E - smoke...

Ολα τα ελληνικά είιναι ποιοτικά. Πάρε ελληνικά. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός.
Οι διαφορές τους είναι συνήθως οτι ο ένας έχει τα α,β.γ, αρώματα υποκειμενικά καλύτερα απο κάποιον άλλο και ο άλλος είναι καλύτερος στα δ,ε,ζ.

Re: Απάντηση: E - smoke...

Ολα τα ελληνικά είιναι ποιοτικά. Πάρε ελληνικά. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός.

συμφωνω απολυτα.
οσα alterego αλλα και danlucas δοκιμασα,ηταν πολυ καλα και σαφως ανωτερα απο κατι Ιταλικα και Γαλλικα.
αρα καλα ειμαστε στον alter.
ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου.
μολις ξεκινησω την διαδικασια,θα ενημερωσω...:grinning-smiley-043

Αν έχεις την νικοτίνη σε σωστό επίπεδο, όλα τα άλλα είναι δοκιμή σωστό/λάθος και ξανά.

Ωρίμανση τα υγρά θέλουν πάνω από 15-20 μέρες αν έχεις επιλέξει κάτι σύνθετο, αλλιώς, σε αντίθετη περίπτωση και 4-5 μέρες φτάνουν. Π.χ. το vanilla custard το αφήνω 2 βδομαδούλες, το Granmaster κοντά στον μήνα.

Re: Απάντηση: E - smoke...

Ωρίμανση τα υγρά θέλουν πάνω από 15-20 μέρες αν έχεις επιλέξει κάτι σύνθετο, αλλιώς, σε αντίθετη περίπτωση και 4-5 μέρες φτάνουν. Π.χ. το vanilla custard το αφήνω 2 βδομαδούλες, το Granmaster κοντά στον μήνα.

δεν με πειραζει.αρκει να βγει σωστο.γι`αυτο θελω να ξεκινησω με την ησυχια μου,τωρα που εχω ετοιμα υγρα για καμια 10 ημερες ακομα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

δεν με πειραζει.αρκει να βγει σωστο...

Με την πρώτη προσπάθεια, αφού δεν ξέρεις πόσο δυνατό ή αδύνατο είναι το άρωμα, δεν θα σου βγει σωστό. Αυτό να το περιμένεις - εκτός αν είσαι τυχερός. Με το fine-tuning μετά, γίνεται σωστό το υγρό στα γούστα σου. Με προσθαφαιρέσεις, ακόμα και στο ήδη έτοιμο υγρό... Ετσι, την επόμενη φορά θα ξέρεις καλύτερα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Με την πρώτη προσπάθεια, αφού δεν ξέρεις πόσο δυνατό ή αδύνατο είναι το άρωμα, δεν θα σου βγει σωστό. Αυτό να το περιμένεις - εκτός αν είσαι τυχερός. Με το fine-tuning μετά, γίνεται σωστό το υγρό στα γούστα σου. Με προσθαφαιρέσεις, ακόμα και στο ήδη έτοιμο υγρό... Ετσι, την επόμενη φορά θα ξέρεις καλύτερα.

λογικο το ακουω.ειμαι ετοιμος για ολα..!

Εχει δοκιμασει κανεις συμπυκνωμενα αρωματακια της Lord of the juice και συγκεκριμενα καποιο απο την egoist σειρα που ειναι γκουρμεδιαρικα. ?

Egoist-banner%20copy%201-600x600.jpg

Άσε μας ρε λυκάνθρωπε. Εσύ είπαμε, ατμίζεις σκέτες βάσεις, τι θέλεις και ανακατεύεσαι με αρώματα, και μάλιστα "γκουρμεδιάρικα"; :flipout:

Μου αρέσει που μας κάνεις και "μαθήματα" να ατμίζουμε σκέτες βάσεις, ενώ είχες ξετρελαθεί με αυτό το μήλο της γαλλικής εταιρείας που σου είχα δώσει και είχες ατμίσει στην Ατλαντίδα, και το οποίο ήταν άκουσον άκουσον, 65%PG - 35%VG!!! :7SFGSFG:

Μιλάμε τώρα για υγρό πραγματικό δυναμίτη γεύσης... :flipout:

Άσε μας ρε λυκάνθρωπε. Εσύ είπαμε, ατμίζεις σκέτες βάσεις, τι θέλεις και ανακατεύεσαι με αρώματα, και μάλιστα "γκουρμεδιάρικα"; :flipout:

Μου αρέσει που μας κάνεις και "μαθήματα" να ατμίζουμε σκέτες βάσεις, ενώ είχες ξετρελαθεί με αυτό το μήλο της γαλλικής εταιρείας που σου είχα δώσει και είχες ατμίσει στην Ατλαντίδα, και το οποίο ήταν άκουσον άκουσον, 65%PG - 35%VG!!! :7SFGSFG:

Μιλάμε τώρα για υγρό πραγματικό δυναμίτη γεύσης... :flipout:

Εγω δεν ειπα ποτε οτι ατμιζω μονο σκετες βασεις, ουτε κανω μαθηματα στους αλλους να πραξουν αυτο. Λαθος με ερμηνευσες.

Αυτο που λεω ειναι πως ολοι μας εχουμε δοκιμασει πολλα αρωματα και αρκετα αυτων πηγαν στα σκουπιδια. Πρεπει να δοκιμασεις πολλες εταιριες, πολλες γευσεις , για να βρεις 1-2 αρωματα που να αξιζουν στην καθε εταιρια. (αναλογα τα γουστα του καθενος)

Το αρωμα της αλφα που αναφερεσαι, ειναι η αποδειξη πως δεν ατμιζω μονο σκετες βασεις, απλα ειμαι πανω του μεσου ορου δυσκολος στα αρωματα.
Κατα καιρους ολο και καποιο αρωματακι μου κανει κλικ, αν και πρεπει να πω πως απο τοτε που ξεκινησα εγω το ατμισμα, τα αρωματακια εχουν βελτιωθει σε ποιοτητα. Και παλι ομως θελει κυνηγι και ψαξιμο.

Δεν ειμαι προκατειλημενος εγω λοιπον με τα αρωματα. Μαλλον εσυ εισαι με τις σκετες βασεις, γιατι καθε φορα που θα γινει κουβεντα περι ατμισματος με σκετη βαση, κατι σε πιανει. :eviltongue:

Για να το κλεισω το θεμα, οταν βρω αρωματα που δεν ειναι απροσδιοριστης, παραξενης, χημικης κλπ γευσης δοκιμαζω καποιες γευσεις. Ετσι ηταν και το αλφα, ετσι ειναι και μερικα ακομα κατα καιρους που ανακαλυπτω. Μεχρι τωρα εχεις καταλαβει τα γουστα μου στα υγρα και γνωριζεις πως οτιδηποτε καπνικο και τα συναφη, δεν το ακουμπω. Παρα μονο φρουτο-γλυκες γευσειςπου να προσομοιαζουν οσο το δυνατον φυσικες γευσεις.
Οχι γιατι απεχθανομαι ΟΛΕΣ τις υπολοιπες γευσεις (ποτων, μπισκοτων, καφεδων , καπνικων κλπ), αλλα γιατι οι περισσοτερες γευσεις αλλο λενε στην περιγραφη και αλλο ατμιζεις, κοινως για πεταμα. Καποιες γευσεις ειναι πιο ευκολο να τις μιμηθουν, καποιες αλλες βγαζουν κατι τι το χημικο/τεχνητο και απροσδιοριστο.

Για αυτο και ρωτησα για τα egoist, αν τα ψαξεις και δεις τι γευσεις εχουν θα καταλαβεις.

Oπως το βλέπω, αν μάθει κανείς στην σκέτη βάση, δεν γυρνάει στα αρώματα. Να έχει μάθει καλά όμως στην βάση. Είναι σαν ένας καπνιστής να το γυρνάει σε τσιγάρο με γεύση μέντα, βανίλια, σοκολάτα, κλπ. Πρακτικά, για τον καπνιστή που έχει συνηθίσει την πικράδα, την στιφάδα και ότι άλλο έχει το τσιγάρο, του είναι άγευστο. Κάπως έτσι βλέπω την αντιστοιχία με την βάση. Επιπροσθέτως, ο ατμίζων μόνο βάση, γλυτώνει απο χίλιες δυό ταλαιπωρίες - απο το κόστος του έτοιμου υγρού, από την φασαρία του να φτιάξει μόνος του το υγρό με το άρωμα, απο το σπάσιμο να πάρει άρωμα και να μην είναι αυτό που περίμενε και να μην παίρνει διόρθωση, απο το εκνευριστικό να έχει άλλη γεύση το πρωί, άλλη το μεσημέρι κι άλλη το βράδυ ή να έχει άλλη γεύση μετά το φαγητό, με τον καφέ ή με το ποτό. Κι εδώ που τα λέμε, η σκέτη βάση, δεν είναι τόσο χάλια όσο την περιγράφει πολύς κόσμος. Εχει μια ανεπαίσθητη γλυκάδα που ηρεμεί το στόμα και τον λάρυγγα. Προερχόμενος όμως κάποιος απο άρωμα, είναι φυσικό η σκέτη να του φανεί κάπως... Μετά απο ένα πορτοκάλι, τι γεύση έχει το νερό ?
Βέβαια, είναι χόμπυ όχι καταναγκασμός όπως το τσιγάρο και μπορεί κανείς να παίξει μόνος του με γεύσεις, πράγμα που δεν μπορεί να κάνει με το τσιγάρο. Ετσι, η αναζήτηση αρωμάτων έρχεται φυσιολογικά. Πάντως, απ'ότι διαβάζω στα διάφορα σάιτς, οι παλαιότεροι των ατμιστών, έχοντας κουραστεί απο την καθημερινή αναζήτηση και ενασχόληση με μηχανάκια και αρώματα, με κατακαθισμένο τον ενθουσιασμό των πρώτων χρόνων, το έχουν γυρίσει ή έχουν συνηθίσει σχεδόν όλοι να ατμίζουν βάση, έχοντας κρατήσει ενα δυό αρώματα που στην πορεία τους βόλεψαν και τα ατμίζουν όταν θέλουν κάτι διαφορετικό. Πιστεύω οτι κι εγώ κάπως έτσι θα καταλήξω κάποια στιγμή.

Last edited:
BIOS
οπως αναφερεις οι παλαιοτεροι (π.χ. 5 χρονια πισω) εχουν ζησει και διαφορετικες καταστασεις Η.Τ.
Θα θυμουνται οι παλαιοτεροι τα ανταλλακτικα φυτιλια που αλλαζε ολο το σωμα των ego-t τσιγαρων και μετα απο λιγες μερες τρεχαμε να κανουμε burn in για να φυγει η μακα και η καμενη γευση.
Αμ τα αρωματα. ? Κυκλοφορουσαν περισσοτερο ετοιμα υγρα και οσα diy αρωματα υπηρχαν, τα πιο πολλα ηταν για πεταμα. (υπηρξε βελτιωση με τα χρονια και σε αυτα)

Σημερα τα πραγματα ειναι πολυ πιο ευκολα. Πολυ καλυτερες τιμες σε τσιγαρα και ανταλλακτικα, αρωματα για ολα τα γουστα κλπ
Οποτε ενας νεος ατμιστης σημερα ειναι πιο ευκολο να ξεκινησει το Η.Τ. και σαν χομπυ. Τοσο στα μηχανακια, οσο και στα υγρα. Εισερχεται σε ενα ετοιμο πεδιο δρασης με πολλα υγρα γευσεις, αρωματα. Ακουει τριγυρω του να παιζουν με τις γευσεις, να φτιαχνουν συνταγες κλπ

Ομως δεν ειναι για ολους το Η.Τ. σπορ/αθλημα και χομπυ. Καποιοι απλα το ατμιζουν ως υποκαταστατο τσιγαρου και τιποτε αλλο περαν αυτου.
Και βεβαια ειναι κουραστικο να ψαχνεις για αρωματα εαν δεν το κανεις χομπυ.
Τα diy αρωματα δεν εχουν samples οπως τα ετοιμα. Αντε αγορασε τα ολα να τα δοκιμασεις. ή πηγαινε σε μαγαζια να δοκιμαζεις με καμενους ατμοποιητες που δεν καταλαβαινεις τι ατμιζεις. Και στην τελικη για μερικους ναι, ειναι απλα κουραστικο γιατι δεν θελουν να ασχοληθουν εκτενως με το Η.Τ.
Απλα ψαχνουν 1-2 γευσεις να αλλαζουν.
Εγω ατμιζα περιπου 3 χρονια το ιδιο αρωμα απο τοτε που ξεκινησα, μεχρι που ειχα σχεδον χασει τη γευση, αλλα ηταν οι εποχες που περιεγραψα, δεν υπηρχε εντονος πειραματισμος με το τσιγαρο. Και πολλες γευσεις ηταν για πεταμα. Ενιωθες τυχερος αν εβρισκες εστω και 1-2 γευσεις να μεινεις εκει. Φανταζομαι ειναι και στην ιδιοσυγκρασια του καθενος.

Περαν αυτων ομως οι γευσεις του Η.Τ. αισθητικα προσομοιαζουν αν θες και τις γευσεις που παιρνουμε ολη τη μερα απο διαφορα προιοντα που καταναλωνουμε.
Ειναι λοιπον και ενας εξτρα χαβαλες να νιωθεις μια γευση απο τσαι, τσιχλοφουσκα, καφε, λικερ, παγωτο, φρουτα κλπ
Συγκριτικα απο αυτη την αποψη ναι, η σκετη βαση ειναι αγευστη, δεν κανεις παιχνιδι με αυτη.
Ομως η αληθεια ειναι πως αν συνηθισεις την σκετη βαση, ως αισθηση εισαι οσο πιο κοντα γινεται στην αισθηση ενος κανονικου τσιγαρου αν αυτο ζητας.
(αφου και το αρωμα του κανονικου τσιγαρου το εχεις χασει λογω κορεσμου με τα χρονια)
Εγω προσωπικα αν και με σκετη βαση, κατα καιρους ξανα γυρναω σε αρωματα για να κανω λιγο χαβαλε και παιχνιδι. Ομως λογω της προσαρμογης σε σκετη βαση, αντιλαμβανομαι πιο δυνατα μια απαλη γευση για αυτο και τα αρωματα τα αραιωνω πιο πολυ.

Περασα κι εγω πριν χρονια με τις αναζητησεις αρωματων και γευσεων, η αληθεια ειναι πως καποια στιγμη (αν δεν εισαι κυνηγος γευσεων) κουραζεσαι. Δεν το βρισκω "υποτιμητικο" το οτι ατμιζω σκετη βαση, εξάλλου δεν με υποχρεωνει κανεις, απλα εμενα μου καθεται καλυτερα ισως απο αλλους που δεν μπορουν να την συνηθισουν. Και βασικα δεν καταλαβαινω την αντιδραση απο χρηστες που λενε πως η σκετη βαση δεν ατμιζεται. Εκτος κι αν τους λειπει η καμενη αισθηση του χαρτιου και της πισσας του τσιγαρου και αυτο θελουν να το αντικαταστησουν με καποια γευση.

Απλα σημερα το ΗΤ δεν προσφερει κατα πλειοψηφια μονο καπνικες γευσεις οπως παλαιοτερα και ειναι μια νεα εμπειρια να παρεις ...γευσεις απο οτι φανταστεις.

Η σκετη βαση κανει τις αντιστασεις να κρατανε περισσοτερο, εισαι πιο κοντα στο αγευστο τσιγαρο, δεν ψαχνεσαι για γευσεις, δεν εισπνεεις εξτρα υλικο.
Οι αρωματικες βασεις προσφερουν ενα χαβαλε, μια ενασχοληση, με στοχο να γευτεις καποιες αγαπημενες γευσεις και να πειραματιστεις και με αλλες για να μην βαριεσαι.
Το βεβαιο ειναι πως σημερα εδω που εχουμε φτασει, ο καθενας κανει οτι τραβαει η καρδια του. Δεν υπαρχει σωστο και λαθος, υπαρχει μονο το γουστο του καθενος.

Last edited:
Γευσεις χημικες που προσπαθουν να προσομοιωσουν το ΨΗΜΕΝΟ μπισκοτο, μια καπνικη γευση, και γευσεις γενικα πολυσυνθετες εμενα δεν μου αρεσουν.
(π.χ. την διασημη κοκα κολα σου τζιμισκε :flipout: οσοι την δοκιμασαν (τοτε) καταλαβαν τι εννοω.

Δεν είχα φτιάξει εγώ το εντομοκτόνο βρε!
Το Cola Gummy της Cosmic Fog ήταν. :flipout:

Δεν ειμαι προκατειλημενος εγω λοιπον με τα αρωματα. Μαλλον εσυ εισαι με τις σκετες βασεις, γιατι καθε φορα που θα γινει κουβεντα περι ατμισματος με σκετη βαση, κατι σε πιανει. :eviltongue:

Εννοείται ότι σου κάνω πλάκα. Και δεν είμαι αντίθετος στο να ατμίζει κάποιος σκέτη βάση, το εντελώς αντίθετο, αν μπορούσα θα το έκανα κι εγώ. Αλλά επειδή για μένα το η.τ. είναι χόμπι, το άτμισμα σκέτης βάσης με αφήνει εντελώς ανικανοποίητο, τουλάχιστον προς το παρόν. Είναι αυτό που είπα και πριν, νομίζω ότι εισπνέω/εκπνέω αέρα κοπανιστό.

Επίσης, μου αρέσει να αλλάζω στιγμιαία και συνεχώς τις γεύσεις, γι' αυτό κι έχω μόνιμα 6-7 έτοιμα στημένα διαφορετικά setup, δηλαδή "ματσαρισμένο" για τα γούστα μου συνδυασμό από μοντάκι, ατμοποιητή, συγκεκριμένη αντίσταση και βατ, και υγρό. Και μετά είναι και το άλλο. Έχω επιλέξει υγρά που το καθένα αφήνει σχεδόν ανεπηρέαστη τη γεύση του άλλου. Στοιχείο που είναι πολύ σημαντικό, γιατί πρέπει η μετάβαση από το ένα υγρό στο άλλο να είναι κατα το δυνατόν πιο ομαλή και απαλή. Π.χ., πριν κανένα μήνα, ο Tegonik μου είχε δώσει μια καραμέλα που είχε φτιάξει μόνος του. Τη δοκιμάζω μια μέρα και μου φάνηκε αρκετά καλή, δεν έκοψα και φλέβα, αλλά ήταν καλή, την άτμιζα ευχάριστα. Ατμίζω λοιπόν κάπου στα 2ml συνεχόμενα από τη καραμέλα του Νίκου, και όταν πήγα να αλλάξω στιγμιαία στο Superior της Atmos Lab, παίρνω τη πρώτη τζούρα και μου ήρθε να κάνω εμετό! :frown:

Δοκιμάζω 1-2 άλλα υγρά και δεν είχα θέμα, οι γεύσεις τους ήταν φυσιολογικές. Πολύ απλά η καραμέλα του Νίκου δεν ταίριαζε με το Superior, ήταν αδύνατον να πάω ομαλά από το ένα υγρό στο άλλο. Εννοείται ότι η καραμέλα του Νίκου πήγε στα σκουπίδια, γιατί το Superior είναι από τα πιο αγαπημένα μου υγρά αυτή την εποχή...

Εννοειται πως στο επιπεδο που δουλευεις εσυ τα αρωματα καλα κανεις και εχεις πολλους ατμοποιητες. Δεν γινεται διαφορετικα οταν αλλαζεις γευσεις τοσο συχνα στην ημερα. Εγω ειμαι στον αντιποδα. Θα βρω ενα αρωμα που να μου αρεσει και θα το κανω μεχρι να το μπουχτισω ή να χασω τη γευση.
Ή θα το αλλαζω (αν εχω 2) καθε φορα που θα αλλαζω κεφαλη και πλενω ατμοποιητη κλπ.
Εσυ ζηλευεις αυτους που μπορουν να κανουν με ανεση σκετες βασεις και εγω ζηλευω αυτους που τους αρεσουν ευκολα πολλα αρωματα και δεν ειναι τοσο ιδιοτροποι οσο εγω. :laugh:

Αλλα και 10 αρωματα να εβρισκα να μου αρεσουν με την μια, παλι θα βαριομουν να στηνω υγρα για τον καθενα, να κανω ετοιμασιες, μιξεις, ωριμανσεις, μετρησεις κλπ
Οσον αφορα το ΗΤ ειμαι λιγο τεμπελακος και ανυπομονος. Εδω εχω φτασει να βαριεμαι να κανω mix την σκετη βαση με την νικοτινουχα σε μεγαλο μπουκαλι και μετα να μεταγγιζω στο μικρο. (μη σου πω να παταω και το fire button) :laugh:

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

οταν λεμε πλενω,εννοουμε κανονικα κατω απο την βρυση με νερακι και σαπουνι,ή σκουπισμα με πανακι?

Κοιτα, με σκετη βαση δεν υπαρχει ιδιαιτερο προβλημα μυρωδιων κλπ. Αλλα ουτως ή αλλως τον βαζω κατω απο τη βρυση με ζεστο νερο, ριχνω και λιγο υγρο πιατων και ξεπλενω πολυ καλα με το τρεχουμενο ζεστο νερο. Υστερα ενα φυσημα/σκουπισμα ελαφρως εσωτερικα και ειναι οκ.
Λιγοτερη ωρα μου παιρνει να τον πλυνω, παρα να προσπαθω να χωσω μεσα στριφτο χαρτι να καθαρισω τα στενα τοιχωματα στο γυαλι. Φροντιζω ομως να σκουπισω καλα την βαση του ατμοποιητη στην επαφη του πολου της μπαταριας και να μην εχουν μεινει υγρα στις εισοδους αερα.
1-2 λεπτα υποθεση ολα αυτα.