Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...
Η διαφορά υπάρχει και είναι αρκετή για να το κάνεις πιπίλα.

Βέβαια, τώρα που κάνω 3άρα και γενικά χαλαρά σε αρώματα (λιγότερο από 5%), μπορώ να πάρω το πιο ακριβό υγρό και να το διαλύσω.
Ναι ειναι μια λυση οσον αφορα την νοκοτινη, αλλα για το αρωμα, εξαρταται απο τι αρωμα ειναι (βαρυ ή ελαφρυ)
Εγω που το δοκιμασα με κατι φοβερα φρουτα του δασους, ακομα και με αραιωση κατα 30% το συγκεκριμενο αρωμα εχανε πολυ.
Εδω ειχα δωσει και στον χατζ κανονικο μπουκαλακι σφραγισμενο και ουτε τη γευση δεν καταλαβε. Με αυτα τα βαρια αρωματα που εχει συνηθισει, εχει ανατιναξει τους γευστικους καλυκες.
Αλλα οσον αφορα τα αρωματα ειναι πολυ μεγαλη η κουβεντα, παρα πολυ μεγαλη. Αλλοι (οπως εγω) αντιπαθουν δυνατες, ακαθοριστες και με χημικη αισθηση γευσεις που δεν θυμιζουν καποια αντιστοιχη φυσικη γευση και υπαρχουν και αυτοι που οπως ανεφερε και ο παναγιωτης, επιζητουν οτι πιο βαρυ και δυνατο σαν αρωμα.
Κατα τις δοκιμες μου με πολλα αρωματα με ολη την παρεα οταν βρισκομαστε, εχω δοκιμασει αρωματα σαν κολωνια, ακαθοριστες γευσεις ντυμενες με ονοματα του τυπου "γαλα μιλφαρας, μπλε ομιχλη, μαυρος κεραυνος, πρασινα αλογα" κλπ
Εχω δοκιμασει και γευσεις δυνατες, οπου αλλες σε λιγωνουν, ή τελος παντων δεν συνηθιζονται.
Ισως καποιοι ανθρωποι εχουν διαφορετικη ευαισθησια, ιδιοσυγκρασια στις γευσεις. Προσωπικα, εαν δεν βρω αρωμα που να ειναι μιας ή το πολυ δυο γευσεων ως mix και να μου θυμιζουν καποιο γλυκο, φρουτο, χυμο, και γενικα καποιο φυσικο προιον, δεν το αντεχω.
Γευσεις χημικες που προσπαθουν να προσομοιωσουν το ΨΗΜΕΝΟ μπισκοτο, μια καπνικη γευση, και γευσεις γενικα πολυσυνθετες εμενα δεν μου αρεσουν.
(π.χ. την διασημη κοκα κολα σου τζιμισκε

οσοι την δοκιμασαν (τοτε) καταλαβαν τι εννοω.
Και υπ οψιν, δεν εθιζομαστε μονο στην νικοτινη. Αν συνηθισετε τις δυνατες γευσεις ή βαζετε αρκετα μεγαλη αναλογια αρωματος, με τον καιρο ειναι λογικο να δοκιμασετε κατι πιο ραφιναρισμενο ως γευση και να σας φαινεται ξεπλυμενο.
Ειναι λογικο καποιοι να μην αντεχουν την σκετη βαση. Εχει εντυπωθει στον εγκεφαλο τους το ηλεκτρονικο τσιγαρο ως μια μηχανη παραγωγης γευσεων.
Κι ομως...οσο καπνιζαν για χρονια, ειχαν χασει απο κορεσμο και την γευση του αρωματος του τσιγαρου. Οποτε η μονη γευση που τους εμενε, ηταν η οποια αισθηση του καπνικου/καμενου.
Τωρα, γιατι απο το ηλεκτρονικο τσιγαρο αισθανονται ασχημα με σκετη βαση δεν το καταλαβαινω προσωπικα. Αλλο πραγμα να συγκρινουμε την σκετη βαση με ενα υγρο με πλουσια αρωματα (ως προς τη γευση) και αλλο πραγμα να συγκρινουμε υγρο τσιγαρου σε σχεση με το τσιγαρο που καπνιζαμε. Η σκετη βαση ειναι πιο κοντα.
Απλα ΕΤΣΙ περασε το Η.Τ. απο την αρχη. Πανδαισια γευσεων και αρωματων. (τα πρωτα χρονια ιδιαιτερα καπνικων γευσεων)
Μην σνομπαρετε την σκετη βαση παιδια, απλα δεν την εχετε συνηθισει και δεν εχετε δωσει τον απαραιτητο χρονο στην γλωσσα και εγκεφαλο, να αποτοξινωθει απο τις "εκρηκτικες" γευσεις που ατμιζετε. Λογικο ειναι να σαν φαινεται πλεον το Η.Τ. αχρωμο, αγευστο, ατονο.
Μην το παρακανετε σε πολυ δυνατες αναλογιες και γευσεις, γιατι στο τελος θα δοκιμαζετε ενα αρωμα λιγο πιο ελαφρυ και μπορει να σας φαινεται ανοστο.
Και να καταληξετε σε παρα πολυ δυνατες αναλογιες ή να προτιματε αρωματα δυναμιτες.
Υ.Γ.
Που ειναι ρε τεγκονικε εκεινο του ΤΟΥΜΠΑΝΟ λουκουμι και η αγριοφραουλα. ? :4600: (ναι....βαλτος ηταν να με εθισει και μενα σε τουμπανογευσεις)