E - smoke...

Re: Απάντηση: E - smoke...

Ρε παιδια επειδη ξεμενω απο σκετη βαση, αυτες τις avoria που αναφερθηκαν πιο πανω τις εχει δοκιμασει κανεις. ? Γερμανικης προελευσης νομιζω αναγραφουν.

Εντυπωση παντως μου κανει πως αφου απαγορευεται συκευασια ανω των 10 ml, την πουλανε κανονικα στο site.
Μηπως εχουν παραμεινει οι παλιες συσκευασιες και δεν εχει ανανεωθει το site. ?

Πρεπει να βρω αμεσα μη νικοτινουχα βαση, πεταω με αναθυμιασεις.

Υ.Γ.
Βογιατζακη μην σχολιασεις. :flipout:

Αν η βάση έχει νικοτίνη, η νομοθεσία λέει ότι πρέπει να είναι σε συσκευασία μέχρι των 10ml και μέχρι 20mg.
Για βάση χωρίς νικοτίνη δεν αναφέρεται κάτι, οπότε δεν υπάρχει όριο στη συσκευασία.

So simple... :smile:

Στα φαρμακεία μπορείς να βρεις Chemco, Zerbis ή Fagron.
Το ποια θα πάρεις είναι θέμα γούστου.
Ειδικά για εσένα που κάνεις σκέτη βάση.

Οτιδήποτε έχει πάνω από 5% πρόσμιξη θεωρείται έτοιμο ατμιστικό υγρό και παίρνει φόρο, ακόμα και αν δεν έχει νικοτίνη (Ελλάδα © )
Άρα ακόμα και οι βάσεις που κυκλοφορούν (νόμιμα) είναι σκέτη pg ή vg. Πχ οι βάσεις της atmos όπως η mist και η balanced έχουν καταργηθεί, η πρώτη γιατί είχε νερό σε ποσότητα πάνω από 5%, η δεύτερη γιατί ήταν πρόσμιξη pg vg νερού.
Ελπίζω να σας έλυσα τις απορίες :)

Στάλθηκε από το Le X820 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: E - smoke...

Αν η βάση έχει νικοτίνη, η νομοθεσία λέει ότι πρέπει να είναι σε συσκευασία μέχρι των 10ml και μέχρι 20mg.
Για βάση χωρίς νικοτίνη δεν αναφέρεται κάτι, οπότε δεν υπάρχει όριο στη συσκευασία.

So simple... :smile:

Στα φαρμακεία μπορείς να βρεις Chemco, Zerbis ή Fagron.
Το ποια θα πάρεις είναι θέμα γούστου.
Ειδικά για εσένα που κάνεις σκέτη βάση.

Μια που κάνεις σκέτη βάση όπως λέει εδώ και ο Tzimisce, την chemco στη θέση σου θα την είχα ως τελευταία επιλογή. Προσωπικά σε σχέση με τις Zarbis και Fagron, θεωρώ ότι έχει χαρακτηριστική οσμή/γεύση και δεν την προτιμώ.

Ωχ, παλι ψαξιμο και διαβασμα για τις βασεις φαρμακειων αυτη τη φορα. ?

Ωχ, παλι ψαξιμο και διαβασμα για τις βασεις φαρμακειων αυτη τη φορα. ?

Καλά, έλα να δοκιμάσεις την Pina Colada που την έφτιαξα σε δύο εκδοχές: μία εκδοχή Κύπρος + συνδεσμος (δηλαδή του πεταματού), και μία εκδοχή με μωβ Pink Mule. Για να δούμε αν θα καταλάβεις καμία διαφορά. :flipout:

Μάλλον σου έχω καλύτερο τεστάκι: Κάπου στα 10mg δεν ατμίζεις; Θα σου κάνω blind test: Θα σου δώσω σκέτες βάσεις, Κύπρος + σύνδεσμος στα 10mg, και μωβ Pink Mule στα 10mg. Για να δούμε αν θα μπορείς να τις ξεχωρίσεις, και μάλιστα να μου βγάλεις και τον συνδυασμό Κύπρος + σύνδεσμος για τα μπάζα... :flipout:

Εγώ πάντως έκανα A/B fagron/chemco με άρωμα mtype και κατέληξα να πεταξω στο νεροχύτη τα 200ml της chemco που είχα ετοιμάσει. Ποιος ξέρει, μπορεί να χα πέσει σε λάθος παρτίδα!

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Οτιδήποτε έχει πάνω από 5% πρόσμιξη θεωρείται έτοιμο ατμιστικό υγρό και παίρνει φόρο, ακόμα και αν δεν έχει νικοτίνη (Ελλάδα © )
Άρα ακόμα και οι βάσεις που κυκλοφορούν (νόμιμα) είναι σκέτη pg ή vg. Πχ οι βάσεις της atmos όπως η mist και η balanced έχουν καταργηθεί, η πρώτη γιατί είχε νερό σε ποσότητα πάνω από 5%, η δεύτερη γιατί ήταν πρόσμιξη pg vg νερού.

Δηλαδή τα σαπούνια με γλυκερίνη φορολογούνται σαν ατμιστικά προϊόντα ή τους ξέφυγαν; :flipout:
Το καλό βέβαια είναι ότι τουλάχιστον σταμάτησε ο Atmos να νερώνει την γλυκερίνη του. :p

Απάντηση: Re: E - smoke...

Εγώ πάντως έκανα A/B fagron/chemco με άρωμα mtype και κατέληξα να πεταξω στο νεροχύτη τα 200ml της chemco που είχα ετοιμάσει. Ποιος ξέρει, μπορεί να χα πέσει σε λάθος παρτίδα!

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Κοίτα, κρατάω ακόμα μια πολύ μικρή επιφύλαξη, επειδή δεν έχω ατμίσει ακόμα, π.χ. τις δύο Pina Colada που έφτιαξα, μία με τον συνδυασμό Κύπρος + σύνδεσμος και μία με μωβ Pink Mule, θα αφήσω τα δύο υγρά να ωριμάσουν για μια βδομάδα τουλάχιστον. Αλλά έχω μυρίσει τόσες δεκάδες φορές τα δύο μπουκάλια, που ειλικρινά θα μείνω με τα σαγόνια κατεβασμένα, αν έχουν στο άτμισμα μεγάλη και αντιληπτή διαφορά, ενώ στη μύτη μου τα δύο υγρά είναι πανομοιότυπα.

Μόλις τα έφτιαξα, και τα δύο υγρά ήταν εντελώς υποτονικά, δεν μου έδιναν σχεδόν καθόλου άρωμα. Τώρα που κοντεύουν τις δύο ημέρες ωρίμανσης, έχουν ανέβει και τα δύο αρκετά, δίνουν άρωμα αλλά εξακολουθούν να είναι αρκετά υποτονικά για τα γούστα μου, που θέλω το άρωμα να μου "σπάει τη μύτη" που λέμε. Και εξακολουθώ να μην μπορώ να εντοπίσω με την όσφρηση καμία απολύτως διαφορά μεταξύ τους.

Τη VG και τη PG του συνδέσμου την έχω μυρίσει πολλές φορές, και δεν μου δίνουν καμία χαρακτηριστική μυρωδιά, είναι δηλαδή άοσμες. Τη νικοτινούχα 100άρα από την Κύπρο τώρα, δεν διακινδυνεύω καν να πλησιάσω τη μύτη μου στο ανοιχτό μπουκάλι σε τόσο ισχυρό δηλητήριο, μπορεί να μου έρθει καμιά λιποθυμία... :flipout:

New kid in town...
Το mini δίπλα στο SX είναι μάλλον για χαριτωμενιά.
To Radius δείχνει μωρό μπροστά του. :flipout:

20170519_123950.jpg

Μιχάλη πες λίγο πιο αναλυτικά ποια είναι τα εργαλεία να μαθαίνουμε κι οι νέοι.

Είναι το SX mini Q class με το SX450J της Yihi.
Το αντίπαλο δέος των DNA (αν και εγώ έχω μία αδυναμία στα Yihi) :)
Διμπάταρο, πάει μέχρι τα 200W και από ποιότητα κατασκευής συμπαθητικό.
Δεν πλησιάζει δηλαδή Provari, Dani κλπ.
Πολλές παραμέτρους από τη μάνα του και έρχεται με software που μπορείς να ρυθμίσεις καμπύλες ατμίσματος, να αποθηκεύσεις τα προφίλ σου από τον υπολογιστή στο mod κλπ κλπ.
Σπαστικός ο gravity sensor, ήταν το πρώτο πράγμα που απενεργοποίησα (ευτυχώς γίνεται).

ευχαριστώ Μιχάλη, φαίνεται να έχει πολύ καλές κριτικές.

Κι ο ατμοποιητής? (ξέρω, είμαι σπαζαρχ.δ.ς)

Στάλθηκε από το Le X820 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το επιβεβαιωνω κι εγω αφου μολις μιλησα με το καταστημα που αγοραζα.
Ετσι εξηγειται γιατι στο site τους παρεμειναν βασεις των 100ml αλλα οχι pg/vg σε μιξη.
Οποιος μου εξηγησει την ΛΟΓΙΚΗ να φορολογεις στο Θεο μιξαρισμενες βασεις ή απλα με νερο μεσα, κερδιζει...
ενα μοντακι χαλασμενο των 20w. :laugh:

New kid in town...
Το mini δίπλα στο SX είναι μάλλον για χαριτωμενιά.
To Radius δείχνει μωρό μπροστά του. :flipout:

Τα πείρες ρε;
Μήπως να να βρεθούμε αύριο για κάνα τσιπουράκι να πάρω ότι δικαιούμαι; :beatnik2:

Tουλάχιστον, αγοράζοντας μηδενική βάση απο το φαρμακείο, αγοράζεις 100% βάση. Μετά βάζεις νερό αν-και-όσο χρειάζεσαι.
Το να την πάρεις σε όμορφο μπουκάλι πληρώνοντας και το πχ. 10% νερό σαν βάση - και συνολικά σε μεγαλύτερη τιμή (χωρίς να βάλουμε και τα τυχόν μεταφορικά), δεν το θεωρώ έξυπνη κίνηση

...Οποιος μου εξηγησει την ΛΟΓΙΚΗ να φορολογεις στο Θεο μιξαρισμενες βασεις ή απλα με νερο μεσα, κερδιζει...

Κάτσε να δεις τι θα γίνει όταν οι υστερικοί αντικαπνιστές ή τα "σπίρτα" του Υπ.Οικ. θα σκεφτούν να φορολογηθεί και η μηδενική βάση όπως η νικοτινούχα... (γιατί απλά δεν το έχουν σκεφτεί ακόμα).

Θα στοκάρουμε εικοσάλιτρα τότε για όσο θα προλαβαίνουμε. Θα βάλουν αντλία τα φαρμακεία απ'έξω...

Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

ευχαριστώ Μιχάλη, φαίνεται να έχει πολύ καλές κριτικές.

Κι ο ατμοποιητής? (ξέρω, είμαι σπαζαρχ.δ.ς)

:flipout:
Πάνω του είναι ο Taifun GTII.
Στο Radius έχω τον ελληνικό phenomenon του GUS.
Ημιτσιγαρίσιοι και οι δύο, στοχευμένοι στη γεύση.
Αν δεν είχε τα κουσούρια του ο phenomenon παίζει να είχα δύο από δαύτους :p

Τα πείρες ρε;
Μήπως να να βρεθούμε αύριο για κάνα τσιπουράκι να πάρω ότι δικαιούμαι; :beatnik2:

Μωρέ όλα τα πήρα!
Έχω βρεθεί με μία ντουζίνα μπαταρίες, δύο φορτιστές και μια στρατιά ναυτίλους εδώ πέρα! :flipout:
Θα τηλεφωνηθούμε να βρούμε την ώρα. :smile:

Μα αν καταλαβα καλα, αυτο συμβαινει και τωρα.
Για αυτο και σταματησαν οι εταιριες να διανειμουν μιξαρισμενες ΣΚΕΤΕΣ βασεις.
Οποιοδηποτε υλικο βασης εχει προσμιξη ακομη και με αλλη σκετη βαση ή...νερο οπως η vg, φορολογειται πλεον.

Ναι σε σχεση με το λιτρο του φαρμακειου η εμφιαλωμενη στα 100 ml ειναι πιο ακριβη, αλλα ετσι ηταν και πριν.
Προς ωρας θα παρω λιγες απο αυτες που ατμιζα επειδη ξεμεινα και σε δευτερο πλανο θα κατσω και θα δοκιμασω αυτες των φαρμακειων που ειπωθηκαν να δω ποια μου καθεται καλυτερα εμενα σαν γευση.

Και μια υποσημειωση:
Μερικοι αναρωτιουνται πως καταφερα να ατμιζω σκετη ΑΓΕΥΣΤΗ βαση.
Ισως συνετελεσε το γεγονος οτι ατμιζα βασεις της ατμος οπου σε σχεση με αλλες που εχω δοκιμασει, τις βρισκω πιο γλυκες, σαν ζαχαρονερο ενα πραγμα.
Αοσμες μεν, αλλα με μια γλυκαδα που σπαζει το αγευστο του θεματος.
Αυτο τουλαχιστον στον ατμοποιητη που χρησιμοποιω τα τελευταια χρονια.
Οποτε η γευση των βασεων φαρμακειου θα εξαρτηθει απο το ποια θα μοιαζει καλυτερα σε αυτη που ειχα συνηθισει.

Αν θυμάμαι καλά ή Fagron βγάζει μία γλύκα.
Αλλά έχω κάνει μόνο ένα λίτρο από αυτή και παλιά και μπορεί να μην θυμάμαι καλά. :smile:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

:flipout:
Πάνω του είναι ο Taifun GTII.
Στο Radius έχω τον ελληνικό phenomenon του GUS.
Ημιτσιγαρίσιοι και οι δύο, στοχευμένοι στη γεύση.
Αν δεν είχε τα κουσούρια του ο phenomenon παίζει να είχα δύο από δαύτους :p

Μωρέ όλα τα πήρα!
Έχω βρεθεί με μία ντουζίνα μπαταρίες, δύο φορτιστές και μια στρατιά ναυτίλους εδώ πέρα! :flipout:
Θα τηλεφωνηθούμε να βρούμε την ώρα. :smile:

σπ@ζ@ρχ.δ.@ς συνέχεια

οι ναυτίλοι κουμπώνουν στον SX mini Q class ?
κι αν ναι μέχρι πόσα watt μπορούν να ανεβάσουν?