E - smoke...

Δλδ θες να μας πεις ότι τα μαγαζιά του ίντερνετ πληρώνουν στους υπαλλήλους τους εφκα; αν ήταν έτσι η εισπαξιμοτητα των εισφορών δεν θα ήταν στο 30%!

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Αυτοί οι μαγαζάτορες τον ΕΦΚΑ τον χρωστάνε, επειδή δεν τον πληρώνουν δεν τους τον χαρίζουν....

Στάλθηκε από το Le X820 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δλδ θες να μας πεις ότι τα μαγαζιά του ίντερνετ πληρώνουν στους υπαλλήλους τους εφκα; αν ήταν έτσι η εισπαξιμοτητα των εισφορών δεν θα ήταν στο 30%!

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Στους υπαλλήλους πληρώνουν ΙΚΑ, αυτοί οι ίδιοι πληρώνουν ΕΦΚΑ.

Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω, όσο μπορώ, υπήρχε η κατάσταση μηχανή συσκευασίας, μπουκάλι 100ml , κούτα, έτοιμο....
Τώρα, μηχανή συσκευασίας, μπουκάλι 10ml, υπάλληλος-οι να βάλει τα μπουκαλάκια σε κουτιά, να προσθέσει manual, να τα βάλει σε κουτί των 10 ΤΕΜ. και μετά κούτα....
Αν λοιπόν προσθέσεις στη διαδικασία τις επιπλέον συσκευασίες, τις επιπλέον ώρες εργασίας (περισσότερους υπαλλήλους), τα 12.4 του φόρου (έχει και ΦΠΑ ο φόρος), έχεις μία ιδέα.
Ας μη συγκρίνουμε τιμές σε χώρες χωρίς φορολογία με χώρες με αυτήν, δυστυχώς και ειδικά με την Ελλάδα που οι φόροι είναι τεράστιοι γενικά.....

Στέλιο, δεν μιλάω για τη νικοτίνη του Atmos που κατασκευάζεται στην Ελλάδα, αλλά π.χ. για την Pink Mule που αν την πάρεις από έξω θα σου κοστίσει κάπου στο 1.5 το μπουκαλάκι.
Τέτοια τιμή έχει λιανική αν δεις εδώ.
Σαν πελάτης χονδρικής, θα έχεις σίγουρα κάποια έκπτωση, γιατί, ούτε σαν λιανική θα το αγοράσεις, ούτε σε αυτή τη μικρή ποσότητα.
1.5 + 1.24 (φόρος και ΦΠΑ) μας πάει στα 2.74 .
Από τη στιγμή που ένας ατμιστής αγοράζει κατά δεκάδες αυτά τα μπουκαλάκια (δεν περιμένει το μαγαζί να πάρει κάποιος ένα), δεν είναι ανάγκη να βαρέσει ένα 100% στην τιμή

Το ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες είμαστε αναγκασμένοι να πληρώσουμε υψηλότερους φόρους από τους έξω, το γνωρίζω από πρώτο χέρι και το σέβομαι.
Αλλά εδώ που τα λέμε... μεταξύ μας τώρα... πολλοί νομίζουν ότι έχουν πιάσει τον παπά από τα γένια.
Π.χ. ωραίοι οι ελληνικοί ατμοποιητές ρε παιδί μου, έχω και εγώ τον Phenomenon και θα πάρω και τον dripper του Gus, αλλά την έχουν δει όλοι τους High Endάδες και βαράνε στο ψαχνό.
Πήγε και έβγαλε ο ΙΜΕΟ τον armed Τηλέμαχο κάπου στα 140 , με πλαστικό tank, ενώ οι ατμοποιητές με pyrex ξεκινάνε από τα 20 .
Ε, σεβάσου ρε φίλε αυτόν που θα τον αγοράσει και μην πας να βγάλεις από τη μύγα ξύγκι!

Στέλιο, δεν μιλάω για τη νικοτίνη του Atmos που κατασκευάζεται στην Ελλάδα, αλλά π.χ. για την Pink Mule που αν την πάρεις από έξω θα σου κοστίσει κάπου στο 1.5 το μπουκαλάκι.
Τέτοια τιμή έχει λιανική αν δεις εδώ.
Σαν πελάτης χονδρικής, θα έχεις σίγουρα κάποια έκπτωση, γιατί, ούτε σαν λιανική θα το αγοράσεις, ούτε σε αυτή τη μικρή ποσότητα.
1.5 + 1.24 (φόρος και ΦΠΑ) μας πάει στα 2.74 .
Από τη στιγμή που ένας ατμιστής αγοράζει κατά δεκάδες αυτά τα μπουκαλάκια (δεν περιμένει το μαγαζί να πάρει κάποιος ένα), δεν είναι ανάγκη να βαρέσει ένα 100% στην τιμή

Το ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες είμαστε αναγκασμένοι να πληρώσουμε υψηλότερους φόρους από τους έξω, το γνωρίζω από πρώτο χέρι και το σέβομαι.
Αλλά εδώ που τα λέμε... μεταξύ μας τώρα... πολλοί νομίζουν ότι έχουν πιάσει τον παπά από τα γένια.
Π.χ. ωραίοι οι ελληνικοί ατμοποιητές ρε παιδί μου, έχω και εγώ τον Phenomenon και θα πάρω και τον dripper του Gus, αλλά την έχουν δει όλοι τους High Endάδες και βαράνε στο ψαχνό.
Πήγε και έβγαλε ο ΙΜΕΟ τον armed Τηλέμαχο κάπου στα 140 , με πλαστικό tank, ενώ οι ατμοποιητές με pyrex ξεκινάνε από τα 20 .
Ε, σεβάσου ρε φίλε αυτόν που θα τον αγοράσει και μην πας να βγάλεις από τη μύγα ξύγκι!

Μιχάλη χρόνια πολλά ρε φίλε, να ζήσεις χίλια χρόνια να μας δίνεις αυτές τις εκπληκτικές γεύσεις! Θα διαφωνήσω μαζί σου, φιλικά πάντα, διότι θεωρώ ότι δεν έχεις λάβει υπόψιν όλες τις παραμέτρους στην εξίσωση σου. Προς Θεού δεν πάω να δικαιολογήσω κανέναν μαγαζάτορα, καταναλωτής είμαι και εγώ, άλλα δεν μπορώ να ακούω αυτό το γενικό "αισχροκερδούν" "κονομάνε" και άλλα τέτοια. Εδώ ο thankin έφτασε σε σημείο να θεωρεί ότι τα Ελληνικά μαγαζιά θα έπρεπε να πουλάνε γνήσια προϊόντα στην τιμή των απομιμήσεων!

Η βάση pink mule 18mg πωλείται στην Ελλάδα 4,5 ευρώ. Η χονδρική που φαντάζεσαι είναι σχεδόν αστεία στις βάσεις, είναι σχεδόν η τιμή που πουλάει η εταιρία λιανική στο site της. Εγώ σου λέω ότι με ειδικό φόρο ,φπα και μεταφορικά τους κοστίζει 2.5, οχι 2.74. Βάζουν δηλαδή 2 ευρώ κέρδος. Αφαίρεσε εφκα και φόρο εισοδήματος μένουν 90 λεπτά. Βάζουν δηλαδή ένα κέρδος 30κάτι % και όχι 100%. Να πούμε ότι είναι υπερβολικό?οκ, να συμφωνήσω, το ρίχνουν στο μισό 15% κέρδος, 45 λεπτά δηλαδή. Θα την πουλάγανε 4,05 το 10μελο. Πιστεύεις ότι πάλι δεν θα σου φαινόταν πολλά την στιγμή που στο εξωτερικό πωλείται 1,5 ευρώ?και βέβαια θα ήταν πάλι πολλά, και βέβαια θα αισχροκερδούν πάλι εις βάρος μας, με 2,5 φορές πάνω την τιμή, σωστά?

Στους ελληνικούς ατμοποιητές τώρα. Κανε ένα δικό σου σχέδιο, πήγαινε σε ένα μηχανουργείο και πάρε προσφορά. Μετά βάλε υπαλλήλους ή κάτσε μόνος σου να γυαλίσεις ένα ένα τα εξαρτήματα, να κάνεις quality control, να διαλέγεις πια ταιριάζουν ακόμα και σε απόχρωση μετάλλου, στείλτα σε lazer να γίνουν τα λογότυπα και τα σχέδια, ξαναγυάλισε μετά, βάλε στην άκρη τα ελαττωματικά ή αυτά που χάλασες κατά την διαδικασία γυαλίσματος ή αυτά που δεν τηρούν τις υψηλές προδιαγραφές που έχεις θέσει για high end χειροποίητο ατμοποιητή και βγάλε μια τιμή πώληση. 140 ευρώ θέλεις?112 χωρίς τον φπα. Αν βγάλεις από το κέρδος εφκα ,φόρο και κόστος μηχανουργείου ζήτημα να σου μένει κέρδος 30% (λέω πολλά πίστεψε με). Το θεωρείς υπερβολικό?

Μιχάλη χρόνια πολλά ρε φίλε, να ζήσεις χίλια χρόνια να μας δίνεις αυτές τις εκπληκτικές γεύσεις! Θα διαφωνήσω μαζί σου, φιλικά πάντα, διότι θεωρώ ότι δεν έχεις λάβει υπόψιν όλες τις παραμέτρους στην εξίσωση σου. Προς Θεού δεν πάω να δικαιολογήσω κανέναν μαγαζάτορα, καταναλωτής είμαι και εγώ, άλλα δεν μπορώ να ακούω αυτό το γενικό "αισχροκερδούν" "κονομάνε" και άλλα τέτοια. Εδώ ο thankin έφτασε σε σημείο να θεωρεί ότι τα Ελληνικά μαγαζιά θα έπρεπε να πουλάνε γνήσια προϊόντα στην τιμή των απομιμήσεων!

Ευχαριστώ Νικ.
Από ότι βλέπεις, συγκρίνω τιμή στο ίδιο ακριβώς προϊόν. :smile:

Η βάση pink mule 18mg πωλείται στην Ελλάδα 4,5 ευρώ. Η χονδρική που φαντάζεσαι είναι σχεδόν αστεία στις βάσεις, είναι σχεδόν η τιμή που πουλάει η εταιρία λιανική στο site της. Εγώ σου λέω ότι με ειδικό φόρο ,φπα και μεταφορικά τους κοστίζει 2.5, οχι 2.74. Βάζουν δηλαδή 2 ευρώ κέρδος. Αφαίρεσε εφκα και φόρο εισοδήματος μένουν 90 λεπτά. Βάζουν δηλαδή ένα κέρδος 30κάτι % και όχι 100%. Να πούμε ότι είναι υπερβολικό?οκ, να συμφωνήσω, το ρίχνουν στο μισό 15% κέρδος, 45 λεπτά δηλαδή. Θα την πουλάγανε 4,05 το 10μελο. Πιστεύεις ότι πάλι δεν θα σου φαινόταν πολλά την στιγμή που στο εξωτερικό πωλείται 1,5 ευρώ?και βέβαια θα ήταν πάλι πολλά, και βέβαια θα αισχροκερδούν πάλι εις βάρος μας, με 2,5 φορές πάνω την τιμή, σωστά?

Το πας λίγο ανάποδα.
Ο ΕΦΚΑ, το ΦΠΑ, ο φόρος εισοδήματος κλπ είναι πάνω στο κέρδος και τα ανάλογα πληρώνει και η (κάθε) Pink Mule στη χώρα της.
Επίσης, αν μία εταιρία δεν σου δίνει μία έκπτωση 30% π.χ. πάνω στην τιμή λιανικής, απλά δεν συνεργάζεσαι μαζί της.
Αλλά δεν το νομίζω αυτό.
Η ίδια η Pink Mule, αν αγοράσεις 10 κομμάτια τα χρεώνει 1.9 το κομμάτι, αν πάρεις 100, το χρεώνει 1.54 . Μιλάμε δηλαδή αυτόματα για 20% έκπτωση.
Σίγουρα, κάποια παραπάνω έκπτωση θα υπάρχει στα 1000 κομμάτια. Πόσο μάλλον να είσαι και επαγγελματίας.

Στους ελληνικούς ατμοποιητές τώρα. Κανε ένα δικό σου σχέδιο, πήγαινε σε ένα μηχανουργείο και πάρε προσφορά. Μετά βάλε υπαλλήλους ή κάτσε μόνος σου να γυαλίσεις ένα ένα τα εξαρτήματα, να κάνεις quality control, να διαλέγεις πια ταιριάζουν ακόμα και σε απόχρωση μετάλλου, στείλτα σε lazer να γίνουν τα λογότυπα και τα σχέδια, ξαναγυάλισε μετά, βάλε στην άκρη τα ελαττωματικά ή αυτά που χάλασες κατά την διαδικασία γυαλίσματος ή αυτά που δεν τηρούν τις υψηλές προδιαγραφές που έχεις θέσει για high end χειροποίητο ατμοποιητή και βγάλε μια τιμή πώληση. 140 ευρώ θέλεις?112 χωρίς τον φπα. Αν βγάλεις από το κέρδος εφκα ,φόρο και κόστος μηχανουργείου ζήτημα να σου μένει κέρδος 30% (λέω πολλά πίστεψε με). Το θεωρείς υπερβολικό?

E ναι ρε φίλε, το θεωρώ υπερβολικό.
Γιατί ακόμη και έτσι που το πας χοντροκομμένα, μιλάμε για 60 κέρδος το κομμάτι.
Δηλαδή, 10 κομμάτια να βγαίνουν την ημέρα, μιλάμε για 600 καθαρό κέρδος την ημέρα για ένα άτομο.
Τώρα, αν κάποιος στοχεύει μία αγορά που θα πουλάει ένα κομμάτι την ημέρα, αυτή την αγορά θα πάρει.
Να μην γκρινιάζει που ο άλλος θα επιλέξει να πάρει έναν Taifun π.χ. και θα προτιμήσει να πάρει τον δικό του σε κλώνο των 20 .
Εδώ μιλάμε ότι πληρώνεις το μισό CNC του κάθε φορά που αγοράζεις έναν ατμοποιητή! :flipout:

Απάντηση: Re: E - smoke...

...Στους ελληνικούς ατμοποιητές τώρα. Κανε ένα δικό σου σχέδιο, πήγαινε σε ένα μηχανουργείο και πάρε προσφορά. Μετά βάλε υπαλλήλους ή κάτσε μόνος σου να γυαλίσεις ένα ένα τα εξαρτήματα, να κάνεις quality control, να διαλέγεις πια ταιριάζουν ακόμα και σε απόχρωση μετάλλου, στείλτα σε lazer να γίνουν τα λογότυπα και τα σχέδια, ξαναγυάλισε μετά, βάλε στην άκρη τα ελαττωματικά ή αυτά που χάλασες κατά την διαδικασία γυαλίσματος ή αυτά που δεν τηρούν τις υψηλές προδιαγραφές που έχεις θέσει για high end χειροποίητο ατμοποιητή και βγάλε μια τιμή πώληση. 140 ευρώ θέλεις?112 χωρίς τον φπα. Αν βγάλεις από το κέρδος εφκα ,φόρο και κόστος μηχανουργείου ζήτημα να σου μένει κέρδος 30% (λέω πολλά πίστεψε με). Το θεωρείς υπερβολικό?

Aν ρωτούσες εμένα, θα σου έλεγα οτι, με τα νούμερα αυτά, δεν είναι υπερβολικό - άλλά μην γκρινιάζει οταν ο καταναλωτής αγοράζει απο αλλού με τα μισά λεφτά.
Κι εγώ μπορώ να κατασκευάσω απο το μηδέν ένα φιατάκι, αλλά αντί για 10.000 Ε θα κοστίσει στον πελάτη 100.000 Ε. Θα περιμένω να κάνω πωλήσεις ?
Η αισχροκέρδεια φαίνεται απο το πόσο ανέβηκε η τιμή του οποιουδήποτε 10ml τελικού ατμιστικού υγρού. Με αυτό το δεδομένο, θεωρώ οτι γίνεται το ίδιο και σ'όλα τα άλλα προιόντα του χώρου (όπου τους παίρνει δηλαδή- όταν θεωρούν οτι ο πελάτης δεν θα στραφεί αλλού ή όταν οι πεςλάτες που θα ψαχτούν είναι λίγοι).

Ευχαριστώ Νικ.
Από ότι βλέπεις, συγκρίνω τιμή στο ίδιο ακριβώς προϊόν. :smile:

Το πας λίγο ανάποδα.
Ο ΕΦΚΑ, το ΦΠΑ, ο φόρος εισοδήματος κλπ είναι πάνω στο κέρδος και τα ανάλογα πληρώνει και η (κάθε) Pink Mule στη χώρα της.
Επίσης, αν μία εταιρία δεν σου δίνει μία έκπτωση 30% π.χ. πάνω στην τιμή λιανικής, απλά δεν συνεργάζεσαι μαζί της.
Αλλά δεν το νομίζω αυτό.
Η ίδια η Pink Mule, αν αγοράσεις 10 κομμάτια τα χρεώνει 1.9 το κομμάτι, αν πάρεις 100, το χρεώνει 1.54 . Μιλάμε δηλαδή αυτόματα για 20% έκπτωση.
Σίγουρα, κάποια παραπάνω έκπτωση θα υπάρχει στα 1000 κομμάτια. Πόσο μάλλον να είσαι και επαγγελματίας.

Μα και εγώ πάνω στο κέρδος το υπολόγισα βρε. Η έκπτωση είναι εκθετική, μεγάλη από 1 στα 10, μικρότερη από 10 στα 100, μηδαμινή από τα 100 στα 1000. Δηλαδή υπάρχει άλλο κράτος που να ζητάει με το καλημέρα το 53% του κέρδους σου από ένα προιόν που πουλάς από το πρώτο ευρώ?Δεν νομίζω. Αλλα δεν υπάρχει λόγος να το αναλύουμε περαιτέρω.
Εγώ σου λέω ότι αγοράζει το 10μελο ένα Ελληνικό μαγαζί 1,5 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά. Πόσο πρέπει να το πουλάει κατά την δική σου άποψη για να μην μπαίνει μέσα και να βγάζει και ένα 20%?Πες μου μια τιμή που εσύ θεωρείς τίμια.

Οσο αφορά τους ατμοποιητές μιλάμε για χειροποιήτες κατασκευές. Μην τους συγκρίνεις με τα διάφορα κινέζικα καιφούν. Υπάρχουν μοντάκια που κάνουν χιλιάδες ευρώ, θα είναι άδικο να τα συγκρίνω με τα evic ας πούμε και να τα κρίνω ακριβά. Για εμένα οι ελληνικοί ατμοποιητές είναι από τους φθηνότερους και ποιοτικότερους high end χειροποίητους ατμοποιητές που κυκλοφορούν παγκοσμίως.

Απάντηση: Re: E - smoke...

...Εγώ σου λέω ότι αγοράζει το 10μελο ένα Ελληνικό μαγαζί 1,5 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά. Πόσο πρέπει να το πουλάει κατά την δική σου άποψη για να μην μπαίνει μέσα και να βγάζει και ένα 20%?...

Πριν την αλλαγή του νόμου για τα ατμιστικά υγρά πως έβγαζε κέρδος ? Αν πουλούσε πιο πριν, ένα 10μελο πχ. 4 ευρώ, ας το πουλήσει τώρα 5.5 ευρώ και είμαστε όλοι οκ. Αλλά τώρα δεν το πουλάει 5.5, αλλά 8...

Μα και εγώ πάνω στο κέρδος το υπολόγισα βρε. Η έκπτωση είναι εκθετική, μεγάλη από 1 στα 10, μικρότερη από 10 στα 100, μηδαμινή από τα 100 στα 1000. Δηλαδή υπάρχει άλλο κράτος που να ζητάει με το καλημέρα το 53% του κέρδους σου από ένα προιόν που πουλάς από το πρώτο ευρώ?Δεν νομίζω. Αλλα δεν υπάρχει λόγος να το αναλύουμε περαιτέρω.
Εγώ σου λέω ότι αγοράζει το 10μελο ένα Ελληνικό μαγαζί 1,5 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά. Πόσο πρέπει να το πουλάει κατά την δική σου άποψη για να μην μπαίνει μέσα και να βγάζει και ένα 20%?Πες μου μια τιμή που εσύ θεωρείς τίμια.

Μα εγώ πάνω στην τιμή που πουλούσαν σου έβαλα το φόρο.
Μία Pink Mule π.χ. την έπαιρνες προ φόρου 12 τα 100ml.
Δηλαδή 1.2 τα 10ml
Πες πήγε στα 1.5 λόγω συσκευασίας, κλπ κλπ, άρα 15 τα 100ml
+ ο φόρος + ΦΠΑ άλλα 12.4 , πήγαμε στα 27.4 .
Ε, γιατί, αντί για 27.4 , την πουλάνε τώρα 45 ;
Αυτό δεν είναι κέρδος τους;

Οσο αφορά τους ατμοποιητές μιλάμε για χειροποιήτες κατασκευές. Μην τους συγκρίνεις με τα διάφορα κινέζικα καιφούν. Υπάρχουν μοντάκια που κάνουν χιλιάδες ευρώ, θα είναι άδικο να τα συγκρίνω με τα evic ας πούμε και να τα κρίνω ακριβά. Για εμένα οι ελληνικοί ατμοποιητές είναι από τους φθηνότερους και ποιοτικότερους high end χειροποίητους ατμοποιητές που κυκλοφορούν παγκοσμίως.

Ούτε ο Kaifun είναι κινέζικος, ούτε ο Taifun. :p

Και πίστεψέ με, έχω τον phenomenon και θα πάρω και τον Phenotype του Gus.
Αλλά δεν μπορώ να μην κάνω τη σύγκριση!

Δεν ωφελεί σε τίποτα να συζητάτε τα ίδια και τα ίδια για μέρες, βδομάδες ή και χρόνια ακόμα. Τα ίδια ακριβώς τα έχουμε ξαναπεί, και ξαναματαπεί, και πριν ακόμα να βάλουν τον ΕΦΚ οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Κανένας, μα κανένας, δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε στο ελάχιστο, ούτε να μετακινηθεί σε αυτά που πίστευε, ούτε χιλιοστό.

Αν σας αρέσει βεβαίως απλά να σπαταλάτε όλοι σας το σάλιο σας, be my guest... :flipout:

O Παναγιώτης πιστεύει στην απόλυτη σιωπή του ανθρώπινου γένους. Πιστεύει ότι είναι ανώφελο να γίνεται διάλογος και κατατίθεται απόψεις διότι κανείς μας δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και δεν ακούει καν τι λέει ο συνομιλητής του. Κανείς ποτέ δεν θα μετακινηθεί στις απόψεις του στο ελάχιστο μιας και τα μυαλά μας.... έχουν μαγκώσει από την πολύ σκουριά? Είναι μια τραβηγμένη άλλα καθόλα σεβαστή τοποθέτηση Παναγιώτη.

Είχα πάρει κάποια στιγμή κάτι μπλιμπλίκια για να παίξω από το fasttech, αλλά ο βασικός μου εξοπλισμός (SX mini, Radius, Phenomenon, Taifun) είναι από Ελλάδα.
Μπορώ να δεχθώ μία λογική αύξηση και με κάθε ευκαιρία, όταν έχω τα λεφτά, θα υποστηρίξω την Ελληνική αγορά.
Αυτή τη φιλοσοφία έχει και το group που συμμετάσχω, όπου αν ζητήσεις κλώνο για Lemon Tart θα σου δώσουμε δέκα εναλλακτικές, αν ζητήσεις για Ελληνικό υγρό θα σου πουν ευγενικά (την πρώτη φορά) ότι δεν βγάζουμε κλώνους Ελληνικών εταιριών.
Την δεύτερη θα φας σουτ από το γκρουπ.

Εδώ όμως κάρφωσα.
Γιατί αυτή η αύξηση, που δεν καταλαβαίνω, επηρεάζει τους νέους ατμιστές που θα δουν το άτμισμα σαν ακριβή εναλλακτική τελικά του τσιγάρου.
Και το ότι ο Atmos θέλει 1 για νεράκι και 4.5 για 10ml βάση, είναι ο λόγος που δεν ασχολούμαστε ούτε με τα αρώματά του.

Μα εγώ πάνω στην τιμή που πουλούσαν σου έβαλα το φόρο.
Μία Pink Mule π.χ. την έπαιρνες προ φόρου 12 τα 100ml.
Δηλαδή 1.2 τα 10ml
Πες πήγε στα 1.5 λόγω συσκευασίας, κλπ κλπ, άρα 15 τα 100ml
+ ο φόρος + ΦΠΑ άλλα 12.4 , πήγαμε στα 27.4 .
Ε, γιατί, αντί για 27.4 , την πουλάνε τώρα 45 ;
Αυτό δεν είναι κέρδος τους;

Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες στις εισαγωγές υγρών για να σου απαντήσω με πλήρη βεβαιότητα Μιχάλη γιατί αυξήθηκε αναλογικά η βάση μετά την επιβολή του φόρου. Αυτό που γράφω τόσα μηνύματα είναι ότι το να θεωρούμε ότι τα μαγαζιά αισχροκερδούν εις βάρος μας είναι λάθος. Αισχροκέρδεια σημαίνει ότι κάποιος μεταπουλάει και βάζει στην τσέπη του τουλάχιστον 50-60%, κάτι που δεν συμβαίνει στην περίπτωση που ασχολούμαστε, όπως δεν συμβαίνει και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις. Θα μου πεις δεν υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα?σαφώς και υπάρχουν, άλλα καλό είναι να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα.
Και άποψη μου είναι ψάξτο, άλλα στήριξε και την εγχώρια αγορά, μην μπαίνεις και γράφεις με υπερηφάνεια, σαν "κατόρθωμα", τα χρήματα που γλίτωσες ψωνίζοντας από το εξωτερικό (ενώ όλοι γνωρίζουμε τι τραβάνε αυτή την περίοδο όλοι οι Ελληνες ελεύθεροι επαγγελματίες και τι φορτίο κουβαλούν στις πλάτες τους), δεν βγήκες κερδισμένος, μακροπρόσθεσμα χαμένος βγήκες...

Νίκο μου, εγώ το ψάχνω.
Και τον εξοπλισμό μου όλο από Ελλάδα τον έχω πάρει.
Όταν όμως θα χρειαστώ π.χ. 50 αρώματα για να στήσω τα υγρά μου και βλέπω ότι έξω όλοι τα έχουν 1.5 , και εδώ όλοι 3.5 στην καλύτερη, η διαφορά των 75 με τα 175 είναι τεράστια.
Και μιλάμε για προϊόντα εκτός TPD και αγορές εντός Ευρώπης.

Ούτε Κίνα, ούτε μαϊμουδιές.

2.5% Butterscotch FW
1% Caramel Original TPA
1% Bavarian Cream TPA
1% Mixed Nuts FA
2.5% Sugar Cookie CAP
0.5% Biscuit INW

Μόλις τώρα το έβγαλα να το ντριπάρω... ας το πούμε Coo(γ)kie.
Βγαίνει σαν τα Soft Kings γεμιστά με καραμέλα γάλακτος (αν υπήρχαν).
Είναι στις 12 ημέρες και αχνοφαίνεται το μπισκότο, τις θέλει τις 20 ημέρες του και αυτό. :p

Νίκο μου, εγώ το ψάχνω.
Και τον εξοπλισμό μου όλο από Ελλάδα τον έχω πάρει.
Όταν όμως θα χρειαστώ π.χ. 50 αρώματα για να στήσω τα υγρά μου και βλέπω ότι έξω όλοι τα έχουν 1.5 , και εδώ όλοι 3.5 στην καλύτερη, η διαφορά των 75 με τα 175 είναι τεράστια.
Και μιλάμε για προϊόντα εκτός TPD και αγορές εντός Ευρώπης.

Ούτε Κίνα, ούτε μαϊμουδιές.
Γενικά μιλούσα βρε, όχι σε εσένα!

2.5% Butterscotch FW
1% Caramel Original TPA
1% Bavarian Cream TPA
1% Mixed Nuts FA
2.5% Sugar Cookie CAP
0.5% Biscuit INW

BTW είναι ακόμη σε δοκιμαστική περίοδο. Μην το mixάρει κανείς αν δεν ωριμάσει αυτό που δοκιμάζω! :flipout:
Απλά είναι το γενικό πλάνο.

Να κεράσω κρουασανάκι; :flipout:
Κανόνισε το Σάββατο το μεσημέρι να μαζέψεις τα ρεμάλια.
Τα γνωστά άγνωστα ρεμάλια εννοείς?
Θα δοκιμάσω...άλλα το ένα από αυτά δεν δέχεται κουβέντα...δεν μετακινείται ούτε χιλιοστό από την θέση του :flipout: