσέπη την έχω την αντιστασούλα, θα πρέπει να τη βρω.

Καλά, από dual spaced θα έχει γίνει flat ribbon clapton εκεί που την έχωσες...

Τuxx, εχω την εντυπωση οτι τον αδικεις (τον Παναγιωτη).
Ποτε δεν ανεφερε ακραια πραγματα, παρα υλικα της αγορας. Ειδικα για τις μπαταριες και τα μηχανικα, τα εχει γραψει 500 φορες.

Αμα ειναι ετσι, ξερεις ποσα "ακραια" μπορω να σου βρω στα audio video θεματα του φορουμ?

Δεν υπαρχει λογος νομιζω, τα ξερεις.

Παιδιά, πάσο από μένα.

Γράφω πόστς σαν να έχει κολλήσει η βελόνα επιμένοντας σε ένα πράγμα και φαίνεται ότι έχω σχεδόν εμμονή με τον Παναγιώτη, ενώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση.

Δεν ξέρω τι λέτε για τον Παναγιώτη άλλα εμένα με βοήθησε να κόψω το τσιγάρο. Αν δεν είχε αυτά τα extreme μοντάκια ώστε να με καλύψουν ατμιστικά τουλάχιστον τον πρώτο μήνα δεν είχα καμία ελπίδα με τα 8 και 10 βατάκια και τις σφικτές τσιγαρίσιες τζούρες...(είχα κάνει ήδη 2-3 αποτυχημένες προσπάθειες).
Για εμένα τα βατ και οι πνευμονικές βοηθάνε ορισμένους να απεξαρτηθούν από το τσιγάρο αν πάρω παράδειγμα από τον εαυτό μου.
Ξεκίνησα ατμίζοντας στα 60 βατ με TFV4 και κατέληξα στα 25-30 βατ με subtank διότι σιγά σιγά δεν νιώθω την ανάγκη για κάτι πιο δυνατό. Αυτά τα στικς με τα 8-10-12 βατ και αντιστάσεις 1-2 ομ πάντως με ξαναστέλνουν εύκολα στο περίπτερο αυτή τη στιγμή που μιλάμε...αργότερα δεν ξέρω, μπορεί να καταφέρω να πέσω και εγώ σε αυτή την κατηγορία (μακάρι δηλαδή..)

Μα ποιος μίλησε για 8 watt με 2 Ohm αντίσταση;; Γιατί στον αντίποδα των 180 watt βάζεις τα 8;

Το δικό μου setup αυτή τη στιγμή είναι 0.9 Ohm (και στον cloudOne και στον taifun gt-2) στα 16.5 watt με πλακέτα DNA40 για να σου δώσω ένα παράδειγμα.

Εγώ το έκοψα με ego-t, την εποχή που δεν υπήρχε καν συζήτηση για watt και αντιστάσεις...
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι συνήθεια.
Π.χ. το σετάκι μου με καλύπτει απόλυτα.
Αν τραβήξω τζούρα από τη καμινάδα του Βογιατζάκη για το επόμενο πεντάλεπτο το δικό μου το νοιώθω υποτονικό.
Αμέσως μετά βέβαια συνέρχομαι. :p

Μια που μιλάμε για καμινάδες, όσοι είστε πνευμονικοί, ρίχτε μια ματιά σε αυτόν:

https://www.youtube.com/watch?v=NJGRQ8lOqIc

Τον δοκίμασα τη Δευτέρα και για το λόγο που έχει βγει νομίζω ότι είναι ότι πρέπει. Το καλό είναι ότι ο αέρας μπορεί να κλείσει σχετικά προσφέροντας πολλές επιλογές.

Απάντηση: Re: E - smoke...

μισό να πεταχτώ να μάθω Γερμανικά και επανέρχομαι... :flipout:

Ελα ρε το ειδα εγω το βιντεο που ξερω Γερμανικα.
Στο 21:16 τον ακους να λεει οτι κανει ρυθμιση "αμπανταμ μπαμπανταμ". Κατι δηλαδη σαν το δικο μας "κοκοψινια με κοκοκοψαρα".
Μην μπερδευεσαι λοιπον, ευκολο ειναι. :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: E - smoke...

Δεν ξέρω τι λέτε για τον Παναγιώτη άλλα εμένα με βοήθησε να κόψω το τσιγάρο. Αν δεν είχε αυτά τα extreme μοντάκια ώστε να με καλύψουν ατμιστικά τουλάχιστον τον πρώτο μήνα δεν είχα καμία ελπίδα με τα 8 και 10 βατάκια και τις σφικτές τσιγαρίσιες τζούρες...(είχα κάνει ήδη 2-3 αποτυχημένες προσπάθειες).
Για εμένα τα βατ και οι πνευμονικές βοηθάνε ορισμένους να απεξαρτηθούν από το τσιγάρο αν πάρω παράδειγμα από τον εαυτό μου.
Ξεκίνησα ατμίζοντας στα 60 βατ με TFV4 και κατέληξα στα 25-30 βατ με subtank διότι σιγά σιγά δεν νιώθω την ανάγκη για κάτι πιο δυνατό. Αυτά τα στικς με τα 8-10-12 βατ και αντιστάσεις 1-2 ομ πάντως με ξαναστέλνουν εύκολα στο περίπτερο αυτή τη στιγμή που μιλάμε...αργότερα δεν ξέρω, μπορεί να καταφέρω να πέσω και εγώ σε αυτή την κατηγορία (μακάρι δηλαδή..)

Tale quale είμαστε. Πριν από κανά μήνα πήγα στην δεύτερη τρύπα του αέρα. Αυτή τη στιγμή είμαι στα 40W και αυτό που εισπράττω με ικανοποιεί έχοντας μειώσει και την καθημερινή κατανάλωση υγρού. Στην αρχή τα 10μελα 9άρια έφευγαν για πλάκα. Τώρα, μέσα στη μέρα, πρέπει να ατμίζω βία κανά 6-7μελο.