E - smoke...

Παναγιώτη, κάτι άλλο... Δεν έχω ξεσφραγίσει ακόμα κανένα απο τα 10 μπουκαλάκια - έχω ακόμα απο προηγούμενα που έχω φτιάξει και δεν θέλω να βρεθώ με 1lit έτοιμης βάσης να την γυρνάω απο εδώ κι απο εκεί.
Αλλά συγκρίνοντας τα μπουκαλάκια με κάτι γυάλινα 100ml (ok αυτά έχουν πιο χοντρό τοίχωμα) μου φαίνονται "μικρά" στο μάτι. Τα έχεις μετρήσει ? Είναι πραγματικά 100ml ?

Όχι, δεν τα έχω μετρήσει, αλλά τα έβαλα στη ζυγαριά, στα γρήγορα. Έχουμε και λέμε:

Βάση 100άρα από την Κύπρο, σφραγισμένη: 138 γραμμάρια.
Βάση μωβ Pink Mule, σφραγισμένη: 138 γραμμάρια.
Άδειο μπουκαλάκι βάσης Pink Mule: 28 γραμμάρια.

Άρα, το καθαρό βάρος της βάσης της μωβ Pink Mule είναι 110 γραμμάρια. Δεν ξέρω βέβαια, πόσο ζυγίζει το άδειο μπουκαλάκι της βάσης από την Κύπρο... :nounder:

To καθαρό βάρος της VG είναι 124gr τα 100ml.
Της PG είναι 104gr τα 100ml.
Αν το υγρό εκαι μείγμα των δύο, τότε κάπου ανάμεσα.
Το γυάλινο μπουκαλάκι είναι σίγουρα 3-4 φορές βαρύτερο απο το πλαστικό.
Πολύ πιθανόν, και η pink mule και η κυπριακή έχουν μέσα ποσοστό νερού (100gr τα 100ml), ήδη απο την παρασκευή τους.

To βάρος της καθαρής νικοτίνης είιναι 1.01gr /ml - περίπου όσο και το νερό.
(το έβαλα αυτό γιατί η 100άρα βάση έχει 10% καθαρή νικοτίνη μέσα)

Last edited:
To καθαρό βάρος της VG είναι 124gr τα 100ml.
Της PG είναι 104gr τα 100ml.

Εφόσον ισχύουν αυτά, τότε η Pink Mule είναι σίγουρα αραιωμένη με νερό, μου αρέσει που υποστήριζαν κάποιοι ότι δεν είναι.

Θα έπρεπε να ζυγίζει σαν καθαρό βάρος η μωβ Pink Mule στα 6mg, 70 x 1,24 = 86,8 γραμμάρια + 30 x 1,04 = 31,2 γραμμάρια, σύνολο = 118 γραμμάρια. Αλλά ζυγίζει 110 γραμμάρια.

Οπότε, είτε μας κλέβει στην ποσότητα (ml), είτε είναι αραιωμένη με νερό...

Eχω όρεξη απόψε...

Θα σου πω αμέσως πόσο ακριβώςθα έπρεπε να ζυγίζει το σφραγισμένο μπουκαλάκι 100ml, 6mg/ml της ανέρωτης 70vg/30pg της pink mule, αν όλα ήταν υπολογισμένα με ακρίβεια...

νικοτίνη 6mg/ml = 600mg/100ml = περίπου ίσο με 0.5gr και με δικό της όγκο 0.5ml. - Ας την αφήσουμε εκτός υπολογισμού μιας και την θέση της στον υπολογισμό παίρνουν υλικά περίπου ίδιου βάρους και όγκου.

vg 70% = 70 x 1.24 = 86.8 gr
pg 30% = 30 x 1.04 = 31.2 gr
μπουκαλάκι = 28 gr
Σύνολο σφραγισμένου μπουκαλιού 146 gr...

Eσύ το βρήκες 138 gr... 8gr λιγότερα.

Αν η διαφορά οφείλεται σε υπάρχον νερό μόνο, θα έπρεπε αυτό να έχει αντικαταστήσει VG (γιατί το νερό ζυγίζει σχεδόν το ίδιο με την PG). Ki επειδή η αναλογία ειδικού βάρους νερού/VG είναι 1/1.24 (ας πούμε 1.25), τότε για απώλεια βάρους 1gr θα πρέπει 4ml νερού να αντικαταστήσουν 4ml VG. Δηλαδή για τα 8gr θα έπρεπε 32ml νερού να αντικαταστήσουν 32ml VG.
Τότε όμως το μείγμα θα ήταν 38VG-32νερό-30PG. Οπερ άτοπον - το νερό θα ήταν πάλι 32% και το υγρό δεν θα ατμιζόταν.

Αν η διαφορά οφείλεται σε λιγότερο υγρό, τότε έχουν βάλει 6-7 λιγότερα ml στο μπουκαλάκι των 100ml...

Τι είναι πιθανότερο ? (οκ παίζει και ο συνδιασμός των δύο)...

εντιτ...

Αν το πλαστικό μπουκαλάκι του Κύπριου ζυγίζει 20gr. τότε είναι ακριβής στο χιλιοστό. Αν είναι ελαφρύτερο, τότε έβαλε περισσότερο απο 100ml υγρό...
(70/30 δεν είναι κι αυτή ?)

Εδώ ο άλλος έβαλε ότι νάναι και εσύ μετράς γραμμάρια... :flipout:
Καταλαβαίνεις Παναγιώτη ότι δεν είναι 10% η αραίωση που έκανες στο άρωμα, έτσι; :p

Ίσως οι περισσότεροι γνωρίζετε το μοντάκι.
Το έχω παραγγείλει και το περιμένω πως και πως,κυρίως για το βάρος του,αφού ότι διμπάταρο έχω μάλλον έχει το βάρος βαριοπούλας.
Στα 23,21 που το έχει σήμερα το Gearbest,φαίνεται κάτι παραπάνω από value for money.
http://www.gearbest.com/temperature-control-mods/pp_613150.html
Εδώ το νήμα του στο vaping.gr
http://vaping.gr/index.php/topic,34488.15.html

Απάντηση: Re: E - smoke...

Σύνολο σφραγισμένου μπουκαλιού 146 gr...

Eσύ το βρήκες 138 gr... 8gr λιγότερα.

Και για να έχουμε μεγαλύτερη ακρίβεια στο στατιστικό μας δείγμα, και να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο της σύμπτωσης, έχω έξι σφραγισμένα μπουκαλάκια από τη μωβ Pink Mule φίλε BIOS, και τα ζύγισα όλα. Τα τέσσερα ζυγίζουν 138 γραμμάρια και τα δύο 139.

Purple_PinkMule_weight_zpsoawu9on0.jpg

Έκανα τους ίδιους υπολογισμούς που έκανες κι εσύ, και συμφωνώ φυσικά ότι δεν μπορεί να έχει τόσο πολύ νερό μέσα. Άρα μας κλέβει σε μεγαλύτερο βαθμό στα καθαρά ml στο βάρος. Παίζει βέβαια και τρίτο ενδεχόμενο, να μην είναι η μωβ Pink Mule 70%VG-30%PG όπως ισχυρίζεται, αλλά 65%-35% ή 60%-40%.

Εδώ ο άλλος έβαλε ότι νάναι και εσύ μετράς γραμμάρια... :flipout:
Καταλαβαίνεις Παναγιώτη ότι δεν είναι 10% η αραίωση που έκανες στο άρωμα, έτσι; :p

Ναι βρε Μιχαλιό, δεν έβαλα 10% άρωμα, αλλά 9% τελικά και στα δύο υγρά. Ε, και; Και πάλι δεν σε βλέπω να μου δίνεις κάποια λογική εξήγηση για το χρώμα του υγρού με τη μωβ Pink Mule. Θεωρητικά, το υγρό με τη βάση Κύπρος + σύνδεσμος έχει ελαφρά περισσότερη νικοτίνη, αλλά το υγρό με τη μωβ Pink Mule ροζίζει περισσότερο και σκουραίνει. :flipout:

Ήδη από τη 2-3η μέρα ωρίμανσης είχα προσέξει ότι το υγρό με τη μωβ Pink Mule είχε αρχίσει να σκουραίνει περισσότερο, αλλά λέω, δεν μπορεί, μάλλον πουλάκια κάνουν τα μάτια μου. Όσο περνάνε όμως οι μέρες, η διαφορά στο χρώμα μεγαλώνει συνεχώς, και είμαι πολύ περίεργος να δω που θα καταλήξει, σε κανέναν μήνα π.χ.

Και δεν σε βλέπω να σχολιάζεις το γεγονός ότι η μωβ Pink Mule φαίνεται καθαρά να μας κλέβει στο ζύγι που λέμε. Και την πληρώνουμε δηλαδή πανάκριβα, και το χρώμα της σκουραίνει ανεξήγητα, και μας κλέβει στο ζύγι; :flipout:

Για το χρώμα, υπάρχει πάντα η περίπτωση, η κυπριακή να έχει λιγότερη νικοτίνη απο αυτήν που αναγράφει κι επομένως φυσικά η pink να σκουραίνει ευκολότερα και γρηγορότερα. Αλλά αν σε blind test και οι δύο έχουν το ίδιο χτύπημα και αφήνουν τήν ίδια "αίσθηση πληρότητας", η διαφορά σε νικοτίνη δεν θα είναι μεγάλη. Στο κάτω-κάτω, να ρίξουμε την νικοτίνη δεν θέλουμε ? :)

Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Ίσως οι περισσότεροι γνωρίζετε το μοντάκι.
Το έχω παραγγείλει και το περιμένω πως και πως,κυρίως για το βάρος του,αφού ότι διμπάταρο έχω μάλλον έχει το βάρος βαριοπούλας.
Στα 23,21 που το έχει σήμερα το Gearbest,φαίνεται κάτι παραπάνω από value for money.

Γενικά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια Σωκράτη.
Αν είναι ασφαλές, στα λεφτά του θα είναι κελεπούρι.
Ειδικά αν δεν έχει θέματα και με τη βαφή του...

Ναι βρε Μιχαλιό, δεν έβαλα 10% άρωμα, αλλά 9% τελικά και στα δύο υγρά. Ε, και; Και πάλι δεν σε βλέπω να μου δίνεις κάποια λογική εξήγηση για το χρώμα του υγρού με τη μωβ Pink Mule. Θεωρητικά, το υγρό με τη βάση Κύπρος + σύνδεσμος έχει ελαφρά περισσότερη νικοτίνη, αλλά το υγρό με τη μωβ Pink Mule ροζίζει περισσότερο και σκουραίνει. :flipout:

Η λογική εξήγηση είναι ότι η Pink Mule έχει περισσότερη νικοτίνη.
Τόσο περισσότερη όση η διαφορά στο χρώμα.
Δεν μιλάμε δηλαδή για 10% διαφορά, αλλά για 50% διαφορά. :smile:
Δηλαδή, αν η pink mule είναι στα 6mg, η κυπριακή φαίνεται να είναι στα 3mg και αν...

Και δεν σε βλέπω να σχολιάζεις το γεγονός ότι η μωβ Pink Mule φαίνεται καθαρά να μας κλέβει στο ζύγι που λέμε. Και την πληρώνουμε δηλαδή πανάκριβα, και το χρώμα της σκουραίνει ανεξήγητα, και μας κλέβει στο ζύγι; :flipout:

Το ότι σκουραίνει το εξήγησα (μάλλον).
Αλλά αυτό μόνο με εργαστηρική ανάλυση μπορείς να είσαι σίγουρος.
Σε ιξώδες, πως είναι οι δύο γλυκερίνες;
Αν έχει 10% νερό, θα είναι πολύ αραιή!
Βάλε δύο μπουκαλάκια στο ψυγείο και δες πόσο παχιές θα γίνουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Παναγιώτη, κάτι άλλο... Δεν έχω ξεσφραγίσει ακόμα κανένα απο τα 10 μπουκαλάκια - έχω ακόμα απο προηγούμενα που έχω φτιάξει και δεν θέλω να βρεθώ με 1lit έτοιμης βάσης να την γυρνάω απο εδώ κι απο εκεί.
Αλλά συγκρίνοντας τα μπουκαλάκια με κάτι γυάλινα 100ml (ok αυτά έχουν πιο χοντρό τοίχωμα) μου φαίνονται "μικρά" στο μάτι. Τα έχεις μετρήσει ? Είναι πραγματικά 100ml ?

Λοιπον, χτες έφτιαξα 800ml βάση Κύπρος + σύνδεσμος, τη βαζάρα που βλέπεις στη φωτό. Έβαλα 48ml από τη Κύπρο +2ml που είχα βάλει στο Pina Colada = 50ml. Το μισό μπουκάλι δηλαδή ακριβώς. Δεν μπορώ φυσικά να είμαι 100% σίγουρος, αλλά με το μάτι όπως το κοιτάω, φαίνεται σαν να έχω βάλει όντως το μισό περιεχόμενο, ακριβώς. Ο Κύπριος φαίνεται ότι είναι ακριβής στην ποσότητα των μπουκαλιών.

Και τώρα κάθομαι να φτιάξω την τάρτα λεμόνι που μου πήρε τα μυαλά. Όλα τα αρώματα, και τα έντεκα μπουκάλια που βλέπεις, τα ζητάει η συγκεκριμένη λεμονόταρτα! :flipout:

Lemon_tart_zpsvcskylwm.jpg

Το ότι σκουραίνει το εξήγησα (μάλλον).
Αλλά αυτό μόνο με εργαστηρική ανάλυση μπορείς να είσαι σίγουρος.
Σε ιξώδες, πως είναι οι δύο γλυκερίνες;
Αν έχει 10% νερό, θα είναι πολύ αραιή!
Βάλε δύο μπουκαλάκια στο ψυγείο και δες πόσο παχιές θα γίνουν.

Πάλι το Κινέζο κάνεις, μου φαίνεται Τζιμίσκουλα. :flipout:

Εφόσον οι πυκνότητες για τη VG και τη PG που ανέβασε ο BIOS είναι σωστές, τότε η μωβ Pink Mule που ισχυρίζεται ότι είναι 70%VG - 30PG, θα έπρεπε να ζυγίζει 118 γραμμάρια καθαρό βάρος, αλλά ζυγίζει μόλις 110.

Άρα, είτε μας κλέβει στο ζύγι και δεν καθαρά 100ml αλλά λιγότερα, είτε δεν 70-30 αλλά 60-40, είτε συνδυασμός και από τα δύο. Σε κάθε περίπτωση, είναι εκτός προδιαγραφών. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις;

Παιδιά, έφτιαξα τη Τάρτα λεμόνι, και έχω πάθει την πλάκα της ζωής μου, δεν υπάρχει το υγρό. Μέσα από το βάζο ξεπετάγεται ένα πραγματικό ηφαίστειο αρωμάτων, από τα πιο εντυπωσιακά υγρά που έχω μυρίσει ποτέ!

Τζιμίσκουλα, τα σέβη μου φίλε, κάποιες από τις συνταγές σου είναι απίστευτες! :worshippy: :grinning-smiley-043

Η συνταγή για όποιον θα ήθελε να το φτιάξει:

Juicy Lemon (cap) 1%
Lemon sicily (FA) 1.5%
bavarian Cream (tpa) 1%
whiped cream (FW) 2%
Custard Cream (FA) 1%
maringue (FA) 1%
Buiscuit (INW) 0.5%
Lemon maringue pie v2 (CAP) 5%
Golden Butter (CAP) 0.5% or Butter cream (cap) 0.5-0.7%
sour tpa 1%
sweetener (TPA) 1%

Lemon_tart_2_zps0gfl5egq.jpg

Τζιμίσκουλα, πόσο καιρό ωρίμανση θέλει η λεμονόταρτα, κάπου στο εικοσαήμερο; Μου έρχεται να το πιω από το βάζο κατευθείαν, λέμε... :flipout:

τι ζαχαροπλαστες ειστε σεις,αν φτιαχνατε γλυκα ο Παρλιαρος θα ωχρυουσε μπροστα σας,ευτυχως που δεν μου αρεσουν τα "γλυκα καπνισματα"..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Λοιπον, χτες έφτιαξα 800ml βάση Κύπρος + σύνδεσμος, τη βαζάρα που βλέπεις στη φωτό...

Γιατί, χρησιμοποιείς βάζο για την βάση ? Πέρα απο το οτι οξειδώνει λίγο γρηγορότερα την βάση κάθε φορά που το ανοίγεις, δεν σε δυσκολεύει αργότερα στην διανομή ? Τον έχω δοκιμάσει αυτόν τον τρόπο και ξέρω οτι είναι πολύ δύσκολο να ρουφάς απο μέσα με σύριγγα - ειδικά όταν κατεβεί η στάθμη.
Εγώ την βάση την βάζω σε καφέ γυάλινο μπουκάλι 1lit με στενό στόμιο. Εχω μια σχετικά φαρδειά σύριγγα με αρίθμηση μέχρι 60ml, την γεμίζω απο πάνω απευθείας απο το μπουκάλι της βάσης και βάζω το έμβολο μόνο για να την σπρώξω, οταν την αδειάζω στα μικρά βαζάκια όταν φτιάχνω κάποιο υγρό.

Last edited:
Παναγιώτη θέλω καιρό να σε ρωτήσω και όλο το ξεχνάω.
Στις φωτό σου σε δεύτερο πλάνο φαίνονται τα σετ με τα η/ε.Πάνω σε τι είναι τοποθετημένα;

Γιατί, χρησιμοποιείς βάζο για την βάση ? Πέρα απο το οτι οξειδώνει λίγο γρηγορότερα την βάση κάθε φορά που το ανοίγεις, δεν σε δυσκολεύει αργότερα στην διανομή ? Τον έχω δοκιμάσει αυτόν τον τρόπο και ξέρω οτι είναι πολύ δύσκολο να ρουφάς απο μέσα με σύριγγα - ειδικά όταν κατεβεί η στάθμη.
Εγώ την βάση την βάζω σε καφέ γυάλινο μπουκάλι 1lit με στενό στόμιο. Εχω μια σχετικά φαρδειά σύριγγα με αρίθμηση μέχρι 60ml, την γεμίζω απο πάνω απευθείας απο το μπουκάλι της βάσης και βάζω το έμβολο μόνο για να την σπρώξω, οταν την αδειάζω στα μικρά βαζάκια όταν φτιάχνω κάποιο υγρό.

Το συγκεκριμένο βάζο το χρησιμοποιώ καταρχήν για να ετοιμάσω τη βάση σε μεγάλη ποσότητα φίλε BIOS, δηλαδή να βάλω VG, PG και τη νικοτινούχα. Και το χρησιμοποιώ ακριβώς επειδή έχει μεγάλο επιστόμιο, και με βολεύει αφάνταστα στο σωστό ανακάτεμα με τη σπατουλίτσα. Μετά μπορώ να τη μεταφέρω σε 100μελα, ανάλογα με τις ανάγκες.

Εγώ αυτό που θέλω να σε ρωτήσω, είναι γιατί δεν ετοιμάζεις μια μικρή ποσότητα, π.χ. στα 20-30ml και στα 14mg από τη βάση από την Κύπρο για να την δοκιμάσεις; Δεν έχεις περιέργεια; Εφόσον ατμίζεις και σκέτη βάση κατά καιρούς, θα μπορέσεις πολύ εύκολα να αντιληφθείς και οποιαδήποτε αλλαγή στη γεύση, αλλά το κυριότερο με το χτύπημα στο λαιμό, θα μπορέσεις να καταλάβεις αν τηρεί τα 100mg ή όχι...

Παναγιώτη θέλω καιρό να σε ρωτήσω και όλο το ξεχνάω.
Στις φωτό σου σε δεύτερο πλάνο φαίνονται τα σετ με τα η/ε.Πάνω σε τι είναι τοποθετημένα;

Σωκράτη, είναι σε δύο ξύλινες βάσεις, αγορασμένες η μία (η μικρή) από Αγγλία και η άλλη (η μεγάλη) από Αμερική. Και στις δύο βάσεις έχουν γίνει πολλές μετατροπές από τον τορναδόρο μου, που τους έχει ανοίξει ή μετατρέψει τις τρύπες για να φιλοξενούν σωστά τα μοντάκια μου. Σε 2-3 μέρες που θα μου έρθει ένα ακόμα μοντάκι, η μεγάλη ξύλινη θα ξαναπάει στον τορναδόρο για να της ανοίξει τη τρύπα που θα το φιλοξενήσει.

Όλες τις τρύπες τις έχω ντυμένες με ένα ειδικό μαύρο ελαστικό υλικό, το οποίο προστατεύει τα μοντάκια από τα γδαρσίματα στο βάλε-βγάλε. Γενικά να ξέρεις, ότι είναι ουσιαστικά αδύνατον να βρεις μια έτοιμη βάση στο εμπόριο που να σε καλύψει απόλυτα στο να φιλοξενήσει τα μοντάκια και τους ατμοποιητές σου. Είτε αγοράζεις μια από το εμπόριο και αρχίζεις τις μετατροπές, όπως έκανα εγώ ή κατασκευάζεις εξαρχής μία ή δύο για να σε καλύψουν επακριβώς...

Στη φωτό μπορείς να δεις και τις δύο βάσεις, για να αντιληφθείς το σχεδιασμό τους.

Stands_complete_2_zps3dlzzm0a.jpg

Last edited:
...Εγώ αυτό που θέλω να σε ρωτήσω, είναι γιατί δεν ετοιμάζεις μια μικρή ποσότητα, π.χ. στα 20-30ml και στα 14mg από τη βάση από την Κύπρο για να την δοκιμάσεις; Δεν έχεις περιέργεια; Εφόσον ατμίζεις και σκέτη βάση κατά καιρούς, θα μπορέσεις πολύ εύκολα να αντιληφθείς και οποιαδήποτε αλλαγή στη γεύση, αλλά το κυριότερο με το χτύπημα στο λαιμό, θα μπορέσεις να καταλάβεις αν τηρεί τα 100mg ή όχι...
...

Oτι με τρώει η περιέργεια... με τρώει... Και μάλλον αύριο θα ανοίξω ένα μπουκαλάκι για δοκιμή. Θα φτιάξω 7ml, θα τα αφήσω και 1-2 μέρες να ομογενοποιηθούν και θα το ατμίσω. Θα γράψω οπωσδήποτε τις εντυπώσεις μου.