E - smoke...

Άρα, είτε μας κλέβει στο ζύγι και δεν καθαρά 100ml αλλά λιγότερα, είτε δεν 70-30 αλλά 60-40, είτε συνδυασμός και από τα δύο. Σε κάθε περίπτωση, είναι εκτός προδιαγραφών. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις;

Δεν υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνω μάναμ...
Σϊγουρα κάπου βρωμάει η υπόθεση. Αλλά δεν μπορώ να ξέρω. :eviltongue:
Δηλαδή αν κάποιος σου δίνει 10άρα νικοτίνη αντί για 15άρα που θα το καταλάβεις αν κάνεις 3mg;

Τζιμίσκουλα, πόσο καιρό ωρίμανση θέλει η λεμονόταρτα, κάπου στο εικοσαήμερο; Μου έρχεται να το πιω από το βάζο κατευθείαν, λέμε... :flipout:

Η συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι δική μου. :smile:
Είναι ενός παιδιού από την ομάδα που έχουμε στο Facebook και ασχολούμαστε με συνταγές, του Αλέξανδρου.
Στις 20 ημέρες έρχονται και δένουν καλά οι κρέμες του.
Στον μήνα όμως είναι αλλού, γιατί έρχονται και τα μπισκότα εκεί που πρέπει.
Δεν έχει καμία σχέση με την lemon tart της Dinner lady. Άλλωστε η συγκεκριμένη συνταγή είναι πιο παλιά από της Dinner lady.
Εμένα μου αρέσει περισσότερο, γιατί το lemon tart ενώ δείχνει καταπληκτικό στην αρχή, με μπουχτίζει στα 5ml.

Καθαρά δικά μου είναι το banoffee και το kiss που φτιάχνεις. Όπως και τα εκλαίρ (που δεν φτιάχνεις) και κάτι μιλφέιγ και τρίγωνα πανοράματος που ακόμη δουλεύω και για αυτό δεν έχω public. :p

τι ζαχαροπλαστες ειστε σεις,αν φτιαχνατε γλυκα ο Παρλιαρος θα ωχρυουσε μπροστα σας,ευτυχως που δεν μου αρεσουν τα "γλυκα καπνισματα"..

Πρακτικά από συνταγές κανονικών γλυκών παίρνουμε την ιδέα και τα ποσοστά.

BTW για ρίξτε μια ματιά εδώ εσείς που γκρινιάζετε... :p
https://www.darkstarvapour.co.uk/shop/nicotine-shots/18x-nicotine-shots-10ml-18mg-ml
180ml 18άρας 16 λίρες.
Τα αρώματα της TPA 3.5 λίρες τα 30ml και της Cap 4.5 λίρες!
Και στέλνει και Ελλάδα πλέον.

@ Βογιατζάκης Τρομερά έξυπνη ιδέα για τις βάσεις. Μπράβο.

@ Τσιμισκής ωραίο λινκ :)

Είναι ενός παιδιού από την ομάδα που έχουμε στο Facebook και ασχολούμαστε με συνταγές, του Αλέξανδρου.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχουμε, άλλοι την έχουν, εκεί είμαι απλό μέλος. :P

@Petran σιγά σιγά εκεί θα καταλήξουν πάλι οι τιμές.
Αυτό που περνάμε είναι η πρώτη μπόρα.

Απάντηση: Re: E - smoke...

...Δηλαδή αν κάποιος σου δίνει 10άρα νικοτίνη αντί για 15άρα που θα το καταλάβεις αν κάνεις 3mg;...

Οπως το βλέπω, όσοι ατμίζετε απο 6mg και κάτω, δεν θα έπρεπε να σας προβληματίζει αν μια βάση 100άρα είναι στην πραγματικότητα 90, 80 ή και 72αρα. Το τελικό μείγμα, αντί για 6, θα βγεί 4.5mg. Σ'αυτή την περιεκτικότητα, κάποια υγρά μπορεί να έχουν περισσότερο χτύπημα απο το άρωμα και τα χαρακτηριστικά του, παρά απο την νικοτίνη. Το πρόβλημα το έχουν οι πάνω απο 12mg όπου η μείωση της νικοτίνης σε πχ. 9mg γίνεται σχεδόν αμέσως αισθητή.
Παραμένει βέβαια το θέμα αξιοπιστίας του προμηθευτή.

...BTW για ρίξτε μια ματιά εδώ εσείς που γκρινιάζετε... :p
https://www.darkstarvapour.co.uk/shop/nicotine-shots/18x-nicotine-shots-10ml-18mg-ml
180ml 18άρας 16 λίρες....

Και πάλι, αναλογικά, είναι 5 φορές ακριβότερα απο το να αγόραζες 1lit 100άρας με το μέχρι πρότινος κόστος αγοράς του πελάτη. Βέβαια, σε σύγκριση με τις ελληνικές νικοτινούχες πχ. της e-cig που τις πουλάει τώρα ταρίφα 3.85 ευρώ τα 10ml, ασχέτως περιεκτικότητας (0,3,6,9,12,18) - κάτι που δείχνει οτι η νικοτίνη σαν παρασκευαστικό υλικό είναι πάμφθηνη (και δεν υπάρχει/υπήρχε λόγος να πλασάρει κάποιος πχ.72άρα για 100άρα) - είναι 4-5 φορές φθηνότερα.
https://www.ecig.gr/ygra-anaplirosis/ατμιστική-βάση/βάση-e-liquid-10ml.html
Προβλέπω οτι κάπου εκεί θα στραφούν αν θέλουν να έχουν κάποιο κέρδος απο το DIY - μετακύλιση του μεγαλύτερου δυνατού βάρους στον παρασκευαστή και στον προμηθευτή.

Last edited:
Τα 3 και τα 4 τα 10ml είναι απλά αισχροκέρδεια.
Στα 10ml ο φόρος είναι 1 . Πες 1.24 μαζί με το ΦΠΑ.
Πριν να μπει ο φόρος, πουλούσαν τη νικοτίνη κάπου στα 10 τα 100ml, δηλαδή 1 τα 10ml και πάλι κέρδιζαν.
Οτιδήποτε λοιπόν πάνω από τα 2.24 είναι απατεωνιά.

Άρα δεν μιλάμε για μετακύλιση του βάρους, αλλά για ευκαιρία για περισσότερο κέρδος!
Και όχι για κανένα 10 και 20%, αλλά για 100% πάνω!

Παναγιώτη θέλω καιρό να σε ρωτήσω και όλο το ξεχνάω.
Στις φωτό σου σε δεύτερο πλάνο φαίνονται τα σετ με τα η/ε.Πάνω σε τι είναι τοποθετημένα;

Εχει εδώ, μερικές 100άδες να διαλέξεις - αν και το ωραίο είναι να το φτιάξεις μόνος σου... :))

https://www.fasttech.com/category/3030/stands-holders/-/p/9?f=-

...Οτιδήποτε λοιπόν πάνω από τα 2.24 είναι απατεωνιά.

Άρα δεν μιλάμε για μετακύλιση του βάρους, αλλά για ευκαιρία για περισσότερο κέρδος!

Eτσι είναι. Διαβάζω σε άλλα πιό εξειδικευμένα στο θέμα φόρουμς, διάφορες δικαιολογίες, οτι πχ. πρέπει να αλλάξουν τις γραμμές παραγωγής για συσκευασία σε μικρότερες ποσότητες κλπ - κι αυτό είναι κόστος που πρέπει να μετακυλίσουν στον πελάτη. Μα ένα συσκευαστήριο δεν συσκευάζει μόνο μια ποσότητα πχ. 100ml... το ρυθμίζεις και συσκευάζει και μικρότερες - ή μεγαλύτερες - ποσότητες. Σίγουρα 10 x 10ml άδεια μπουκαλάκια κοστίζουν περισσότερο από 1 x 100ml, αλλά αυτό που γίνεται είναι εξωφρενικό.

Last edited:
Παραθέτω το απο 16-11-2016 πόστ μου εδώ στο νήμα

Mίλησα πριν λίγο με την κοπέλα που απαντάει στο e-cig και μου είπε οτι στην βάση που πουλάνε, το νερό περιέχεται ήδη και είναι σε αναλογία 10%. (δεν μου άρεσε αυτό)
Την ρώτησα αν μπορώ να παραγγείλω ανέρωτη και μου είπε οτι δεν γίνεται. (ούτε αυτό μου άρεσε)
Πιάσαμε συζήτηση για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί απο 1η Ιανουαρίου και μου είπε οτι δεν χρειάζεται να πανικοβάλεται ο κόσμος, δεν θα γίνει τίποτα, και διάφορα άλλα καθησυχαστικά.
Απο αυτό το τελευταίο, συμπέρανα οτι οι εταιρείες βολεύονται με τον νόμο αυτό - κι όσο περισσότερο το σκέπτομαι τόσο πιο πολύ πείθομαι γι'αυτό.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν μου πουλήσει 1 λιτρο 100αρας, με έχασε για μερικά χρόνια απο πελάτη. Αν όμως με υποχρεώσει το κράτος να αγοράζω συσκευασίες των 20ml, το πολύ 20mg, θα έχω κάθε βδομάδα, πάρε-δώσε μαζί τους...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Kι ως συνήθως, μπαίνεις ν'αγοράσεις ένα προιόν και φεύγεις με άλλα δύο που σου γυάλισαν όση ώρα έμεινες εκεί - είτε είναι φυσικό είτε ηλεκτρονικό μαγαζί...

Και στις παραπάνω σκέψεις δεν είχα βάλει την - πέραν του φόρου - υπερβολική αύξηση της τιμής ανα συσκευασία προς όφελος του προμηθευτή. Δδεν μπορούσαμε να το ξέρουμε και δεν φανταζόμουν οτι θα είναι τόσο στυγνή εκμετάλλευση και οτι θα προσπαθούσουν να εκμεταλλευτούν έτσι, την "αρρώστεια" των ατμιστών...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Eτσι είναι. Διαβάζω σε άλλα πιό εξειδικευμένα στο θέμα φόρουμς, διάφορες δικαιολογίες, οτι πχ. πρέπει να αλλάξουν τις γραμμές παραγωγής για συσκευασία σε μικρότερες ποσότητες κλπ - κι αυτό είναι κόστος που πρέπει να μετακυλίσουν στον πελάτη.

H Pink Mule πουλάει τα 10ml π.χ. 2 το ένα λιανική (προφανώς χονδρική ακόμη πιο φτηνά) .
Στην Ελλάδα τα μαγαζιά, πουλάνε τη νικοτίνη της Pink mule 4.5 τα 10ml.
Πως ακριβώς επιβαρύνθηκαν τα Ελληνικά μαγαζιά το κόστος της συσκευασίας;

Παραθέτω το απο 16-11-2016 πόστ μου εδώ στο νήμα

Και στις παραπάνω σκέψεις δεν είχα βάλει την - πέραν του φόρου - υπερβολική αύξηση της τιμής ανα συσκευασία προς όφελος του προμηθευτή. Δδεν μπορούσαμε να το ξέρουμε και δεν φανταζόμουν οτι θα είναι τόσο στυγνή εκμετάλλευση και οτι θα προσπαθούσουν να εκμεταλλευτούν έτσι, την "αρρώστεια" των ατμιστών...

Φίλε BIOS, αν οι πληροφορίες που μου έρχονται από διάφορες πηγές αληθεύουν έστω και κατά το ήμισυ, οι πωλήσεις στα περισσότερα ελληνικά καταστήματα η.τ. έχουν προσγειωθεί τους τελευταίους δύο μήνες σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα, σε σημείο που να τραβάνε τα μαλλιά τους. Και αυτό εξηγείται από το αναμφισβήτητο γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των έμπειρων ατμιστών, υπό το φόβο του νέου νόμου, φρόντισαν να προμηθευτούν τα πάντα για πολλούς μήνες έως και χρόνια, δηλαδή υγρά, αρώματα, μοντάκια, ατμοποιητές, κεφαλές κτλ.

Και όπως είναι ευνόητο νομίζω, η συντριπτική αγορά αυτών των προμηθειών έγινε από το εξωτερικό. Τα ελληνικά καταστήματα περιορίζονται πλέον σε μεγάλο βαθμό σε πωλήσεις-τσόντες, δηλαδή σε συμπληρωματικές πωλήσεις της τελευταίας στιγμής, που κάποιος θεωρεί ότι δεν αξίζει την αναμονή ή το ρίσκο για αγορά από το εξωτερικό. Π.χ., εχτές πετάχτηκα σε δύο διαφορετικά μαγαζιά, για να πάρω τα δύο αρωματάκια που μου έλειπαν για να φτιάξω τη λεμονοτάρτα. "Γεια σας, το Juicy Lemon της Capella, παρακαλώ". Το πήρα, έφυγα, χωρίς φυσικά να ρίξω ούτε ματιά στο υπόλοιπο μαγαζί...

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχουμε, άλλοι την έχουν, εκεί είμαι απλό μέλος. :P

@Petran σιγά σιγά εκεί θα καταλήξουν πάλι οι τιμές.
Αυτό που περνάμε είναι η πρώτη μπόρα.

Στα αρώματα γιατί δεν γράφουν περιεκτικότητα σε vg/pg ?
Ή αυτά είναι πάντα pg ?

Τα αρώματα κατά 99.9% είναι σε PG.
Η Real Flavours έχει κυκλοφορήσει μία σειρά με αρώματα σε VG, αλλά αυτό είναι η εξαίρεση. :smile:

Τα 3 και τα 4 τα 10ml είναι απλά αισχροκέρδεια.
Στα 10ml ο φόρος είναι 1 . Πες 1.24 μαζί με το ΦΠΑ.
Πριν να μπει ο φόρος, πουλούσαν τη νικοτίνη κάπου στα 10 τα 100ml, δηλαδή 1 τα 10ml και πάλι κέρδιζαν.
Οτιδήποτε λοιπόν πάνω από τα 2.24 είναι απατεωνιά.

Γι' αυτό σε 'κείνη την πρώτη συζήτηση στο γιουτιούμπι (δεν ξέρω αν την έχεις δει...) έκαναν τις πάπιες. Να χαρώ εγώ σύλλογο...μην χ@σ@ τώρα με τα λαμόγια.

...https://www.darkstarvapour.co.uk/shop/nicotine-shots/18x-nicotine-shots-10ml-18mg-ml
180ml 18άρας 16 λίρες.

Εχεις δοκιμάσει κάποια απο αυτά τα αρώματα ? Δεν είναι στην συσκευασία των μητρικών εταιριών αλλά σε συσκευασία της Darkstar. Eίναι και φθηνά ε;iναι και σε 30ml... Φαίνονται καλή περίπτωση... Yπάρχουν κριτικές? Εχει πολλές κρέμες, πολλά απο το ίδιο γλυκό ή φρούτο... ποιό να πρωτοδιαλέξει κανείς...:) Τα capella θεωρούνται καλύτερα απο τα apprentice ? τα έχει κι 1Ε ακριβότερα... Προς το παρόν ψάχνω ζύμη και κρέμα.

Last edited:

Τα αρώματα κατά 99.9% είναι σε PG.
Η Real Flavours έχει κυκλοφορήσει μία σειρά με αρώματα σε VG, αλλά αυτό είναι η εξαίρεση. :smile:

Thanks Μιχάλη

Δεν υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνω μάναμ...
Σϊγουρα κάπου βρωμάει η υπόθεση. Αλλά δεν μπορώ να ξέρω. :eviltongue:
Δηλαδή αν κάποιος σου δίνει 10άρα νικοτίνη αντί για 15άρα που θα το καταλάβεις αν κάνεις 3mg;

Η συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι δική μου. :smile:
Στις 20 ημέρες έρχονται και δένουν καλά οι κρέμες του.
Στον μήνα όμως είναι αλλού, γιατί έρχονται και τα μπισκότα εκεί που πρέπει.
Δεν έχει καμία σχέση με την lemon tart της Dinner lady. Άλλωστε η συγκεκριμένη συνταγή είναι πιο παλιά από της Dinner lady.
Εμένα μου αρέσει περισσότερο, γιατί το lemon tart ενώ δείχνει καταπληκτικό στην αρχή, με μπουχτίζει στα 5ml.

Καθαρά δικά μου είναι το banoffee και το kiss που φτιάχνεις. Όπως και τα εκλαίρ (που δεν φτιάχνεις) και κάτι μιλφέιγ και τρίγωνα πανοράματος που ακόμη δουλεύω και για αυτό δεν έχω public. :p

Πρακτικά από συνταγές κανονικών γλυκών παίρνουμε την ιδέα και τα ποσοστά.

BTW για ρίξτε μια ματιά εδώ εσείς που γκρινιάζετε... :p
180ml 18άρας 16 λίρες.

Για δώσε αν θες κανα λινκ για τις συνταγές και για την ομάδα του facebook

Γι' αυτό σε 'κείνη την πρώτη συζήτηση στο γιουτιούμπι (δεν ξέρω αν την έχεις δει...) έκαναν τις πάπιες. Να χαρώ εγώ σύλλογο...μην χ@σ@ τώρα με τα λαμόγια.

Δεν το έχω δει Γιάννη.
Μιλάς για τον σύλλογο ατμιστών ή τον σύλλογο επαγγελματιών;

Πήραμε φόρα. Πάμε ένα ένα... :flipout:
Εχεις δοκιμάσει κάποια απο αυτά τα αρώματα ?

Από αυτούς συγκεκριμένα ή από TPA/CAP/FW κλπ;
Από αυτούς όχι ακόμη γιατί τώρα ξεκίνησαν να δίνουν πανευρωπαϊκά.
Γενικά από αυτές τις εταιρίες, αυτή τη στιγμή έχω καμιά 70άρα αρώματα.
Σαν σύνολο δεν θυμάμαι πόσα έχω δοκιμάσει. :smile:
Αυτή είναι η λίστα με τα αρώματα που έχω αυτή τη στιγμή.

Δεν είναι στην συσκευασία των μητρικών εταιριών αλλά σε συσκευασία της Darkstar. Eίναι και φθηνά ε;iναι και σε 30ml... Φαίνονται καλή περίπτωση... Yπάρχουν κριτικές?

Αυτά τα αρώματα είναι απλά rebottled.
Οι περισσότερες εταιρίες αφήνουν τους εμπόρους να το κάνουν αυτό.
Άλλωστε η TPA νομίζω δεν βγάζει καν συσκευασία των 10ml που είναι το κλασσικό μπουκαλάκι που πουλάνε όλοι. :)

Εχει πολλές κρέμες, πολλά απο το ίδιο γλυκό ή φρούτο... ποιό να πρωτοδιαλέξει κανείς...:)

Το ίδιο δεν είναι.
Ακόμη και την ίδια ονομασία να έχει, αν είναι από άλλη εταιρία, έχει διαφορετικό προφίλ.

Τα capella θεωρούνται καλύτερα απο τα apprentice ? τα έχει κι 1Ε ακριβότερα... Προς το παρόν ψάχνω ζύμη και κρέμα.

Όχι απαραίτητα. Κάποια είναι καλύτερα, κάποια είναι απλά διαφορετικά.
Κάποια Capella είναι καλύτερα από τα TPA/TFA, κάποια TPA/TFA είναι καλύτερα από τα Capella, κάποια Flavor West είναι καλύτερα και από τα δύο και μετά μπαίνει η Flavor Arts στο παιχνίδι... να συνεχίσω; :p
Το να πεις ότι θέλεις ζύμη και κρέμα είναι σχετικό...
Γιατί κάθε κρέμα πάει με διαφορετικά πράγματα.
Άλλη θα βάλεις σε παγωτό, άλλη σε ζύμη, άλλη με φρούτα, άλλη μόνη της.
Π.χ. σε παγωτό θα βάλεις Vanilla Bean Ice Cream (TPA) ή Vanilla Bean Gelato (TPA) αν δεν σου αρέσει το πιπεράτο που βγάζει το VBIC + Vanilla Custard V1 της CAP σε αναλογία 2/1.
Αν θέλεις να βγάλεις την Bavarian σωστά θα παίξεις με Bavarian Cream + Sweet cream, πάλι σε αναλογία 2/1.
Σε ζύμες, αν θέλεις τάρτα/μπισκότο καλό είναι να πάρεις να έχεις Graham Cracker Clear (TPA), Sugar Cookie (Cap), Cookie (FA) και σίγουρα Bisquit (INW).
Για donut Glazed donut, Frosted donut, Chocolate glazed donut, Joy και έχουν βγει και πολλά καινούργια (Zepolla π.χ. που το έχω πάρει και δεν έχω αξιωθεί ακόμη να το δοκιμάσω).
Επίσης, αν θέλεις να παίξεις με τέτοια θα χρειαστείς σίγουρα sweetener, cotton candy και αν θέλεις να καραμελώσεις/ψήσεις RY4 Double.

Άντε, σου έβγαλα λίστα για ψώνια. :flipout:
Κάτι που μπορείς να κάνεις είναι να πας εδώ και να δεις τι χρησιμοποιεί πιο πολύ ο κόσμος στις συνταγές του.

Καμιά έτοιμη για άτμισμα καλή και όχι ακριβή φραουλίτσα που θα βρω;

Η καλύτερη Σωκράτη είναι αυτή που φτιάχνεις μόνος σου.
Δεν πρόκειται να βρεις από εταιρία καλύτερη από αυτή, γιατί απλά η κάθε εταιρία έχει μόνο έναν προμηθευτή.
Π.χ. έχω δώσει συνταγή για φραουλίτσα κάπου που δεν παίζει να βρεις από εταιρία.

Strawberry Ripe (TPA) 4%
Sweet Strawberry (CAP) 2%
Strawberry Shisha (INW) 1%

Ή αν θέλεις να βγάλεις καραμέλα φράουλα
Sweet Strawberry (CAP) 4%
Strawberry (TPA) 1%

Χονδρικά, αυτά τα αρώματα θα σου κοστίσουν περίπου στα 10 και θα φτιάξεις κάπου μισό λίτρο φράουλα να σου βρίσκεται.

Για δώσε αν θες κανα λινκ για τις συνταγές και για την ομάδα του facebook

https://www.facebook.com/groups/VapeAlchemists/

Στα αρχεία του group είναι και οι συνταγές.