E - smoke...

Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Δημήτριε έκανες ερώτηση που απαιτεί 20 αντερωτήσεις διευκρίνισης πριν απαντηθεί - και πάλι η απάντηση θα γεννάει 200 ερωτήματα. Πάντως τα βασικά φαντάζομαι τα ξέρεις ήδη.

το ξερω αδερφε,αλλα προσπαθω να βρω μια ακρη.
ευχαριστω

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Αυτην την απορία την έχω απο τότε που άρχισα να ατμίζω : Kαταλαβαίνει κανείς την διαφορά μεταξύ 0mg και 3mg ? Πιστεύω οτι αν άτμιζα 3mg, θα το γυρνούσα σε 0 μέσα σε μια εβδομάδα. Βέβαια το λέω εγώ που ατμίζω 18mg και η διαφορά 0 με 3 μου φαίνεται ασήμαντη, ενώ για κάποιον που εχει συνηθίσει στα 3mg μπορεί να είναι τεράστια. Ισχύει? Θα το έχεις δοκιμάσει φαντάζομαι...

Φίλε BIOS αναφέρεσαι φαντάζομαι σε καθαρά τσιγαρίσιες τζούρες και πολύ σφιχτούς ατμοποιητές για τα 18mg νικοτίνη που λες, και άτμισμα κάπου στα 12 έως 20W το πολύ. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι άτμιζες με τους Subtank στα 40-45W υγρά στα 18mg νικοτίνη!

Όσο ανεβαίνουν τα βατ, τόσο γίνονται πολύ έντονα αντιληπτές ακόμα και οι πολύ μικρές διαφορές στα mg της νικοτίνης. Με τη θηριώδη TF-T4 κεφαλή στον TFV4 π.χ., στα 120W, μου ήταν εντελώς αδύνατον να ανέβω πάνω από τα 2-3mg νικοτίνη. Μια φορά έφτιαξα υγρό κάπου στα 4-5mg νικοτίνη, και στην TF-T8 στα 130W μετά από 2-3 τζούρες πάθαινα overdose νικοτίνης επιτόπου! :flipout:

Χαχά, για ρώτα τον "λυκάνθρωπο" τι έπαθε, όταν ήρθε μια μέρα σε μένα και τράβηξε μερικές απανωτές τζούρες στα 120W με τον TFV4! Τον βλέπω ξαφνικά να γίνεται κίτρινος σαν το λεμόνι, και το μοντάκι πήγαινε να του φύγει από το χέρι, έδειχνε τάσεις λιποθυμίας! :flipout:

Στα δυόμισι χρόνια που ατμίζω εγώ, δεν ανέβηκα ποτέ πάνω από τα 9mg νικοτίνη.

Χαχά, για ρώτα τον "λυκάνθρωπο" τι έπαθε, όταν ήρθε μια μέρα σε μένα και τράβηξε μερικές απανωτές τζούρες στα 120W με τον TFV4! Τον βλέπω ξαφνικά να γίνεται κίτρινος σαν το λεμόνι, και το μοντάκι πήγαινε να του φύγει από το χέρι, έδειχνε τάσεις λιποθυμίας! :flipout:

Τι λες καλε.
Που με εβαλες να δοκιμασω ΟΛΑ τα mods, ΟΛΟΥΣ τους ατμοποιητες και ΟΛΕΣ τις γευσεις, με ολους τους πιθανους συνδιασμους των παραπανω.
Kαι ολα αυτα με απανωτες τζουρες.
Και δεν θυμαμαι αν ηταν μερα ή νυχτα. Βασικα ξεχασα και που βρισκομουν.

Και στο θεμα μας, φυσικα και παιζουν ρολο οι τζουρες για την νικοτινη.
Δεν ειναι το ιδιο να μπαινει στον οργανισμο σου, μια μικρη τζουρα, ενα μικρο πουφ, με το να εισπνεεις ατμο μεγεθους ατμομηχανης τρενου.
Μπορει η νικοτινη να ειναι μικρη σαν δοση, αλλα με την μεγαλη δοση ατμου καταληγεις να δεχεσαι τελικα περισσοτερη νικοτινη.

Παντως το οτι επιβιωσα απο σενα, με μετετρεψε σε υπερηρωα της marvel.
Μπορω να αντεξω και την 75αρα νικοτινη του tzimisce να την πινω σε σφηνακια.

Βεβαια τωρα που μιλαμε εχω πεσει σε νικοτινη 2.85 και αργα αλλα σταθερα συνεχιζω να την μειωνω. (αλλα με μεγαλοτζουρατο σχετικα ατμοποιητη, οποτε δεν ξερω την πραγματικη δοση που παιρνω στην ουσια)

...Δεν μπορώ να φανταστώ ότι άτμιζες με τους Subtank στα 40-45W υγρά στα 18mg νικοτίνη! ...

Δεν μπορώ να υπολογίσω τα watts, γιατί οι 2 είναι σε mod. Στο istick50 είναι στα 20 watts και οι τζούρες είναι πνευμονικές και αεράτες full open στους subtank.
Ομως, τα 18mg - απ'ότι λένε - αντιστοιχούν στην δόση που παίρνεις απο κανονικό τσιγάρο και απο την πρώτη στιγμή βολεύτηκα με την δόση αυτή.
Στα πολλά watts και στις μεγάλες θερμοκρασίες, μέχρι και ο αέρας σε χτυπάει στον λαιμό :)

Τι λες καλε.
Που με εβαλες να δοκιμασω ΟΛΑ τα mods, ΟΛΟΥΣ τους ατμοποιητες και ΟΛΕΣ τις γευσεις, με ολους τους πιθανους συνδιασμους των παραπανω.
Kαι ολα αυτα με απανωτες τζουρες.
Και δεν θυμαμαι αν ηταν μερα ή νυχτα. Βασικα ξεχασα και που βρισκομουν.

Σωστά. Μόνο που ξεχνάς ότι ήσουν μια χαρά αφού τα είχες δοκιμάσει ΟΛΑ, εκτός από τον TFV4 στα 120W. Σου είχα δώσει άλλους TFV4 στα 30 έως 50W, καθώς και Subtank και Ατλαντίδες και Kayfun και τα έκανες όλα πιπίλα χωρίς κανένα πρόβλημα. Και στο τέλος, μόλις πήρες τον TFV4 στα 120W και τράβηξες 2-3 τζούρες, είδες τον Χριστό λαχειοπώλη! :flipout:

Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Δεν μπορώ να υπολογίσω τα watts, γιατί οι 2 είναι σε mod. Στο istick50 είναι στα 20 watts και οι τζούρες είναι πνευμονικές και αεράτες full open στους subtank.
Ομως, τα 18mg - απ'ότι λένε - αντιστοιχούν στην δόση που παίρνεις απο κανονικό τσιγάρο και απο την πρώτη στιγμή βολεύτηκα με την δόση αυτή.
Στα πολλά watts και στις μεγάλες θερμοκρασίες, μέχρι και ο αέρας σε χτυπάει στον λαιμό :)

Αν αντέχεις να ατμίζεις με τον Subtank με τον αέρα φουλ ανοιχτό στα 20W υγρά στα 18mg νικοτίνη, οι αντοχές και τα όριά σου είναι πολύ πιο πάνω από τα δικά μου φίλε BIOS, ούτε συζήτηση. Σε αντίστοιχο setup σε Subtank, ακόμα και στα 20W, εγώ δεν θα άντεχα υγρό πάνω από τα 9mg νικοτίνη σε καμία περίπτωση, άντε με το ζόρι να άντεχα για λίγο τα 10mg.

Π.χ., σου δίνω ενδεικτικό παράδειγμα τον κλώνο του Grandmaster που φτιάχνουμε, για μένα, τον Χασοδίκη, τον Tegonik και την Αγάπη (Karmen1983). Έφτιαξα αρχικά κάπου 600-700ml υγρού στα 9mg νικοτίνη, και μπορείς να φανταστείς πόσο έντονο είναι το υγρό με οχτώ διαφορετικά αρώματα(!) και συνολική συγκέντρωση αρωμάτων στο 24%! Αυτό το Grandmaster λοιπόν, στον TFV4 με τη μονή επισκευάσιμη κεφαλή στα 30W, εγώ δεν το αντέχω για πάνω από 10-15 συνεχόμενες τζούρες, μπουχτίζω από τη νικοτίνη και αμέσως μετά πρέπει να πάω σε υγρό με χαμηλότερη νικοτίνη. Τη τελευταία όμως φορά που έφτιαξα το Grandmaster στα 7mg νικοτίνη για μένα και τον Χασοδίκη, το αντέχω πολύ ευχάριστα για περισσότερο διάστημα...

Δεν θέλω να φανώ κάπως, αλλά... είσαι σίγουρος ότι φταίει η νικοτίνη? Μήπως σε χαλάει το παραπάνω άρωμα ή κάποια αρώματα απο μόνα τους ? Mήπως έχεις την αίσθηση του "λιγώματος" - σαν να έφαγες με το ζόρι ολόκληρη την τούρτα - και η παραπάνω νικοτίνη απλά μεγενθύνει το φαινόμενο ? 24% είναι μεγάλη ποσότητα αιθέριων ελαίων... Εγώ αν ατμίσω δυνατό άρωμα αισθάνομαι να γυρνούν τα μέσα-έξω μου. Να φανταστείς, όσες φορές άτμισα κάποια απο τα έτοιμα δείγματα εταιριών, η 1η τζούρα με ξετρέλαινε, η 2η +3η ήταν καλή, η 4η έτσι κι έτσι, το υπόλοιπο πήγαινε στον νεροχύτη και το φιαλίδιο για αραίωση 1 προς 3 (με 18αρι σκέτο μείγμα). Οτι άρωμα και να έχω αγοράσει, ξεκινώ με την μισή προτεινόμενη αναλογία και στην πορεία συνήθως το αραιώνω κι άλλο, ανάλογα με το άρωμα. Το στάνταρντ μου σαν τυφλός οδηγός είναι 4 σταγόνες/10ml... Ανάλογα του πόσο δυνατό είναι το άρωμα, σε κάποια έχω ανεβεί στις 12 σταγόνες και σε κάποια καπνικά έχω κατεβεί στις 2... Η υπερδοσολογία νικοτίνης (μου έχει τύχει 2-3 φορές όταν ψαχνόμουν τον πρώτο καιρό και απο απρόσεκτο έντονο και συνεχές άτμισμα με νόστιμο υγρό) σ'εμένα εμφανίζεται πρώτα στο στομάχι και στην διάθεση. Φαντάζομαι όμως οτι η δηλητηρίαση (περι αυτού πρόκειται) εμφανίζεται στον καθένα μας διαφορετικά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εχεις ατμίσει σκέτη βάση - έτσι, για την εμπειρία ? - Φαντάζομαι πως, ναί. Εχει μια ανεπαίσθητη νότα γλυκιάς αίσθησης ούτως ή άλλως...

Σίγουρος δεν είμαι για απολύτως τίποτε, πέρα από το ότι με λένε Παναγιώτη Βογιατζάκη. Τα υγρά της Five Pawns είναι πασίγνωστα για τις πολύ έντονες γεύσεις τους, που προφανώς οφείλεται στη μεγάλη συγκέντρωση αρωμάτων. Το Castle Long π.χ., στην έκδοση Reserve και στα 12mg νικοτίνη, στον Subtank με τις 0.5Ω αντιστάσεις και στα 40W με τον αέρα φουλ ανοιχτό, προκάλεσε πολύ έντονη δυσφορία μετά από κάμποσες τζούρες στον Χασοδίκη, που εκδηλώθηκε με ζαλάδες, ταχυκαρδία, και τάσεις προς εμετό, κλασικά συμπτώματα θεωρώ ελαφράς δηλητηρίασης. Το ίδιο υγρό σε μένα σε έναν Καϊφούν που το δοκίμασα, σε πολύ χαμηλότερα βατ όμως, κάπου στα 12-13, δεν προκαλούσε κανένα σύμπτωμα δυσφορίας. Και στον Χασοδίκη επίσης, όπως και σε μένα, αρέσουν πολύ τα υγρά με πολύ έντονη γεύση και υπερδοσολογία αρωμάτων, ξετρελαίνεται για τον κλώνο του Grandmaster που φτιάχνω.

Εδώ βλέπεις τη σύνθεση του Grandmaster που φτιάχνω, τηρώντας κατά γράμμα και ευλαβικά τις δοσολογίες του Ισπανού. Και όπως ακριβώς τις συστήνει, με αρώματα της TPA και βάσεις της Pink Mule. Ένα ακόμα στοιχείο που κάνει ακόμα πιο έντονα τα υγρά της Five Pawns είναι ότι είναι ισορροπημένα με 50%VG-50%PG.

GrandMaster_ingredients_zpscuc7wyft.jpg

Όσοι έχουν μυρίσει τον κλώνο του Grandmaster και το γνήσιο, είτε στα 6mg είτε στα 12mg, θεώρησαν ότι τα δύο υγρά είναι πολύ κοντά, τουλάχιστον κατά 80-90%, και το πιο κουφό είναι ότι σχεδόν όλοι προτιμούσαν τη μυρωδιά του κλώνου από το γνήσιο! :flipout:

Για τις δοσολογίες στα αρώματα που αναφέρεις ότι σου αρέσουν, είμαστε κυριολεκτικά άσπρο μαύρο, τοποθετημένοι δηλαδή διαμετρικά αντίθετοι. Εσύ είσαι στο στρατόπεδο του "λυκάνθρωπου" που ατμίζει το περισσότερο διάστημα σκέτες βάσεις ή βάζει ελάχιστο άρωμα, κάποιες σταγόνες μόνο. Εμένα μου είναι εντελώς αδύνατον να ατμίσω σκέτες βάσεις, το δοκίμασα αρκετές φορές. Η αίσθηση του ότι εισπνέω/εκπνέω "αέρα κοπανιστό" μου είναι εντελώς ανυπόφορη, μου θυμίζει ανάλατο φαγητό μαγειρεμένο στον ατμό! Συμπεριφέρομαι ατμιστικά δηλαδή, όπως ακριβώς τρέφομαι, ξετρελαίνομαι δηλαδή για φαγητά στο τηγάνι, τίγκα στο αλάτι και στο πιπέρι, κόβω φλέβα για τα έντονα καυτερά και πικάντικα κτλ., ενώ σιχαίνομαι κυριολεκτικά οτιδήποτε θεωρείται υγιεινό, όπως τα φαγητά στον ατμό που κάνει η γυναίκα μου, για να τα φάει αυτή φυσικά, εννοείται ότι κάνει άλλο φαγητό για εκείνη και άλλο για μένα. :flipout:

Η γνώση π.χ., του ότι αυτή η διατροφή θα με στείλει νωρίτερα να βλέπω τα ραδίκια ανάποδα, δεν με σταματάει καθόλου, τουλάχιστον προς το παρόν...

Κατανοητό το γούστο και δεν μπαίνει θέμα συζήτησης :)) Kι εμένα μου αρέσουν κάποια αρώματα και έχω κολλήσει με κάποια απο αυτά όπως το usa silver tobacco της holy juice. Αλλά αν βγεί έντονο το άρωμα, ταβλιάζομαι.
Μια παρατήρηση όμως... Το 24% συνολική συγκέντρωση αρωμάτων που αναφέρεις, στο προηγούμενο ποστ σου, θα ίσχυε αν έβαζες στις αναλογίες που δείχνει η εικόνα, στην ίδια 5-6ml ποσότητα. Σύμφωνα με αυτήν όμως, ο Ισπανός τα βάζει σε 6+6+4+2+2+2+1+0.66 = 24ml ποσότητα... Αρα είσαι πάλι σε συγκέντρωση 5-6% αρώματος...

Χμμμ, σου ξέφυγε το τι γράφει ο Ισπανός στο πάνω μέρος της εικόνας, φίλε BIOS. Το λέει καθαρά: Five Pawns Grandmaster 100ml.

Αυτές οι δοσολογίες αναφέρονται σε ποσότητα 100ml υγρού και συνολική συγκέντρωση αρωμάτων 24%. Αν προσπαθήσεις άλλωστε να φτιάξεις υγρό που να θυμίζει κάποιο της Five Pawns με συγκέντρωση μόλις 5-6%, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι τελείως άχρωμο γευστικά και πολύ μακριά από το γνήσιο...

Nαί έχεις δίκιο, τώρα το είδα το 100... Νόμισα οτι έκανε άλλου είδους μείξη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Αυτην την απορία την έχω απο τότε που άρχισα να ατμίζω : Kαταλαβαίνει κανείς την διαφορά μεταξύ 0mg και 3mg ? Πιστεύω οτι αν άτμιζα 3mg, θα το γυρνούσα σε 0 μέσα σε μια εβδομάδα. Βέβαια το λέω εγώ που ατμίζω 18mg και η διαφορά 0 με 3 μου φαίνεται ασήμαντη, ενώ για κάποιον που εχει συνηθίσει στα 3mg μπορεί να είναι τεράστια. Ισχύει? Θα το έχεις δοκιμάσει φαντάζομαι...

Η διαφορά υπάρχει και είναι αρκετή για να το κάνεις πιπίλα. :p
Βέβαια, τώρα που κάνω 3άρα και γενικά χαλαρά σε αρώματα (λιγότερο από 5%), μπορώ να πάρω το πιο ακριβό υγρό και να το διαλύσω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Η διαφορά υπάρχει και είναι αρκετή για να το κάνεις πιπίλα. :p
Βέβαια, τώρα που κάνω 3άρα και γενικά χαλαρά σε αρώματα (λιγότερο από 5%), μπορώ να πάρω το πιο ακριβό υγρό και να το διαλύσω.

Ναι ειναι μια λυση οσον αφορα την νοκοτινη, αλλα για το αρωμα, εξαρταται απο τι αρωμα ειναι (βαρυ ή ελαφρυ)
Εγω που το δοκιμασα με κατι φοβερα φρουτα του δασους, ακομα και με αραιωση κατα 30% το συγκεκριμενο αρωμα εχανε πολυ.

Εδω ειχα δωσει και στον χατζ κανονικο μπουκαλακι σφραγισμενο και ουτε τη γευση δεν καταλαβε. Με αυτα τα βαρια αρωματα που εχει συνηθισει, εχει ανατιναξει τους γευστικους καλυκες.

Αλλα οσον αφορα τα αρωματα ειναι πολυ μεγαλη η κουβεντα, παρα πολυ μεγαλη. Αλλοι (οπως εγω) αντιπαθουν δυνατες, ακαθοριστες και με χημικη αισθηση γευσεις που δεν θυμιζουν καποια αντιστοιχη φυσικη γευση και υπαρχουν και αυτοι που οπως ανεφερε και ο παναγιωτης, επιζητουν οτι πιο βαρυ και δυνατο σαν αρωμα.
Κατα τις δοκιμες μου με πολλα αρωματα με ολη την παρεα οταν βρισκομαστε, εχω δοκιμασει αρωματα σαν κολωνια, ακαθοριστες γευσεις ντυμενες με ονοματα του τυπου "γαλα μιλφαρας, μπλε ομιχλη, μαυρος κεραυνος, πρασινα αλογα" κλπ
Εχω δοκιμασει και γευσεις δυνατες, οπου αλλες σε λιγωνουν, ή τελος παντων δεν συνηθιζονται.

Ισως καποιοι ανθρωποι εχουν διαφορετικη ευαισθησια, ιδιοσυγκρασια στις γευσεις. Προσωπικα, εαν δεν βρω αρωμα που να ειναι μιας ή το πολυ δυο γευσεων ως mix και να μου θυμιζουν καποιο γλυκο, φρουτο, χυμο, και γενικα καποιο φυσικο προιον, δεν το αντεχω.
Γευσεις χημικες που προσπαθουν να προσομοιωσουν το ΨΗΜΕΝΟ μπισκοτο, μια καπνικη γευση, και γευσεις γενικα πολυσυνθετες εμενα δεν μου αρεσουν.
(π.χ. την διασημη κοκα κολα σου τζιμισκε :flipout: οσοι την δοκιμασαν (τοτε) καταλαβαν τι εννοω.

Και υπ οψιν, δεν εθιζομαστε μονο στην νικοτινη. Αν συνηθισετε τις δυνατες γευσεις ή βαζετε αρκετα μεγαλη αναλογια αρωματος, με τον καιρο ειναι λογικο να δοκιμασετε κατι πιο ραφιναρισμενο ως γευση και να σας φαινεται ξεπλυμενο.

Ειναι λογικο καποιοι να μην αντεχουν την σκετη βαση. Εχει εντυπωθει στον εγκεφαλο τους το ηλεκτρονικο τσιγαρο ως μια μηχανη παραγωγης γευσεων.
Κι ομως...οσο καπνιζαν για χρονια, ειχαν χασει απο κορεσμο και την γευση του αρωματος του τσιγαρου. Οποτε η μονη γευση που τους εμενε, ηταν η οποια αισθηση του καπνικου/καμενου.
Τωρα, γιατι απο το ηλεκτρονικο τσιγαρο αισθανονται ασχημα με σκετη βαση δεν το καταλαβαινω προσωπικα. Αλλο πραγμα να συγκρινουμε την σκετη βαση με ενα υγρο με πλουσια αρωματα (ως προς τη γευση) και αλλο πραγμα να συγκρινουμε υγρο τσιγαρου σε σχεση με το τσιγαρο που καπνιζαμε. Η σκετη βαση ειναι πιο κοντα.

Απλα ΕΤΣΙ περασε το Η.Τ. απο την αρχη. Πανδαισια γευσεων και αρωματων. (τα πρωτα χρονια ιδιαιτερα καπνικων γευσεων)
Μην σνομπαρετε την σκετη βαση παιδια, απλα δεν την εχετε συνηθισει και δεν εχετε δωσει τον απαραιτητο χρονο στην γλωσσα και εγκεφαλο, να αποτοξινωθει απο τις "εκρηκτικες" γευσεις που ατμιζετε. Λογικο ειναι να σαν φαινεται πλεον το Η.Τ. αχρωμο, αγευστο, ατονο.
Μην το παρακανετε σε πολυ δυνατες αναλογιες και γευσεις, γιατι στο τελος θα δοκιμαζετε ενα αρωμα λιγο πιο ελαφρυ και μπορει να σας φαινεται ανοστο.
Και να καταληξετε σε παρα πολυ δυνατες αναλογιες ή να προτιματε αρωματα δυναμιτες.

Υ.Γ.
Που ειναι ρε τεγκονικε εκεινο του ΤΟΥΜΠΑΝΟ λουκουμι και η αγριοφραουλα. ? :4600: (ναι....βαλτος ηταν να με εθισει και μενα σε τουμπανογευσεις)

για παμε ενα τσεκ για τα εργαλεια που θα χρειαστω.
εκτος των υγρων,κανα 2 συριγγες,4 μπουκαλακια(για να χωραει η συριγγα)

θα βαλω 2 αρωματα.
αρα το 5% που λεει ο υπολογισμος,θα παει απο 2,5% το καθε αρωμα?

ειμαι οκ ή θελω κατι αλλο?

YPOLO.jpgAGORA.jpg

Yποψιάζομαι οτι η γεύση σαν ερέθισμα πρέπει να αυξάνεται ή να μειώνεται, όπως ο ήχος - λογαριθμικά... 2 σταγόνες αρώματος αντί για 1 στην ίδια ποσότητα υγρού,πχ. 10ml, έχουν μεγαλύτερη διαφορά απ'ότι οι 10 με τις 20 ή οι 100 απο τις 200, πάλι στα 10ml. Οπως και στον καφέ, η 1 με τις 2 κουταλιές ζάχαρη στην κούπα, έχουν διαφορά - οι 5 με τις 10 μάλλον όχι... :)

...
αρα το 5% που λεει ο υπολογισμος,θα παει απο 2,5% το καθε αρωμα?

ειμαι οκ ή θελω κατι αλλο?

θεωρητικά ναι, 2.5% το κάθε άρωμα.
ΑΛΛΑ
δεν είναι και τα δύο αρώματα το ίδιο δυνατά. και για το κάθε άρωμα εξαρτάται απο την κάθε εταιρία, πόσο δυνατό είναι. Θα πας εμπειρικά εδώ λοιπόν. Αλλά θα κρατήσεις το 5% σταθερό.
Φτιάξε μερικές μικροποσότητες με διαφορετικές αναλογίες ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΡΩΜΑΤΩΝ μόνο, και δες ποιό σου αρέσει περισσότερο. Συνήθως η βανίλια είναι αδύναμο άρωμα και χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα (σε σχέση με το 2ο άρωμα) για να φανεί η γεύση της.

Επίσης, οι σταγόνες απο τα μπουκαλάκια (ψιλές σταγόνες) δεν έχουν καμμία σχέση με τις σταγόνες απο το σταγονόμετρο (χοντρές σταγόνες). Οι διαφορές μπορεί να είναι μεγάλες - μέχρι και 5πλάσιος όγκος.
Καλύτερα αποφάσισε με τι θα ρίχνεις σταγόνες και μέτρησέ το μέσα σε μια σύριγγα για να δείς πόσες σταγόνες χωράνε σε 1ml.

Εγω προσωπικά έχω πάντα έτοιμη την βάση με τις αναλογίες της VG/PG/νικοτίνη και - για ένα αγνωστο άρωμα - ξεκινάω με την δοσολογία σε σταγόνες αρώματος που προτείνει για το μπουκαλάκι του ο κατασκευαστής. Αργότερα, προσθέτω ή αφαιρώ άρωμα.
Δεν χρησιμοποιώ ποτέ vape calculator.

Last edited:
δεν είναι και τα δύο αρώματα το ίδιο δυνατά. και για το κάθε άρωμα εξαρτάται απο την κάθε εταιρία, πόσο δυνατό είναι. Θα πας εμπειρικά εδώ λοιπόν.

+1.

Συνήθως τα φρούτα (μπανάνες, φράουλες) είναι πιο δυνατά από τα γλυκά (κρέμες, μπισκότα).

Re: Απάντηση: E - smoke...

Yποψιάζομαι οτι η γεύση σαν ερέθισμα πρέπει να αυξάνεται ή να μειώνεται, όπως ο ήχος - λογαριθμικά... 2 σταγόνες αρώματος αντί για 1 στην ίδια ποσότητα υγρού,πχ. 10ml, έχουν μεγαλύτερη διαφορά απ'ότι οι 10 με τις 20 ή οι 100 απο τις 200, πάλι στα 10ml. Οπως και στον καφέ, η 1 με τις 2 κουταλιές ζάχαρη στην κούπα, έχουν διαφορά - οι 5 με τις 10 μάλλον όχι... :)

θεωρητικά ναι, 2.5% το κάθε άρωμα.
ΑΛΛΑ
δεν είναι και τα δύο αρώματα το ίδιο δυνατά. και για το κάθε άρωμα εξαρτάται απο την κάθε εταιρία, πόσο δυνατό είναι. Θα πας εμπειρικά εδώ λοιπόν. Αλλά θα κρατήσεις το 5% σταθερό.
Φτιάξε μερικές μικροποσότητες με διαφορετικές αναλογίες ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΡΩΜΑΤΩΝ μόνο, και δες ποιό σου αρέσει περισσότερο. Συνήθως η βανίλια είναι αδύναμο άρωμα και χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα (σε σχέση με το 2ο άρωμα) για να φανεί η γεύση της.

Επίσης, οι σταγόνες απο τα μπουκαλάκια (ψιλές σταγόνες) δεν έχουν καμμία σχέση με τις σταγόνες απο το σταγονόμετρο (χοντρές σταγόνες). Οι διαφορές μπορεί να είναι μεγάλες - μέχρι και 5πλάσιος όγκος.
Καλύτερα αποφάσισε με τι θα ρίχνεις σταγόνες και μέτρησέ το μέσα σε μια σύριγγα για να δείς πόσες σταγόνες χωράνε σε 1ml.

Εγω προσωπικά έχω πάντα έτοιμη την βάση με τις αναλογίες της VG/PG/νικοτίνη και - για ένα αγνωστο άρωμα - ξεκινάω με την δοσολογία σε σταγόνες αρώματος που προτείνει για το μπουκαλάκι του ο κατασκευαστής. Αργότερα, προσθέτω ή αφαιρώ άρωμα.
Δεν χρησιμοποιώ ποτέ vape calculator.

με ml θα παω,οχι με σταγονες,γιατι-οπως σωστα ανεφερες-η ποσοτητα της σταγονας,ειναι υποκειμενικη.
θα ξεκινησω με ενα μπουκαλακι 10ml και βλεπουμε.
αυτο που με ενδιαφερει,ειναι τα υγρα που θα συνθεσω το μειγμα,να ειναι καλης ποιοτητας.
και για την γευση αλλα και σαν προελευση/ποιοτητα ελεχγου κτλ...το εισπνεω και θελω να παρω οτι καλυτερο μπορω.
δεν θελω π.χ σε καμια περιπτωση,να μυρισω την απαισια μυρωδια του ¨φθηνου¨υγρου,που ενιωσα στις αρχες,οταν δοκιμαζα διαφορα.
ειδικα κατι ιταλικα(θεωρητικα επωνυμα)μυριζαν απαισια.
ειναι καλες οι επιλογες απο το alterego?
επισης ισχυει το οτι αφηνουμε το υγρο να ωριμασει μια εβδομαδα,με κουνημα καθε μερα για αρκετη ωρα(10 λεπτα..)

υπαρχει περιπτωση να μπορω να φτιαξω υγρα κατηγοριας Odin,Halo,Five Pawns,ή ειναι αλλα κολπα αυτα?

+1.

Συνήθως τα φρούτα (μπανάνες, φράουλες) είναι πιο δυνατά από τα γλυκά (κρέμες, μπισκότα).

καραμελα,βανιλια θα βαλω Γιαννη.

Eγώ στα 10ml βάση, θα έβαζα 4 σταγόνες καραμέλα και 6 βανίλια και θα ήμουν κομπλέ.
Αν μετά την δοκιμή ήθελε κι άλλο άρωμα, θα πρόσθετα 1-2 σταγόνες απ'ότι θα νόμιζα οτι του λείπει.
Είναι απλά τα πράγματα. Αργότερα θα τα θυμάσαι και θα γελάς.
Αλλά μη σε πάρω στον λαιμό μου κιόλας...

...υπαρχει περιπτωση να μπορω να φτιαξω υγρα κατηγοριας Odin,Halo,Five Pawns,ή ειναι αλλα κολπα αυτα?...

Κατα τύχη, ναί μπορείς...

Ρίχνεις τα μπουκαλάκια σε ένα χαρτόκουτο, κλείνεις τα μάτια και λές... "5 σταγόνες απ'αυτό, 3 απ'αυτό..."

Re: Απάντηση: E - smoke...

Eγώ στα 10ml βάση, θα έβαζα 4 σταγόνες καραμέλα και 6 βανίλια και θα ήμουν κομπλέ.
Αν μετά την δοκιμή ήθελε κι άλλο άρωμα, θα πρόσθετα 1-2 σταγόνες απ'ότι θα νόμιζα οτι του λείπει.
Είναι απλά τα πράγματα. Αργότερα θα τα θυμάσαι και θα γελάς.
Αλλά μη σε πάρω στον λαιμό μου κιόλας...

Κατα τύχη, ναί μπορείς...

τροπος..?

μα ξεκιναω με μπουσουλα το calculator μεχρι να μπω στο νοημα.γι`αυτο και με ml.αργοτερα φανταζομαι,οντως θα βλεπω τα μηνυματα και θα γελαω.
οσο αναφορα την ποιοτητα και την ωριμανση,τι ισχυει τελικα?

τον τρόπο τον συμπλήρωσα στο παραπάνω ποστ μου. :)
Ωρίμανση, πάνω απο 3 ημέρες σίγουρα (αν είσαι βιαστικός), κι απο εκεί και πέρα, όσο περισσότερες μέρες κάθεται (σε σκιερό ή σκοτεινό μέρος) , τόσο καλύτερα.
Ποιότητα... ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποίησες.