Αυτη χρειαζεται και νερο φανταζομαι, εκτος κι απο οποια προσμειξη και με PG. ?
Αν ναι, τι ειδους νερο και απο που το παιρνουμε. ?
...
Το να βάλεις νερό, είναι θέμα γούστου. Κάποιοι κάνουν αραίωση μέχρι και 20% επι του συνολικού μείγματος (το οποίο το θεωρώ υπερβολή) - ασε που συχνά με το πολύ νερό τσιρτσιρίζει η αντίσταση στα φρέσκα υγρά. Αλλοι, ειδικά αν ατμίζουν με dripper, δεν βάζουν καθόλου. Η ύπαρξη νερού βοηθάει μόνο στην ροή του υγρού και στο αρχικό ανακάτεμα υγρού και αρώματος.
5% με 10% είναι καλά, γιατι βοηθάει να κυκλοφορεί το υγρό ευκολότερα μέσα στον ατμοποιητή και στο φυτίλι και μπορούμε να τον γεμίσουμε με μεγαλύτερη άνεση.
Τώρα, για αυτήν που λές (την μη νικοτινούχα), αν περάσεις τον κέρσορα πάνω απο την εικόνα, θα δείς οτι η στάθμη του λίτρου τελειώνει λίγο κάτω απο την πάνω πλευρά της ετικέτας, αφήνοντάς σου περίπου 20% ελεύθερο χώρο στο μπουκάλι...

) (Σαν να υπάρχει η σχετική πρόβλεψη για ατμιστές μου φαίνεται αυτό ).
Nερά δοκίμασα και τα τρία, ενέσιμο, απεσταγμένο και βρύσης. Για το δικό μου γούστο, στην γεύση, μακράν καλύτερο βρήκα αυτό της βρύσης - αλλά για υγρά σύντομης κατανάλωσης - μέσα σε 1-2 μήνες να έχουν ατμιστεί. Για μακρά αποθήκευση, τα άλλα δύο είναι ψυχολογικά προτιμότερα (απουσία μικροοργανισμών και βακτηριδίων).
Συνήθως οι εταιρίες νερώνουν την νικοτινούχα βάση και την πωλούν έτοιμη για κατανάλωση. Αν μπορείς να τους ζητήσεις να μην την νερώνουν είναι καλύτερα, αλλιώς ρωτάς πόσο νερό έχει η βάση, πριν την παραγγείλεις - για να μπορείς να κάνεις τους δοσομετρικούς υπολογισμούς σου.
Η PG είναι απο την φύση της λεπτόρευση και γι'αυτό δεν χρειάζεται καθόλου αραίωμα, ακόμα κι αν ατμίζεις σκέτη PG.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Νικοτινούχα βάση πήρα 100% VG (βολεύει στις δοσομετρήσεις περισσότερο, απο το να πάρει κανείς 70-30 ή 50-50) Πήρα 1 λίτρο 10% (100άρα δηλαδή) me 130 Ε. Αποθήκευση στον καταψύκτη (δεν στερεοποιείται). Με αυτήν μπορώ να φτιάξω 6 λίτρα των 16.7mg (ή 10 λίτρα των 10mg αν θελήσω κλπ) βάση 66.5VG/33.5PG. Θα βγάλω χρόνια με αυτήν. Oση περισσέψει θα την μοιραστούν οι κληρονόμοι μου.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Απο 1η Ιανουαρίου κομμένα αυτά. Νικοτίνη μόνο σε έτοιμα συσκευασμένα υγρά (και με τις ανάλογες τιμές φυσικά). Ετσι λένε δηλαδή... Πστευω όμως οτι, όλο και κάποια πατέντα θα βρεθεί ή αναβολή/παράταση θα δοθεί...