E - smoke...

Για να μιλησουμε και χωρις πλακα τωρα, το κανονικο τσιγαρο λιγο πολυ ξερουμε τι προκαλει, εχουν γινει ερευνες τοσα χρονια.
Σοβαρες ερευνες ΚΑΙ για το ηλεκτρονικο ειναι καλοδεχουμενες αν ειναι οντως επιστημονικες και τεκμηριωμενες. (οχι για συκοφαντιση)

Και αυτο γιατι (για να μην ξεχνιομαστε) το ηλεκτρονικο τσιγαρο ξεκινησε ως εναλλακτικη μεθοδος διακοπης του καπνισματος του κανονικου. Σε αυτη την περιπτωση, "λιγο" μας ενδιαφερουν οι μακροχρονιες επιπτωσεις, εαν προκειται να ατμισουμε για π.χ. 6 μηνες για να κοψουμε το κανονικο.

Απο την στιγμη ομως που αρκετος κοσμος συνεχιζει και θα συνεχισει να ατμιζει εναλλακτικα το ηλεκτρονικο για πολλα χρονια, καλο ειναι να εχουμε οσο το δυνατον περισσοτερες ερευνες για τυχον επιπτωσεις. (ποιος ατμιστης δεν θα ηθελε να ξερει αλλωστε ?)

Ομως δυστυχως εχουμε πεσει και σε αυτον τον αγωνα σπιλωσης του ηλεκτρονικου τσιγαρου αυτη την εποχη και δεν θα μου εκανε εντυπωση αν εβρισκαν οτι το κανονικο τσιγαρο καταστελλει τα εκατονταπλασια γονιδια.

Θα θυμαστε βεβαια οτι πριν λιγα χρονια βρεθηκαν στο ηλεκτρονικο τσιγαρο υστερα απο ερευνες καρκινογονες νιτροζαμινες (8) και ειναι αληθεια, αλλα η μιση. Αυτο που ΔΕΝ ελεγαν ηταν οτι στα κανονικα τσιγαρα βρεθηκαν πανω απο 1000.

Το ηλεκτρονικο τσιγαρο σαν νεο πεδιο ερευνας, σιγουρα θα εχει και καποιες παρενεργειες και καλο ειναι να τις μαθουμε. Απλα καθε φορα ειμαστε αναγκασμενοι να διυλιζουμε και να ψαχνουμε και πισω απο τις λεξεις ποιος εκανε την ερευνα, με ποια τεκμηριωση, λογω του πολεμου που υφισταται το Η.Τ.

Οπως δεν τις δεχομαστε αμασητες ομως, ετσι δεν πρεπει και να τις απορριπτουμε αμασητες.
Τωρα αυτο με τα γονιδια που καταστελλονται...ειναι μιση αληθεια, ειναι σωστο, λαθος, δεν ξερω. Αυτο που ξερω ειναι οτι ενας καπνιστης ΣΙΓΟΥΡΑ εχει κατεσταλμενο ανοσοποιητικο. Και απο την στιγμη που καθε ενας ατμιστης ισχυριζεται οτι βρηκε την υγεια του, ισως καποια στιγμη ακουσουμε οτι τα γονιδια (ή οτι αλλο) που εχουν να κανουν με το κανονικο τσιγαρο ειναι πολυ χειροτερα ως νουμερα. (οπως το παραδειγμα με τις νιτροζαμινες παραπανω)

Υ.Γ.
Τζιμισκε...Κυριακη στην κοπη πιτας θα σου φερω τα μπισκοτα που σου υποσχεθηκα. (αν δεν μου τα βουτηξει ο χατζ) :flipout:

Για να μιλησουμε και χωρις πλακα τωρα...

Kαι το ηλεκτρονικό έχει χημικές ουσίες που τις εισπνέει ο ατμιστής. Συντριπτικά λιγότερες, αριθμητικά και ποσοτικά - αλλά έχει. Οι υδρατμοί είναι προιόντα της εξάτμισης της βάσης. Το άρωμα όμως, έχει διάφορες ουσίες κι αυτό είναι λογικό. Σε κάθε γεμάτο subtank ή kayfun που βλέπουμε, υπάρχουν 1-2 σταγόνες αρώματος. Αυτό όμως είναι το ελάχιστο που προσωπικά με ενδιαφέρει. Αυτό που εγώ ήθελα, ήταν να μειώσω όσο γίνεται την εισπνοή της πίσσας που φράζει τα πνευμόνια - αυτό είναι κατα την γνώμη μου το πιο άμεσα βλαβερό απο τα παράγωγα του τσιγάρου. Τα υπόλοιπα στην δική μου κρίση, έπονται. Η δε νικοτίνη είναι το ελάχιστο - πέρα απο τον εθισμό, δεν φαίνεται να συμβάλει κάπου αρνητικά...
Γι'αυτό και στο άτμισμα υπάρχουν οι 3 τάσεις - αυτοί που προσπαθούν να μηδενίσουν το άρωμα, αυτοί που προσπαθούν να μηδενίσουν την νικοτίνη, και αυτοί που προσπαθούν να μηδενίσουν ταυτόχρονα και τα δύο. Η νικοτίνη στην παρούσα φάση δεν με ενδιαφέρει καθόλου - στο μέλλον θα δω τι θα κάνω...

Re: Απάντηση: E - smoke...

Τωρα αυτο με τα γονιδια που καταστελλονται...ειναι μιση αληθεια, ειναι σωστο, λαθος, δεν ξερω. Αυτο που ξερω ειναι οτι ενας καπνιστης ΣΙΓΟΥΡΑ εχει κατεσταλμενο ανοσοποιητικο. Και απο την στιγμη που καθε ενας ατμιστης ισχυριζεται οτι βρηκε την υγεια του, ισως καποια στιγμη ακουσουμε οτι τα γονιδια (ή οτι αλλο) που εχουν να κανουν με το κανονικο τσιγαρο ειναι πολυ χειροτερα ως νουμερα. (οπως το παραδειγμα με τις νιτροζαμινες παραπανω)

Εγώ ρε φίλε ξέρω ότι από τη στιγμή που έκοψα το κάπνισμα και άρχισα το άτμισμα, έχω ξεχάσει τι θα πει συνάχι. Με 2 πιτσιρίκια να πηγαίνουν σχολείο παλιότερα αρρώσταινα 5-6 φορές το χρόνο και έπεφτα τα ανάσκελα σαν τις κατσαρίδες. Από τη στιγμή που το έκοψα, άντε μία φορά το χρόνο και αυτή στο πόδι.
Είναι αποδεδειγμένο ότι το τσιγάρο καταστρέφει την βιταμίνη C η οποία βοηθάει στο ανοσοποιητικό.
Να πω ότι απέδειξαν πως και το άτμισμα την καταστρέφει, να το δεχθώ ή να το ψάξω παραπάνω.
Αλλά τέτοια πετριά; :p

Υ.Γ.
Τζιμισκε...Κυριακη στην κοπη πιτας θα σου φερω τα μπισκοτα που σου υποσχεθηκα. (αν δεν μου τα βουτηξει ο χατζ) :flipout:

Τον Χατζ τον έχω χορτάτο ρε! Δεν τον φοβάμαι!
Δεν βλέπεις που έρχομαι κάθε φορά με μπουκαλάκια; :p

Δοκίμασα και ένα ακόμη ωραίο μπισκοτάκι (με μπανάνα), εκτός από αυτό του μαγουλομωρού. Σοπέν λεγόταν.

Γιατί νομίζεις ότι θέλω το μπισκότο της FA;
Μπανάνα έχω και μάλιστα της atmos που έβαλα ένα μπουκάλι άρωμα σε 300ml και ακόμη είναι δυνατή! :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Γιατί νομίζεις ότι θέλω το μπισκότο της FA;
Μπανάνα έχω και μάλιστα της atmos που έβαλα ένα μπουκάλι άρωμα σε 300ml και ακόμη είναι δυνατή! :p

Εσύ, για ποιον νομίζεις ότι έγραψα το ποστ για τα μπισκοτάκια? Για τον φούφουτο?:D

Η μπανάνα δεν έχει έρθει ακόμη, έτσι?

Τη διέλυσα 1/1 με βάση, την έβαλα με ανοιχτό καπάκι για μία δύο ημέρες και βλέπουμε...
Υποτίθεται ότι έχει και μπισκότο μέσα, αλλά αυτό το άρωμα δεν παλεύεται!

Λίγο που μου έδωσε πάντως ο Τζιμίσκουλας το μπουκαλάκι με την μπανάνα της Atmos και το μύρισα, έπαθα πλάκα και του το κατάσχεσα επιτόπου! :flipout:

Φοβερό άρωμα, μου έσπασε τη μύτη. Δεν το έχω ατμίσει ακόμα, με δώδεκα ατμοποιητές είμαι και δεν έχω πού να το βάλω αυτή τη στιγμή! :nounder:

Προς τα παρόν, κάνω πιπίλα το MILFS milk στην μονή επισκευάσιμη κεφαλή του TFV4, στα 30 βατάκια μόλις, προσπαθώντας να κάνω όσο μπορώ, οικονομία στο υγρό. Τι φοβερό και τρομερό υγρό, ελαφρύ με δικαριτική γεύση, ότι πρέπει για πιπίλα...

ZeroSXampTFV4_black_zpsg9kyrg1y.jpg

Κι εδώ το κτηνάκι RX200 modified by SEB με τον μαύρο μεγάλο TFV4 με μαύρο τανκάκι που είναι σκουρόχρωμο τόσο, ώστε να μπορείς να βλέπεις τη στάθμη του υγρού. Το μόνο που λείπει, είναι να του βάλω την TF-T4 που παίζει στα 150W ή την TF-T8 που έρχεται Δευτέρα ή Τρίτη, και παίζει στα 180W. Το απλό, καθημερινό σετάκι δηλαδή του μέσου Έλληνα ατμιστή!... :flipout:

RX200_modified_by_SEB_5_zps3uvcy4s4.jpg

Για όσο καιρό αγόραζα έτοιμα υγρά, αλλά και τα diy, έχω να πω οτι η όσφρηση μόνο, είναι κακός σύμβουλος για το τελικό ατμιστικό αποτέλεσμα. Μια γενική - πολύ γενική - ιδέα περι της πραγματικής γεύσης θα πρέπει να δίνει. Λίγο παραπάνω ή λίγο λιγότερο άρωμα, δίνει διαφορετικό αποτέλεσμα στην γεύση. πχ. μια βανίλια μπορεί να την κάνει μπισκότο.

Έχω διαφορετική προσέγγιση φίλε BIOS. Κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα, όσο καλύτερος είναι ο ατμοποιητής και σε συνδυασμό με το μοντάκι και τις ρυθμίσεις του, το ατμιστικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν κοντύτερα στο άρωμα που παίρνω μυρίζοντας το υγρό από το μπουκαλάκι του.

Όσο μακρύτερα είναι το ατμιστικό αποτέλεσμα, τόσο περισσότερο κουκουρούκου είναι ο ατμοποιητής, το στήσιμό του κτλ. Απλά πράγματα...

Θεωρητικά, έτσι θα έπρεπε να είναι. Αλλά όταν ατμίζουμε ένα υγρό, δεν εισπνέουμε τα ελεύθερα μόρια της επιφάνειας του αρώματος όπως συμβαίνει όταν μυρίζουμε το μπουκαλάκι. Στο άτμισμα μεσολαβεί μια θέρμανση του συνδιασμού βάσης/αρώματος στους 200 βαθμούς (λίγο πάνω-λίγο κάτω) που λογικό είναι να αποσταθεροποιεί κάποια απο τα συστατικά του αρώματος. Εδώ βραστό νερό αν μυρίσουμε, ή απλά ζεστό αν το πιούμε, στραβομουτσουνιάζουμε - που στο κάτω κάτω είναι νερό βρύσης - καμμιά σχέση με το δροσερό νερό στην γεύση ή στην όσφρηση...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και για όσο πιο οικολογικά υγρά μιλάμε, τόσο πιο εύκολη η αποσταθεροποίηση του υγρού. Αλλιώς πάμε στα χημικά (αλλά σταθερά) προιόντα...

Την μπανάνα την έριξα στο μπισκότο του warewolf σήμερα και μέχρι να κάνω μία βόλτα είχε ατμίσει όλο το τανκ του! :p
Την βλέπω να παίζει σε διάφορα καρέ με φράουλα, μπισκότο, custard cream μέχρι να καταλήξει κάπου.
Πάντως μέχρι να την τιθασεύσω μου έφυγε η ψυχή!

Απάντηση: Re: E - smoke...

Την μπανάνα την έριξα στο μπισκότο του warewolf σήμερα και μέχρι να κάνω μία βόλτα είχε ατμίσει όλο το τανκ του! :p
Την βλέπω να παίζει σε διάφορα καρέ με φράουλα, μπισκότο, custard cream μέχρι να καταλήξει κάπου.
Πάντως μέχρι να την τιθασεύσω μου έφυγε η ψυχή!

Οντως ταιριαζε και σαν μπανανα δεν περιμενα οτι θα ηταν τοσο καλη και δυνατη.
Οσο σου εβαλε ιδεες εσενα η μπανανα να μιξαριστει και με αλλες γευσεις (φραουλα κλπ) αλλο τοσο και εγω καταλαβα σημερα οτι το συγκεκριμενο μπισκοτο μπορει να συνδυαστει παρα πολυ καλα με αλλες γευσεις.
Και αυτο γιατι οπως και η μπανανα, το μπισκοτο επισης μυριζει ειχε γευση σαν μπισκοτο και οχι κατι που μοιαζει με αυτο.
Πολλα παιχνιδια λοιπον μπορουν να γινουν με συνδυασμους γευσεων.

Eχει συνδιάσει κανείς μαστίχα με κάτι άλλο και να εχει πάρει καλό αποτέλεσμα ? Εχω μία diy, καλή σε γεύση, αλλά με λιγώνει γρήγορα.

Δεν έχω δοκιμάσει καν...
Αλλά μαστίχα;
Μάλλον με ούζο θα δοκίμαζα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οσο σου εβαλε ιδεες εσενα η μπανανα να μιξαριστει και με αλλες γευσεις (φραουλα κλπ) αλλο τοσο και εγω καταλαβα σημερα οτι το συγκεκριμενο μπισκοτο μπορει να συνδυαστει παρα πολυ καλα με αλλες γευσεις.

Στιπάρω ήδη 200ml για δοκιμές. :p

Re: Απάντηση: E - smoke...

Κι εδώ το κτηνάκι RX200 modified by SEB με τον μαύρο μεγάλο TFV4 με μαύρο τανκάκι που είναι σκουρόχρωμο τόσο, ώστε να μπορείς να βλέπεις τη στάθμη του υγρού. Το μόνο που λείπει, είναι να του βάλω την TF-T4 που παίζει στα 150W ή την TF-T8 που έρχεται Δευτέρα ή Τρίτη, και παίζει στα 180W. Το απλό, καθημερινό σετάκι δηλαδή του μέσου Έλληνα ατμιστή!... :flipout:

RX200_modified_by_SEB_5_zps3uvcy4s4.jpg

Γράφε τουλάχιστον κανένα disclaimer από κάτω από τέτοια Posts, πχ, προσοχή δοκιμάστε ανάλογα σετάπ μόνο με κράνος κλπ:grandpa:

Δεν λες πάλι καλά που τουλάχιστον ατμίζει με εργοστασιακές;
Παναγιώτη, αν αποφασίσεις να κάνεις τίποτα τέτοιο με RDA και μηχανικό, θα μου αφήσεις κανένα modάκι; :p

Απάντηση: Re: E - smoke...

Γράφε τουλάχιστον κανένα disclaimer από κάτω από τέτοια Posts, πχ, προσοχή δοκιμάστε ανάλογα σετάπ μόνο με κράνος κλπ:grandpa:

Έχω την αίσθηση ότι έχεις υπερβολική φοβία απέναντι σε ένα συγκεκριμένο στιλ ατμίσματος, αυτό του super subohm, ενώ κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα, μπορεί κάποιος να ατμίσει σήμερα super subohm με σχεδόν απόλυτη ασφάλεια. Το συγκεκριμένο μοντάκι φοράει DNA200 πλακέτα και τρεις αυθεντικές LG HG2 μπαταρίες, για μένα τις καλύτερες μπαταρίες αυτή τη στιγμή στον πλανήτη για ηλεκτρονικά μοντάκια, όσον αφορά τον συνδυασμό αυτονομίας και υψηλής αποφόρτισης που μπορούν να αποδώσουν. Ο ατμοποιητής, ο TFV4, είναι στην αγορά πάνω από έξι μήνες, και οι εργοστασιακές super subohm κεφαλές του έχουν επανειλημμένα αποδείξει την αξιοπιστία τους και την αντοχή τους να ατμίσουν στα βατ μέσα στο εύρος τιμών που δίνει η Smok κάθε φορά.

Αν σου δοθεί ποτέ η ευκαιρία να ατμίσεις στα 80, 100, 120W με το συγκεκριμένο setup και να καταλάβεις πόσο εύκολα διαχειρίζεται αυτή την ισχύ, πιστεύω ότι θα αρχίσεις να σκέφτεσαι διαφορετικά, ανεξάρτητα αν σου αρέσει ή όχι το συγκεκριμένο στιλ ατμίσματος, αυτό είναι άλλο θέμα. Είναι σαν να οδηγάς μία ολοκαίνουρια Λαμποργκίνι Aventador στην Αττική οδό με 80 χλμ/ώρα, στη μεσαία λωρίδα, φοράς τη ζώνη ασφαλείας και έχεις απαιτήσει μάλιστα να έχει διακοπεί εντελώς η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, δηλαδή κινείσαι απολύτως μόνος στην Αττική οδό.

Τι θα μπορούσε άραγε να πάει στραβά; Να σκάσει ένα λάστιχο στην Λαμποργκίνι; Να κλειδώσει στα ξαφνικά το τιμόνι της ή μήπως να εκραγεί ο κινητήρας της με 80 χλμ./ώρα; :flipout:

Δεν λες πάλι καλά που τουλάχιστον ατμίζει με εργοστασιακές;
Παναγιώτη, αν αποφασίσεις να κάνεις τίποτα τέτοιο με RDA και μηχανικό, θα μου αφήσεις κανένα modάκι; :p

Εννοείται ότι κάνω super subohm με εργοστασιακές κεφαλές και DNA200 Μιχαλιό μου, δεν έχω αυτοκτονικές τάσεις! :flipout:

Ήρθε και η TF-T8, το απόλυτο κτήνος που παίζει μέχρι 180W. :BDGBGDB55:

TF-T4ampTF-T8_1_zpsmkrzm7ie.jpg

TF-T4ampTF-T8_2_zpsuuzahpuz.jpg