Eγώ χθές ήμουνα σε καρδιολόγο για γενικό τσεκάπ. Με ξετίναξε, καρδιογραφήματα, τρίπλεξ, τεστ κοπώσεως και τα σχετικά. Δεν μου βρήκε κάτι, η καρδιά μου είναι μια χαρά άλλα για κάτι αρρυθμίες που έχω κατά περιόδους της μέρας μου είπε ότι φταίει το άγχος και το άτμισμα. Μου εξήγησε ότι η νικοτίνη που παίρνω από το ηλεκτρονικό δημιουργεί στρες που χτυπάει στον μηχανισμό που δίνει τον παλμό στην καρδιά, δεν κινδυνεύω να τα τινάξω, άλλα είναι άσχημο το συναίσθημα. Δοκίμασε μου είπε να το κόψεις για 1-2 μέρες και δες τα αποτελέσματα μόνος σου. Εχω να ατμίσω 14 ώρες

grinning-smiley-043) και όντως οι αρρυθμίες εξαφανίστηκαν. Τυχαίο?μπορεί, από την άλλη μπορεί να να μην είναι τυχαίο. Θα κρατήσω μια απόσταση 2 ημερών και αν όντως εξαφανιστούν τότε οδηγούμε αναγκαστικά και σε διακοπή του ατμίσματος...
Επίσης κάτι που έχω παρατηρήσει μόνος μου είναι ότι ενώ βελτιώθηκαν πολλά πράγματα στην ζωή μου διακόπτοντας το κάπνισμα όπως, γεύση, αντοχή, καλύτερος ύπνος, κ.τ.λ, οι πνεύμονες μου λειτουργούν χειρότερα σε θέμα ελαφρών τσιγαροδυσπνοιών και χωρητικότητας (μουσικός πνευστού οργάνου γαρ) και αυτό είναι ψιλοανεξήγητο. Ατμίζω κοντά στον χρόνο οπότε τα συμπεράσματα μου έχουν κάποια βάση και δεν είναι και εντελώς βιαστικά "βιαστικά".
Αλλο που έχω παρατηρήσει (δεν ξέρω αν και εσείς έχετε τσεκάρει κάτι αντίστοιχο) είναι όταν καθαρίζω την μύτη μου δυσκολεύομαι στο φύσημα διότι υπάρχει μια κολλώδες ουσία που δύσκολα καθαρίζεται και συμβαδίζει με το άτμισμα (σε κάτι παρασπονδίες που έκανα και κάπνισα για 2-3 μέρες αντί ατμίσματος αυτή η κολλώδης ουσία εξαφανίστηκε), και αναρωτιέμαι αν αυτή η κολλώδες ουσία κατακάθεται και στους πνεύμονες εκτός από την μύτη μου...
Γενικά έχω αρχίσει και αντιμετωπίζω πλέον το άτμισμα περισσότερο ως "κάπνισμα" και ήδη κάνω σκέψεις πλήρης διακοπής του. Οχι τίποτα άλλο,από εξοπλισμό και υγρά είμαι τόσο full που ανοίγω εύκολα και κατάστημα vaping μόνο με αγορά των κατάλληλων επίπλων έκθεσης..