E - smoke...

Οι μη νικοτινούχες πωλούνται για διάφορες χρήσεις στην αρτοποιία στην μαγειρική, στην ζαχαροπλαστική στα καλλυντικά κλπ. Αυτές θα πωλούνται και δεν θα ακριβήνουν (με βάση την λογική δηλαδή...)
Με τα μέχρι σήμερα το πρωί δεδομένα, καλό είναι να στοκάρεις (κατα προτίμηση ανέρωτες) νικοτινούχες βάσεις γιατί αυτές θα πωλούνται μόνο σαν έτοιμα υγρά και σε μικρές μόνο συσκευασίες (δεν θυμάμαι το μέγιστο).

Last edited:
Ανερωτες για να μην χαλασουν πιο γρηγορα με το νερο που θα περιεχουν. ?
Δεν ξερω βασεις νικοτινουχες ανερωτες. Για δωστε κανενα Link.
(θα παρουμε δωρο χριστουγεννων στον εαυτο μας , βασεις σε νταμιτζανες μου φαινεται) :p

Ο νόμος...

3. α) το υγρό που περιέχει νικοτίνη διατίθεται στην αγορά μόνο σε ειδικούς περιέκτες επαναπλήρωσης ο όγκος των οποίων δεν υπερβαίνει τα 10 ml, σε αναλώσιμα ηλεκτρονικά τσιγάρα ή φιαλίδια μίας χρήσης και ο όγκος των φιαλιδίων ή των δοχείων δεν υπερβαίνει τα 2 ml,

β) το υγρό που περιέχει νικοτίνη δεν περιέχει νικοτίνη που υπερβαίνει τα 20 mg/ml,

http://www.opengov.gr/yyka/?p=1458&cpage=5

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ανερωτες για να μην χαλασουν πιο γρηγορα με το νερο που θα περιεχουν. ?
Δεν ξερω βασεις νικοτινουχες ανερωτες. Για δωστε κανενα Link.
(θα παρουμε δωρο χριστουγεννων στον εαυτο μας , βασεις σε νταμιτζανες μου φαινεται) :p

Το νερό δεν είναι τόσο σημαντικό - μην το δέσεις σχοινί κορδόνι. Ψυχολογικός κυρίως ο λόγος. Στην κατάψυξη σίγουρα δεν βοηθάει γιατί θα κάνει πιο δυσκίνητη την βάση, θα σχηματίσει κρυστάλους και όλα τα ωραία της φυσικής.... Γιατί να μπλέκεις...
Νικοτινούχα πήρα απο την e-cig σε πλαστικό μπουκάλι ίδιο με αυτό της μη νικοτινούχας που σου έδειξα - αλλά με άλλη ετικέττα φυσικά. Την παρασκευάζουν κάπου στα Μεσόγεια (προσθέτουν την νικοτίνη δηλαδή και τις τυχόν αναλογίες VG/PG).
Αν μιλήσεις μαζί τους και ζητήσεις ανέρωτη δεν νομίζω να αρνηθούν.

Last edited:
Mίλησα πριν λίγο με την κοπέλα που απαντάει στο e-cig και μου είπε οτι στην βάση που πουλάνε, το νερό περιέχεται ήδη και είναι σε αναλογία 10%. (δεν μου άρεσε αυτό)
Την ρώτησα αν μπορώ να παραγγείλω ανέρωτη και μου είπε οτι δεν γίνεται. (ούτε αυτό μου άρεσε)
Πιάσαμε συζήτηση για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί απο 1η Ιανουαρίου και μου είπε οτι δεν χρειάζεται να πανικοβάλεται ο κόσμος, δεν θα γίνει τίποτα, και διάφορα άλλα καθησυχαστικά.
Απο αυτό το τελευταίο, συμπέρανα οτι οι εταιρείες βολεύονται με τον νόμο αυτό - κι όσο περισσότερο το σκέπτομαι τόσο πιο πολύ πείθομαι γι'αυτό.

Αν μου πουλήσει 1 λιτρο 100αρας, με έχασε για μερικά χρόνια απο πελάτη. Αν όμως με υποχρεώσει το κράτος να αγοράζω συσκευασίες των 20ml, το πολύ 20mg, θα έχω κάθε βδομάδα, πάρε-δώσε μαζί τους...

Kι ως συνήθως, μπαίνεις ν'αγοράσεις ένα προιόν και φεύγεις με άλλα δύο που σου γυάλισαν όση ώρα έμεινες εκεί - είτε είναι φυσικό είτε ηλεκτρονικό μαγαζί...

Μου έστελαν απαντητικό email που βελτιώνει λίγο τα πράγματα...

' ECIG Chem <[email protected]>
To **********@yahoo.gr
CC [email protected]
Today at 9:51 AM

Καλημέρα σας,

Λάβαμε το μήνυμα σας σχετικά με τη νικοτινούχα βάση VG 10%. Πρώτα θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη προτίμηση και την εμπιστοσύνη που δείχνετε στα προϊόντα μας.
Σχετικά με τη περιεκτικότητα σε νερό, η βάση VG 10% περιέχει 5% σε νερό. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η γλυκερίνη(VG) είναι ένα πυκνό υγρό. Η μη ύπαρξη νερού στη βάση ίσως θα δημιουργήσει πρόβλημα στην άτμιση εξαιτίας το ότι η γλυκερίνη έχει υψηλό ιξώδες.
Σας ευχαριστώ πολύ. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Με εκτίμηση,
Κλημεντία Κορδονούρη
Χημείο eCig Hellas
Τηλ. 2106031742

Kαποιος Αινσταιν να μου εξηγησει πως η αραιωση με 10% νερο, περιεχει 5% νερο. :p

Για το απο πάνω email λες ?
Αν ναι, το 10% που λέει, είναι η νικοτίνη...

Eιπα και γω.! :D
Γιατι και στο προηγουμενο μυνημα ανεφερες πως σου ειπε για αναλογια νερου 10% και θεωρησα πως και στο mail 10% ηθελε να πει.

Παντως εκτος τον τζιμισκε που ηδη τον θυμαμαι με κατι νταζιτζανες υγρου νικοτινουχου και μαλιστα σε υψηλοτερη περιοεκτικοτητα...δεν ειναι και τοσο ευκολο να προμηθευτουμε ολοι πολυ μεγαλες ποσοτητες βασης.

Ευελπιστω πως και αυτη τη φορα αν τα πραγματα πανε ως συνηθως στην Ελλαδα που τιποτε δεν δουλευει σωστα, να μην χρειαστει να τρεχουμε να στοκαρουμε.
Οχι τιποτε αλλο, οση και να αγορασουμε δεν θα φτασει για παντα, ουτε θα πεταμε τα μπριζολακια απο την καταψυξη για να βαζουμε βασεις. Αντε μονο κανενα φασολακι μπαρμπα σταθης. :laugh:

Η σωστή VG η πρόστυχη, όχι μόνο δεν ατμίζεται, αλλά αν την έχεις στο ψυγείο ζορίζεσαι για να τη βγάλεις από το μπουκάλι.
Έχει το ιξώδες μελιού.
Αν δεν την διαλύσετε με WFI ούτε σε dripper δεν ατμίζεται.
Εγώ που παίζω με 50/50 είμαι πρακτικά 40VG/50PG/10WFI.
Αν θέλετε high vg υγρά πρέπει να ανεβείτε πιο πάνω.

Eιπα και γω.! :D
Γιατι και στο προηγουμενο μυνημα ανεφερες πως σου ειπε για αναλογια νερου 10% και θεωρησα πως και στο mail 10% ηθελε να πει.

Παντως εκτος τον τζιμισκε που ηδη τον θυμαμαι με κατι νταζιτζανες υγρου νικοτινουχου και μαλιστα σε υψηλοτερη περιοεκτικοτητα...δεν ειναι και τοσο ευκολο να προμηθευτουμε ολοι πολυ μεγαλες ποσοτητες βασης.

Ευελπιστω πως και αυτη τη φορα αν τα πραγματα πανε ως συνηθως στην Ελλαδα που τιποτε δεν δουλευει σωστα, να μην χρειαστει να τρεχουμε να στοκαρουμε.
Οχι τιποτε αλλο, οση και να αγορασουμε δεν θα φτασει για παντα, ουτε θα πεταμε τα μπριζολακια απο την καταψυξη για να βαζουμε βασεις. Αντε μονο κανενα φασολακι μπαρμπα σταθης. :laugh:

Αφού είπα οτι στο email βελτίωσαν τα πράγματα. Στο τηλέφωνο μίλησα με την κοπέλα που σηκώνει το τηλέφωνο, στο email μου απάντησε η χημικός (αν είναι το ίδιο άτομο δεν το ξέρω - μικρές επιχειρήσεις είναι). Πάντως θεωρώ το email υπερισχύει του τηλεφώνου.
Γιατί δεν μπορείς να αγοράσεις ? Βρες μια εταιρεία που πουλάει βάση με μεγάλη συγκέντρωση νικοτίτης και αγόρασε 3-4 λίτρα. Θα σου φτάσει για την υπόλοιπη ζωή σου. Ειδικά αν συστηματικά και με το πάσο σου μει'ωνεις ανα διαστήματα την νικοτίνη στα μείγματα που θα φτιάχνεις. Στο τέλος θα ατμίζεις και χωρίς νικοτίνη...

Η σωστή VG η πρόστυχη, όχι μόνο δεν ατμίζεται, αλλά αν την έχεις στο ψυγείο ζορίζεσαι για να τη βγάλεις από το μπουκάλι.
Έχει το ιξώδες μελιού.
Αν δεν την διαλύσετε με WFI ούτε σε dripper δεν ατμίζεται.
Εγώ που παίζω με 50/50 είμαι πρακτικά 40VG/50PG/10WFI.
Αν θέλετε high vg υγρά πρέπει να ανεβείτε πιο πάνω.

Εγώ χρησιμοποιώ χοντρή βελόνα για αγελάδες για να γεμίζω τους ατμοποιητές μου. H ανέρωτη VG με πολύ ζόρι περνάει. Δεν μουσκεύει καλά το φυτίλι και σχεδόν δεν περνάει απο τις τρυπούλες του ατμοποιητή.

Eχω κάνει τεστς εν αναμονή της αποθήκευσης. Σε καταψύκτη δεν στερεοποιείται, γίνεται παχύρευστη σαν μέλι και δεν έχει καθόλου διαστολή (δεν θα σπάσει το μπουκάλι έτσι). Διαβάζω σε σχετικά sites οτι δεν υπάρχει ακόμα σχετική μακροχρόνια εμπειρία, αλλά διάφοροι χημικοί λένε οτι δεν υπάρχει κάποιος λόγος που να απαγορεύει αποθήκευση νικοτινούχας VG πέραν της 10ετίας - υπο τις κατάλληλες συνθήκες φυσικά.

Yup
Και εγώ στην κατάψυξη την έχω και δεν έχει πάθει τίποτα.
Απλά ζορίζεσαι πολύ να την χρησιμοποιήσεις.

Θα την μοιράσω σε μικρά φυμέ μπουκαλάκια. Κάθε φορά που θα χρειάζομαι να φτιάξω μια παρτίδα θα βγάζω ένα μπουκαλάκι (50ml 100άρας θα φτιάχνουν πχ. 300ml 17αρας ή 500ml 10άρας, κλπ).
Την βγάζεις απο την προηγούμενη μέρα και την αφήνεις να ξεπαγώσει.

Διαβάζω σε σχετικά sites οτι δεν υπάρχει ακόμα σχετική μακροχρόνια εμπειρία, αλλά διάφοροι χημικοί λένε οτι δεν υπάρχει κάποιος λόγος που να απαγορεύει αποθήκευση νικοτινούχας VG πέραν της 10ετίας - υπο τις κατάλληλες συνθήκες φυσικά.

Νομίζω ότι στο πρώην e-kapnisma (και τώρα vaping), έχει αναφερθεί συχνά ότι η Pink Mule έχει απαντήσει επίσημα σε μέλη του φόρουμ ότι οι βάσεις της μπορούν να αποθηκευτούν είτε στη συντήρηση του ψυγείου, στην οποία θα κρατήσουν αρκετά χρόνια πέραν της ημερομηνίας λήξης, ίσως πέντε χρόνια, είτε στην κατάψυξη, όπου θα κρατήσουν τουλάχιστον δέκα χρόνια. Δεν θυμάμαι ακριβώς τη διατύπωση της απάντησής τους, αλλά νομίζω ότι ουσιαστικά έλεγαν ότι στην κατάψυξη οι βάσεις δεν παθαίνουν τίποτα όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Η απορία μου είναι για ποια κατάψυξη μιλάμε ακριβώς; Τα παλιά ψυγεία κάπου στους -8 έως -10 τερμάτιζαν. Σημερινοί καταψύκτες και ψυγειοκαταψύκτες φτάνουν με άνεση τους -26 βαθμούς. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα άραγε να αποθηκεύεις τις βάσεις στους -10 και το ίδιο στους -26 βαθμούς;

Re: Απάντηση: E - smoke...

Θα την μοιράσω σε μικρά φυμέ μπουκαλάκια. Κάθε φορά που θα χρειάζομαι να φτιάξω μια παρτίδα θα βγάζω ένα μπουκαλάκι (50ml 100άρας θα φτιάχνουν πχ. 300ml 17αρας ή 500ml 10άρας, κλπ).
Την βγάζεις απο την προηγούμενη μέρα και την αφήνεις να ξεπαγώσει.

Δηλαδή εγώ που έχω 500ml 75άρας και φτιάχνω περίπου στα 3mg, θα πρέπει να τη βάλω σε 100 μπουκαλάκια των 5ml... :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Δηλαδή εγώ που έχω 500ml 75άρας και φτιάχνω περίπου στα 3mg, θα πρέπει να τη βάλω σε 100 μπουκαλάκια των 5ml... :p

Αυτην την απορία την έχω απο τότε που άρχισα να ατμίζω : Kαταλαβαίνει κανείς την διαφορά μεταξύ 0mg και 3mg ? Πιστεύω οτι αν άτμιζα 3mg, θα το γυρνούσα σε 0 μέσα σε μια εβδομάδα. Βέβαια το λέω εγώ που ατμίζω 18mg και η διαφορά 0 με 3 μου φαίνεται ασήμαντη, ενώ για κάποιον που εχει συνηθίσει στα 3mg μπορεί να είναι τεράστια. Ισχύει? Θα το έχεις δοκιμάσει φαντάζομαι...

3/75 είναι 1/25. Αρα με ένα μπουκαλάκι 5ml θα φτιάχνεις 125ml που θα σου επαρκούν για κάμποσο καιρό. Mε κόστος 25 ευρώ τα 100 φιαλίδια των 5ml έχεις ήδη την καλύτερη λύση... :)
http://www.fialidia.gr/
http://www.fialidia.gr/?swoof=1&product_cat=pomata-kapakia

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Αυτην την απορία την έχω απο τότε που άρχισα να ατμίζω : Kαταλαβαίνει κανείς την διαφορά μεταξύ 0mg και 3mg ? Πιστεύω οτι αν άτμιζα 3mg, θα το γυρνούσα σε 0 μέσα σε μια εβδομάδα. Βέβαια το λέω εγώ που ατμίζω 18mg και η διαφορά 0 με 3 μου φαίνεται ασήμαντη, ενώ για κάποιον που εχει συνηθίσει στα 3mg μπορεί να είναι τεράστια. Ισχύει? Θα το έχεις δοκιμάσει φαντάζομαι...

Πριν από κανά δίμηνο γύρισα από 9ρα σε 6άρα και η διαφορά υπήρχε. Τις πρώτες 2 εβδομάδες άτμιζα περισσότερο, τώρα συνήθισα και κατέβηκα στα κανονικά μου επίπεδα.

Απάντηση: Re: E - smoke...

Πριν από κανά δίμηνο γύρισα από 9ρα σε 6άρα και η διαφορά υπήρχε. Τις πρώτες 2 εβδομάδες άτμιζα περισσότερο, τώρα συνήθισα και κατέβηκα στα κανονικά μου επίπεδα.

Eριξες την νικοτίνη κατα 1/3 - σαν να κατεβαίνω απο 18αρα σε 12αρα... Σκέφτομαι να κατεβώ σε 15αρα αυτή την φορά (μείωση 1/6). Ελπίζω να μην με σοκάρει.

τι βαση και αρωματα πρεπει να παρουμε για να φτιαξουμε υγρα "υψηλου επιπεδου" και απο που?

Δημήτριε έκανες ερώτηση που απαιτεί 20 αντερωτήσεις διευκρίνισης πριν απαντηθεί - και πάλι η απάντηση θα γεννάει 200 ερωτήματα. Πάντως τα βασικά φαντάζομαι τα ξέρεις ήδη.