E - smoke...

Re: Απάντηση: E - smoke...

Αν είναι να κάνουμε τη δουλειά σωστά να την κάνουμε σωστά..
Να παραγγείλω τα αρώματα της TFA λοιπόν από κάπου ?Τα ίδια φαντάζομαι..
Και σα βάση 50:50??

Με τα atmos θα πάρεις το 80-85% της γεύσης.
Τα TFA είναι για διόρθωση και κατά το δικό μου γούστο. :smile:
Ξεκίνα λοιπόν με αυτά και πήγαινε σιγά σιγά.
Το να στήσεις ένα άρωμα σύμφωνα με το γούστο σου δεν είναι τόσο απλό.
Μη βρεθείς να πληρώνεις λεφτά και στο τέλος να τα παρατήσεις λόγω καταλοίπων.
Κρίμα είναι.

Ε, λοιπόν, δεν βρήκα γεύση. Χρειάστηκε να το διορθώσω με διπλάσια ποσότητα αρώματος για να βγεί.

Βασικός κανόνας για τη VG. :smile:

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες σας παρατηρήσεις σας..
Ούτως ή άλλως όπως σε όλα τα χόμπι πρέπει να κάνεις και λάθη για να μάθεις και να καταλαβεις που βρίσκεσαι..
Αν δεν έχεις κάνει λάθη απλά δεν έχεις ασχοληθεί...
Θα προβω σε παραγγελίες από εβδομάδα και θα σας ενημερώσω...
Ευχαριστώ και πάλι!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ναι πάλι εγώ είμαι...άλλο TFA,άλλο TPA αρώματα ??

https://shop.perfumersapprentice.com/

"Perfumer's Apprentice was started in 2004 to help perfumers of all skill and experience levels learn about and use truly professional fragrance components.
Then, in 2009 we expanded our business and created The Flavor Apprentice, where we create truly unique, mouth-watering flavors for culinary professionals and enthusiasts. "

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...Βασικός κανόνας για τη VG. :smile:

Το ήξερα ήδη... Αλλά δεν περίμενα τόσο μεγάλη διαφορά. Κι όπως είχα μάθει να ατμίζω με λίγες (4-10) σταγόνες ανα 10ml, εξαφανίστηκε το άρωμα...
Καλή η VG για να παίζει κανείς με το ντουμάνι, αλλά για γεύση δεν...

Διδασκόμεθα αεί γηρασκόμενοι. :)
Εγώ κοντεύω να βγάλω την β' δημοτικού στο αντικείμενο.

+1.

Πολύ πολύπλοκο το θέμα του ηλεκτρονικού τσιγάρου, όταν δε γίνει και χόμπι, χάνεσαι σε ατέλειωτους λαβύρινθους. Κι εγώ θεωρώ ότι είμαι ακόμα στο γράμμα Α στην αλφαβήτα του η.τ.

Κάτσε ρε Παναγιώτη, αν εσύ είσαι στο Α τότε που να βρούμε εμείς δεκαδικο αλφάβητο να τοποθετηθουμε!! ??

+1.

Πολύ πολύπλοκο το θέμα του ηλεκτρονικού τσιγάρου, όταν δε γίνει και χόμπι, χάνεσαι σε ατέλειωτους λαβύρινθους. Κι εγώ θεωρώ ότι είμαι ακόμα στο γράμμα Α στην αλφαβήτα του η.τ.

Έλα, έλα...στο Α είσαι, μην τα παραλές!!

Άμπαλος!!

Το θέμα με το η/τ είναι απλό.
Από τη στιγμή που ψαχνόμαστε για το κάτι παραπάνω από το "κόβω το τσιγάρο" αρχίζει και γίνεται πιο περίπλοκο γιατί πρέπει να ασχοληθείς με πολλά και διαφορετικά πράγματα.
Νόμος του Ohm, τη σχέση του με τα Watt και τα VA, current μπαταριών, ιξώδες, απορρόφηση, ομογενοποίηση μιγμάτων, ποσόστωση, διάλυση, ιδιότητες της VG και της PG κατά την εξάτμιση κλπ κλπ...

Όμως! Δεν υπάρχει λόγος για κάποιον να γνωρίζει την ακριβή ποσόστωση του υγρού που ατμίζει αν του αρέσει το αποτέλεσμα.
Δηλαδή... τα υγρά που πουλάνε για 70/30, απλά δεν είναι ποτέ 70/30 γιατί περιέχουν και κάποιο ποσοστό νερού.
Δεν χρειάζεσαι να γνωρίζεις ακριβώς πόσο ρεύμα ζητάς από μία μπαταρία αφού κυκλοφορούν φτηνά κτήνη που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Έτσι, το πάμε χονδρικά και κυρίως εμπειρικά.
Το θέμα με τα υγρά και τις συνταγές είναι καθαρά θέμα γούστου και κατά πόσο έχεις συνηθίσει να αναλύσεις τις γεύσεις.
Όσοι φτιάχνουμε δικά μας υγρά και ειδικά συνταγές, έχουμε χύσει στον νεροχύτη πολλά λίτρα! So simple! :smile:

Aκριβώς. Μόνο την νικοτίνη πάμε με προσοχή - αλλά κι εκεί αν βγεί 1 μονάδα πάνω ή κάτω μπορεί να μην το καταλάβουμε καν. Ολα τα άλλα, λίγο πάνω, λίγο κάτω, δεν χάθηκε ο κόσμος. Αν το βαζάκι που έχουμε το υγρό είναι λίγο μεγαλύτερο, προσθέτουμε κάτι που λείπει και διορθώνουμε.
Φροντίζουμε όσο μπορούμε να κρατάμε σημειώσεις για κάθε άρωμα που φτιάχνουμε και σε καινούργια αρώματα φτιάχνουμε πάντα μια μικρή ποσότητα πχ. 5 ή10ml (που θα ωριμάσει και πιο γρήγορα) και δοκιμάζουμε/διορθώνουμε το αποτέλεσμα χωρίς ζημιές.

Στις συνταγές το πιο safe είναι να γνωρίζεις τα αρώματα μόνα τους.
Τσιμπάς 4-5 αρώματα, στήνεις 100άρια με μηδενική νικοτίνη και αφού ωριμάσουν αρχίζεις τις δοκιμές και τις μίξεις.
Και πάντα σημειώσεις!

Χημικέ μου εσύ! :grinning-smiley-043

Για όσους έχετε τον Subtank mini και θέλετε να τον γεμίζετε από πάνω, χτες μου ήρθε αυτό το συμβατό τανκάκι από το fasttech σε μαύρο χρώμα, ενώ βγαίνει φυσικά και σε ατσάλι, λευκό κτλ. Η βαφή είναι σε μαύρο ματ χρώμα και φαίνεται αρκετά καλής ποιότητας, ενώ οπτικά είναι πανομοιότυπη με τη γνήσια βάση του Subtank.

Πολλή προσοχή χρειάζεται στο σφίξιμο στο επάνω καπάκι, αν το παρακάνετε μπορεί να καταστρέψετε τα δύο μικρά λαστιχένια τσιμουχάκια στις επάνω τρύπες αναπλήρωσης υγρού. Εγώ το παράκανα και κατέστρεψα με τη μία το ένα τσιμουχάκι, ευτυχώς είχα ανταλλακτικό από έναν Καϊφούν και το αντικατέστησα.

Το σπείρωμα στο τανκάκι φαίνεται πολύ καλό και βιδώνει άψογα με τη γνήσια βάση του Subtank. Το μόνο μείον είναι ότι οι επάνω τρύπες αναπλήρωσης είναι πολύ μικρές και απαιτούν μπουκαλάκι με μύτη-βελόνα όπως αυτό στη φωτό, οτιδήποτε άλλο απλά είναι άχρηστο. Όμως αν συνυπολογίσετε τη φθορά που γλυτώνετε στο μοντάκι από το βίδωμα ξεβίδωμα του ατμοποιητή, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.

Οι διαρροές είναι μηδενικές, όση ώρα και να έχετε ανοιχτές τις επάνω τρύπες για να γεμίσετε υγρό. :music-smiley-004:

Subtank_mini_toprefill_zpslj2ndnis.jpg

Well...
Μιας και έχουμε και κόσμο που ασχολείται με τα λιλιπούτεια mods της αγοράς...
Ποιο μικρό σε μέγεθος είναι το καλύτερο;
Ψάχνω για τη γυναίκα και αν ήταν δυνατόν να μην φαίνεται και καθόλου, θα το προτιμούσε.
Pico, Cov mini Volt, Mini iStick, Istick Nano, Tesla mini?
Για πείτε εντυπώσεις αν τα έχετε δοκιμάσει. :smile:

Evic basic, δαγκωτο! Έχω περάσει από τα istick αλλά δεν...Καλα τα istick, αλλά η joytech είναι 1-2 κατηγορίες πάνω.

iStick Pico δαγκωτό! Το eVic VTC Mini της Joyetech που εχω, δουλευει πλεον με πατεντα. Χαλασε σε λιγους μηνες το σπείρωμα που βιδωνει ο ατμοποιητης. Αυτο δεν μου εχει συμβει σε κανενα απο τα 3 iStick που εχω (διαφορετικα μοντελα, αγορασμενα τα τελευταια 3 χρονια). Οπότε, ενω θεωρώ τα VTC πανεμορφα, δυσκολα θα ξαναγορασω απο αυτους (δεν βρισκω και ανταλλακτικο πουθενα!)

Mε καμία απο τις δυο εταιριες δεν ειχα ποτε προβλήματα με το threading. Δεν ξέρω για το VTC Mini μιας και φαίνεται να εχει διαφορετική 510 βαση. Το basic καθώς και το Evic AIO που εχω εχουν ακριβώς την ίδια βάση με το pico (πιθανώς την φτιάχνει ο ιδιος κατασκευαστης). Το Pico σαφως και μακριά απο το μαυρο, μιας και κοντευει να φύγει το χρώμα απο την μισή συσκευη!

istick pico / Evic basic

iFBIZLR.jpg
oXRrcnB.jpg

Το evic vtc mini έχει χαλάσει σε πάρα πολύ κόσμο στο ίδιο σημείο που ανέφερε και ο qwerty. Εγώ το έχω ως εφαιδρικό περίπου 11 μήνες και το έχω χρησιμοποιήσει σχετικά λίγο χωρίς να μου πάθει τίποτα, αλλά είναι εμφανές ότι "πονάει" στο σημείο αυτό.