E - smoke...

Απάντηση: Re: E - smoke...

...Άντε, σου έβγαλα λίστα για ψώνια. :flipout:
Κάτι που μπορείς να κάνεις είναι να πας εδώ και να δεις τι χρησιμοποιεί πιο πολύ ο κόσμος στις συνταγές του.
...

Nαι, και καλά έκανες. Τελευταία, έχω την διάθεση να παίξω - όχι τίποτα extreme βέβαια... Μέχρι 3 υλικά άνα συνταγή λέω, έτσι για να ξεφύγω απο το καθημερινό. Είδα αυτό που λέει ο Βογιατζάκης πιο πάνω με 11 υλικά και τρόμαξα. Απο την άλλη, δεν μπορώ να φανταστώ πως θα βγούν τα υγρά γιατί δεν είμαι τόσο πολύ του αρώματος. Και σκέφτομαι οτι κάποιες γεύσεις θέλουν αρκετό άρωμα μέσα χωρίς να μπορείς να τις ξεγελάσεις στην ποσότητα.

Στην αρχή καλό είναι να παίζεις με λίγα αρώματα γιατί το ένα μπορεί να βαράει το άλλο και να καταλήγεις στην αρχή.
Τα 10 ή 11 αρώματα είναι όταν θέλεις να βγάλεις περίπλοκα προφίλ που περιέχουν κρέμες, τάρτες, φρούτα κλπ.
Αλλά ακόμη και αυτές, αν ξεκινήσεις την αποδόμηση τους θα καταλήξεις σε 4-5 αρώματα και θα είσαι και στο 90% της συνταγής.

Πάμε να δούμε π.χ. την δικιά μου για το εκλαίρ.

Bisquit (INAWERA) 0.8%
Cake (Yellow) (FW) 1%
Chocolate Glazed Doughnut (CAP) 6%
Diary milk (TPA) 0.8%
Double Chocolate (Clear) (TPA) 2%
Joy (FA) 0.5%

6 αρώματα για να βγει κάτι που θα μπορούσε να βγει χονδρικά και με 2. :p
Chocolate Glazed Doughnut (CAP) 6%
Double Chocolate (Clear) (TPA) 2%

Αν το κάνεις έτσι θα έχεις μεν ένα εκλαίρ, αλλά με μπερδεμένες σοκολάτες και επίπεδο

- Diary milk (TPA) 0.8%
Αυτό πρακτικά κάνει τη σοκολάτα γάλακτος

- Bisquit (INAWERA) 0.8%
Αυτό προσθέτει μία μπισκοτένια υφή στο υγρό, με τόνους ζάχαρης, βανίλιας, καραμέλας και ξηρών καρπών.

- Cake (Yellow) (FW) 1%
Σκέτο είναι χάλια. Σαν αυτά τα κεκάκια που δίνουν στα μνημόσυνα. :p
Με το chocolate glazed donut όμως είναι αδελφάκια σε αυτό το ποσοστό γιατί δίνει σώμα.

- Joy (FA) 0.5%
Γλυκαντικό και γέφυρα για τα δύο Stones. Επίσης τονώνει και τις ζύμες.

Σαν αποτέλεσμα, έχεις τη ζύμη του εκλαιρ και το γλάσσο σοκολάτας κατά το άτμισμα, ενώ μετά από λίγα δευτερόλεπτα στο στόμα σου έχει μείνει η σοκολάτα γάλακτος.
Όπως ακριβώς τρως το εκλαίρ. :smile:

Αυτά σπάνε σε δύο batch φυσικά, γιατί οι σοκολάτες έχουν την τάση να πλακώνονται στο ξύλο. Και αφού ωριμάσει για καμία εβδομάδα τα ενώνεις.

Πρώτο batch
Diary Milk
Double Chocolate
Joy

Δεύτερο batch
Bisquit
Cake (Yellow)
Chocolate glazed doughnut

Άμα έχουμε βάση π.χ. 70/30 με νικοτίνη έτοιμη, σε τι ποσότητα αυτής διαλύεις το κάθε γκρουπ?

Συνήθως φτιάχνω μισό μισό.
Δηλαδή, αν θέλω να φτιάξω 100ml, θα στήσω 50ml στο ένα batch, πλήρες με νικοτίνη και στο ποσοστό VG/PG που θέλω και άλλα 50ml από το άλλο batch με τον ίδιο τρόπο.

Δηλαδή δεν πειράζει που μπαίνουν όλα τα αρώματα του κάθε batch μαζί. Το λέω αυτό γιατί κάποιοι υποστηρίζουν ότι κάθε άρωμα πρέπει να ωριμάζει μόνο του μέσα στη βάση. Και μια γνώμη για το lemon tart της Dark star αν το έχεις δοκιμάσει

Τζιμίσκουλα, εύγε νέε μου και για το Kiss, που είναι δική σου δημιουργία. Σήμερα, δεν άντεξα να το περιμένω άλλο να ωριμάσει, οπότε βουρ στο πατσά! Και ακόμα πιο πολύ χάρηκα που μου βγήκε επιτέλους ένα αρκετά καλό στήσιμο στον Velocity. Τον έστησα με διπλή Kanthal A1 στα 26AWG και τρία χιλιοστά διάμετρο στα εννέα τυλίγματα, οπότε βγήκαν 2 x 1,3Ω = 0,65Ω. Έβαλα και τα Nakamichi σχετικά χαλαρά στις αντιστάσεις και τον ξεκίνησα από τα 30 βατάκια και σταδιακά τον ανέβασα στα 45W. Φοβερό υγράκι και το Kiss, και είναι μόλις οχτώ ημερών ωρίμανσης! :worshippy:

VelocityKiss_1_zps4iuo0nbj.jpg

VelocityKiss_2_zpsqsin11oa.jpg

Πιπίλα το έχω κάνει, έχω ατμίσει ήδη κάπου 3-4ml από το μεσημέρι! :flipout:

Σήμερα παρέλαβα και ένα ακόμα μοντάκι. Είναι το VapeDroid Sbody C1D2. Παρόλο που ήξερα ένα μεγάλο μειονέκτημα που έχει το μοντάκι στην ποιότητα της βαφής του, αποφάσισα να το τσιμπήσω, γιατί μου αρέσει πολύ το φινίρισμα και ο σχεδιασμός του. Κι έχω αποφασίσει ότι θα το προσέχω μεν όσο μπορώ, αλλά όταν θα παρουσιάσει αρκετά σημεία στα οποία θα έχει φύγει το χρώμα, θα πάει στον SEB για να το περάσει κεραμική βαφή και να ησυχάσω έτσι διά παντός. :grandpa:

Το μοντάκι φοράει τη πασίγνωστη πλακέτα DNA75W της Evolv, και ένα από τα δυνατά του σημεία είναι ότι δέχεται τόσο 18650 όσο και 26550 μπαταρίες, οπότε μπορεί να σας δώσει αρκετά μεγάλη αυτονομία για μοντάκι που παίρνει μόνο μία μπαταρία. Εδώ φοράει τον TFV4 mini.

Sbody_1_zpsoxa6n6fx.jpg

Και εδώ από το πλάι. Το άτμισμά του βελούδινο και σταθερό σαν βράχος, κοινό χαρακτηριστικό στις πλακέτες της Evolv, από τη DNA200 και μετά.

Sbody_2_zps1w7wxzgs.jpg

Ο πόλος 510 είναι ανοξείδωτο ατσάλι, πραγματικό κουκλί στον σχεδιασμό του, και πολύ βαθύς, θυμίζοντας έντονα τον πόλο 510 που έχουν ο μικρός και μεγάλος Χιονόλυκος. Ότι ατμοποιητή του έβαλα, βίδωσε άψογα.

Sbody_3_zpsglu707on.jpg

Όλα τα λεφτά στο μοντάκι είναι η απίστευτη βελούδινη αίσθηση που νιώθει ο χρήστης στην αφή του, το δε πιάσιμο είναι πολύ εργονομικό. Οι διακόπτες είναι απλά τέλειοι, με φοβερό κλικάρισμα και αίσθηση. Στο vaping.gr 1-2 χρήστες είπαν ότι στα μοντάκια τους αν πίεζες το μεγάλο πλήκτρο του fire στο κάτω μέρος του το μοντάκι έκανε missfire, στο δικό μου δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ακόμα και τη κάτω γωνίτσα του πλήκτρου αν πιέσω, το μοντάκι πυροβολάει απευθείας.

Το μοντάκι δεν συγχωρεί εμφανισιακά "δευτεράντζες" στους ατμοποιητές που θα του βιδώσετε επάνω, βλέπετε με ευκολία στην ηλιόλουστη φωτό πόσο "φτωχός συγγενής" μοιάζει επάνω του ο mini Subtank.

Sbody_4_zpsxniwmlod.jpg

Ενώ τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα από το πλάι, λες και βλέπεις καράβλαχο, μουστακαλή νεόπλουτο να οδηγεί μία αστραφτερή ολοκαίνουργια Λαμποργκίνι! :flipout:

Sbody_5_zpseydhggsh.jpg

Το μοντάκι μου ήρθε με δύο 26650 μπαταρίες, μία μωβ Efest που είναι για τα μπάζα, αλλά και μία δυνατή Vapower των 5200mAh, που θα του δίνει εξαιρετική αυτονομία. Μαζί μου ήρθε και μία μαύρη δερμάτινη θήκη, που το προστατεύει μεν απόλυτα στη βαφή, αλλά τα ανοίγματα που έχει είναι πραγματικά κακάσχημα, μπλιαχ! :tomato:

Sbody_6_zpsnbceam4w.jpg

Στην αρχή καλό είναι να παίζεις με λίγα αρώματα γιατί το ένα μπορεί να βαράει το άλλο και να καταλήγεις στην αρχή.
Τα 10 ή 11 αρώματα είναι όταν θέλεις να βγάλεις περίπλοκα προφίλ που περιέχουν κρέμες, τάρτες, φρούτα κλπ.
Αλλά ακόμη και αυτές, αν ξεκινήσεις την αποδόμηση τους θα καταλήξεις σε 4-5 αρώματα και θα είσαι και στο 90% της συνταγής.
...

Θα ανατρέξω σε προηγούμενα λινκ σου που έχεις βάλει για συνταγές και σε όποια απορία θα επανέλθω. Σε πρώτη φάση θέλω κάτι απλό, περισσότερο την γεύση της ζύμης από κάτι όπως πχ. μια μηλόπιτα. Παγωτά και συναφή δεν με ενδιαφέρουν (ακόμα).
Τα αρώματα απο Βρετανία δεν έχουν πρόβλημα τελωνείου ακόμα, σωστά ? - τουλάχιστον δεν θα πρέπει να έχουν μια και δεν έχουν νικοτίνη.

...δέχεται τόσο 18650 όσο και 26550 μπαταρίες, οπότε μπορεί να σας δώσει αρκετά μεγάλη αυτονομία για μοντάκι που παίρνει μόνο μία μπαταρία...

Την αξία της 26650 την ξέρουν μόνο όσοι τις έχουν χρησιμοποιήσει. Δυόμιση χρόνια τώρα μια MNKE IMR, με καθημερινή χρήση και με πάνω απο 500 φορτίσεις μέχρι τώρα, μου δίνει ακόμα 2 μέρες αυτονομία στο Νemesis...

...

Σαν πρόκληση, ας το πάρουμε ανάποδα...
Απο την εμπειρία σου - και των άλλων μαγείρων που διαβάζουν το νήμα... ΤΙ ΝΑ ΜΗΝ συνδιάσουν (που εκ πρώτης όψεως φαίνεται λογικό να κάνουν) ?
Εγώ πχ. κάποτε συνδίασα καρύδα με σοκολάτα ( με υγρά της e-cig) σε διάφορες αναλογίες μεταξύ τους και μου βγήκαν αρώματα απο πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι φωτιστικό οινόπνευμα...

Καλησπέρα παιδιά. Νέος στο άτμισμα, περίπου 2 μήνες, έχω μια ερώτηση για την οποία έχω πάρει διαφορετικές απαντήσεις, οπότε ρωτάω και εδώ, δεδομένου ότι οι περισσότεροι έχετε PhD στο αντικείμενο .

Aτμιζω έτοιμο υγρό, torque 56 της halο, ξεκίνησα με 12αρα νικοτίνη, δοκίμασα και 6αρα αλλά δεν με κάλυψε(ένιωθα έντονα την ανάγκη να ανάψω τσιγάρο). Η 12αρα με καλύπτει θεωρώ, αλλά πολλές φορές ενώ αισθάνομαι ότι "μπουκωνω", συνεχίζω να ατμιζω λόγω συνήθειας μάλλον, και μερικές φορές αισθάνομαι να με χαλάει (ίσως λόγω υπερβολικής δόσης νικοτίνης?) . Συνήθως 6-7 ml την ημέρα καταναλώνω περίπου.

Μου είπαν σε ένα κατάστημα ότι μάλλον χρειάζομαι νικοτίνη περίπου 9αρα και δεδομένου ότι δεν βγαίνει το υγρό σε 9αρα, να γεμίζω το τανκ μισό με 6αρα και μισό με 12αρα, ίδια μάρκας υγρό και ίδια γεύση. Έχω εδώ και 2 εβδομάδες περίπου που βάζω περίπου 2/3 12αρα και 1/3 6αρα χωρίς να αυξήσω την κατανάλωση, με καλύπτει δηλαδή θεωρώ και θα ήθελα σιγά σιγά να μειώσω γενικά τη νικοτίνη. Σε άλλο κατάστημα πρόσφατα μου είπαν ότι δεν μπορώ να το κάνω αυτό, χρειάζεται χρόνος οταν ανακατεύεις υγρα κλπ.

Τελικά τι ισχύει? Έχει νόημα αυτό που κάνω ή υπάρχει πρόβλημα και καλύτερα να μην ανακατεύω τα υγρα?

Στάλθηκε από το ONDA A9 Core4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

...Μου είπαν σε ένα κατάστημα ότι μάλλον χρειάζομαι νικοτίνη περίπου 9αρα και δεδομένου ότι δεν βγαίνει το υγρό σε 9αρα, να γεμίζω το τανκ μισό με 6αρα και μισό με 12αρα, ίδια μάρκας υγρό και ίδια γεύση. Έχω εδώ και 2 εβδομάδες περίπου που βάζω περίπου 2/3 12αρα και 1/3 6αρα χωρίς να αυξήσω την κατανάλωση, με καλύπτει δηλαδή θεωρώ και θα ήθελα σιγά σιγά να μειώσω γενικά τη νικοτίνη. Σε άλλο κατάστημα πρόσφατα μου είπαν ότι δεν μπορώ να το κάνω αυτό, χρειάζεται χρόνος οταν ανακατεύεις υγρα κλπ.

Τελικά τι ισχύει? Έχει νόημα αυτό που κάνω ή υπάρχει πρόβλημα και καλύτερα να μην ανακατεύω τα υγρα? ...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εφ'όσον πρόκειται για το ίδιο υγρό.
1 μέρος 12άρα και 1 μέρος 6άρα δίνουν 2 μέρη 9άρας.
2/3 12άρας και 1/3 6άρας που λες οτι βάζεις εσύ, δίνουν 10άρα.
Ενα καλό ανακάτεμα σε βαζάκι στο σπίτι και είσαι έτοιμος να το χρησιμοποιήσεις - ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που (αν το στείλεις για αυστηρή μοριακή ανάλυση) το πρώτο τανκ τύχει να είναι λίγο ανομειογενές, (αλλού πολύ 12άρα αλλού πολύ 6άρα) δεν θα το καταλάβεις γιατί οι συγκεντρώσεις αυτές είναι μικροσκοπικές σε σύγκριση με την τροφοδοσία που θέλει το βαμβάκι. Στο 2ο τανκ δεν θα υπάρχουν ούτε οι μικρές αυτές συγκεντρώσεις.

εντιτ

τώρα είδα οτι μιλάς για γέμισμα τανκ... Αν αφήνεις αέρα και δεν το γεμίζεις μέχρι επάνω, στριφογύρνατο με τα δάκτυλα μερικά λεπτά. Δεν είναι οτι καλύτερο για μίξη, αλλά θα δουλέψει (το έχω κάνει).
Είσαι απο τους τύπους που έχουν ένα refill στην τσέπη, σωστά ?
Καλύτερα να αδειάζεις και το 6άρι και το 12άρι που αγοράζεις, σε ένα βαζάκι στο σπίτι και να γεμίζεις το refill απο εκεί για να αποφεύγεις την ταλαιπωρία.

Last edited:
Όπως ακριβώς σου τα γράφει ο BIOS φίλε zananiro, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στο να ανακατεύεις διαφορετικές δυναμοποιήσεις σε νικοτίνη του ίδιου ακριβώς υγρού. Εφόσον έχεις ένα έτοιμο υγρό συγκεκριμένης εταιρείας που σου αρέσει, μπορείς να κάνεις το εξής: παίρνεις ένα γυάλινο βάζο, π.χ. από μαγιονέζα, το πλένεις πολύ καλά και το στεγνώνεις, μέχρι του σημείου που δεν σου αφήνει απολύτως καμία μυρωδιά στην όσφρηση. Μετά βάζεις μέσα πέντε μπουκαλάκια δεκάμελα στα 12mg και άλλα πέντε στα 6mg, αν θέλεις το υγρό σου να είναι στα 9mg. Τα ανακατεύεις επί κανένα δίλεπτο με μια μικρή σπατουλίτσα ή ότι άλλο έχεις πρόχειρο, όπως ένα μικρό κουτάλι. Ανακατεύεις απαλά και όχι πολύ γρήγορα, κοινώς απαγορεύεται το φραπέδιασμα.

Έτσι έχεις έτοιμα 100ml από το υγρό σου. Το βάζεις μετά σε 30μελα μπουκαλάκια με το σταγονόμετρο, και είσαι έτοιμος...

Δηλαδή δεν πειράζει που μπαίνουν όλα τα αρώματα του κάθε batch μαζί. Το λέω αυτό γιατί κάποιοι υποστηρίζουν ότι κάθε άρωμα πρέπει να ωριμάζει μόνο του μέσα στη βάση. Και μια γνώμη για το lemon tart της Dark star αν το έχεις δοκιμάσει

Ίσα ίσα.
Πρέπει τα αρώματα να μπαίνουν μαζί για να αλληλεπιδρούν.
Για αυτό το λόγο ακριβώς υπάρχουν και τα λεγόμενα stones, όπου βάζεις αρώματα σκέτα (χωρίς καθόλου βάση) μεταξύ τους για να δέσουν καλύτερα.

To Dark star δεν το έχω δοκιμάσει.
Έχω δοκιμάσει το αυθεντικό, το Blackout, το Boss shot και έχω φτιάξει και 2-3 συνταγές που κυκλοφορούν.
Από τα one shot, έχω ακούσει ότι το πιο κοντινό στο αυθεντικό που υπάρχει είναι της Divine.
Από αυτά που δοκίμασα, όλες οι συνταγές είναι καλύτερες από τα one shot. :smile:

Τζιμίσκουλα, εύγε νέε μου και για το Kiss, που είναι δική σου δημιουργία. Σήμερα, δεν άντεξα να το περιμένω άλλο να ωριμάσει, οπότε βουρ στο πατσά! Και ακόμα πιο πολύ χάρηκα που μου βγήκε επιτέλους ένα αρκετά καλό στήσιμο στον Velocity. Τον έστησα με διπλή Kanthal A1 στα 26AWG και τρία χιλιοστά διάμετρο στα εννέα τυλίγματα, οπότε βγήκαν 2 x 1,3Ω = 0,65Ω. Έβαλα και τα Nakamichi σχετικά χαλαρά στις αντιστάσεις και τον ξεκίνησα από τα 30 βατάκια και σταδιακά τον ανέβασα στα 45W. Φοβερό υγράκι και το Kiss, και είναι μόλις οχτώ ημερών ωρίμανσης! :worshippy:

Πιο μετά πέφτουν οι φράουλες και έρχεται πιο ισορροπημένη η σοκολάτα.
Το μοντάκι κουκλί, αλλά να βάζεις καλύτερους ατμοποιητές πάνω και να πετάξεις αυτό το πράγμα που μοιάζει με προϊστορική παντόφλα!
Ποιος σου το έδωσε για θήκη;

Τα αρώματα απο Βρετανία δεν έχουν πρόβλημα τελωνείου ακόμα, σωστά ? - τουλάχιστον δεν θα πρέπει να έχουν μια και δεν έχουν νικοτίνη.
Τα αρώματα δεν παίζει να έχουν ποτέ πρόβλημα τελωνείου.

Σαν πρόκληση, ας το πάρουμε ανάποδα...
Απο την εμπειρία σου - και των άλλων μαγείρων που διαβάζουν το νήμα... ΤΙ ΝΑ ΜΗΝ συνδιάσουν (που εκ πρώτης όψεως φαίνεται λογικό να κάνουν) ?
Εγώ πχ. κάποτε συνδίασα καρύδα με σοκολάτα ( με υγρά της e-cig) σε διάφορες αναλογίες μεταξύ τους και μου βγήκαν αρώματα απο πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι φωτιστικό οινόπνευμα...

Αρώματα της e-cig δεν έχω δοκιμάσει...
Αλλά η καρύδα είναι πάντα περίεργο υγρό και θέλει breathing.
Με σοκολάτα δεν την έχω δοκιμάσει ακόμη, αλλά έχω στο μυαλό μου να βγάλω και την Derby κάποια στιγμή, οπότε θα ασχοληθώ.
Ο βασικός φόβος για το "τι να μην συνδυάσεις" είναι ότι το ένα υγρό θα φάει το άλλο.
Αλλά δεν υπάρχει τόσο θέμα υγρού, όσο το τι ποσοστό θα χρησιμοποιήσεις.
Αν χρησιμοποιήσεις π.χ. Bavarian Cream με σοκολάτα, ξέχασε τη σοκολάτα σου σε λογικά ποσοστά.
Ή θα πρέπει να παίξεις πολύ ψηλά τη σοκολάτα, ή να βάλεις ελάχιστη bavarian cream.
Άλλο πολύ δυνατό π.χ. είναι η guava της TPA.
Κάθισα και έφτιαξα φρουτότσιχλα με 6-7 αρώματα που θα μπορούσα τελικά να τη φτιάξω μόνο με 3. Τα εξής δύο. guava. :p
Τόσο δυνατή που και τις κάλτσες μου να έβαζα μετά στον dripper, guava θα μύριζαν.

Σε άλλο κατάστημα πρόσφατα μου είπαν ότι δεν μπορώ να το κάνω αυτό, χρειάζεται χρόνος οταν ανακατεύεις υγρα κλπ.

Όταν ανακατεύεις ίδια υγρά, ωριμασμένα με διαφορετική περιεκτικότητα νικοτίνης, καλό είναι να τα αφήνεις από μερικές ώρες μέχρι μία μέρα (και πολύ λέμε).
Οπότε, καλό είναι αυτό να μην το κάνεις στον ατμοποιητή σου, αλλά να πάρεις ένα μπουκαλάκι και να τα ανακατέψεις εκεί.

Παρέλαβα σήμερα το μοντάκι της Yosta
http://www.gearbest.com/temperature-control-mods/pp_613150.html
Eίναι απίστευτα ελαφρύ-καμιά σχέση με το αμόνι Wismec RX 2/3-το καπάκι αν και πλαστικό κουμπώνει και ξεκουμπώνει πανεύκολα-πάλι καμιά σχέση με το 2 cells καπάκι του RX το οποίο ξεκουμπώνει μόνο του και κουμπώνει δύσκολα-δείχνει ποιοτικό,με άμεση παροχή ρεύματος στον ατμοποιητή.
Πραγματικό κελεπούρι για τα λεφτά που χρειάζεται να δώσει κανείς για 2μπάταρο mod.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις συμβουλές παιδιά. Θα προμηθευτώ άμεσα μπουκαλάκια ώστε να ακολουθήσω τις συμβουλές σας γιατί μέχρι τώρα έβαζα τα υγρά με διαφορετική νικοτίνη κατευθείαν στον ατμοποιητη.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk